ВИНА - тема 2

• 39 249
  • 745
  •   1
Отговори
# 525
  • Галифрей
Лорд Сняг защо си толкова обсебен от Елина и Филип? 😂

В нейна защита, може да е цупла,филмарка,робохоличка, дивачката но не е егоистка, не е  негативна персонаж както я описа.  Тя се интересува от винарната и за нея това е най-важното и лозето. Сигурна съм,че ако сложат 50 дюшека върху петно от вино, тя ще го надуши и ще каже какво има в него,реколта,година и тн.
И кога и къде  видя, че “ разваля семейства”?  Нищо лошо не е направила, не е като родилите си,  тя просто не умее да държи по културно.
За 5000 път отношенията между Филип и Марта ( твоята любимка) отдавна са аут. Те са разделени, скоро ще са официално по документи.  Човекът се справя по свой начин с болката си и най-сетне намери  винарната ново начало да продължи напред. Видя потенциал. На него никак не му е лесно, въпреки това запазва спокойствие.  Калифорня започна да харесва Елина и аз не виждам нищо лошо в това. Те го карат бавно,хубово и реалистично. Въпреки това и двамата спазват дистанция и приличие.

За мен всички актьори играят прекрасно. ❤ Хубово и реалистично.

# 526
В справянето с трагична загуба няма правила! Това което работи за едни, не работи за други. Филип не е забранявал нищо на Марта. Просто отказа психотерапията и предписанията на американската психоложка/докторка.

Преди години мои бивши съученици - семейство с две деца, загубиха едното при трагичен инцидент...😭 Разведоха се. Запазиха добри отношения, но са разделени. Срещала съм ги инцидентно - той е станал смазан и примирен човек; тя е станала хиперактивна - логорея, непрекъснато натоварване със служебни ангажименти... Тъжна картина! Всеки бяга от болката по различен начин. Нека не съдим строго, дори думата да е за измисле сюжет. Някъде там в реална има хора с подобни съдби и е важно да намерят своето решение, за да продължат напред, въпреки всичко 🥺

Не може да забраняваш на друг човек да ползва телефона, или да разговаря със своя психолог. Тук не говорим за нежеланието на Филип да посещава психолога на Марта, а за категоричната му забрана тя самата да говори със своя психолог. Това е недопустимо, ограничаваш правата на другия човек.
Филип едва ли не насила завлече Марта в България с обяснението че е "за малко, за ден-два" и "на почивка сме". Нито едното, нито другото се оказаха истина. Да те вкарат в затвора едва ли е почивка(освен ако не си мазохист), а "малкото" стана "дълго".
Иначе той естествено има право да бяга от болката по свай начин, но като е охладнял към Марта нито е мъжка да я влачи със себе си, нито да ѝ забранява нещо, нито да се раздели с нея по телефона цупейки се, че тя не може постоянно да му търпи капризите. Като иска да се разделят  -отива за няколко дни в САЩ, разделят се цивилизовано и се връща в България. И не следва да я осведомява за три секунди по телефона за важни решения които е взел - че е изтеглил заем, или че къса с нея, а да говори откровено с нея и без нерви.

Последна редакция: сб, 04 мар 2023, 22:33 от Лорд Сняг

# 527
  • Галифрей
Филип достъпно е страдал, нямал е доверие на психоложката защото знае какво ще му каже и това не помага. Всеки се справя по свой начин. Стига му преписва неща out context.

# 528
Lady Koup, великолепен коментар номер 501🙌 Абсолютно същото мисля и аз!
Буквално ми взе думите от устата!
Поздравления!

# 529
Диана Бишоп, не съм съгласен че не е егоистка Елина. Тя е фанатизирана на тема винарната, и очаква от всички други също са фанатизирани. ОБсебваща персона е, щом тя иска да се обръща внимание на лозето всички трябва да искат. Щом тя има начин по който да говори със служителите нейният е правилен, а не на Марта, която им говори прямо. Нищо че самата Елина се сопа на Наско.
Щом тя се интересува лозето да не го изгори слана -собственика - Филип  -е длъжен да се интересува. Няма не искам - няма недей! Егоистка и още как!
иначе че си обича работата и че разбира от вина - не споря, ама мразя фанатици.

Сигурен съм че Елина, нито яде, нито спи, нито секс прави (кой би я изтърпял - постоянно да е сопната и все умът ѝ да е във винарната) само с лозето живее.

За мен тя не е по-добра от А.Бончев, на когото умът му все е в общината и в сделките му. Така както той изостави Цвета на нейния обяд заради сделки, така тя иска да принуди Филип да вижда лозето през нейните очи. Ами за мен това е мръсна работа.

