Дубай /Тема 16/

• 57 121
  • 746
  •   1
Отговори
# 480
Върнах се назад  и изчетох страниците 😊 разбрах че може да се плаща с карта (виза например?) Не разбрах обаче къде се храните?В смисъл ние смятаме да сме с агенция (още не съм резервирала)Но няма включен обяд ,май и вечерите за 5 нощувки са 3 или 4 още го уточнявам.Колко време продължава полета до Дубай?Исках да питам какви дрехи носите 😃За 13 март ми казаха че ще е топло доста?

# 481
  • СОФИЯ
Пет часа и половина е полетът до Абу Даби. За хранене местни ресторанти, ако харесвате арабска кухня. По МОЛовете май е основно джънк. В Дубай МОЛ вечеряхме в един италиански ресторант, от който чудесно се виждаше шоуто на фонтаните.

# 482
Пет часа и половина е полетът до Абу Даби. За хранене местни ресторанти, ако харесвате арабска кухня. По МОЛовете май е основно джънк. В Дубай МОЛ вечеряхме в един италиански ресторант, от който чудесно се виждаше шоуто на фонтаните.
Как ще е джънк храната? Стейк, Бразилия грил...са джънк

# 483
  • СОФИЯ
Споделям собствени впечатления. Все пак съм била там само веднъж за 5 дни. В МОЛА срещу джамията в Абу Даби уж избирахме къде да седнем за обяд според менюто. Поръчах нещо с агнешко, получих кайма в недопечена питка джоб и малко салата. Просто явно нашата група не нацели кръчмата. В арабски ресторант до лодките срещу стария град беше страхотна храната. Няколко вида меса на сач, хумус, салата и пр.

# 484
Ние ще сме 3-ма ,аз със съпруга и щерката .Но тя е голяма на 22г и ме притеснява как ще ни настанят?Хотела е 4* ,не намирам какво е настаняването на 3-ти възрастен (тур агенцията може всичко да ми каже и на място сме шах и мат ,та си проверявам аз) Някъде прочетох че настаняването е на фотьойл или сгъваемо легло.
И банковите карти прочетох ,че не приемат дебитни .Вярно ли е?

# 485
Ние ще сме 3-ма ,аз със съпруга и щерката .Но тя е голяма на 22г и ме притеснява как ще ни настанят?Хотела е 4* ,не намирам
какво е настаняването на 3-ти възрастен (тур агенцията може всичко да ми каже и на място сме шах и мат ,та си проверявам аз) Някъде прочетох че настаняването е на фотьойл или сгъваемо легло.
И банковите карти прочетох ,че не приемат дебитни .Вярно ли е?
Ние в момента сме в Дубай по същия начин трима възрастни в 4* хотел Signature 1. Леглата в стяга бяха две единични и след като се разправях на рецепцията донесоха едно допълнително. Стана малко тясно то и без това само се прибираме да спим там.

# 486
Сами ли си резервирахте хотела или с агенция?Това не беше ли ви уточнено?Допълнителното легло ,легло ли е или е някакво разтегателно?

# 487
Не е вярно, че в Дубай не маже да се разплащаш с дебитна карта. Моята е такава и безпроблемно си пазарувах с нея.

# 488
  • СОФИЯ
Няма проблем с дебитна карта, доста плащах така. По принцип дебитна/кредитна никой не се интересува и в Европа, важно е да мине плащането.

# 489
Когато резервираш хотел има опции, избираш или 3 единични, или двойно и единично. Четете като правите резервация.

# 490
Резервацията ще я правя през тур агенция ,то ако е лично ще чета ,но в случая нама да бъде лично.Агенцията може всичко да ми обещае ,после на място става интересно.Пътувала съм и говоря от личен опит.Сега прочетох постове ,че всъщност периода 13 март попадаме по време на Рамадана и се чудя добра идея ли е?По ранните дати са почти изчерпани(то всъщност няма ) ,а по късните е много топло.

# 491
  • София...........
Резервацията ще я правя през тур агенция ,то ако е лично ще чета ,но в случая нама да бъде лично.Агенцията може всичко да ми обещае ,после на място става интересно.Пътувала съм и говоря от личен опит.Сега прочетох постове ,че всъщност периода 13 март попадаме по време на Рамадана и се чудя добра идея ли е?По ранните дати са почти изчерпани(то всъщност няма ) ,а по късните е много топло.
Провери в Букинг дали дадения хотел има опция с легло за 3-тия възрастен! Някой 3* няма никакъв вариант за 3-ти възрастен , защото стаите са толкова малки, че и разтегателен фотьойл няма как да се вмести. В агенцията все пак трябва да знаят какво точно предлагат.
Няма проблем с дебитните карти , ние използвахме Уникредит и Револют.
Рамадана не е проблем за чужденците, а и в Дубай са широко скроени към туристите, но лично аз не бих се чувствала добре да седна в ресторант през деня и да ми сервира някой , който цял ден гладува .... или да ходя да си ближа сладолед по улицата и тн ....
Март месец вече времето е разкошно топло, като при нас лятото, но винаги имайте шал или нещо за намятане, защото в МОЛове, таксита и магазини климатиците им бичат на 17 градуса.
За храната - навсякъде има всякакви заведения - арабски, индийски, китайски, италиански......- може да хапнете както за 5 така и за 500 лв. Между другото единия ден откарахме в една болница , че сина имаше проблем и на излизане имаше един Макдоналдс, а и ние бяхме безкрайно гладни и хапнахме там - всичко беше вкусно нищо общо с това тук.... По улиците и в магазините им за хранителни стоки се продават всякакви плодове измити почистени за директна консумация ....

# 492
Сами ли си резервирахте хотела или с агенция?Това не беше ли ви уточнено?Допълнителното легло ,легло ли е или е някакво разтегателно?
С туристическа агенция сме.леглото е нормално просто на колелца

# 493
Здравейте, някой от посетилите Музея на бъдещето, може ли да ми каже дали 2 часа са достатъчни за посещение или да си превидя повече 4. Сега си правя програмата ден по ден и не знам колко време да си заложа за Музея

Ние влязохме в 11.00 сутринта и излязохме в 13.00, но бързахме заради сафарито,което ни беше в 14.00 от хотела. Зависи дали ви харесват технологиите, защото на нас ни беше много  интересно, на нашите приятели 1 час им беше достатъчен. Съветвам ви да излезете от изхода към emirates towers  към входа за центъра им за развитие на AI. На първия етаж има интересно място,в което роборъка прави кафе.

# 494
Здравейте, обмисляме посещение на Ферари Уърлд. Имате ли представа дали билета включва само вход или и атракционите - различните влакчета и тн.

Общи условия

Активация на акаунт