Дубай /Тема 16/

• 57 121
  • 746
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Ние носихме вино. На нашето летище е 5-7 евро и има с врътка, а не с тапа. По-удобно е. Носихме и едно с тапа, но малко зор видяхме да получим тирбушон, успяхме де. В бара на нашия хотел Метрополитен имаше само мъже. Последния ден ходихме 3 жени, завряхме се в едно крайно по-закрито сепаре. Бяло вино на цена от 120 до 200 дирхама бутилката.
По принцип няма проблем в чекирания багаж да носите и твърд алкохол. Ние не носихме, просто защото пием вино.

Екстра. И ние пием вино и твърд алкохол не ни интересува. Чудех се дали не е условие да е купено от безмитните магазини, или може да си е в чекирания багаж и да си пътува спокойно.

А как стои въпроса с плажовете? Последния ден ни е свободен без екскурзии, дали можем да отидем на плаж някъде?

Последна редакция: ср, 17 яну 2024, 12:40 от l.v.p

# 466
  • СОФИЯ
Аз много харесах плажа пред хотел Мариот на палмата, писах по-назад. Тук нещо не ми разрешава да кача снимка, била над 5 МВ.
Предоставят хавлии. Има и човек, който обслужва конкретна група, снимки и пр. С бакшиш от 5 долара направо се престара човекът. До нас имаше група от Австрия с друг обслужващ. 200 дирхама на човек за ден е, но нашият хотел предоставя ваучери без доплащане, бях проверила предварително. Имаше и шатъл, но часовете не ни устроиха заради наситената програма.
С такситата има особеност. Не е прието да се качиш, нищо че има Н брой таксита точно пред хотела на 20 метра. Трябва портиерът да извика,  идва колата на естакадата пред  входа и мадам се качва. Задната врата на колата, която не е срещу вход на сграда не следва да се  отваря.

Последна редакция: ср, 17 яну 2024, 20:09 от мама САННЯ

# 467
  • Sofia
С такситата има особеност. Не е прието да се качиш, нищо че има Н брой таксита точно пред хотела на 20 метра. Трябва портиерът да извика,  идва колата на естакадата пред  входа и мадам се качва. Задната врата на колата, която не е срещу вход на сграда не следва да се  отваря.

При нас не беше така. Подминавах служителите на външната рецепция, защото не ми се занимаваше да пробват да ми пробутват от по-скъпите таксита, и си хващах това, което ми харесва. Никой не ме е закачал допълнително.

# 468
  • тук-там
В Дубай може да си купите алкохол от специализираните магазини. Някои цени са по-ниски и от БГ. Защо за бога ще лашкате бутилки в багажа. Колко ще изпиете?

# 469
  • СОФИЯ
Защото като за  първи път изобщо не знаем къде са тези магазини.
За второ посещение на тези емирства планът е съвсем различен. Започва с психотерапия на пазара на златото, съществено медитиране. Три дни плаж и после ще решим.
Явно типично за там, но не европейско е и обслужване в хотела. Бутон/цъкане да не те безпокоят, да изгасиш лампите и пр. Но до него за почистване. По грешка натисна една от нашите мацки и човекът идва и твърдо търси грешка в обслужване, след  като тя в момента не се нуждае от нищо.
Аз лично чакам въздушните таксита след 2 години. Шейхът бил одобрил дизайна.
Добре се управляват, глоба, затвор, депортиране
Мисля че видях сградата на местния Върховен съд, юрист съм, както и другите от групата ни.
За показване на среден  пръст - глоба 700 долара и 1 ден затвор. Знакът на шейха е с 3 пръста и включва среден.

# 470
Здравейте,
искам да попитам колко джобни е нормално да си сменя в дирхами. Хотела е само с включена закуска и сме заплатили вече екскурзиите и посещенията, т.е за храна, метро и таксита само.  Вече ако реша да пазарувам нещо по-голямо ще заплащам с карта.

Аз мисля, че около 800 до 1000 дирхама на човек ще стигнат от  това, което четох до момента. Като резервен вариант са и дебитни карти за плащане и/или Revolut, в случай, че не стигне кеша.
Ние имахме само $200 ( за зор заман) и другото на кредитни карти. Доларите си ги върнахме.

# 471
  • тук-там

Помощ от приятел.

https://www.africaneastern.com/location

Ако някой се интересува за Ажман - да пише. Там са по-....скрити. Beers

# 472
  • СОФИЯ
Не отварям линка, дай го на ЛС моля.

# 473
  • София

Помощ от приятел.

https://www.africaneastern.com/location

Ако някой се интересува за Ажман - да пише. Там са по-....скрити. Beers
Wild_rabbit , Може ли и на мен линк на лични? Благодаря Ви Flowers Hibiscus

# 474
  • СОФИЯ
Аз не успях да отворя линка, нито от настолен комп, нито от няколко телефона. Браузер, мраузер не става.
Май следва да ни обясниш поне как изглеждат от вън тези магазини, или как са разпознаваеми.

Последна редакция: чт, 18 яну 2024, 20:52 от мама САННЯ

# 475
Чудя се не използвате ли Гугъл
Ето тези имат 22 магазина врДубай за алкохол
https://retail.mmidubai.com/retail-stores/

# 476
  • София...........
Извинявам се за Тъпия въпрос:
Този алкохол закупен от магазин кога и къде го пиете???

Питам просто....., ние обичаме да пием по питие по време на вечерята ...

# 477
  • София
Здравейте, някой от посетилите Музея на бъдещето, може ли да ми каже дали 2 часа са достатъчни за посещение или да си превидя повече 4. Сега си правя програмата ден по ден и не знам колко време да си заложа за Музея

# 478
  • тук-там
Извинявам се за Тъпия въпрос:
Този алкохол закупен от магазин кога и къде го пиете???

Питам просто....., ние обичаме да пием по питие по време на вечерята ...

Лично ние почиваме винаги в хотели със собствен плаж - вечер на терасата, през деня на плажа...
Естествено когато сме олл ин не купувам нищо.

# 479
  • София...........
Здравейте, някой от посетилите Музея на бъдещето, може ли да ми каже дали 2 часа са достатъчни за посещение или да си превидя повече 4. Сега си правя програмата ден по ден и не знам колко време да си заложа за Музея
На нас ни е отнело точно 3:05 часа, като не сме бързали вътре

Общи условия

Активация на акаунт