Дубай /Тема 16/

• 57 055
  • 746
  •   1
Отговори
# 585
  • София...........
Сега питах нашия човек от сафарито и потвърди , че няма бели денс тогава ...

# 586
Въпрос към момичетата, които са си организирали самостоятелно посещение на Дубай без фирма, какъв транспорт за придвижване са ползвали метро, такси...., може ли да се наблегне основно на такси и скъпо ли излиза за 7 дни престой?

Ние бяхме 4 човека и през цялото време пътувахме с таксита. Свалихме си приложението Careem и ползвахме такситата,които се водят по-луксозни и идват винаги нови коли, основно Лексуси. От приложението може да викнете и жълтите таксита,които са най-евтините, но  повечето шофьори не говорят добър английски. За сравнение от хотела до Global village т.нар. "по-скъпо такси" в час рик и задръстване ни взе 75 дирхама, а на връщане уж евтиното такси ни взе 105 дирхама,защото обиколи двойно повече. Така че не винаги жълтите таксита са изгоден вариант. От приложението Careem като си извикате такси ви казва приблизително колко ще ви струва, а накрая дава резюме на пътя.  Качвам снимка как излиза отчет на всяко пътуване:

# 587
  • Anywhere
През Careem може да се извика и жълто такси и Юбер(въпросните лексуси, за които говорите).
 Магистралите в Дубай са доста трудни за разбиране, в някой посоки няма подходяща отбивка километри наред... Така и не се престраших да шофирам сама, а имах възможност да използвам колата на приятели Sad
Дори и те, живеещи там от 3г всеки път ползваха навигация! Обаче дори и тя заради многото нива на места се обърква или сработва бавно и пропускаш точната отбивка...
Careem e изключително удобно, през него викаш таксито да те вземе от точния адрес на които си, запазваш карта за плащане и автоматично си плащаш за пътуването. Така дори и вие или шофьора да не сте с добър английски, няма как да се обърка нещо.

# 588
Смятали ли сте дали самостоятелно чрез букинг и билети онлайн за посещение не излиза по - евтино от агенцията? Или с местен екскурзовод? При положение, че транспорта е удобен. Вижда ми се риск 4-ри членно семейство да плати предварително всички ексурзии и знаете как е на  едно от децата нещо да ми стане и всичко пропада. Ето сега например моето е цяла седмица с тежък грип. Там на място не може ли да се купят билети чрез сайтовете или няма и трябва по отрано?? При невъзможност за пътуване евентуално да се прежалят само самолетните билети и да се канселира Букинг. Средно по 2000лв смятам чрез агенция, как да се дадат близо 8000лв. предварително. Аз не съм излизала от Европа, но нямам проблем със самостоятелна организация, ако излиза по- евтино или с агенция е по евтино за Дубай? В Европа например с агенция винаги ми е излизало двойно, тройно.

# 589
Винаги пътуваме самостоятелно, включително и до Дубай. На място си купуваме билети за забележителностите, които искаме да посетим. Понякога променяме плана в движение.
Самолетни билети купуваме месеци по-рано, хотели резервираме с безплатна отмяна.
Не съм съпоставяла цената с агенции, защото ние харесваме да си организираме сами.
Днес се прибираме от четвърто посещение в ОАЕ. Самолетните ни билети ни струваха 90 евро на човек двупосочен. Имахме една нощувка в Абу Даби като кацнахме -62 евро, само нощувка за 2 възрастни и 2 деца. И 7 дневен круиз 1000 евро общо за четирима ни. Такситата не съм ги смятала, в Дубай ползвахме и градски транспорт.
Снощи бяхме твърдо решили да ходим до Бялата джамия в Абу Даби, е отказахме се в последния момент, бяхме изморени, пък и сме били вече.
Та ние предпочитаме самостоятелната организация, да си направим по наш вкус пътуване.

# 590
Смятали ли сте дали самостоятелно чрез букинг и билети онлайн за посещение не излиза по - евтино от агенцията? Или с местен екскурзовод? При положение, че транспорта е удобен. Вижда ми се риск 4-ри членно семейство да плати предварително всички ексурзии и знаете как е на  едно от децата нещо да ми стане и всичко пропада. Ето сега например моето е цяла седмица с тежък грип. Там на място не може ли да се купят билети чрез сайтовете или няма и трябва по отрано?? При невъзможност за пътуване евентуално да се прежалят само самолетните билети и да се канселира Букинг. Средно по 2000лв смятам чрез агенция, как да се дадат близо 8000лв. предварително. Аз не съм излизала от Европа, но нямам проблем със самостоятелна организация, ако излиза по- евтино или с агенция е по евтино за Дубай? В Европа например с агенция винаги ми е излизало двойно, тройно.