Филип не е длъжен да ходи при психоложката или да я слуша, но не е нормално да забранява на жена си да говори с нея. Жена му може да се разтоварва като говори с някой, откъде накъде ще я ограничава?! Още от хуманизма е възприето, че твоите права свършват там, където почват правата на другия. Или иначе казано "Живей и не пречи на другия да живее". Филип като не охладнял към Марта трябваше още в САЩ да проведе откровен разговор с нея,  да се раздели човешки с нея и да продължи напред. Щеше да е много по-мъжко от колкото да води с Март трисекундни телефонни разговори и да взима решения за двамата.

Последна редакция: сб, 04 мар 2023, 22:40 от Лорд Сняг

# 530
  • Другата България
Поздравления!
Да, и аз го цитирах дори по-назад, съгласна с всяка една дума, вкл. и с това, че ако наистина във всяко служебно отсъствие на “половинката“ се търси сексуален мотив, то нещата са отдавна “прекършени“, и всичко е проформа.

# 531
Невинни уж чатове са много по опасни от сексуален мотив.

Елина е егоистка. Това потвърди не само всичко описано от Лорда, но и думите към майка й "ако беше друга жена, (а не моята приятелка), нямаше да ти кажа...

# 532
Лорд Сняг, твърде дълги постове пишеш, че да ти изчитам всичко, но ако накратко искаш да кажеш, че Елина е драма куин, съгласна съм.

В кръга на майтапа, след 9 серии и един трелър, само Гретито ми харесва на 100%. На всички други им намирам кусури.

# 533
Ако трябва съвсем накратко да я коментирам Елина в няколко изречения

положителни качества - познава отлично процеса на винопроизводство, доказан експерт

отрицателни качества - фанатизирана на тема винарна, болна егоистка (очаква винаги да е на нейното), ужасно сопната и нагла - предостатъчно качества да ме дразни.

Ако аз ѝ бях шеф или веднага щях да я поставя на място - че колкото и безценен кадър да е, тя е само един служител - или веднага да ѝ дам път.

# 534
Поздравления!
Да, и аз го цитирах дори по-назад, съгласна с всяка една дума, вкл. и с това, че ако наистина във всяко служебно отсъствие на “половинката“ се търси сексуален мотив, то нещата са отдавна “прекършени“, и всичко е проформа.

Извини ме, Merri_An, не бях стигнала до твоя коментар като писах; коментирах директно след прочитането на 501я🙌
Определено съм съгласна с вас двете!
Разсъждаваме еднозначно!😉

# 535
  • Другата България
А, Гретито я бях забравила, уникална! Joy
Както и служителката на паркинга, на който Филип отиде да си вземе колата след случката с глигана.

# 536
Стискаме ръцете за Грета.

# 537
А, Гретито я бях забравила, уникална! Joy
Както и служителката на паркинга, на който Филип отиде да си вземе колата след случката с глигана.

Специално заради служителката от паркинга, върнах да гледам повторно и да се посмея 🤣🤣🤣

# 538
Цялата  серия със затвора бе доста добра. Получи се симпатичен сблъсък на европейското лустро с българската действителност - корумпирана полиция; незаинтересосвана администрация, потънала във формализъм;връзки за това колко време да стоиш в ареста. Това как Харизанов младши повърна върху обуквите на "гражданчето" ме изкефи брутално.
Може би най-яката сцена бе как Бончев и шефа на полицията похапваха "доказателството", когато се обади Харизанов.

# 539
Елина е по-скоро много рязка, нетактична и дръпната, отколкото егоист. Ако беше егоист щеше да се озлоби след като я уволниха и нямаше да хукне посред нощ да спасява лозето, нямаше да се опълчи на баща си, нямаше да омекне така към Филип и да му съчувства и помага. За мен характерът и е обобщен в сцената с колата, когато той сподели за загубата на сина си - не знаеше как да реагира, стъписа се, смотолеви съжалявам, излезе и после се върна да го прегърне. Тази жена не знае как да си изразява емоциите правилно. Тя е на моменти като аутист - с 0 емоционална интелигентност. И друга сцена - като слон в стъкларски магазин съобщи на майка си за изневярата, пък после като я чу по телефона, че не е добре, тичаше притеснена да види какво става.
Ако беше егоистка си мисля, че щеше с кеф да си харчи парите на татко, да му ползва връзките, да не и пука какво мислят и говорят за нея и да не и дреме за винарната, след като тя не си губи хляба и попрището. Все пак видяхме, че баща и лесно и намери друга работа като енолог(технолог).

Общи условия

Активация на акаунт