Дубай /Тема 16/

• 57 153
  • 746
  •   1
Отговори
# 450
Здравейте,
искам да попитам колко джобни е нормално да си сменя в дирхами. Хотела е само с включена закуска и сме заплатили вече екскурзиите и посещенията, т.е за храна, метро и таксита само.  Вече ако реша да пазарувам нещо по-голямо ще заплащам с карта.

# 451
Здравейте, аз и приятелката ми пътуваме на 21,01 до Абу Даби с Wizzair с агенция Далла Тур има ли някой който ще пътува в този ден ☺️

# 452

моля за съвет за четири дни през април непосилно ли ще е да посетим всички тези места
Първи ден -обзорна обиколка на Дубай(Дубай Марина, Палмовите острови, Мединат Джумейра, Бурж Ал Араб) екскурзията Дубай МОЛ, Бурж Кхалифа и пеещите фонтани
Втори ден - полудневна обиколка на стария Дубай и пазарите,рамката и в края на деня круиз и вечеря в Дубай Марина
Трети ден - Миракъл Гардън и сафари в пустинята
Четвърти ден -целодневна екскурзия до Абу Даби
Пети ден –отпътуване

# 453
Здравейте,
искам да попитам колко джобни е нормално да си сменя в дирхами. Хотела е само с включена закуска и сме заплатили вече екскурзиите и посещенията, т.е за храна, метро и таксита само.  Вече ако реша да пазарувам нещо по-голямо ще заплащам с карта.

Аз мисля, че около 800 до 1000 дирхама на човек ще стигнат от  това, което четох до момента. Като резервен вариант са и дебитни карти за плащане и/или Revolut, в случай, че не стигне кеша.

# 454
  • СОФИЯ
В неделя се върнахме от Дубай/Абу Даби. През деня беше 25 С, летни дрехи с лека горна връхна. Посетихме джамията и двореца в Абу Даби, МОЛа срещу джамията, в който обядвахме. В Дубай новата част, стария град, рамката, палмата, вечерен круиз с яхта, фонтаните, Бурж Халифа, сафари. Единствено сафарито не ни хареса. ОК е с джиповете в пустинята, но останалото е голям комерс, нищо автентично бедуинско нямаше, а храната беше отвратителна. Всички дни имахме включени закуска и вечеря, в един от дните и обяд в арабски ресторант, там беше много вкусно. Обядвахме два пъти и не мисля че е евтино. Супа 15 лв., основно 30 лв. Местното кафе не допадна на никого от нашата група /6 жени/, еспресо 10-12 лв. На пазара на златото никоя не остана капо, цените са повече от добри /195 дирхама за грам/, разнообразието е голямо. Задължително върви пазарлък, те го очакват, минимум 30 % от първоначално обявената цена свалят, в един от магазините постигнах и по-голям процент. Искат част от цената да се плати кеш и свалят още. Мотат се с документите за възстановяване на ДДС, който смята да пазарува там да отдели време и за това. Издават и с представено копие от паспорт.
Много ми хареса плажа пред хотел Мариот на палмата, но имахме само половин ден за това, правят чудесно мохито за 60 дирхама.
Камилско мляко купих от един супер в МОЛ. Не ми хареса и няма да повторя, но съм опитала.
Алкохол имаше на яхтата и в бара на хотела, на плажа, в останалите заведения не предлагат дори бира.

# 455
  • София
Аз мисля, че около 800 до 1000 дирхама на човек ще стигнат от  това, което четох до момента. Като резервен вариант са и дебитни карти за плащане и/или Revolut, в случай, че не стигне кеша.

Нас пък от агенцията ни посъветваха да плащаме с карти и в долари, че така било най-изгодно... Според Вас дали е така, тъй като виждам пишете да се плаща в Дирхами. Чудим се и ние с какви пари кеш да тръгнем, или с повече в карти или и ние не знаем, всеки казва различни неща Rolling EyesThinking

Последна редакция: вт, 16 яну 2024, 12:03 от l.v.p

# 456
  • СОФИЯ
Плащах и с карта и кеш. Долари ползвах за бакшиш, дребни банкноти. При плащане с карта на ПОС е по-изгодно да се посочат дирхами, ако сметката=картата е в лева или евро. Ако посочите долари правят двойно превалутиране и е...по трънския курс.

# 457
  • София
Плащах и с карта и кеш. Долари ползвах за бакшиш, дребни банкноти. При плащане с карта на ПОС е по-изгодно да се посочат дирхами, ако сметката=картата е в лева или евро. Ако посочите долари правят двойно превалутиране и е...по трънския курс.

