Захранване - въпроси и отговори - тема 14

• 40 213
  • 745
  •   1
Отговори
# 600
Аз също съм привърженик на ранното въвеждане на алергените. Цяло яйце давам от 9 месеца. Въвела съм ягоди,киви,пъпеш,мъхести всичко преди годинката. Малката е на годинка и месец и съм въвела вече и орехи. Всеки си преженя как да отглежда детето си разбира се☺Синът ми е на 15 и е захранен по стария метод. Сега в интернет може да се прочете и прецени от родителите кое смятат,че е най-добро за децата им. Едно време нямаше толкова достъпна информация и се доверявахме на педиатрите и бабите😃

# 601
То едно време топваха и залъгалката в мед на новородено. А във водата слагаха захар, за да пие повече новороденото и да му се изчисти жълтеницата.

# 602
  • до най-прекрасния мъж
И сега има майки, които го правят. Наскоро се запознах с една мама в парка с по-малко детенце от моето. Такива неща сподели, че прави и дава, че аз останах безмълвна.
Моята свекърва също ме натискаше за доста неща в отглеждането на детето. Добре, че съм инат и й заявих, че детето ще се гледа по преценка на мен и баща му. Та не се учудвам изобщо, че все още има хора, които практикуват безумни неща. След 20 години сигурно и за нас така ще говорят.

# 603
Аз затова съм за новостите, днес има много повече информация, правят се проучвания, а и за мен не е малък фактор че на запад алергените се въвеждат рано, макар и да разбирам че е нормално да има предразсъдъци по тази тема след такива дългогодишни традиции в захранването. Аз лично се информирах по темата първо от Маги Пашова, но после ми попаднаха и други източници.
Искам да отбележа че от ранното захранване с алергени най-голяма полза могат да имат именно деца, предразположени към алергии. Разбира се, винаги трябва да се следи за реакции - аз например никога не въвеждах алерген в почивен ден.

# 604
Моето дете е на 9м.почти. Всеки решава как да си гледа детето и аз уважавам всяко решение на майката. Тя знае какво е най-доброто. Информирана съм много и въпреки това не спазвам много неща. Аз съм въвела почти всичко без ядки, гъби и морски деликатеси. Прясно мляко яде почти всеки ден с овесени ядки, с елда, в супи и т.н., цяло яйце давам повече от два месеца, в пюрета, в омлет, пържени филийки, палачинки и т.н.Тези дни почнах и вечеря да давам, като с много малки изключения си готвя всичко аз. Никакви кухни и пюрета. Това е моето решение, за едни правилно за други-не.

# 605
Моето дете е на 9м.почти. Всеки решава как да си гледа детето и аз уважавам всяко решение на майката. Тя знае какво е най-доброто. Информирана съм много и въпреки това не спазвам много неща. Аз съм въвела почти всичко без ядки, гъби и морски деликатеси. Прясно мляко яде почти всеки ден с овесени ядки, с елда, в супи и т.н., цяло яйце давам повече от два месеца, в пюрета, в омлет, пържени филийки, палачинки и т.н.Тези дни почнах и вечеря да давам, като с много малки изключения си готвя всичко аз. Никакви кухни и пюрета. Това е моето решение, за едни правилно за други-не.
Здравейте кажете някакви развлечения за вашето бебе какво правите по цял ден ?

# 606
Не зная какво общо има въпросът ви със захранването но ще ви отговоря. Ние в 8:00ч.излизаме на разходка и се връщаме на обяд. Играе на пода, скача на бънджи, разхожда се с проходилката, на столчето играе пак, в кошарата отново играе. Заедно четем книжки, имаме книжки с капачета и говорещи книжки. Обича да рови в един кашон с играчки, имаме оградка и на нея има занимателни игри. Ходим на плаж уикендите и т.н.quote author=Deni 1234 link=topic=1522841.msg46868057#msg46868057 date=1693217337]
[/quote]

