С какво ви дразнят свекървите? – 143

• 27 206
  • 756
  •   1
Отговори
# 120
  • France
Какво семейство? То няма такова!

# 121
  • при късмета
Ако сега отстъпи, уж за малко свекървата да е третия човек, то никога това няма да се промени, според мен. Всички го приемат за даденост и после е свирено. Ако може да се направи нещо, то това е сега, преди семейството да е пълно, макар че нямат брак. Положението е сега или никога. Така, че осван разговори, които тя проведе с мъжа и то сериозни, трябва да преценява предимно действията му, а не това, което казва. Защото той, освен, че няма да се промени с магична пръчка като се роди детето, няма и да си признае, че майка му го манипулира, ей така от нищото. Може би самия той няма капацитет изобщо да го осъзнае и за него всичко да си е наред

# 122
Аз пък мисля, че ev. винаги ще е третото колело в това семейство. Тук свекървата и синчето са семейство, а тя и детето ще са допълнение. Аз лично даже няма да поставям ултиматуми, много е вероятно промените да са временни.
Да седне и да прецени може ли сама да гледа детето, има ли подкрепа на нейните родители и да си оплете кошницата.

# 123
Аз пък мисля, че ev. винаги ще е третото колело в това семейство. Тук свекървата и синчето са семейство, а тя и детето ще са допълнение. Аз лично даже няма да поставям ултиматуми, много е вероятно промените да са временни.
Да седне и да прецени може ли сама да гледа детето, има ли подкрепа на нейните родители и да си оплете кошницата.
Това е точно и моето мнение. Боряна го е синтезирала.
Не знам защо, не мога да го изкажа правилно, за да ме разберете.

# 124
Допускам и друга хипотеза- този мъж, за да избяга от обсесията, е отишъл да работи в чужбина, за да се освободи.
Мама се е дотъркаляла чак там.
Сега той е предприел стъпки на отделяне- намерил си е жена, дете ще имат.
Решил е да се отделят. Ами не е малко за ситуацията.
Ако и сложи границата, тя може и да завърти тлъсти телеса към България. Кой ще плаща две квартири.

# 125
Мъж не би се вързал мама да иде при него и да живеят заедно. Аз за брак питах, щото дете, родено в брак , не може да има неизвестен баща.Даже и 300 и колко дни след развода, пак се счита ,че е на този мъж.Ако не е, доказваш със свидетели,че друг го е правил.

# 126
Марулета, в преден коментар беше дала пример за жена, която не е получила съгласие за извеждане извън страната и едва ли не, бащата е провалил детето.
Я попитай тази ти приятелка дали се е консултирала с адвокат. Законът позволява със съдебна процедура да се замести съгласието на родител за неограничено  извеждане на дете извън страната, и то за срок от 5 години.
Не е толкова безнадеждно, колкото тя ти го е описала.

# 127
Не разбирам хората защо си го причиняват. Наистина. Да се навре при свекървата, да заживеят заедно, че и бебе е на път. И сега “леле, какво стана”. Според мен няма много какво да направиш. Или му казвай да се изнасяте някъде без нея, или се примири ти да си втора цигулка(мама винаги ще е на първо място).

Вече са ти дали съвет да си дойдеш в бг и да родиш тук без да вписваш баща. Според мен е напълно резонно, но не вярвам да се осмелиш.

# 128
Ама те ако се изнесат, положението със свекървата съвсем ще се скапе. Нали се сещате каква истерия ще има, когато снахата открадне "на мама бебето". Ад на земята... Ще е вечен тормоз.

# 129
Е, ако мъжът е на място ще е по-лесно. В случая явно не е така.

# 130
  • София
Този път и аз съм за крайни мерки - да заяви, че след последния разговор няма как да съжителстват двете.
Единственото лошо е мъжът и мама му да не я забаламосат докато се роди детето, когато вече ще е вързана там.

# 131
  • при късмета
Аз пък мисля, че ev. винаги ще е третото колело в това семейство. Тук свекървата и синчето са семейство, а тя и детето ще са допълнение.  
Това беше първата ми нагласа по казуса, затова казах какво аз бих направила. Вероятно ще си остане така, ако не завинаги, то за доста време напред. Този мъж като остане сам, а годините напреднат, чак тогава евентуално може да си даде сметка какво му е взела майка му

# 132
Щом няма брак,лесно може да си остане при родителите и да си роди детето на спокойствие.Според поведението на мъжа ще прецени дали ще го запише за баща.Действително най-лошия вариант е да и замажат очите да раждането и после няма измъкване.

# 133
Марулета, в преден коментар беше дала пример за жена, която не е получила съгласие за извеждане извън страната и едва ли не, бащата е провалил детето.
Я попитай тази ти приятелка дали се е консултирала с адвокат. Законът позволява със съдебна процедура да се замести съгласието на родител за неограничено  извеждане на дете извън страната, и то за срок от 5 години.
Не е толкова безнадеждно, колкото тя ти го е описала.
И аз щях да давам съвет да минат през съда за разрешение кандидат-студента от казуса на Опосум да излезе в чужбина.
Но по повод бременното момиче по-скоро съм на мнението на Мако. Не си струват разправиите със съда заради едното име и мижавата издръжка, която той я плаща, я не. Ако може да се справи сама, разбира се. А и да не забравяме, че припознаването се извършва от бащата. Възможно е, като му каже, че остава тук и ще отглежда детето сама, той изобщо да не изяви желание да припознае детето.

# 134
  • Варна
Малеее, абе я се прибирай в БГ...

Общи условия

Активация на акаунт