Много полезна информация, много благодаря! Hands Pray

# 458
  • СОФИЯ
Долари взимат на пазара примерно, така платих някакви подправки и тези ментови кристали.
В две от такситата не можеха да развалят 100 дирхама и плащах с карта. По-изгодни са жълтите таксита, с различен цвят покрив - червен, зелен, син. Бяло ползвах само веднъж, защото на изхода на Дубай МОЛ имаше огромна опашка, някакъв круизен кораб се беше изсипал там. Поне три пъти по-скъпи са. Аз се прибрах до хотела за 150 дирхама. Част от групата ни изчака голямата опашка, за същото разстояние 50 дирхама.
В стария град има страхотен магазин за ядки, сушени плодове и сладкиши. Целият е в розово. Иранските стафиди са страхотни, цените са на килограм и са тънки, за разлика от същите неща, които се предлагат пакетирани в МОЛовете.

Последна редакция: вт, 16 яну 2024, 17:05 от мама САННЯ

# 459
  • София...........
Някой ползвал ли е Avani Ibn Battuta Dubai Hotel ??? , малко е в единия край на града, но изглежда супер за цената , която предлага.

мама САННЯ, навсякъде има заведения, които предлагат алкохол, но цените са по-високи на храната и алкохола ....

l.v.p, най-изгодния ви вариант за плащане е с карта от дирхами към левове! НО по пазарите и ако се пазарите те предпочитат да плащате КЕШ Wink

моля за съвет за четири дни през април непосилно ли ще е да посетим всички тези места
Първи ден -обзорна обиколка на Дубай(Дубай Марина, Палмовите острови, Мединат Джумейра, Бурж Ал Араб) екскурзията Дубай МОЛ, Бурж Кхалифа и пеещите фонтани
Втори ден - полудневна обиколка на стария Дубай и пазарите,рамката и в края на деня круиз и вечеря в Дубай Марина
Трети ден - Миракъл Гардън и сафари в пустинята
Четвърти ден -целодневна екскурзия до Абу Даби
Пети ден –отпътуване
Агенции ли ще ползвате за тези обиколки?
Имайте в предвид, че разстоянията наистина са много голями и отнема време придвижването...
Първи ден - ОК
Ден втори - ок, но не знам дали ще успеете навреме да стигнете за круиза , искаха ни на порта 18-18:30 часа
Ден трети - за сафарито от където ви взимат там ви и връщат и идват към 14:30 да ви вземат. Ще успеете ли преди това да разгледате Миракъл и да сте на уговореното място за Сафари?
Ден четвърти - ОК.
Като цяло добре сте си систематизирали програмата, НО трябва рано да ставате и да сте експедитивни!!!

# 460
Да, чрез агенция ,но ще сме с деца  на 12 г и затова се притеснявам,дали ще е по силите им.

# 461
  • СОФИЯ
Нашата програма беше почти същата. Придвижването между отделните места е с автобус. Майка ми е на 75 г. и издържа. Не мисля че ще е проблемно за 12 г. деца.

# 462
  • София...........
Да, чрез агенция ,но ще сме с деца  на 12 г и затова се притеснявам,дали ще е по силите им.
Тогава нямате проблем с програмата , защото всичко е организирано и ви придвижват с автобус  и децата на 12 са достатъчно голями, а и всичко е интересно.

# 463
  • София
мама САННЯ, навсякъде има заведения, които предлагат алкохол, но цените са по-високи на храната и алкохола ....

По повод на алкохола, от агенцията и за него казаха, че сме имали право да си носим в чекирания багаж. Thinking Също гледам в сайта на МВнР пише, че не мюсюлмани имат право на до 4 литра. Не че сме големите пияници, ама някой ако си е носил нещо, моля да сподели, конкретно мислим поне вино да си вземем, за по чаша в хотела вечер след дългия ден.  Grinning

# 464
  • СОФИЯ
Ние носихме вино. На нашето летище е 5-7 евро и има с врътка, а не с тапа. По-удобно е. Носихме и едно с тапа, но малко зор видяхме да получим тирбушон, успяхме де. В бара на нашия хотел Метрополитен имаше само мъже. Последния ден ходихме 3 жени, завряхме се в едно крайно по-закрито сепаре. Бяло вино на цена от 120 до 200 дирхама бутилката.
По принцип няма проблем в чекирания багаж да носите и твърд алкохол. Ние не носихме, просто защото пием вино.

Общи условия

Активация на акаунт