Дубай /Тема 16/

• 57 092
  • 746
  •   1
Отговори
# 555
Въпрос към момичетата, които са си организирали самостоятелно посещение на Дубай без фирма, какъв транспорт за придвижване са ползвали метро, такси...., може ли да се наблегне основно на такси и скъпо ли излиза за 7 дни престой?
Ние използвахме метро и такси. За трансфер Абу Даби до Думай, използвахме такси в едната посока ($80), а на обратно използвахме техните автобуси ( E101  Е100 - цената е AED 25/човек в посока) таксито платихме в кеш, билетите с карта.

# 556
Въпреки,че е относително кое е скъпо и евтино, според мен не е скъпо придвижването с такси. За градски транспорт - съвсем. Ние в Абу Даби се движим предимно с такси. В Дубай предимно с метро, но ползваме и такси.

# 557
Ами като се поразцъках от хотела до различните обекти, метрото е все донякъде и пак остават едни 2-3 км , за които ще си трябва такси, та просто исках да знам , цените на такситата как са, все пак са големи разстоянията.

# 558
Ами като се поразцъках от хотела до различните обекти, метрото е все донякъде и пак остават едни 2-3 км , за които ще си трябва такси, та просто исках да знам , цените на такситата как са, все пак са големи разстоянията.
Тогава използвате https://www.bigbustours.com/en/dubai/dubai-bus-tours
спирките им са така направени, че покриват забележителностите. Слизаш от единия, вземаш някой от следващите автобуси

# 559
Аз се обърках с това как се зарежда този интернет в телефоните?Нали се продава на летището в Дубай ,но ако е със е сим и телефона например моя и на мъж ми не поддържат ел.сим как точно ще го заредя този интернет .Също ровейки в нета ,прочетох (стари мнения) ,че приложения като вайбър и месиндж не работели (това наистина не го разбрах защо точно)с този зареден интернет .Та идеята ми е ,като се загубя ,аз това го мога много добре,как да ме открие мъж ми 😅Краен случай ще е роуминг ,обаче там суровачката на ден е доста защото сме трима за 5 дни чудно ще е…….Молбата ми е ходилите вече ако имат нерви да обяснят по подробно  💐Изчетох всичките страници и тук там срешнах откъслечни неща но не сглабям картинката 😊

# 560
За писане вайбър става, но за видео -
 не, а за месинджър не си спомням.
Когато бяхме в Дубай си изтеглихме Телеграм, през 2021 г. вършеше чудесна работа там, сега не знам как е.

# 561
  • Горна Оряховица
Ползва се Botim.

# 562
Кацам в Абу Даби.  Откъде да купя карта на BOTIM

# 563
За приложението добре 😁благодаря !А интернет купен от там ,се зарежда през приложението ли?И не ми трябва е -сим?

Последна редакция: вт, 30 яну 2024, 22:37 от ctefani

# 564
  • София...........
Ние си носехме още един мобилен телефон в който сложихме Емиратската карта и го ползвахме като рутер, никога не се деляхме ние с децата Simple Smile
Бяхме общо 5 човека и ползвахме само таксита Simple Smile
2 нощувки в Абу Даби и 8 в Дубай возехме се в таксита и ходихме до къде ли не(включително и Глобал ) всичко платено за такси е 400 лв.
Трансфера Абу Даби -Дубай и обратно - 300 лв, на бялата джамия се запознахме с един страхотен сладур , който осъществи и този трансфер срещу 150 лв в посока.
Разговорите през месинджър и Вайбър в повечето случаи са заглушени. Всички местни ползват Whatsapp и Instagram за всичко и аз така се научих... Дори и в БГ всички араби ползват whatsapp!

Последна редакция: ср, 31 яну 2024, 02:14 от divna_

# 565
A ползвахте ли vpn или само с емиратската карта?
uote author=divna_ link=topic=1523422.msg47550997#msg47550997 date=1706659644]
Ние си носехме още един мобилен телефон в който сложихме Емиратската карта и го ползвахме като рутер, никога не се деляхме ние с децата Simple Smile
Бяхме общо 5 човека и ползвахме само таксита Simple Smile
2 нощувки в Абу Даби и 8 в Дубай возехме се в таксита и ходихме до къде ли не(включително и Глобал ) всичко платено за такси е 400 лв.
Трансфера Абу Даби -Дубай и обратно - 300 лв, на бялата джамия се запознахме с един страхотен сладур , който осъществи и този трансфер срещу 150 лв в посока.
Разговорите през месинджър и Вайбър в повечето случаи са заглушени. Всички местни ползват Whatsapp и Instagram за всичко и аз така се научих... Дори и в БГ всички араби ползват whatsapp!
[/quote]

# 566
  • София...........
Просто емиратската карта!
Да не ви объркам, но не е ли незаконно в арабския свят да се използва vpn? Или по-точно не случайно имат заглушаване на разговори през Вайбър и Месинджър ....

# 567
Просто емиратската карта!
Да не ви объркам, но не е ли незаконно в арабския свят да се използва vpn? Или по-точно не случайно имат заглушаване на разговори през Вайбър и Месинджър ....
[/quote
Някъде прочетох за VPN, че ползват туристи, но дали е законно??? През whats up нормално ли говорехте с интернет през емиратската карта?

# 568
  • Асеновград
Здравейте. Искам да попитам за вечерният круиз с яхта по Дубай Марина- заслужава ли си. С включена вечеря от агенцията ни искат по 189лв на човек. Не намира самостоятелно къде мога да резервирам специално този круиз. Също така за Сафарито в пустинята, ако някой може да ми препоръча конкретна фирма или човек да запазим. Благодаря предварително

# 569
-

Последна редакция: чт, 01 фев 2024, 22:07 от CarryIna

Общи условия

Активация на акаунт