Дубай /Тема 16/

• 56 921
  • 746
  •   1
Отговори
# 660
Вземете връхна дреха. На мен лично дори и вътре в сградите ми е хладно, така зверски надуват климатиците. Вечер е около 20°
Благодаря!

# 661
Момичета с какво съчетавате пазара на злато, един от дните го дават дъждовен, мисля да го отделя за пазара, но не знам с какво да го съчетая като посока да ме ориентирате.

# 662
Здравейте! Сами ли закупувате билетите или през тур. агенция? Как би излезнало по - изгодно? Билети + хотел.

# 663
  • Горна Оряховица
Имам питанка относно паркинг и плаж.
Инсталирах си приложението RTA Dubai. Виждам, че мога да си заредя сума в акаунта и от там да си заплащам паркинг в зоните.
Ще сме с rent-a-car.
Някой ползвал ли го е и успешно и да е заплатил паркинг? Другия вариант е с SMS, но ще сме с предварително закупени еСим и нямам смс и разговори, а само интернет по картата, т.е варианта с SMS ми отпада.

И друго, преди години ходихме за 1 час до Umm Suqeim Beach, безплатен и намерихме лесно паркинг, тогава мисля, че пращах SMS за паркиране.
Та, кой плаж да изберем за час - два убиване на времето?
Umm Suqeim Beach безплатен мисля,  но няма съвсем нищо пък  гледам, че гледката към Burj Al Arab е закрита от нов хотел.
KITE BEACH в Tripadvisor пише, че е зор с паркирането.
Al Mamzar Beach Park е доста далеч и отпада като опция за разходка.

# 664
  • Бургас
А на пазара за злато кеш или карта ?

Днес платихме кеш в евро.
Suzan Nikolova преди време споделих, миналата година през агенция за двама 3000 в хотел насред нищото, в момента сме в Дубай за същите пари трима в огромен апартамент на Марината.

Последна редакция: вт, 05 мар 2024, 15:43 от gk77

# 665
Ехаааа, чудесно! Мен ме притесняват билетите, че си направих справка през приложението на Флай Дубай ми излизат почти на същата цена като в тур. агенция само, че в тур. агенция и хотел влиза... Затова не знам 🫤 вие сами ли си закупихте билетите и от къде?

# 666

Suzan Nikolova преди време споделих, миналата година през агенция за двама 3000 в хотел насред нищото, в момента сме в Дубай за същите пари трима в огромен апартамент на Марината.

А цената на златото как е?

# 667
За контактите някой да сподели ?В хотелите има ли адаптери?Или си носите?Ако си носите какво купувате от тук ?Линк някой да сподели ако е удобно?

# 668
  • Anywhere
Самолетните билети на Уиз са доста по-евтини, проверете при тях!

# 669
  • София
За контактите някой да сподели ?В хотелите има ли адаптери?Или си носите?Ако си носите какво купувате от тук ?Линк някой да сподели ако е удобно?

На мен ми трябваше адаптер за Кипър, който сега ще е и за Дубай 😊 Английски тип http://steinberger.bg/product/8973/prehod-british.html аз взех от тук, имат магазин в София близо до 5-те кьошета.

# 670
  • Бургас

А цената на златото как е?

196 дирхама 18 карата
Около 220 -22 и 268 - 24.Задължително се пазарите, близо 400 дирхама успяхме да свалим от цената.

Последна редакция: ср, 06 мар 2024, 05:37 от gk77

# 671
Ехаааа, чудесно! Мен ме притесняват билетите, че си направих справка през приложението на Флай Дубай ми излизат почти на същата цена като в тур. агенция само, че в тур. агенция и хотел влиза... Затова не знам 🫤 вие сами ли си закупихте билетите и от къде?

