ВИНА - тема 2

• 39 321
  • 745
  •   1
Отговори
# 150
Раздялата между Филип и Марта дойде естествено, гледат в различни посоки от доста време, вероятно загубата на детето също е дала много голям тласък.

Елина не разбрах с каква цел и защо излъга, че е с приятели на врчеря?

Цвета ми се вижда все така неадекватна, стреля напосоки като луд с картечница, но няма стратегия как да излезе от ситуация, от която не й се излиза, но за пред хората трябва.

Антония не вярвам, че е искрена - и тя е на принципа "защото така трябва" или може би да опита да минимизира щетите от плъзналата клюка в малкия град.

Новата девойка е свежо попълнение. Не искам да я загаджват с Харизанов младши. Иначе ще е хубавите ябълки ъндърграунда ги яде Grinning

Като цяло съм с противоречиви усещания и за опита на Филип да сключи сделката с Харизанов. Не че не се случват такива неща в реалността. Но Филип е представен като свестно момче, съвестен, т.е. би следвало да му пука на кого ще продава. Или просто разсъждавам от собствената си камбанария - ако аз да кажем имам апетитен имот никога не бих го продала на някой, за който знам, че е свързан с нелегални дейности, които после ще развива там примерно. Но шарен свят, все пак в съответствие с изградения до момента образ на Филип, този опит за сделка ми остави малко горчив привкус.

# 151
Страхотен свеж и динамичен епизод!
Харесва ми трансформацията на Филип. Вече знае какво иска, не се лута в колебания, уверен в това, което прави.
Много хубава групичка сформираха, всеки до един колоритен Grinning
Дядо Станко и Мустака бяха култови сред лозята Grinning

На Бончев изведнъж му се стегна много примката около врата. Цвета се окопити, Елина е срещу него, мафията се усмихва злокобно... светът му се срива, но той си е виновен.

Цвета много самоувереност и кураж показа, с доста острота и сарказъм отвръща на мъжа си. Всичко, което е трупано, премълчавано и преглъщано през годините, излиза на яве.

Много ми харесват кадрите, в които Елина и Филип пътуват по извития път. Носят ми усещане за лекота и спокойствие.
Хареса ми и разговора-дегустация, когато разсъждаваха над срещата между пино ноар с широка мелнишка Simple Smile

# 152
  • The point of no return
То хубаво Филип каза на Елина, че вече не е с Марта, но някой забеляза ли дали е махнал халката, когато показаха тази сцена? В началото на епизода я носеше със сигурност.

На мен ми хареса разговорът между Харизанов старши и младши - познава си синчето много добре той и веднага усети, че има нещо гнило в цялата работа със собствеността.
Хайде Филип да го наема Пламен, че да се научи на честен труд дивчото. Grinning
И аз се почудих Елина защо разиграва театър, може би защото не беше сигурна какво се случва с Филип и Марта. Актриса номер 1 иначе -“ Хайде, че ме чакат.” Joy

# 153
Защо наистина Елина излъга,че е заета ,и продължи ,след като му се обади на Филип. Струва ми се ,че ще я излови  в един момент, на лъжата краката са къси. Или се притеснява от някакви чувства към него, да не рзбере той,, или не иска да смесва служебни с лични отношения и да поддържа дистанция.  Мога да кажа ,че доста добре владее емоциите си и нищо не се рабира, или актрисата не може да го покаже.

Девойката - пласьор на виното много повече ми харесва, отколкото като византийска принцеса Simple Smile

Нямам доверие на Наско сякаш, нещо гнило има около него, не ми харесват погледите му.

# 154
Не трябваше да разделят Марта и Филип. Това ли е семейството. Загубили дете. Вместо да ги обединят, ги разделят.

И Бончев- Е, какво да ти кажа. Мъжете са инфантилни, аз не правя изключение. Няма съжалявам, няма извинявай.  Добре го соли Цвета.

# 155
  • Галифрей
Гледах епизода и много ми хареса и хем се смях.
Радвам се,че най-накрая Филип и Марта се разделиха.
Маркетинговите  стратеги и Мария от ВБ как само продава вино 😂  Купи едно вземи две. Смях се 🤣😂

# 156
  • Бургас
Всеки епизод ме радва с това колко сложни, противоречиви и реалистични са героите! И за мен , май Цвета е най-объркващата . Тази жена има много скрити страни. Очевидно не е смирената и обрана героиня, която видяхме в началото. Има отровно жило и дори отмъстителност в нея. И определено не е покорна и безропотна. Все по-интересно ми става да науча повече за нея и се надявам до финала на сезона да ни дадат мотивите зад поведението ѝ. Признавам, че снощи останах доста раздвоена по отношение на промяната в нея. Приветствам решението ѝ за развод и промяната ѝ в битов план – спря да обслужва Андрей, т.е. да му готви, чисти, връзва вратовръзките .... Е, пушенето на масата си беше малко като тийн бунт, но очевидно знаеше ,че това засяга и обтяга някаква специална струна в него - достави си това удоволствие!  Но  , по отношение на бизнес решенията ѝ имам задръжки. ( Може би защото самата аз не съм отмъстителен човек... ) Прав е Бончев, че тя не си е мръднала пръста за тези фирми. А това че в миналото  е подписала документите, си е неин проблем – в крайна сметка решението беше в ръцете ѝ и видяхме как безпрекословно подписа в манастира. Защо!? Вярно е че Андрей е командващ и манипулативен, това е вън от съмнение, но все пак тя има собствена воля и решенията ѝ да подписва или не, са си нейни... А и тези големи дарения за църквата, вече започват да ми приличат повече на покупка на индулгенции, отколкото акт на милосърдие и благотворителност от сърце...  Но точно защото я виждам така противоречива, я възприемам като реалистична личност. Личи и това, че Андрий още ѝ е на сърцето... Че го е познавала добре („Андрей никога не  би....“) и го е приела такъв какъвто е – противоречив... Но за мен се долавя някаква носталгична нотка и се питам дали тя просто  не иска да се откаже от някакъв  спомен за едно негово  старо и по-различно Аз. Дали не ни предстои до финала да узнаем по-дълбоките причини и подробности около превръщането на Андрей Бончев в това, което виждаме в момента. Защото за мен като зрител е интригуваща неговата ево/деволюция и тя го прави най-интересния, в човешки и психологически аспект, герой. Мисля си, че в реалния живот идеалистите и нравствените максималисти трудно оцеляват в чист вид. Едната пътека – остават си такива и се превръщат в особняци и аутсайдери. Другата – започват да се адаптират и да правят компромиси. ( Повечето от нас го правим.) И въпросът е – колко и какви компромиси. Това определя пресичаме ли или не границата на законното, правилното...  Та , дали Цвета не си спомня с тъга за един млад, напорист, борбен и амбициозен, но и честен Андрей; който бавно и постепенно се поддава на рутината на властта и парите, чувството за недосегаемост..., прави все по-тежки компромиси и се заплита все по-необратимо в опасни зависимости.  И отново стигам до прецизната и деликатна актьорска игра на Билалов! Когато Елина си тръгна от кабинета му (сцената „...Не съм тук за изневярата ти, а за лозето...“) – в последния кадър на Андрей му се плачеше... И после в разговорите с адвоката – от една страна арогантен и подценяващ Цвета, но от друга – истински уплашен и притиснат лошо... Да не говорим за последния кадър с гостуващата „състудентка“... Интересно ми е дали сам се е вкарал в клопката на руския?/украинския? си кредитодател или е бил притиснат и заплашен да влезе в сделката...

Антония – защо тръгна да се извинява!? Какво променя извинението, когато съвсем съзнателно си засегнал някого.

Приятелката игуменка – тъмна вода; какво ли се крие там. Не я виждам като дълбоко вярваща и призвана за служба Богу. По-скоро като жена, потърсила и намерила тихо и спокойно убежище. Въпросът е от какво бяга!? Интересно е и че познава много добре Цвета, и изглежда има много силно влияние върху нея...

