Дубай /Тема 16/

• 57 248
  • 746
  •   1
Отговори
# 345
Здравейте! Някой да може да препоръча хотел със собствен плаж? Или поне на пешеходно разстояние от плаж със свободна зона?

# 346
  • Бургас
Здравейте!
Може ли да ми препоръчате фирма за трансфери? Конкретно търсим микробус от летището до пристанището.

# 347
  • София
Привет, ще се намърдам неканена 😉с моите 50 цента по темата. Лятото решихме Дубай и резервирахме през Руал, които се оказа че точно си партнират с Марбро. Дори не ги бях чувала преди това и, честно казано, имах резерви. Бяхме там точно за Рождество, днес се прибрахме.
Ами аз съм изключително доволна и от екскурзоводките и от организацията. Пътувала съм и с други агенции, но тази ги надмина.
По отзиви избрах Ибис, но нещо не се ориентирах дали може тройна стая и затова Новотела - ми както си го пишат по отзивите е, за ибис само чух, че се оплакваха от интернета.
Избраните екскурзии от нас:
Абу даби
Сафари
Круиз с вечеря Дубай марина
Качването на Бурж Халифа
Ами за мен всичко си заслужаваше всяка стотинка, пардон дирхам 😁
Единствено Бурж Халифа-та ни подразни, че беше едно чакааанеее, и то не само да се качиш, после се почва опашка пък за надолу. Бе дали съжалявам, че се качих - Да. Дали щях да съжалявам, ако не се бях качила - Да.Та така, угодия няма.
Арабските пазари отидохме сами, хотела имаше безплатен шатъл до плажа, та и там се разписахме.
По принцип винаги аз се нагърбвам в нашето семейство за организиране на почивки, екскурзии, избор на хотели, места за посещение, но този път реших да си го играя багаж и само папках, слушах, ходих и разглеждах.

# 348
Привет, ще се намърдам неканена 😉с моите 50 цента по темата. Лятото решихме Дубай и резервирахме през Руал, които се оказа че точно си партнират с Марбро. Дори не ги бях чувала преди това и, честно казано, имах резерви. Бяхме там точно за Рождество, днес се прибрахме.
Ами аз съм изключително доволна и от екскурзоводките и от организацията. Пътувала съм и с други агенции, но тази ги надмина.
По отзиви избрах Ибис, но нещо не се ориентирах дали може тройна стая и затова Новотела - ми както си го пишат по отзивите е, за ибис само чух, че се оплакваха от интернета.
Избраните екскурзии от нас:
Абу даби
Сафари
Круиз с вечеря Дубай марина
Качването на Бурж Халифа
Ами за мен всичко си заслужаваше всяка стотинка, пардон дирхам 😁
Единствено Бурж Халифа-та ни подразни, че беше едно чакааанеее, и то не само да се качиш, после се почва опашка пък за надолу. Бе дали съжалявам, че се качих - Да. Дали щях да съжалявам, ако не се бях качила - Да.Та така, угодия няма.
Арабските пазари отидохме сами, хотела имаше безплатен шатъл до плажа, та и там се разписахме.
По принцип винаги аз се нагърбвам в нашето семейство за организиране на почивки, екскурзии, избор на хотели, места за посещение, но този път реших да си го играя багаж и само папках, слушах, ходих и разглеждах.
roasted_pumpkin Искам да Ви питам понеже ние ще пътуваме до Дубай с  Марбро Турс в началото на април дали беше спазена предварително заявената програма или имаше промени като дни и часове на допълнителните екскурзии и да Ви попитам в колко часа ви върнаха в хотела от екскурзията до Абу Даби защото мислим след това да вечеряме в определен ресторант и да си предвидим времето за път до ресторанта и  да знаем за колко часа да си направим резервация ?

Последна редакция: пт, 29 дек 2023, 09:14 от Катето Петкова 716027

# 349
  • Beyond the Frontiers
Катето Петкова, туроператорът е длъжен да предостави всички предплатени услуги. Предварителната програма може да се смени и със сигурност ще се смени.

# 350
момичета, досега винаги сме ползвали таксита в Дубай, но ми се иска да получа повече инфо за метрото там, ако знаете? Верно ли е, че има вагони за мъже и отделно за жени, за туристите важи ли и как се разпознават? Има ли, карти с имена на спирки и забележителности, написани на англ. по метростанциите, как се ориентирате?

# 351
  • София
Екскурзиите бяха подредени точно както си ги пише в сайта. От Абу Даби се върнахме към 17ч в хотела.
Да, в метрото има различни вагони - за златна Nol card, 'женски' и за всички. Ако си жена, можеш да пътуваш и в женския и в останалите. Ние с дъщеря ми бързо се ориентирахме къде ни харесва повече и мирише по-малко на крака, мъжо да му мисли 🤣. Като се качиш да чакаш метрото на перона си е нарисувано н земята къде за кой вагон да се строиш. Ако се качиш в златния или си мъж и в женския, има глоби.
Не се притеснявайте за надписи на английски - навсякъде си има, то инак с тяхната азбука няма оправия. Също и местните си говорят английски, не сме имали никакъв проблем, за разлика от една Италия, примерно

Последна редакция: пт, 29 дек 2023, 11:22 от roasted_pumpkin

# 352
момичета, досега винаги сме ползвали таксита в Дубай, но ми се иска да получа повече инфо за метрото там, ако знаете? Верно ли е, че има вагони за мъже и отделно за жени, за туристите важи ли и как се разпознават? Има ли, карти с имена на спирки и забележителности, написани на англ. по метростанциите, как се ориентирате?

В метрото има вагони, които са само за жени с деца. Имаха обозначение на тях. В тях е забранено да пътуват мъже. Иначе в стандартните вагони пътуват и мъже и жени.
Ние винаги си сваляме офлайн карта на телефоните и си правим маршрута. Виждаме на коя спирка трябва да слезем, спирките в Метро влаковете се изписват и казват и на английски.
Няма нищо сложно и притеснително в пътуването с Метро.

# 353
Може ли някой да сподели дали и преди качването в самолета (полет за София) разделят опашките на мъже и жени и мъжете се качват първи?

# 354
Не са ни разделяли никога, нито от София, нито от Дубай или Абу Даби. Последно сме летяли февруари. Само с Уиз, с друга компания нямаме опит.

# 355
Има ли визи за Дубай, Оман и Кувейт?

# 356
Кой плаж според вас си струва да се посети? Имаме 3, 4 часа свободни

# 357
Може ли някой да сподели дали и преди качването в самолета (полет за София) разделят опашките на мъже и жени и мъжете се качват първи?
Само в Египет/Хургада са ни разделяли, при заминаване от там, но те опашките са почти една до друга,  2м м/у тях. От Дубай не са ни разделяли.

# 358
  • Anywhere
За 3-4ч плажа на JBR, точно на марината с гледка към Виенското колело и палмата! Има баня, съблекалня и всички екстри. Платена и безплатна зона. Носете си хавлии, ако ще ползвате безплатна зона!

# 359
  • Горна Оряховица
Как стои въпроса с паркирането. Преди 7 години помня, че пращахме SMS, но сега четох, че нещо е сменено...има приложение rta Dubai, но не ми приема БГ номера явно, защото не получавам потвърдителен смс. И да си взема виртуална карта тя е само за интернет и няма номер... примерно за този плаж JBR къде се паркира, машинките за плащане на паркинга също не били много наред, искали мобилен номер?

Общи условия

Активация на акаунт