Тунис /Тема 2/

• 96 312
  • 753
  •   1
Отговори
# 525
  • гр.Варна
Здравейте.Моля за съвет при избора на хотел на о.Джерба.спряла съм се на три и не мога да взема решение тъй като и трите ми изглеждат много добре.
Двама възрастни сме и държим на чистота в стаите / и да не се разпадат мебелите/ и общите части... и май това е.Други претенции нямаме.Плаж на първа линия ,но не е задължително.
Това са хотелите между които решихме да изберем един: Fiesta beach, Sentido Dgebra beach  и Sentido Palm Azur.
Ще съм благодарна за вашите мнения.Благодаря предварително.

# 526
  • Стара Загора
Здравейте.Моля за съвет при избора на хотел на о.Джерба.спряла съм се на три и не мога да взема решение тъй като и трите ми изглеждат много добре.
Двама възрастни сме и държим на чистота в стаите / и да не се разпадат мебелите/ и общите части... и май това е.Други претенции нямаме.Плаж на първа линия ,но не е задължително.
Това са хотелите между които решихме да изберем един: Fiesta beach, Sentido Dgebra beach  и Sentido Palm Azur.
Ще съм благодарна за вашите мнения.Благодаря предварително.

Здравейте, ние бяхме във Фиеста Бийч. Писала съм на стр.27, мнение N 398. Прочетете го.

# 527
  • гр.Варна
Прочетох го преди това .Благодаря за отзива.

# 528
  • Beyond the Frontiers
Твърдо Сентидо Джерба. Ако ви е ОК като цена swim up стая или поне в основната сграда.
Иначе Иберостар е добър също като база. Калимера Джерба бийч,  Hasdrubal - ако не държите на AI, е наистина много добър.

# 529
  • гр.Варна
Твърдо Сентидо Джерба. Ако ви е ОК като цена swim up стая или поне в основната сграда.
Иначе Иберостар е добър също като база. Калимера Джерба бийч,  Hasdrubal - ако не държите на AI, е наистина много добър.
Много благодаря.

# 530
Още един глас за Сентидо Джерба. Бяхме в swim up стаи, реновирани са, освен това ползването на басейна пред тях е изключително удобство. В зоната на басейна им не допускат гости от другата част на хотела и беше тихо и много спокойно. Хотелът е непосредствено на плажа и същият е съвсем приличен, пясъчен и плитък.
Освен това бях приятно изненадана от храната. Имаше ежедневно много и разнообразна морска храна, (нещо което не съм намирала в други много по-реномирани и скъпи хотели).

# 531
Ние също бяхме в Сентидо Бийч, по препоръка на Галактик, и решихме да се "поглезим" със стая "swim up" - няма такова удоволствие - спокойствие, уединение, 2 басейна - може би са около 50 м. дълги със ширина като 2 коридора на плувен басейн. Удобни шезлонги /и на плажа са такива/, чадъри, зеленина. Тези стаи са в нещо като отделен корпус на 2 етажа, но свързан с всичко останало чрез коридори, което от една страна ти гарантира тишина, а от друга - за 2-3 мин. си в ресторанта, бара, плажа. Стаите са с добри мебели, голям гардероб, матракът беше удобен, безплатен сейф, мини-бар /празен/, ел. кана. Понякога зареждаха вода, но и да пропуснат - може да се вземе от бара. Много чисто, много любезен персонал. Проблем е малко езика - повечето малко или много говорят и разбират френски, но някои поназнайват и мъничко английски. Храната е ОК, ние бяхме в края на септември, имаше плодове - диня, пъпеш, сливи, круши, ябълки, фурми понякога, салати, предястията не бяха много, но пък много видове сирена, маслини - зелени, черни, пикантни /много вкусни/, туршия. Супите им не са силната им страна, но при основното имаше за всеки вкус по нещо - и готвено, и на скара, местни ястия също. Напитките.... е, за местен алкохол не може да се има големи очаквания, бирата - на жегата ставаше за разхлаждане /на плажа/, в ресторанта май беше една идея по-добра. От другия алкохол последните 2 дни пробвахме тяхното уиски, но го смесвахме с малкото количество от "нашето", което беше останало и ставаше. Но, имаше и коктейли, мисля и фрешове.