Относно връзката между Филип и Марта – мисля че е много тъжно, но раздялата им е предизвестена и не отсега. При такава трагедия сигурно е непосилно за виждаш собственото си страдание,  повторено в страданието на половинката си... Sob И може би за да оцелееш, трябва да избягаш далеч поне от неговата/нейната болка... Продължаването напред след такава неизмерима трагедия, вероятно изпепелява любовта... както тялото се изключва при прекомерна физическа болка, така и душата намира „бушон“, който да изгори...  Мисля, че и тук екипът е намерил много премерен подход към темата. Без да изпадат в мелодрама и депресивност, постепенно ни въвеждат в загубата на семейството... И също така мисля, че реакцията (или по-точно липсата на такава) на Наско – нелепо да заговори за лозето, след като разбра за детенцето, беше много автентична. Какво да кажеш!? Sob Всичко би било слабо и безсмислено... Поне за мен мълчанието е приемливо.  А като казах мълчание, се сетих за сесиите на Марта с психоаналитичката ѝ.  Много са различни с Филип и в това отношение. Очевидно за нея типично американския подход е приемлив. И не я виня – всичко което работи е добре дошло. Но за него очевидно не е... а тя сякаш се опитваше да го вкара в сеансите.
 Фърцова – светлина и живот бликат от героинята ѝ! Дааа, мисля че може да сътвори чудеса с Харизанов син! Smile

Последна редакция: пт, 17 фев 2023, 11:17 от lady Koup

# 157
  • София
Изгледах преди малко и ви изчетох. Всичко сте казали. Няма какво да добавя.
Хареса ми много епизода. Най-накрая стана това което най-много исках, а и масово очаквахме, да се вземе в ръце Филип и да не продава винарната. 🙂
Цвета между другото, ето нещо върху което не сте писали, според мен нищо чудно да спаси мъжът си. С някакво нейно решение под една или друга форма. Дали ще е бизнес или нещо друго, но нещо... Не че го заслужава последния, но тя все ще го обича според мен. Трябва да има нещо, което да е по-различно от масово очакваното и класическия щастлив край... 😉
Ютюбърите бяха номер 1! 😀

# 158
  • Бургас
... Трябва да има нещо, което да е по-различно от масово очакваното и класическия щастлив край... 😉

Много се надявам на същото!  От Цвета можем да очакваме изненади, да! Тя очевидно ще помага за укрепването на винарната, но не пречи да се опита да спаси и мъжа си.

На мен ми се иска да успеят да избягат от предвидимостта и да получим развръзка-обрат по отношение на миналото. Лесно беше да предположим уплаха и минали травми у Зоя. Но е и прекалено лесно и очаквано - жената жертва. Ами ако не е!?

# 159
Не знам за вас, но върло завидях за теферича, когато правиха брейнсторминга Grinning

Ех, да работиш така - под сянката на лозата, свеж въздух, слънце, мезета и хубаво вино Heart Eyes

# 160
Сега Цвета ще инвестира сигурно във винарната.

# 161
  • София
...
Монахинята обаче е опасна, разбива ме като започне да прави анализи и да вади заключения. Grinning Втора професия - психолог.
...

Тя си каза жената. Преди да стане монахиня е била адвокатка. Познава добре живота и извън манастирските стени явно.
Имам усещането, че с Цвета са се сприятелили покрай нещо лошо, което и двете са изживели в миналото.

# 162
Според мен ключово в разговора им беше, че за греховете рано или късно се разплащаш.
Ако някой цитира точните думи, ще съм много благодарна.

# 163
  • София
Според мен ключово в разговора им беше, че за греховете рано или късно се разплащаш.
Ако някой цитира точните думи, ще съм много благодарна.

Рано или късно, всички се срещаме с греховете си! Амин!

# 164
Оф до сега се чудих къде играе девойката , която продаде виното - в "Белези" - Радост.

Общи условия

Активация на акаунт