# 607
Не зная какво общо има въпросът ви със захранването но ще ви отговоря. Ние в 8:00ч.излизаме на разходка и се връщаме на обяд. Играе на пода, скача на бънджи, разхожда се с проходилката, на столчето играе пак, в кошарата отново играе. Заедно четем книжки, имаме книжки с капачета и говорещи книжки. Обича да рови в един кашон с играчки, имаме оградка и на нея има занимателни игри. Ходим на плаж уикендите и т.н.quote author=Deni 1234 link=topic=1522841.msg46868057#msg46868057 date=1693217337]

[/quote]
Благодаря.Просто видях че имате 9 месечно бебе и реших да ви питам тъй като и аз имам..и е доста неуморно зададох въпроса си тук но имам само един отговор как го развличате,преспивате и т.н.Благодаря все пак за отговора ви !😌

# 608
  • София
Здравейте и от мен,

Нашето момче е на 7 месеца + и е на кърма, но вече да кажем, че успявам да заменя обедното хранене. Въвела съм всичко като се замисля, но е много трудно с това кърмене, понякога успява да изяде достатъчно, друг път просто отказва.
Закуска отскоро давам и там понякога си търси кърма, друг път - не. По- малко хапва от нея и то зависи какво е.
Много се притеснявам, че нямам напълно заместени хранения, за СЗ например давам плод, но не винаги иска и отново си търси да си суче. Вечер също заспива на гърда, вечеря още не съм замествала и мисля, че е рано.

Но... има ли други като мен, много се притеснявам дали ще успея, дали сега заради жеги и зъби, преди 5 дни му излезе първото зъбче ако има значение.
Имате ли някакви методи, подходи към децата? Понякога се отчайвам малко и си мисля, че нещо в мен не е ок и не се справям с това захранване, а мислех, че ще е много лесно... Sad

# 609
Моето дете много трудно се отказа от кърмата в полза на твърда храна. До годинката нямаше нито едно заменено хранене, освен в инцидентни дни да хапне повече. Общо взето предимно опитваше.
Вече е на 2г2м и се храни с апетит на всяко хранене. Не пие никакво мляко преди сън.
Дори и късно заменени хранията, не влияят негативно за бъдещето на детето. Просто предлагайте, като не обръщате внимание на изядените количества, след като има кърма в картинката.

# 610
Нищо му няма на детето, нито пък ти си в грешка. И моите до годинка основно бяха на кърма. Към 10 месец започнаха да заместват сами. Кърмила съм до последно на поискване, включително и през ноща.

# 611
  • В твоето съзнание...
Нищо му няма на детето, нито пък ти си в грешка. И моите до годинка основно бяха на кърма. Към 10 месец започнаха да заместват сами. Кърмила съм до последно на поискване, включително и през ноща.
.

А на какъв етап спряха да се будят през нощта за хапване? Беше ли свързано със захранването или по-скоро с отбиването?

# 612
Дълга история, но на кратко. Дъщеря ми беше на 1г и 3м, когато я отбих. Беше започнала да се буди на всеки час през ноща, направо бях луднала. През деня хапваше добре твърда храна. Обаче явно не и стигаше за през ноща кърмата. Една вечер бяхме на гости на родителите ми и вече след поредното събуждане не издържах, дадох я на майка ми и тя я нахрани с хляб и кашкавал Grinning Спа до сутринта без да мръдне. Тогава започнах да я храня около половин/един час преди да легне и спеше до сутринта. Не казвам, че моя метод е правилен, но работеше. С второто ми дете нещата бяха сходни. Изключение лесно ги отбих, нямали сме големи драми с реване и аз не съм пила лекарства за спиране на кърмата, защото всичко се случи плавно.

# 613
Дъщеря ми до 7- я месец беше на кърма. Бях прибвала няколко пъти да я захраня, но не искаше. Реших, че няма да си късам нервите. Сега на почти 2г. си яде всичко.
 За събуждането е тя от тези, които все още се буди вечер и то с рев. Със сигурност не е от глад.

# 614
Моето го отбих на 1г8м и да спря да се буди след това. За мен (говоря за деца над 1 година), кърменето е голям фактор в накъсания нощен сън.

Общи условия

Активация на акаунт