ВИНА - тема 2

• 39 259
  • 745
  •   1
Отговори
# 510
  • earth
Какво са искали да кажат сценаристите с…?

Последна редакция: сб, 04 мар 2023, 21:15 от morisay

# 511
  • София
Кредитът не е обвързан със СИО и съпругът/съпругата нямат общо с него, когато не се явяват гаранти.
Още повече, че май не става дума за кредит от банка, а за заем от Харизанов. Тук нещо пропуснах точно откъде взе парите накрая.
Също така, подпис на майката не е необходим, защото не става дума за ипотекиране на винарната.

Отделно,Филип е маркетолог и преподавател по маркетинг. След смъртта на детето е спрял да преподава, а последният му проект е бил неуспешен, затова в момента не работи, което не означава, че го е издържала Марта и той няма свои спестявания от предни успешни проекти. В САЩ такова нещо като общи семейни спестявания рядко има. Още повече, че той каза, че е работел много и е бил ангажиран дотолкова, че не е бил вкъщи, когато детето е починало, заради професионалните си амбиции и желанието да избяга от взаимните обвинения с Марта, заради решението им да се роди детето, въпреки предупрежденията на лекарите за увреждането му (или нещо подобно).

# 512
Ама той Филип покани Елина, не тя него. И тя първо се дърпаше, после склони, защото го харесва. Ревнува от Радост, но в нито един момент не е флиртувала с него. Даже отстрани изглежда сякаш Радост го прави.

# 513
  • Бургас
В справянето с трагична загуба няма правила! Това което работи за едни, не работи за други. Филип не е забранявал нищо на Марта. Просто отказа психотерапията и предписанията на американската психоложка/докторка.

Преди години мои бивши съученици - семейство с две деца, загубиха едното при трагичен инцидент...😭 Разведоха се. Запазиха добри отношения, но са разделени. Срещала съм ги инцидентно - той е станал смазан и примирен човек; тя е станала хиперактивна - логорея, непрекъснато натоварване със служебни ангажименти... Тъжна картина! Всеки бяга от болката по различен начин. Нека не съдим строго, дори думата да е за измисле сюжет. Някъде там в реална има хора с подобни съдби и е важно да намерят своето решение, за да продължат напред, въпреки всичко 🥺

# 514
ужасно много ми харесва Харизанов - и като изпълнение на Калановски, и като типаж.
Калановски го раздава типичната мутра  и новобогаташ - с щедра ръка, пред хората които могат да са му полезни (като шефа на РПУ-то), фуклив - пред метресата, и патриархален - спрямо сина. същевременно с истинско удоволствие, тръгна да прецаква Бончев, след като той го бе прецакал и го играеше "невинен".
Много ми се иска да се разгърнат отоншенията му с Антония. Тогава ще се води че ако Ния реши да го разиграва или да е с любовник, или просто да му прави напук, ще я спука от бой.
Бончев, бе "бизнесмен", бяла якичка, не му пукаше за Антония. Бяха сключили  негласна сделка -тялото ѝ срещу това тя да стане управител.  За Бончев Ния не бе по-различна от един наемник. В мига в който тя му стана неудобна я изхвърли от чаршафите и се отметна от думата си.
Подозирам че Харизанов като типична мутра е на другия полюс - той вече смята Антония за "своя лична собственост". Пред нея засега е ларж и в сравнение с Бончев това е добре за нея, но тя е нямала повод да изпита гнева му. Интересна би ми била такава ситуация.

Младият Харизанов, ако не бе толкова разглезен от една страна и комплексиран  -от друга щеше да е готин.
Трябва му Харизанов старши да му даде някаква нормална сума и да го пусне да се оправя сам в живота. Може и да поумнее.

# 515
  • Другата България
Хмммм, “змии и гущери“ по Елина, че “разваляла несъществуващо семейство“, ама иначе “страхотен Харизанов“, който ако “Антония му прави напук, “ще я спука от бой“.
Както казах, разни хора - разни идеали.

# 516
Някой не чете с разбиране. Калановски е страхотен защото е типичната мутра. Страшно реален образ, при това по тоя край точно такива образи виреят.
В случая Харизанов е показан като пълноспектърен герой, разкрити са различни черти от характера му  - щедър към тези от които има полза, фуклив  пред любовницата и патриархален пред сина.т.е. показани са различни черти от характера на Харизанов.
Да, искам да се задълбочат отоншенията му с Антония, за да се види, че е типична мутра и че това какъв го раздава пред околните, не е същото като какъв е  в действителност.Stuck Out Tongue Winking Eye
Донякъде би ми било и интересно, защото Антония като материално момиче ще се озове от трън та на глог - от стипцата Бончев, на който не му пукаше за нея, на Харизанов който вероятно ще удолетворява поне част от капризите ѝ, но ще я смята за лична собственост.Stuck Out Tongue Winking Eye
За мен тук може да има развитие както в образите на Харизанов, така и на Антония. Би ми било безкрайно интересно, дали Антония в такава ситуация би се опитала да се върне при Бончев или ще остане при Харизанов.Heart Eyes

"Змиите и гущерите" по адрес на Елина, не са за това че е разваля "несъществуващо" семейство, а че е себична, лицемерна и егоистична.
И да - и Харизанов е лицемерен, но той съзнателно е лицемерен, при него това е фасада с цел бизнес. Той е лицемерен само когато може да извлече блага от сделката.. А Елина е лицемерна и пред себе си  и с околните и това ме дразни.