Аз все още не съм имала време да сметна колко ни е излязла цялата екскурзия, тъй като в различни моменти плащахме хотели, билети и т.н., но ще се опитам да дам резюме на информацията, която имам за нашата екскурзия. Сравнение с агенция, на която видях цените онлайн сме спестили само за хотел и самолетни билети около 1000 лева за екскурзия 7 дни:

1. Самолетни билети - ние ги купихме лятото за януари месец и ни излязоха по 240 лева на човек двупосочно - София - Абу Даби с wizzair.
2. Хотел за 7 нощувки (първата вечер в Абу Даби в 5-звезден хотел, но не мога да кажа, че беше уау качество, а останалите нощувки в Дубай в 4-звезден хотел) - 700 лева на човек.
3. Транспорт Абу Даби - Дубай - Има автобуси, които са на много евтина цена, но ние бяхме с  багаж и решихме да си запазим такси. През приложението излиза 350 дирхама, ние се уговорихме с шофьор, който да ни вземе от хотела в Абу Даби и закара до Дубай за 250 дирхама общо за всички пътници.
4. Таксита - Движихме се само с таксита навсякъде, но като разделиш на 4 човека и удобството да не се буташ с метро, мисля, че е най-добрия вариант. Разстоянията наистина са огромни и няма вариант да се ходи пеша. С метро може да се пътува, но има моменти, в които метрото е препълнено и определено не си заслужава неудобството,  ако сте повече хора. Някъде по-нагоре качих цените за по-скъпите таксита, но ако си свалите приложението на Careem и му зададете от точка до точка къде искате да стигнете ще ви даде очакваните цени. Така може да си сметнете колко ще ви струват такситата за целия престой още преди да сте стигнали на място. Само трябва да си верифицирате телефона
6. Интернет - местните използват приложението Botim за чатове и обаждания. Ние си взехме eSIM  карта, която няма номер, само за интернет и нямахме никакви проблеми. Струваше около 20 долара, но можехме да се обаждаме и през Messanger и Whatsapp. Ако се вържете през Wi-Fi в хотел или друго място няма да можете да се обаждате, може да изпращате само съобщения.
7. Забележителности - Запазихме всички забележителности през официалните  им сайтове, ще се опитам тук да добавя основните, които си спомням:
-  Сафари + вечеря - 30 евро
- Global village - само вход 6 евро /билетите са с отворена дата за сезона и може да отидете когато решите.
- Miracle Garden - 24 eвро
- Има вариант за Combo Global village + Miracle garden - 28 евро.
- Аквапарк в Атлантис - 80 евро
- Музей на бъдещето - 38 евро /За него трябва да запазите поне 3 седмици по-рано, защото се изчерпват местата. На място едва ли ще има места.
- Aya Universe - 32 евро
- В бялата джамия в Абу Даби е безплатно, но ви трябва резервация
- Royal Palace в Абу Даби - 16 евро, но бях намерила някакъв код за отстъпка и ни излезе по 13 евро.
- Aura - инфинити басейна наистина си заслужава. Ние си запазихме за цял ден и беше 180 евро на човек, но има и по-евтини варианти за половин ден или за 2 часа.

Като сравнявах цените с туроператори на всяка забележителност е с почти 20 евро отгоре ако си ги запазвате през тях.

Последна редакция: нд, 04 фев 2024, 16:07 от Elissabeth

# 591
  • София...........
Elissabeth, заинтригувахте ме с тази супер ниска цена за сафарито с вечерята за 30 евро на човек.
Може ли малко подробности какво получавате като обслужване и в кой камп ви е вечерята?

Благодаря Flowers Hibiscus

# 592
Elissabeth, заинтригувахте ме с тази супер ниска цена за сафарито с вечерята за 30 евро на човек.
Може ли малко подробности какво получавате като обслужване и в кой камп ви е вечерята?

Благодаря Flowers Hibiscus

Ние си я запазихме през букинг, защото ми се стори най-сигурно ако нещо изгорим с парите, че от там ще можем да си ги върнем. Бях намерила и във фейсбук разни турове, но не исках да рискуваме. https://www.booking.com/attractions/ae/prq7lhgvdbyk-dubai-desert … type=OFB348CATQOT