Сравнете цените просто и решете. Според мен ако се взимат ро-рано билетите и резервациите е по-евтино сами да го направите. Ние си взехме лятото самолетни билети за януари месец и платихме 240 лв с Уизеър. Хотелът също го запазихме по-рано с опция безплатно анулиране. Като сравних цената за 7 нощувки с агенция беше почти двойна ако запазим през тях. Бях писала някъде назад - всички забележителности също са с 50% по-скъпи от агенция, в сравнение с реалните им сайтове.

# 672
  • Beyond the Frontiers
В момента има Last minute за 9.03 за 1184 лв. - 7 нощувки, 20 кг. багаж, трансфери, застраховки, отмяна на пътуване, екскурзия в Абу Даби.                                                                                                                             

Тези 240 лв. са на човек, на посока, с багаж? Така хвърлено като цифра нищо не означава.                                                                                                                                                                                                                        Ако човек си го планира от далеч и има опция да лавира в датите, може и да намери по-добра цена. При резервации в последен момент, често при агенции излиза по-изгодно.                                                          Колкото до екскурзиите обикновенно по-евтиното е за сметка на нещо друго. Примерно едните ползват един камп в пустинята, други друг. Местият ми водач /пакистанец/ разказа, че има и доста абсолютно незаконни фирми/ шофоьори, които правят сафарита и примерно колите им не са оборудвани, както трябва или не водят туристите в червената пустиня... и т.н.

# 673
В момента има Last minute за 9.03 за 1184 лв. - 7 нощувки, 20 кг. багаж, трансфери, застраховки, отмяна на пътуване, екскурзия в Абу Даби.                                                                                                                              

Тези 240 лв. са на човек, на посока, с багаж? Така хвърлено като цифра нищо не означава.                                                                                                                                                                                                                        Ако човек си го планира от далеч и има опция да лавира в датите, може и да намери по-добра цена. При резервации в последен момент, често при агенции излиза по-изгодно.                                                          Колкото до екскурзиите обикновенно по-евтиното е за сметка на нещо друго. Примерно едните ползват един камп в пустинята, други друг. Местият ми водач /пакистанец/ разказа, че има и доста абсолютно незаконни фирми/ шофоьори, които правят сафарита и примерно колите им не са оборудвани, както трябва или не водят туристите в червената пустиня... и т.н.

Предполагам сте от агенция и затова така яростно предлагате услугите им. С агенция също не е изключено да те настанят в кофти камп. Ако закупиш билетите от официалните сайтове на Бурж Халифа примерно или на музея на бъдещето няма какво да объркаш. 240 лв ни струваше двупосочен полет на човек от 9 до 16.01 без багаж. Багажът ни излезе безплатно,защото имаме дск уиз кредитна карта и имахме доста точки. Затова и не го споменавам. Ако държите мога да пратя цените,които ние сме платили за хотели, забележителности и да видите,че разликата е двойна. Особено при вариантът за 7 дни.

# 674
  • Beyond the Frontiers
Нищо не предлагам. Не знам къде видяхте такова нещо.
Смятам, че трябва да се внимава при избора и да се чете внимателно, а не просто да се резервира, защото е по-евтино.

Подхвърлят се някакви цифри без уточнение и всеки по-слабо запознат, като чете ще остане с впечатление, че за Дубай се пътува евтино. А то не е така. Билети за 240 са си на супер ниска цена, ама тя не е всеки ден такава. И малко хора имат опция за безплатно багаж, т.е. ще е нужно да си доплатят. Което е поне още 200-250 лв. отгоре. А при Fly dubay цените са си още по-високи.

Входни билети всеки може и сам да си купи, ако знае как да си служи и иска да си послужи с плащане с карта. Ако някой друг извърши това вместо пътуващия, нормално да си сложи нещо отгоре за труда, риска, банковите такси. Със сигурност обаче не е 50% отгоре.

Разбира се, че хора, които пътуват повече и имат повече опит, финанси и свобода, могат и ще си намират и по-изгодни пътувания. Но определено има случай, когато е по-изгодно с агенция.

Общи условия

Активация на акаунт