Земетресението в Турция и Сирия

• 46 046
  • 727
  •   1
Отговори
# 540
  • на село
В югоизточната част на страната съм, нищо не усетих, но съм на приземен етаж. Ще питам дъщеря ми дали е усетила, тя е на 12 ет в Хасково.

# 541
В кои градове го усетихте?
Във Варна нищо, но съм на работа , отпред булеварда е с тежък трафик та съм свикнала с леки "трусове".
Варна, 7 етаж, също не.

# 542
В Хасково нищо не усетих на 6 етаж.

# 543
В центъра на софия, на 3-ти етаж, стара сграда - офис. Беше около 20 сек. И избирателно хората слязоха долу. Някой казаха, че е много здрава сградата и трябва да си стоим вътре.

# 544
А чухте ли някакъв шум от недрата на земята?  Някой предмет да е паднал? Кое точно се разлюля самите вие под краката ви или нещо като пердета, компютър , полилей или по -стабилни като гардероб, шкаф?

# 545
Хора, по-спокойно. Ясно е, че всички сме притеснени предвид ситуацията, но паниката с нищо не помага. Земетресението в Румъния не е от силните, при нас е усетено още по-слабо. За съжаление нищо не зависи от нас и не можем да направим кой знае какво, освен евентуално да преговорим как да действаме при нужда.

# 546
А чухте ли някакъв шум от недрата на земята?  Някой предмет да е паднал? Кое точно се разлюля самите вие под краката ви или нещо като пердета, компютър , полилей или по -стабилни като гардероб, шкаф?
При мен попилеят се разлюля и аз също леко, лежах в това време.

# 547
Тези дни питах сина ми дали в училище са имали скоро инструктаж как се действа при земетресение. Той каза, че до миналата година са имали много често, но тази година изобщо. Учудих се. На децата периодично трябва да им се припомнят нещата, особено пък при последните събития в съседство. Както и да е, казах му отново няколко от дежурните инструкции, които уж всички знаем, но честно, доста се замислих дали са меродавни. Но, както каза някой по-горе, така или иначе не са много нещата, които можем да направим.
"Носете си новите дрехи, момчета!" Wink

# 548
София, Младост, 8-ми етаж - усети се , бюрото ми се поразклати.
Скрит текст:
Разбира се, че слязох веднага с детето долу.  От земетресението през 2012, когато голямата ми дъщеря беше на няколко месеца и спахме в колата, много зле ми се отразява като люшне и го усетя. И сега ми се разтрепериха ръцете и ме заболя главата. Ходихме да вземем малката от ДГ, където никой нищо не е усетил - все пак са ниски сгради.

# 549
А чухте ли някакъв шум от недрата на земята?  Някой предмет да е паднал? Кое точно се разлюля самите вие под краката ви или нещо като пердета, компютър , полилей или по -стабилни като гардероб, шкаф?
Най-добре се успокой 😊

# 550
  • на брега на морето
Сега, като се качвах по стълбите, чух някакъв шум, който никога преди не е имало, нещо като драскане. Детето се обади, че е усетило слабо земетресението

# 551

Щорите и лампите на седми етаж в София. И събудило котката Simple Smile

Аз нищо не усетих в приземие, в училище също нищо.

# 552
Аз в София нищо не усетих, но от обяд имам ужасно главоболие, не знам дали има нещо общо, но миналата седмица, в деня на земетресението в Турция също имах силно главоболие и много силен световъртеж.

Днес по време на земетресението бях легнала малко да ми помине главата и приятелка от съседния блок ми звънна да пита дали съм го усетила, при тях на 6 етаж се усетило. Дано не усещаме подобен ужас повече.

# 553
  • Буркина Фасо
да не би само тези 2 земетресения да е имало в последните 2 седвици ?
всеки ден ги има около нас и то по няколко на ден.
главата ти няма да ти мине Smiley

# 554
И аз така съм чувала и беше някаква утеха.
Аз също преди години четох в някое от инженерските списания, че в Базел нарочно са предизвикали малки земетръси, за да освободят енергията и предотвратят голямо.

ПП Не съм запомнила правилно, намерих линк, който е в следващия ми постинг. Земетръсите не са били планирани, но някои геолози са били на мнение, че малките трусове освобождават от голям и са погледнали на това позитивно. Не всички геолози са на това мнение.

Последна редакция: вт, 14 фев 2023, 20:10 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт