ВИНА - тема 2

• 39 260
  • 745
  •   1
Отговори
# 495
Винарната е на загуба, а това са големи разходи. Филип очакваше че ще може да продаде винарната минимум за 2 милиона, Бончев му предложи 200 000 като каза че над 600 000 той е инвестирал по проекти на винарната.
Търгът който се проведе реално трябваше към 25 000 годишно да дават, след като го спечелиха. и това са само малка част от разходите.

# 496
  • Пловдив
Добре, ама като на филм ще рискува и ще заложи и последния си цент Simple Smile

# 497
И аз не виждам Елина да разваля чужди семейства - тя в началото откровено не понасяше и Филип, дори когато отиде да го вика посред нощ. Тя обожава лозето и винарната. И просто подходът и за всичко е "с бутонките напред".  А него го показаха, че изпитва любов към земята, тя го зарежда, чувства се прероден и неслучайно Елина го впечатли с отдадеността си към нея. С Марта гледаха в различни посоки от самото начало. Тя искаше едно, той искаше друго, но не знаеше точно какво, докато не се мотивира да спаси винарната. Един вид - винарната и Елина го събудиха за живот. Гадно е много, заради трагедията с детето, но Филип и Марта нямат бъдеще заедно, или поне не щастливо. Съгласна съм, че е редно да се разведе първо и да свали халката преди да търси връзка с Елина, но там дори и целувка няма засега, никой не смее да направи нещо. И аз да съм на мястото на Елина, ако един мъж не ми е казал или показал ясно, че търси някаква интимност, няма да му заявя категорична позиция. Те засега са колеги и приятели. Нормално е да излезеш с мъж колега или приятел, било и обвързан. Вече ако е показал знаци за интимност и тя не се отдръпне, искайки да е приключил с брака си, а не тя да го разваля, тогава бих я упрекнала.  А Антония беше права дотолкова, че Елина вдигна напълно излишен панаир в ресторанта с цел да я уязви и онази намери как да и го върне с приказката - безгрешният да хвърли камък.

# 498
Филип работи ли нещо в Щатите?! Държи се като романтичен отнесен рицар, ни работа, ни стрес, нищо не е попил от янките.

# 499
Еми много яссно. Няма значение че няма гаранти по кредита, че винарната е нерентабилна, че един политик му е личен враг, че никнат само проблеми, че Филип не е собственик, а пълномощно лице и не може да разписва  заеми без съгласието на жена си; пък е редно и майка му да сложи подпис защото тя го е упълномощила да продаава, а не да тегли заеми.
Да не говорим че никоя банка няма да му даде нормално такъв заем - не и безпроблемно. Но нали е филм всичко може.

За мен притесненията на Наско са нормално - а нещо стане, заемът е на негово име и той трябва да го плаща. на Филип му е леко на душата набута Наско, пък той да му мисли.

# 500
Имах предвид, че не е нещо, което просто ще рискуваш да измръзне, защото ще се съобразяваш с това колко е часа и кое семейно ложе ще притесниш. По-скоро трябваше да вземат и Марта с тях, за да затоплят по-бързо. А това, че другите вече бяха там - един телефонен разговор е да се организират.

# 501
  • Бургас
За мен е очевидно, че Филип не е приел чуждата култура и че не се е чувствал комфортно в типично американския начин на живот. Също беше очевидно колко са различни като манталитет с Марта. Още по-очевидно е, че нещата между тях са прекършени вече... Що се отнася до Елина - тя е загрижена и обвързана с лозето емоционално и по призвание, а не защото формално е назначена или уволнена. Просто й пука и разбира нещата. А потърси Филип, защото в момента той отговаря за делата във винарната. Ако една жена съзира секс уален мотив във всяко служебно отсъствие на съпруга си, работата не е на добре... А работата със земята не подлежи на нормирано работно време... Потърсила го е в 3, защото тогава е паднала сланата/температурата. Не се иска диплома, за да палиш затоплящите факли, така че всяка ръка в + беше важна...

# 502
Катогерично не е права Елина, защото тоав не бе просто служебно излизане. Тя се преоблече специално за Филип, мислеше само за него, просто не ѝ стиска. Освен това тят не го замъкна на ресторант да си говорят за бизнес, нито покани Филип с Радост. Всъщност отношението ѝ към Радост е меко казано ревност, гледаше да я разкара от Филип като че има това право и му е най-малкото любовница, ако не и съпруга. Още от първата серия започна да показва негативното си отношение към Марта, а тя все пак е съпруга на собственика. Елина просто не трае да има друга жена около Филип,обсебва го, а в същото време се стеснява да му каже че го харесва. Както казах супер лицемерна ми е, наследила го е от баща си. И той е завършен егоист и лицемер и е на принципа "може аз да го нямам, но и друг няма да го има"

Ами само на филм Филип  няма да я приеме чуждата култура. ИМам и роднини и приятели които отидоха в чужбина, връщат се тук за Коледа, Великден, и две седмици през август, но децата им се натурализираах, станаха французойчета, италианчета, германчета. Забравят български думи, говорят с акцент, много неща са им странни у нас. и не са един и двама, говорим за доста хора.
Филип е отишъл доста малък, най-малкото трябваше да има акцент, че език се учи по-лесно като си млад.
Марта на мен ми изглежда като повече попила американската култура, от филмите им знаем, че там буквално за всяко нещо викат психолог.

