Захранване - въпроси и отговори - тема 14

• 40 244
  • 745
  •   1
Отговори
# 300
Напълно съм съгласна ,това че при нас подейства по този начин не значи ,че при друго бебе ще е същото

Какъв беше съставът на пюрето? Освен лимон

# 301
Изхвърлих буурканчето и няма как да видя,но не беше нова храна. Пуешко месо,моркови,тиквичка..
Напълно съм съгласна ,това че при нас подейства по този начин не значи ,че при друго бебе ще е същото

# 302
Изхвърлих буурканчето и няма как да видя,но не беше нова храна. Пуешко месо,моркови,тиквичка..

Нямам опит с готови пюрета, аз слагам в храна, която приготвям...
Съжалявам, ако това е причината. Не бих си позволила да го напиша, без да съм сигурна и дълбоко убедена. Около мен десетина бебчета се хранят така, моят от доста ранни месеци и при никого не е имало такъв ефект. Извинявам се, ако това Ви е подвело по някакъв начин.

# 303
Не се извинявайте няма за какво,аз сама реших да сложа. Сигурна съм,че на някои деца им харесва и няма проблеми ,реших да споделя как подейства при нас.
Всичко е наред 💛

Нямам опит с готови пюрета, аз слагам в храна, която приготвям...
Съжалявам, ако това е причината. Не бих си позволила да го напиша, без да съм сигурна и дълбоко убедена. Около мен десетина бебчета се хранят така, моят от доста ранни месеци и при никого не е имало такъв ефект. Извинявам се, ако това Ви е подвело по някакъв начин.

# 304
Ради, бебето ти знам е кърмено, особено ако суче нощем, не очаквай да яде много твърда храна. Не е проблема в храната, сучат ли нощем, не проявяват особен интерес към големи количества твърда храна.
За овкусяването, готовите пюрета лично аз не смятам за удачно да се доовкусяват. Ако се приготвя храната и овкусява при готвенето е едно, да добавиш нещо още в бурканчето... малко буламач става.

# 305
В предишни мнения, мисля, че искаше да си правиш пюренцата, Ради. Защо се отказа? Всичко домашно приготвено, особено при въведени вече доста неща е много по- различно от вкус на бурканче и твоят гурме ценител, мисля че ще прояви по- голям интерес 🙂.

# 306
Бях започнала да му правя домашни пюрета ,крем супички и в началото ги ядеше и много се зарадвах с кеф му готвех ,но това продължи 1 седмица след това не искаше и да опита ,стиска уста и ако настоявам започва да плаче и така изхвърлям всичко в мивката . Забелязах,че харесва на Гербер пуешко с домати и изяжда половин бурканче и то не винаги .Вечер също суче ,минимум 2 пъти се буди понякога и повече. След 1 седмица става на 9 месеца и се притеснявам,че няма да прояде твърда храна ,ако не яде храна дори няма как да го отбия не ,че съм решила да го отбивам ,мисля до 1,6 месеца да го кърмя ,но ако не се научи да яде може да продължим и до 3 годинки ,надявам се като стане на 1г и да започне да си хапва
Ради, бебето ти знам е кърмено, особено ако суче нощем, не очаквай да яде много твърда храна. Не е проблема в храната, сучат ли нощем, не проявяват особен интерес към големи количества твърда храна.
За овкусяването, готовите пюрета лично аз не смятам за удачно да се доовкусяват. Ако се приготвя храната и овкусява при готвенето е едно, да добавиш нещо още в бурканчето... малко буламач става.

# 307
А с плодовете? И тях ли не иска?

# 308
Моето дете ядеше супер смешни количества твърда храна. Беше напълно захранена, но ядеше символично. Домашни пюрета, домашни зеленчуци на фурна, варени, на пара, с подправки, без подправки, купени пюрета, топло/хладно, с масло, със зехтин, пробвах всичко, всичко. Нооо скромно 5-10  лъжички, максимум 1/2 буркан. Тоест опитва, но малко. В момента, в който я отбих, това дете си прояде доволно в изключително добри количества. Вече 3 месеца откакто я отбих, яде си напълно редовно и добре.

# 309
Не те ли беше страх,че може да остане гладно детето след като го отбиеш и не яде храна аз именно от това се притеснявам,да го отбия и отново да не иска да яде . Плодове яде,но под формата на  йогурт ,овесена каша с плод ,палчета ,сурови не съм давала защото тепърва му никнат 2 зъба. Сега 90% е на кърма 
Моето дете ядеше супер смешни количества твърда храна. Беше напълно захранена, но ядеше символично. Домашни пюрета, домашни зеленчуци на фурна, варени, на пара, с подправки, без подправки, купени пюрета, топло/хладно, с масло, със зехтин, пробвах всичко, всичко. Нооо скромно 5-10  лъжички, максимум 1/2 буркан. Тоест опитва, но малко. В момента, в който я отбих, това дете си прояде доволно в изключително добри количества. Вече 3 месеца откакто я отбих, яде си напълно редовно и добре.

# 310
Не, бях сигурна, че се наяжда с кърмата и затова не иска друго. Тя сучеше нощем по 3-4, а някои дни и повепе пъти. Отделно, вече беше на 1г8м, голямо дете. Имах опита от сестра й, която като отбих, направих грешката да давам мляко с шише. Тя почна да се буди нощем да пие мляко и спря да яде. Та моя опит е, има ли нощно хранене, дневното страда.

# 311
Благодаря за отговорите 🩷

# 312
Аз пак да питам - има ли чайове от шипка за бебета? Било то на Хип или друга марка? И удачен ли е този чай като първи - да се прави попара с него:

# 313
Аз чай от шипка съм давала само при стомашен вирус и то нормален чай, който пием и ние. Попара правя с вода, никога дори аз не съм яла попара с чай 🤷‍♀️
Вижте в детските магазини, но билката си е билка, дали е Хипп или стандартно пакетче, освен цената, каква друга рсзлика да има? Като е болна, давам чай от лайка, отново този, който пия и аз.

# 314
Ами педиатърката ни посъветва ако ще даваме чай, да не е от този, който ние пием. Но каза и за чай от шипка на Хип, а аз такъв не намирам.

Общи условия

Активация на акаунт