ВИНА - тема 2

• 39 262
  • 745
  •   1
Отговори
# 480
  • Варна
Не знам дали познавате деца на българи израснали в друга държава. За тях България е като чужда държава. Трудно биха функционирали в нея особено пък на ниво провинционална бюрокрация. Филип се приспособи нереално бързо и дори сделки с местните мутри започна да прави.
на 14 е заминал Филип и летата е прекарвал в България, така че не е толкова недостоверно.

# 481
  • Галифрей
Да така е, не показваха какви им били отношенията  преди. Но определено Марта никога не е била жената за него. Сърдеше се почти всичко,беше я гнус от България. Ех тази гадната провинция, не е като София 😂
Нито го изслушваше, държеше като задник с извинение. Аз си мисля,че в една връзка дори като им се случи нещо ужасно, трябва заедно да го преоделят. Да са спътници в живота. Но тя го караше да работи работа която той не искаше ( още един червен флаг) и място където той не иска да живее.
Филип видя потенциал и желание да оправи винарната. Въпреки всичко и трудности, а ве каквото й да си говорим българската земя си е прекрасна.
Аз не бих живявала в чужбина, няма да се чувствам комфортно  ( колкото й да е по-добър стандарта на живота)

# 482
Несериозно е.
Какво точно прави Елина, за "да развежда Филип"? Там нямаше нищо още преди да се появи тя. Инициативата е повече негова, отколкото нейна, да не говорим, че между двамата /Филип и Марта/ нещата явно не вървяха още преди въпросната вечеря, и това няма нищо общо с  Елина.
Нещата са несравними. Антония има сексуални отношения с женен мъж, и то от доста време. Елина излиза на вечеря за първи път, с женен мъж. До момента. Да не говорим, че изобщо не е имала намерение "да го развежда". Антония също не е целяла да развежда Бончев, тя търсеше само изгода за себе си.

Категорично не е вярно, че "нямаше нищо". Ако нямаше нищо Марта нито щеше да идва в България с него, нито щеше да му бере страха като беше в затвора, нито пък той щеше да реве, когато тя се върна в чужбина.
И не, не е вярно че тя не е направила нищо. Както казах появата на Елина посред нощ, за да измъква Филип от леглото, да спасява едно лозе към  което не се предполагаше тя да има , отношения (вече беше напуснала фирмата) бе меко казано скандална. Да не говорим, че един-единствен човек нямаше какво да помогне толкова, а Филип можеше и да пречи ако трябваше всичко да му се обяснява. Елина като толкова загрижена можеше да се обади на Наско или дядо Станка, но тя вече ги намери там. Елина от първия ден взе да го разпитва Филип за жена му, ако е нямала намерение е повече от странно. Да не говорим, че точно бащата на Елина прати Филип в затвора и тя не е човекът който би трябвало да му държи сметка за лозето.
Не мисля че има значение от колко време са нещата, а че Елина се меси в чужд брак, а осъжда същото поведение.

П отенциал във винарната няма. Дотук заради тази вина
-последва арест на Филип
-спъваха ги за конкурса
-започнаха им проверки
-спряха им разпространението на вината

честно казано учуден съм че Бончев не нае на свой човек да запали лозето или да взриви колата на Филип.Или направо да го убие ще си реши много проблеми.
Дотук винарната е само проблеми и гълтане на средства.
Филип стои там от инат, за да не каже някой че се е предал на Бончев
Не беше съгласен на мафиота Бончев да продава винарната, а беше навит да продава на мутрата Харизанов. Чудничко. И той ми е лицемерен.
Дойде уж за "два дена" на "почивка" и "да уреди някои неща".

Да, прекрасна е българската земя, но никога няма да п овярвам, че човек живял толкоз години в САЩ изведнъж ще я обикне. Нереално е някак, той вече не е българин приел е чужда култура. Окей идвал си летата, ама това е за малко. Да си е идвал колок - месец да речем през август. и по Велкиден и Коледа. То само къщата да си ремонтираш ти отиват минимум два-три месеца, документите да си оправиш - поне месец. То не се разправяш с Алианца, то не са чудесии.

Последна редакция: сб, 04 мар 2023, 19:20 от Лорд Сняг

# 483
Аз доколкото разбрах, Цвета заплаши нотариуса с прокурор заради шашмите, които са правили с мъжа ѝ, а после я изнуди да изповяда дарението на Антония, т.е. нотариуса съвсем умишлено пропусна “дребната подробност”, че апартаментът е ипотекиран.