На другия край съм с Бончев - не му пука за Елина, AstonishedAstonishedне му пука за жена му, но пък ѝ не иска да се развежда с нея, не желае да дава обяснение никому освен пред адвоката, но пък него не го слуша. Бончев ми изглежда невероятно просто за толкова умен човек, просто недоумявам как от куртоазия не поддържа нормални отононеия с Цвета или пък не ѝ призна за мафията;да не говорим че ми е меко казано странно да не му пука за дъщеря му. Харизанов може да няма правилните отношения със сина си, но на него му пука за сина му. Бончев няма отношения с Елина, най-малкото можеше бодигард да ѝ назначи или да я осведоми че е в опасност.

Последна редакция: сб, 04 мар 2023, 21:41 от Лорд Сняг

# 517
Е,то че е от трън на глог,ясно.Па да вземе да глътне Харизанов,а?Май няма такъв вариант.

# 518
В САЩ такова нещо като общи семейни спестявания рядко има. Още повече, че той каза, че е работел много и е бил ангажиран дотолкова, че не е бил вкъщи, когато детето е починало, заради професионалните си амбиции и желанието да избяга от взаимните обвинения с Марта, заради решението им да се роди детето, въпреки предупрежденията на лекарите за увреждането му (или нещо подобно).

Разбира се, че има общи семейни спестявания. Нали затова й и каза на Марта, че ще тегли от тях.

А, страхотно. Това го бях пропуснала. Значи, веднъж е бил избягал чрез работата си докато е било трудно от Марта покрай проблемите с детето, а след това бяга в България окончателно, но го прави по телефона с едно изречение, сякаш е тийнейджър. Ами не знам, не съм чак толкова очарована от Филип.

И на мен ми харесва актьорът, който играе Харизанов-старши. Образът на Харизонов не ми харесва никак, но актьорът е добър.

# 519
  • Другата България
Те всички се справят добре с ролите си.
Но моят Оскар е за Билалов. Heart

# 520
Не, актрисата която играе Марта не е добра. Гледах я няколко серии и в ония сериал с татковците. Хубавка е, но като игра не е нищо особено.

Това че харесвам героинята не значи че харесвам актрисата.

Аз например не харесвам никак Елина, но актрисата играе страхотно. Намразвам я от пръв проглед

иначе за мен най-колоритните персонажи за повечето поддържащи актьори - дядо Станко, адвоката, Харизанов и Наско.

Бончев за мен не е мъж, постоянно се отмята от думата си - веднъж когато заведе Цвета на обяд за годишнината и почна да си говори по телефона, втори път - с Антония на която бе обещал да я напправи управител и се отметна и трети път - с оня който саботираше винарната.

Аз лично не бих правил никога бизнес с човек, който не си държи на думата интересно ми е как Титов/руснаците са се навили да правят бизнес с него.

# 521
Климентина обаче съм я гледала освен тук, в Жигули, в Белези и в буквите и навсякъде ролите са съвсем различни. Смятам, че е новото младо откритие. В театъра не съм я гледала за жалост, но защото играе в Пловдив.

# 522
ако за Клементина Фърцова ще си говорим, и аз я гледах два епизода като принцеда Мария но там  не ме впечатли. Може би защото филма е исторически, а тя ми звучеше доста съвременно (там принцеса Мария ми звучеше като някоя доста съвременна принцеса - например като Аделайда Кейн в "Reign", или дори като Роми Шнайдер в "Сиси, младата императрица"). Още в първия епизод ми се стори, че ролята не е подходяща за нея. Тук си е попаднала на мястото. Но аз говорих за Кристина Верославова (Марта) ами хубаво изглежда, та май е била и някакъв модел в Англия, но не ми блести с игра нито тук, нито в Татковците.
А ако трябва по красота да оценявям актрисите във Вина,  Дария Митушева(Антония) е доста по хубава и определено повече се статраеше - и тук и в Откраднат живота. При това Митушева са я нагримирали и си е сменила поне малко прическата, а Верославова с една и съща прическа  си ходи във всички филми.

като цяло каста е добър, повечето актьори играят добре, само  към Владимир Зомбори имам забележка, че не се старае достатъчно, малко ми е лигав самият актьор. Единствено когато бе в затвора ми се стори поне малко реален образа, там срещата между Филип и Харизанов-младши бе супер. Среща на българската действителност с европейската такава. Допадна ми сцената, трябва повече такива сцени да има.

Последна редакция: сб, 04 мар 2023, 22:02 от Лорд Сняг

# 523
Да, Климентина, момичето не е виновно за сценария в Буквите...

Кристина Верославова ще представя тези дни някакво вино до нас на 8 март Wine Glass

# 524
  • Другата България
ЗА МЕН всички се справят добре с ролите си.

Общи условия

Активация на акаунт