Всичко за всички марки гел лакове - тема 46

• 28 431
  • 702
  •   1
Отговори
# 600
Стилияна, не си сама🥺. Аз не смея да се лакирам вече. Каква лампа имаше и с какво я смени? Да обменяме информация.
Аз съм решила да сменя лампата със Sun one. За основа се чудя още, бих пробвала CND, ако събера смелост. Чудя се и на протеиновата базя на Индиго. Ослушвам се и търся някакво решение.
Смених я сас Сън 1 и бях сигурна,че вече няма да имам проблем,но уви.Смених и базите,пробвах с Коди,Сикретли и Нес. Минаха два месеца и ето пак същото.И при теб ли така се получава?
Klavi отлепени са,сигурна съм,за съжаление не е разслояване, а отлепяне
Във тази връзка се чудя дали  тези бази без хема са добри за хора с такъв проблем?

# 601
Нещо подобно и при мен. За база до момента само Коди съм слагала. Лампата ми е тази

До един момент, около 4 години нямах проблеми. Но вече два пъти ми се случи да имам отлепване.

# 602
  • София
Не е от лампата,от материалите е.От както съм с Коди нямам забележки.Няма отцепване,отчупване,отделяне,няма мърдане до следващо сваляне.Ултрабонд,Фрешер,база и топ.

# 603
Аз друго освен Коди не съм слагала на ноктите си. И това съм написала, няколко пъти.

# 604
Blomst, много красива рисунка! Евала! Само жалко за времето и нервите!
Maminka2, аз май забравих да докладвам. Свалих лака на майка и нямаше повече поражения. Тя трябваше да стои по-дълго без покритие, но тогава не ме послуша и я налакирах. Сего само свалих и  я оставих пак само да маже и да е по гол нокът. А пак беше преносила покритието. Сега се надявам да е редовна и дапсе маже с маслото, което съм и връчила.
Стилияна, а мажеш ли с масло и докато си гел лак? По принцип е важно и това. Сутрин и вечер да речем, ако нямаш възможност повече. Долу под свободния край и към кутикулата.
На  майка ми последните пъти все и слагам разни по-палупрозрачни бази, уж да има повече светлина към нокът, а тя обича ярки, но търпи. И вече не и правя укрепваве нокът по нокът, за да не я пека излишно. Не знам дали ще и мине напълно да се качи усмивката, но първо леко се качихи второ няма влошаване. Ти киснеш ли или с пила сваляш?

# 605
Аз мажа редовно, всеки ден поне по два пъти.
Имам надежда, че ще  намерим решение на проблема, колективно.😊

# 606
Момичета, направете си тест за алергия. Има и такива алергични реакции, изразяващи се само с онихолиза. Иначе, маминка, твоята лампа е доста слаба. Имах такава и я разкарах за отрицателно време, не е добра, въпреки че има над препоръчителния брой диоди.
Ако искате наистина добра лампа, силна, препоръчвам оригиналните на SUNUV от Али или Амазон - Sun 2C, Sun 5 Plus, Sun 1. Струват от 60 лв нагоре, но според мен инвестицията си струва. Това е линкът към официалния магазин. Само Sun 1 е с безплатна доставка до България, другите е по-изгодно да се поръчат до адрес на превозвач в Англия, Германия или Испания или директно от Амазон пак с превозвач.
https://a.aliexpress.com/_mLk9UmS

https://a.aliexpress.com/_m0jxnyi

# 607
Есмералда, не знам защо мислиш, че е слаба. Всичко се изпича за 30 секунди. Не съм имала случай при сваляне да имам неизпечено. Има 39 диода. На трите страни и от горе. Мисля, че има същите с много малко диоди, но тази не е такава. По-скоро мисля, че е силна.
Не че съм влюбена в нея. Но не мога да кажа, че е слаба.
Разбира се, възможно е да е и алергия. Благодаря ти, защото това не ми беше дошло наум. А в момента ноктите ми са в отлично състояние. Меки са, но те винаги са били меки. Следователно се скапват след лакиране. Причините може да са изгаряне от лампата, непоносимост към материала,  включително алергия, или липса на нещо в моя организъм.
Но нямам идея къде да си направя тест, или какъв да е той.
Ако имаш  подробна информация, ще съм благодарна да споделиш.

Последна редакция: сб, 04 мар 2023, 22:44 от maminka2

# 608
Отидете първо на консултация при алерголог, той да ви назначи изследването. Преди време бях пратила една позната да си направи тест, след посещение при маникюристка започнаха да и се белят кожичките около нокътя като на змия. Оказа се, че е направила алергия. В салона я бяха правили с блускай. Изследването до колкото помня не беше скъпо.

По темата с гризането на ноктите - отвратителен навик, който успях да преодолея само с изграждане, а по-късно със стабилно укрепване (при първата ми маникюристка, която беше страхотна), което не може да се изгризе. Бяха ми дали един горчив лак преди години, само че италиански, който вършеше брутална работа. Лакирах се сутринта, а вечерта (след като се бях изкъпала) ядох чипс, който имаше отвратителен горчив вкус. Като си облизах пръста от долната страна горчеше целия. Не знам що за химия имаше в тоя лак, обаче втори път не го сложих.

# 609
Момичета, слагате ли ултрабонд и фрешер - на мен от тях ми ставаше подобно нещо … Може да пробвате също да сложите от долу заздравител и върху него да започнете да слагате гел лаковете. Или да лакирате с нормални лакове и само да запечатвате с гел топ на края.

# 610
Слагам фрешер на целия нокът. Ултрабонд само на свободния край. Лаково каре от заздравител съм пробвала, с идея по-лесно сваляне, но не намерих разлика и спрях. Може пак да пробвам. Без ултлабонд и фрешер при мен едва ли ще се задържи покритие, с тези меки и порьозни нокти.

# 611
И аз получавам точно такъв тип отлепване на кутрето най-вече. Последният път като свалих беше наред, но пък препилих един нокът и пак почивам 🙁

# 612
Maminka, знам много добре каква е лампата, неслучайно написах, че я имах. Тествала съм я с различни лакове и на 60 секунди почти всички оставаха мокри отдолу.

Иначе тестът за алергия се прави при алерголог или дерматолог. Питай лекаря дали има конкретно за метакрилати. Носиш си бутилките лак и ти правят тестовете съобразно състава.

Последна редакция: нд, 05 мар 2023, 01:21 от esmeralda23

# 613
А на колко време сменяте лака? Според мен не винаги е алергия.
Един път преди много време имах отлепване след лак от маникюристка, който ми стоя няколко седмици, нещо нямах възможност да отида за смяна навреме. Плочката сякаш не може диша.
Друго, което ми се е случвало, с единия пръст все си пипах устните, съответно все беше на влажно и при сваляне - хоп отлепване.
Освен това с гел лак ноктите стават по-здрави и при някакво огъване/удар може да се получи.

# 614
Мажа с масла всеки ден,свалям с киснене и свалям на 10 до 12 дни.Но сега са отлепени 6 нокътя.Предния път постепенно почнаха да се отлепят и другите,макар че бях преустановила употребата на гел лака.Аз съм в малък град и не знам дали дерматолога ще ми реши проблема,по-скоро не.Той е и само един в града.Сега все пак се лакирах с обикновен лак,предполагам да не рискувам с гел лака или?Или поне да лакирам с обикновен лак и отгоре с ув топ дали може?

Общи условия

Активация на акаунт