Земетресението в Турция и Сирия

• 46 049
  • 727
  •   1
Отговори
# 525
  • Буркина Фасо
А сега да излизаме ли навън???
кой те спира Smiley
ти излез - аз оставам на място.

# 526
И в Пловдив се усети.
Леле! Аз съм на работа на приземен етаж и нищо не съм усетила. Звъннах на малкия, който е вкъщи на 9 етаж и каза, че не е разбрал. Scream
Ние сме на четвърти етаж в кооперация.

п.п. Слабите трусове освобождават напрежението и така вероятноста от голямо е по-малка. Каза го сеизмолог, така че е вярно.
За връзката със земетресението в Турция и трусовете в Румъния си е моя трактовка. Всъщност дори казват, че няма нищо общо, но съвпадението ме кара да се замисля, че всяка крушка си има опашка.

# 527
В такъв случай, кое е вярното,petiaivanov?

# 528
Епицентъра

# 529
Отговорих на предната страница.

Скрит текст:
И в Пловдив се усети.
Леле! Аз съм на работа на приземен етаж и нищо не съм усетила. Звъннах на малкия, който е вкъщи на 9 етаж и каза, че не е разбрал. Scream
п.п. Слабите трусове освобождават напрежението и така вероятноста от голямо е по-малка. Каза го сеизмолог, така че е вярно.
За връзката със земетресението в Турция и трусовете в Румъния си е моя трактовка. Всъщност дори казват, че няма нищо общо, но съвпадението ме кара да се замисля, че всяка крушка си има опашка.
Ако ми кажеш име, ще ти кажа дали е сеизмолог или така е нарочен от някой журналист.

# 530
Отговорих на предната страница.

Скрит текст:
И в Пловдив се усети.
Ако ми кажеш име, ще ти кажа дали е сеизмолог или така е нарочен от някой журналист.
Няма  как да помня името.
Стана ми любопитно ти сеизмолог ли си?

# 531
То по-добре да има връзка с последващите трусове в Турция, отколкото да се мъти нещо и в Румъния.

Аман вече.

# 532
От Гугъл https://www.usgs.gov/programs/earthquake-hazards/earthquake-fact … itude%206%20event. :
This sounds like a lot of small earthquakes, but there are never enough small ones to eliminate the occasional large event. It would take 32 magnitude 5's, 1000 magnitude 4's, OR 32,000 magnitude 3's to equal the energy of one magnitude 6 event.

# 533
Една специалистка сега каза по радиото, че земетресението няма нищо общо с плочата на Вранча. Това е плоча някъде из югозападна Румъния.

Последна редакция: вт, 14 фев 2023, 16:19 от #RAngelova

# 534
Аз не го усетих, но като прочетох тук ми стана лошо .... първо Турция, сега Румъния... дали ще сме следващите...
Явно над 6 е проблемът, защото сега е имало 4 труса , като най-силният 5.7 по Рихтер с дълбочина 10, не знам на каква дълбочина е по-добре.

# 535
В кои градове го усетихте?

# 536
  • Враца
Във Враца се усети, доста неприятно беше, около 30-40 секунди. На 3-и етаж. И вероятно в следствие кадрите от Турция и Сирия, си се притесних.

# 537
  • София
София на 4 етаж се усети добре.

# 538
  • Sofia
Аз го усетих в центъра на Софиа, в  сграда на 4-ти етаж.

# 539
  • Варна
Във Варна нищо, но съм на работа , отпред булеварда е с тежък трафик та съм свикнала с леки "трусове".

Общи условия

Активация на акаунт