КРУИЗИ /Тема 17/

• 60 123
  • 746
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Малко време за отговори приятели...
alethea не съм без ангажименти, напротив много са, но при мен всичко се случва в движение на лаптопа. И няма значение къде ще съм.
И си напълно права, че с тези ниски цени/круизи-полети/, по-добре да съм на кораби.
За "гимнастиката" с полетите сега ще ти кажа, имам малко време.

nad_tab Сайтовете ги има на предишните първи страници, и в тая Тема има пренасочване. Ако не ги намираш като се върна ще ти кажа само тях. В случая круиза е тук:
https://www.kreuzfahrtberater.de/kreuzfahrt-k213672-norwegen-spi … tromsoe-reykjavik

Shantal абсолютно си права. Каютата е вътрешна, но очаквам upgrade на 80%.
Разкривам ви една моя практика - когато круиза е Last minute и цената е много ниска, това означава, че кораба не е напълно пълен и upgrade е почти сигурен.
Това ми носи успеваемост около 70-80%, плащам евтина каюта, а получавам скъпа. Така беше и сега до Израел, платих 400, а получих каюта за 1000 с балкон.

Shantal  И още по-права си за "за полетите няма нищо сложно, напротив- дава възможност за по- разнообразна програма"...
Абсолютно точно, колкото повече полети от различни точки, толкова повече видяно...
И ако някой си мисли, че много съм оскъпила круиза с полетите, въобще не е прав, точно обратното.
Полетът ми на отиване до Tromso, струва точно 169 лв./83 евро/ с прекачване в Осло, купих го още в Гърция, като резервирах круиза.
И още нещо, купих същия полет и за 28-06, защото имаше абсолютно същата цена, ако не се лъжа, още я има, че казах на приятели и те купиха.
Засега обратно съм купила само до Осло от Рейкявик, който струва 136 лв. на 27 юни. Не съм решила накъде ще ме отвее вятъра после.

alethea имам вече резервация за MSC Euribia, но е далеч, че първите бяха скъпи.

Успех на всички...Чао...

Последния ни кораб, преди дни:

# 346
Здравейте! Видях няколко коментара по-назад, за етикиране на куфарите, може ли някой да каже какво се прави - сами ли трябва да си залепим някаква информация на багажа? Надявам се да не забравя да попитам, когато си взимам билетите/ бордни карти или там както се казва.

# 347
Аз се интересувам от круиз за Коледа и Нова година. Кога се купуват най-изгодно точно тези круизи? Ако някой може да ми отговори ще е супер.
Също така много ми хареса тази концепция с ъпгрейдването, но въпросът ми е какво се случва ако не ни ъпгрейднат? Може ли да се доплати на място за балкон или няма такава практика?

# 348
  • Sofia
anmasu, когато ви изпратят бордните карти към тях има етикети, като тези, които поставят на куфарите по летищата. Принтирате ги и ги прикрепяте по същия начин за куфарите (на тях има имена и номер на кабина). Ако не- на порта ще ви дадат.
За ъпгрейда, на мен лично не ми стиска, защото ако не ми излезе късмета и не ме ъпгрейднат ще трябва да живея по палубите през повечето време на вода ( а много обичам да си седна на балкона и да блея в безкрйността).

# 349
anmasu, когато ви изпратят бордните карти към тях има етикети, като тези, които поставят на куфарите по летищата. Принтирате ги и ги прикрепяте по същия начин за куфарите (на тях има имена и номер на кабина). Ако не- на порта ще ви дадат.
За ъпгрейда, на мен лично не ми стиска, защото ако не ми излезе късмета и не ме ъпгрейднат ще трябва да живея по палубите през повечето време на вода ( а много обичам да си седна на балкона и да блея в безкрйността).
Точно това щях да кажа и аз…ако нямаш претенции и можеш и във вътрешна да оцелееш- ок, но ако не те ъпгрейднат и се окаже, че на кораба няма свободни др каюти, мъжът ми наистина ще спи на палубата, както се случи една първа вечер. Добре, че имаше външна! Да си доплатим. Балкони нямаше 😔

# 350
Ясно. Благодаря много за отговорите. Абсурд ми е да спя на място без прозорец ...клаустрофофията ще ме изтрещи здраво и си представям ако залюлее по-силно. Значи в моя случай отпада като опция. А прозорците на външните каюти отварят ли се по принцип?

И още нещо, ако някой има опит - кои са най-купонджийските круизни линии? С DJ, танци - манци и т.н. Гледах тези, но нямам идея как е в действителност.
https://www.virginvoyages.com/

# 351
Влизам в темата със следното запитване.
Август ще бъдем в Малага за 10 часа като спирка на круиз.
Искам да посетим Алхамбра, но не се предлага като екскурзия ot кораба.
Някой има ли идея как да организирам посещение на Алхамбра от/до Малага в рамките на 8 часа?

# 352
Здравейте,ние понеже и двамата сме пушачи,твърдо сме се ориентирали към Коста,тъй като от една агенция имаме потвърждение,че на балконите на каютите може да се пуши на Тоскана,Смералда,Ференце и Диадема. В тази връзка искам да попитам Besyto дали наистина позволяват пушенето на балконите на Фиренце?

# 353
Sunny, съжалявам, но не мога да ти дам отговор. Нито сме пушачи, нито бяхме в кабина с балкон. 😄 Може директно да направиш запитване към Коста за по-сигурно.

# 354
  • София
Besyto аз не се отказвам от идеята за фиорди това лято. Ще съм много благодарна да разкажеш подробно за вашия маршрут и най-вече къде се разхождахте сами за къде ще трябва екскурзия. Нищо не съм чела за градовете аз гледам Еурибия, много искам да се качим на нов кораб. Има ли някой вече запазил за него?

# 355
Ние, заминаваме на 23ти, качваме се на 25ти от Копенхаген.
Тъй като не купуваме интернет пакети ще пиша след края на круиза.
Или като слизане в градовете, ако има wifi.

# 356
  • София
Ние, заминаваме на 23ти, качваме се на 25ти от Копенхаген.
Тъй като не купуваме интернет пакети ще пиша след края на круиза.
Или като слизане в градовете, ако има wifi.

Супер ще следя с интерес. Вие с Еурибия ли ще сте?

# 357
  • София
Besyto аз не се отказвам от идеята за фиорди това лято. Ще съм много благодарна да разкажеш подробно за вашия маршрут и най-вече къде се разхождахте сами за къде ще трябва екскурзия. Нищо не съм чела за градовете аз гледам Еурибия, много искам да се качим на нов кораб. Има ли някой вече запазил за него?
Ние сме направили резервация за този кораб: норвежките фиорди. На 30- и Юли се качваме.

# 358
Попаднах на карибски круиз. Мисля да тествам. Някой знае ли дали ще ми дадат виза. Първо виза ли се вади или се прави договор с агенция.

https://www.mgtravelruse.bg/%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%BA%D1%83%D1%80 … 81-msc-divina/313

# 359
  • Sofia
Първо виза.

Общи условия

Активация на акаунт