Взеха ни от хотела с джипа, с който се прави сафарито и после с него ни върна същия шофьор. Ние бяхме 4 човека и от друг хотел спряхме да вземем още 1 двойка. Ако искате да сте сами и сте под 6 човека може да се доплати. Програмата е следната:
- Взимат те в 14.00ч и до 15.00 пътувате до лагера, после без значение дали искате да карате бъгита или не, ви оставят свободно време 40 минути. След това с всички групи тръгвате около 15 коли в колона и правите сафарито. Зависи на какъв шофьор попаднете - може да бъде по-екстремно или не. Нашият беше от спокойните шофьори. В края на сафарите те оставят да направиш обиколка за 5 минути с камила - не е нищо особено. Доколкото разбрах има над 50 лагера в пустинята, може би някой с друг опит може да сподели повече. След това ти дават възможност за sandboarding /спускане по пясъка със сноуборд/ и след това влизате в лагера за самата вечеря. Честно казано храната изобщо не беше вкусна в сравнение с всички други места, на които вечеряхме. По време на вечерята има програма. Като влезеш ти предлагат вариант за ВИП маса, която е качена на скамейка - там можеш да започнеш да вечеряш веднага, имаш и персонал, който ти носи за пиене без ограничение кафе, чай и безалкохолни напитки. Цената за ъпгрейда е 25 дирхама на човек. Ако не платите сядате долу на едни ниски масички и се нареждате на опашка за храната, която първо дават салатите, след второто представление дават основното и след третото преставление десертите. Определено ъпгрейда си заслужава особено ако сте с малки деца, които не искат да чакат.

В общи линии е това.

П.С. Добавям, че явно са вдигнали цените, защото сега в букинг излиза 45 евро, ние сме платили по-малко. Аз ги запазвах от октомври месец за януари.

П.С.2 - Забравих да добавя в цената е включено и рисуване на ръката с хена, снимка с традиционни костюми и наргиле (ако искате да пушите в обособената палатка в лагера е безплатно, ако искате да е на вашата маса се доплаща.) Ние не ги ползвахме и затова бях изключила за тях, но са включени в цената.

Последна редакция: нд, 04 фев 2024, 17:03 от Elissabeth

# 593
  • София...........
Да , да, Благодаря.
Ние бяхме миналата година Март месец за 55 долара, но аз поисках точно определен камп и бяхме на маса със сервитьор. Храната беше божествена ...
Първо ходихме в нормалната пустиня за каране на  АТВ
За сафарито ходихме до червената пустиня и там беше това с бордовете и снимки по залез и после пак се върнахме в жълтата пустиня за камилите и за вечерята в кампа
Сега за този Март ми искат 60 долара за същото, но в най-новия камп, който бил по-хубав Wink

# 594
Да , да, Благодаря.
Ние бяхме миналата година Март месец за 55 долара, но аз поисках точно определен камп и бяхме на маса със сервитьор. Храната беше божествена ...
Първо ходихме в нормалната пустиня за каране на  АТВ
За сафарито ходихме до червената пустиня и там беше това с бордовете и снимки по залез и после пак се върнахме в жълтата пустиня за камилите и за вечерята в кампа
Сега за този Март ми искат 60 долара за същото, но в най-новия камп, който бил по-хубав Wink

Ако може да споделите името на кампа ако решим да повторим, защото определено не сме доволни от нашия от храна и представление. Сега проверих от локацията на телефона - били сме в Dadabhai dubai dessert.

# 595
  • София...........
Миналата година бяхме в Desert Road Tours Camp, а сега нашия водач от миналогодишното сафари ми хвали Total support camp, че е нов и е много хубаво. Но не намирам нищо сега за него в мрежата...

# 596
Като ви чета се замислих ,защото за по-удобно платих всякъкъв вид екскурзии ,дали в тур обиколките е включено влизането във джамията “Шейх Зайед”  ? В смисъл да не я покажат отвън само и да не се влезе вътре поне за кратка обиколка?Някой пътувал с Премио травел ,ако се включи ще бъда благодарна!Утре ще звънна и в агенцията да питам (то след дъжд качулка ,моето ама….).

# 597
В комповете сервират евтина пакистанска храна, така че не очаквайте много.

# 598
  • София...........
В комповете сервират евтина пакистанска храна, така че не очаквайте много.

Зависи!!!, точно това е разликата между различните кампове ...
На нас ни сервираха плато салати, плато разядки, топли предястия - дюнер, фалафел и къббе, пилешки шишчета, агнешки котлетчета, едни между кюфте/кебабче , гарнитури - ориз, спагети и някакво ядене, после за десерт кремчета , баклава и сиропирани топчета. Всичко беше превъзходно!!!
На круиза по Марината храната беше по-кофти, имаше малко месо на скара, предимно индийски манджи и тъпотии, но гладни не останахме

# 599
А ,биричка има ли  ?Ей тъй да прекараш по-лесно тези меса ?

Общи условия

Активация на акаунт