ВИНА - тема 2

• 39 247
  • 745
  •   1
Отговори
# 540
  • Другата България
Joy Последното нещо, което е Елина, е това да е егоист.
Тя си е чист емоционален инвалид.

# 541
Тя иска винаги да става на нейното. Това ако не е егоизъм - не знам какво е. За мен бе показателно, как създаде Истерия, че Наско не е дошъл на търга 20 минути по-рано, а точно навреме, само защото искаше да изглежда представително. Нервак е Елина и завършен егоист, не може всички да живеят с лозето, само защото тя живее

Еlde V - има различни видове егоизъм. Този егоизъм който изповядва да речем Антония е практичният егоизъм, егоизма на материализма "Важното е аз да съм добре, другите не ме интересуват"
Егоизма на Елина е от друг характер "Аз съм винаги права, всички други са идиоти и са длъжни да правят каквото им кажа". Намеренията ѝ може да са добри, на средствата не са оправадани. Това е егоизма на високомерието.

Последна редакция: сб, 04 мар 2023, 23:35 от Лорд Сняг

# 542
Лорд Сняг, и аз бих издивяла ако в супер важен момент някой изглежда сякаш няма да дойде и си е в реда на доброто възпитание да си на мястото малко по-рано.
Иначе да, има високомерие в нея, голям инат е, иска все да става нейното и да е права, само дето в сериала се оказа, че тя наистина е права и няма самочувствие без покритие. Жената няма грам подход.
А в по-широк смисъл, кой човек не е егоист? Всеки е такъв в различни аспекти.

# 543
Много отрицателни качества има Елина. Не понасям такива хора в живота. Заради тази главна героиня сериалът не ми става любим, не го гледам с кеф, защото тя ми е дразнител.

# 544
  • Галифрей
Ох маняк, ти направо яката се филмира. 😂 Толкова солене на измислен персонаж не бях чела.
Никой не перфектен. Пак казвам “ Елина просто не умее на се държи правилно и някой път културно. Ясно,че общуването й куца, не е казвала,че са всички са идиоти. За много неща се оказа права тя се сърдеше,че не й вярват особено. Не е лош човек, не е като родилите си.”
И мен на моменти ме дразни като се намуси или мрънка. Но й свикнах. Най-големият дразнител ми е Наско. Като една недеволна лелка 😂

# 545
И за мен е Наско. Ама както ме дразни, така ме и забавлява Joy
Много добре улучен типаж - мрънкав, леко шубелия, леко завистлив, малко и мързел, но като цяло е добряк и е почтен. С малко побутване влиза в релси. И толкова години си остава лоялен към фамилията.

# 546
Гледам сериала , но някак не мога да харесам някой от героите така , че да нямам търпение за следващия епизод .
По-добре е направен от повечето български сериали , но някак ми е стерилен , без  подправките , които  създават чар .
Не мога да харесам нито Елина , нито Филип /даже се върнах  да му потърся името за всеки случай/ . И двамата имат някакво странно инфантилно поведение .
Билалов  си е добър , но пък е гадняр .

# 547
@Еlde V Не може да не си владееш нервите. В противен случай си за психиатрията. И аз съм се ядосвал, но никога не съм си изпускал нервите пред хора. Вече като остана сам, мога да наритам стената, да се развикам, или нещо друго, но пред хора - не!
Елина е твърде емоционално нестабилна, недоумявам как цели три години изпълнява отговорна позиция. Обяснявам си го с влиянието на Бончев, иначе отдавна да е уволнена. Не може да държиш карез на шефа си. Моментално изхвърчаш.Впрочем може да е права, но никой не обича да слуша хора, които винаги са прави.
И Касандра е била винаги права, но никой не я е слушал. Трябва да имаш такт за такива неща.

В  случая с Наско - мен са ме учили че до 15 минути е допустимо закъснение. Така беше още в училище, когато 15-те минути деляха отсъствието от закъснението. Разбира се коректон е в такъв случай да звъннеш че ще закъснееш, но както се видя Наско не закъсня, дойде точно навреме.  Така че не - не изглеждаше, че Наско закъснява, просто тя бе подранила, защото е нервно болна. Не мога да си представя, че при процедурата по търга нямаше да изчакат поне 2-3 минути, ако не се появява другият конкурент, пък и виждат че са на входа. Елина бе пристигнала 20 минути по-рано и психира всички около себе си, включително Филип, който не можеше да направи нищо. Болна истеричка!.Какво се очакваше точно от Филип - да зареше всичко и да иде да набие Наско, че не е дошъл 20 минути по-рано?  Аз да бях на Наско ако започнеше да ми звъни Елина щях да си хвърля оставката и да кажа  "Оправяй се както знаеш". Хем от друг човек зависиш, хем си пък и устата - на какво прилича това? Като не ти харесва стилът на другите направи го сама, а не ангажирай трети лица.  Никога не съм учил другите как да работят, освен ако сами не ме попитат.
@Диана Бишоп .
Не става дума да " не е перфектна". Разбирам да имаше някой малко недостатък, който да я направи симпатична - например наивитет или да е "консерва". Тя реално освен недостатъци други няма. и не са и малки нейните недостатъци. "Не е перфектен" човек чиито недостатъци са си за негова смека а не вредят на околните. За мен например Наско "не е перфектен". Свикнал си е по един начин, тоя начин е вършил работа петнадесет години, не вижда защо трябва да променя живота си. Не съди другите, не ги гледа отгоре, приема философски нещата. Да, мързелив е, но тоя недостатък е по-простимите, защото не казваш на другите как да живеят.

Последна редакция: нд, 05 мар 2023, 01:18 от Лорд Сняг

# 548
На мен също много ми хареса Наско в последния епизод (или по-скоро играта на актьора).

Филип, както се разбра, не ми харесва (образа, актьорът е добър).

Елина за мен е по-скоро симпатичен образ. Може би не е типичната жена от българските ширини, но на мен стилът й ми допада. Бих предпочела да работя и общувам с някой като нея отколкото с някой с чаровна усмивка, който може да ти забие нож в гърба.

Има някаква интересна интрига в миналото на Елина. Виждам, че са останали само 3 епизода. Не знам дали ще разберем нещо за това.

Аз ще се притесня също ако ще трябва да чакам някой за изключително важно, решаващо събитие точно до последния момент. И 15 минути не са допустимо закъснение в повечето делови среди, може би само в абсолютно належащ случай (сещам се все за много неприятни причини).

# 549
  • Димитровград
Марта забъркваше психоложката и имаше реплики - това ти ли го казваш или психоложката и т.н. Досадница беше. И двамата не се борят за връзката си и резултата се видя.

# 550
Ок са 15 мин закъснение за публичен търг?!

# 551
Аз разбрах, че Наско дойде 5 минути преди търга. Един вид са се разбрали за 9:30 да се срнещат пред Общината и той закъснява с 20 минути, нещо такова. Иначе кой ще чака 15 минути някой да се натутка да отиде.

# 552
Наско дойде в 10 без 1 минута.

На мястото на Елина всеки би се изнервил да чака.

# 553
Да, ама не всеки би изсипал цяла кофа с помия върху човека по телефона, (в разговора с Филип за Наско), от когото всъщност зависи даже...

# 554
  • София
Въпросните 15 Мин са си само нашенски патент. Обичайно при повече от 5 Мин закъснение никой не те чака, когато изрично не си предупредил. И определено не прави после бизнес с теб. А при подобен търг не те допускат до участие.
Не схванах написаното за европейската и нашенската действителност.
А колко различни възприятия имаме хората! Все едно с Лорд Сняг гледаме различни сериали.

Общи условия

Активация на акаунт