# 503
Може би греша, защото не гледам сериала сякаш изпит ще вземам по него, но си мисля, че Филип помоли Харизанов за заем докато бяха заедно на лов.

Да не говорим, че Филип, преди да заяви небрежно на Марта по телефона, че иска да се разделят, й беше казал, че ще тегли пари от общата им сметка заради винарната (сметка, в която той не е допринасял от известно време).  Аз нямаше да съм толкова кротка и разбрана на мястото на Марта Simple Smile

Помбер, останах с впечатление, че си е изгубил работата когато с Марта отиват в България.

Според мен, не е, че не е приел американския живот. Това е животът, който той познава. По-скоро, България е екзотична за него, свобода, приключения, може би някаква емоциална връзка с детството, но нищо повече. До голяма степен Филип идеализира и винарната, и България може би.

Последна редакция: сб, 04 мар 2023, 20:46 от Cool_Cat

# 504
Въобще не е толкоз ясно, че двама души загубили дете се разделят. В семейството ми се случи и не само не се разведоха, ами се подържат и до днес да не полудее от мъка някой от двамата.

# 505
  • София
Филип нали взе на заем пари от Харизанов.
С гаранция да унищожи Бончев.

# 506
Може би греша, защото не гледам сериала сякаш изпит ще вземам по него, но си мисля, че Филип помоли Харизанов за заем докато бяха заедно на лов.

Да не говорим, че Филип, преди да заяви небрежно на Марта по телефона, че иска да се разделят, й беше казал, че ще тегли пари от общата им сметка заради винарната (сметка, в която той не е допринасял от известно време). Аз нямаше да съм толкова кротка и разбрана на мястото на Марта Simple Smile

Помбер, останах с впечатление, че си е изгубил работата когато с Марта отиват в България.

Филип специално отиде на лов за да търси Харизанов. Не знам коя е тази банка, която не би се поинтересувала от подписа на Марта. Заема може да е на името на Филип, ама Марта най-малкото трябва да даде пълномощие той да я представлява, освен ако той си няма отделна сметка само негова си. Но пък тогава няма логика да я уведомява въобще Марта, това са си негови пари. А ако са общи на двамата трябват два подписа, по телефон не става.

# 507
  • Другата България
За мен е очевидно, че Филип не е приел чуждата култура и че не се е чувствал комфортно в типично американския начин на живот. Също беше очевидно колко са различни като манталитет с Марта. Още по-очевидно е, че нещата между тях са прекършени вече... Що се отнася до Елина - тя е загрижена и обвързана с лозето емоционално и по призвание, а не защото формално е назначена или уволнена. Просто й пука и разбира нещата. А потърси Филип, защото в момента той отговаря за делата във винарната. Ако една жена съзира секс уален мотив във всяко служебно отсъствие на съпруга си, работата не е на добре... А работата със земята не подлежи на нормирано работно време... Потърсила го е в 3, защото тогава е паднала сланата/температурата. Не се иска диплома, за да палиш затоплящите факли, така че всяка ръка в + беше важна...
Напълно съгласна. Същото казвам и аз. Прекършени са нещата, така си дойдоха от Щатите, всичкото “щастие“ беше на повърхността, а всъщност в дълбочина нямаше нищо. Което да ги свързва, явно травмата с детето е оказала влияние, и то не малко. Ако не е имало други проблеми.

Никой не е казал, че при всички семейства, загубили дете, е задължителна раздялата.
Моите наблюдения са, че при повечето се случва.

# 508
  • София
Всеки може да изтегли кредит без да уведомява законната си половинка.

# 509
В интерес на истината още при идването Филип поставяше ултиматуми на Марта - няма да ползваш телефона, няма да говориш с психолога и пр. Не личеше да се интересува от чувствата ѝ. Голям мъж, велик съпруг. После пък рева за нея. Ами ще реве. Марта не му е длъжна с нищо. Тя му бра страха в затовора, унижава се да ходи да се моли на Бончев, а той(Филип) като излезе се държеше като фукльо все едно нищо не е станало. Не искаше да ѝ дава никакви обяснения, все едно е Господ. И напук взе да ѝ говори че няма да продава. После вместо да я погали, да ѝ подари нещо се държа сопнато с нея. Идването на Елина и изчезването му посред нощ, бяха последната капка, от една голяма чаша. После пък се изненада че тя му предостави ултиматум. Ебаси и лигльото, и егоиста

Честно казано донякъде се радвам за Марта, дано си намери свестен. Двамата - Филип и Елина са си лика прилика - егоистчета. Да се вземат и да се гушнат.

Доста говорих за това кого не харесвам. Много ми се иска Радост да си намери някой, няма лошо ако е Харизанов -младши той не е толкова лош, просто е комплексиран от баща си.

Последна редакция: сб, 04 мар 2023, 20:51 от Лорд Сняг

Общи условия

Активация на акаунт