# 484
Лорд Сняг, абсолютно Hands Clap

# 485
Аз уж гледах всички епизоди, но не си спомням кога точно е споменал да е заминал на 14. Пропуснала съм явно. За мен имаше неяснота кога е заминал, кой е биологичният му баща и т.н. Но и на 14 да е заминал, съзнателната част от живота си е градил в друга, безкрайно различна държава като манталитет и социални порядки.

Диана, той и Марта не са случайни емигранти, отишли да берат ягоди през лятото, за да не им се иска да живеят в САЩ като чужда държава. Техният живот е там, не в България.

Реално, в момента, Филип няма винарна. Той има един заем взет от много съмнителен и потенциално опасен човек (Харизанов). И, изобщо, да не издребнявам, но майка му и законната му съпруга знаят ли за тоя заем? Все пак, майка му е истинската собственичка на винарната. Ако нещо се случи и Филип не може да изплати заема, последствия за майка му ще има ли?

# 486
  • София
Специално връщах първа серия преди време и съм убедена, че Филип е роден в САЩ, а само е идвал за ваканциите в България като дете.

# 487
  • Другата България
Разбира се, че имаше “нещо“, но то не е това НЕЩО, което прави една връзка силна и истинска.
Затова използвах метафора. За мен това си е едно нищо, нямаше тръпка, имаше...кърпеж, и опити за запазване на нещо, което е тръгнало да се превръща в нищо.
Що се отнася до Елина, тя не се меси никъде, защото в момента брак няма. Има на хартия.

Абе, както казах - разни хора - разни идеали и разбирания.
Освен това категорично не смятам, че Филип стои в България от инат - напротив. Филип просто се почувства на мястото си именно тук, при лозето, при виното, при дядо Станко, при корените си.

# 488
  • София
Явно в следващата серия ще разберем тайната за бягството на родителите на дядото на Филип.

# 489
  • София
Чак пък скандално, че го била измъкнала посред нощ от леглото.  Да не се е вмъкнала в тяхното легло.

# 490
Първо скандално е защото тя е буквално никоя. Една наемна работничка, при това уволнена, при това се разбра че е уредена, при това баща ѝ е враг на Филип.
Второ - идва в 3 посред нощ, под предлог че се интересува от едно лозе, от което нес ледва да се интересува след като не работи вече там.„
Трето не е нормално да вменява на Филип да се интересува от лозето. Лозето си е негово ако иска ще го пали, ако иска ще го съсипва, това си е негова работа.
Четвърто - часа е странен. Филип може да спи, или да прави секс с жена си. И пето жена му няма как да знае, че за времето в което Филип и Елина са отсъствали не са правили секс - например в колата -а Елина се държи суперфамилиарно с бившият си шеф. Определено не е нормално такова поведение.
И откъде Елина знае, че той няма като отидат на лозето да е с
"две леви ръце"? Само защото тя се интересува от лозето всички други трябва да се интересуват. Супер егоисточно.

П.С. и за мен е суперстранно че Филип просот изтегли заема, и после ей така информативно осведоми Марта по телефона. За заем се иска съгласието на двамата съпрузи, а в случая той не е и основното лице, а пълномощно лице, т.е. би следвало да се иска и подпис от майка му.

# 491
Лорд Сняг, много си и набрал на Елина Joy. Да няма нещо лично Thinking Stuck Out Tongue Winking Eye

# 492
Набрал съм ѝ че е сопната, че е нахална, че иска другите непременно да се интересуват от лозето щом тя се интересува и е егогистка. Не понасям такива хора. Пък на всичкото отгоре и съди другите, а към всичкто това ми е лицемерна. Виж Радост я харесвам, слънчево дете, не кара никой нищо да пправи насила.

И на баща ѝ на Елина съм набрал яко. Отдавна трябваше да се е изяснил с жена. Да не говорим, че с две жени живееше в нито една не бе влюбен. И той като Елина живее за бизнеса си(или по-скоро и тя като него), което яко ме дразни. Както и Елина и Бончев е лицемер - хем е охладнял към Цвета, хем не иска да я пусне.

И Елина е такава - тръгна да отива в друга фирма, ама се интересува как другите се грижат за лозето.
Противно на общоприетото мнение на мен ми харесва Геро как играе. Човека си знае това което е било отпреди 30 години и не иска да се променя.

# 493
Лозето не е просто дума, която да развяваме. Това е история и богатство за всички, не само за енолози и винари.

# 494
  • Пловдив
Не схванах много, от написаното горе ама...ми не ми се вярва Филип да няма толкоз пари, та заем от Харизанов взе.

Общи условия

Активация на акаунт