В близост до хотела, поне според Гугъл има 2 търговски центъра - единият на около 700-800 м., другият май беше на около 1 км. максимум. След полудневната обиколка на острова /без крокодилската ферма по наше желание/, ни заведоха в един от тези центрове - много козметика /пак описанията на френски, но имаше и на руски, а и собственикът ? използваше малко английски/, сувенири, има и 2-ри етаж, но при организирано посещение никога няма достатъчно време, особено ако има 40+ пазаруващи. За това, тъй като е наблизо, може да се посети самостоятелно пешеходно или пък с такси. С многото написани думи - за мен хотелът е добър избор.

# 532
  • гр.Варна
Отново благодаря за препоръките и отзивите.Тази седмица ще направя резервацията за Сентидо Бийч.И започва дългото чакане до септември 2024
Желая на всички вас прекрасни почивки.

# 533
Кой предлага хотела и конкретно този тип стаи за следващия сезон , че при Абакс не ги видях?

# 534
  • гр.Варна
Емералд имат програми за 2024 с полети от София и Варна.Сентидо бийч е в изброените хотели за настаняване.

# 535
И аз видях, че Емералд го има, но не ми дава дати. Може и  нещо да не се справям със сайта им

# 536
  • Някъде в Европа...
И Абакс, и Емералд го предлагат за 2024...Разлика в цената има, ясно е, че ще има пак доплащане на горивни такси (при едните пише, че е изчислена на база гориво 800, на другите на 1000). Мен ме интересува тази година каква сума бяха летищните такси? Освен тях, на място нещо допълнително - турист. такси, задължителни бакшиши и т.н. - има ли? С една дума - при плащане на цялата резервация, колко пари още отгоре приблизително (на база този сезон) трябва да се подготвят?

Последна редакция: нд, 05 ное 2023, 23:34 от AIR

# 537
  • Beyond the Frontiers
Горивните бяха от 10 до 13 евро на човек. Такива септември имаха и Абакс, Онекс Тез тур. Последните два още не са пуснали програмите за 2024.
Градска такса има - от сорта на 3 динара на ден.
За бакшиши поне 15-20 евро на човек заделям аз.

Последна редакция: пн, 06 ное 2023, 00:39 от Galactic Voyager

# 538
  • Варна
Аз платих 25 лв горивна такса, туристическата такса ми беше 7 евро, а бакшиши съм оставяла по 10 динара.
210 евро изхарчих извън сумата за почивката, но ми се наложи да ям извън хотела, защото храната не ставаше.
Търговските центрове са силно казано такива, пълна трагедия. Горките тунизийци, в каква мизерия живеят.

# 539
  • Стара Загора
И Абакс, и Емералд го предлагат за 2024...Разлика в цената има, ясно е, че ще има пак доплащане на горивни такси (при едните пише, че е изчислена на база гориво 800, на другите на 1000). Мен ме интересува тази година каква сума бяха летищните такси? Освен тях, на място нещо допълнително - турист. такси, задължителни бакшиши и т.н. - има ли? С една дума - при плащане на цялата резервация, колко пари още отгоре приблизително (на база този сезон) трябва да се подготвят?

Ани, при нашата резервация през декември 2022 за август 2023 за един и същи хотел разликата между Абакс и Емералд беше по 1000 лв (хиляда). Платихме такса гориво по 48,90 лв на човек ( за трима = 146,70лв ). И с тази сума пак не стигнахме хиляда лева, така че определено пакетите на Емералд са по-ниски за един и същи хотел, дата и конфигурация!!! Туристическия данък е за хотели 4 и 5 звезди , плаща се на рецепция и е по 3 динара на човек на ден.( 3*7 = 21 динара на човек за една седмица). Бакшиши вече по твое желание. Прието е около 3 динара. Такситата им са много евтини.

Общи условия

Активация на акаунт