ВИНА - тема 2

• 39 266
  • 745
  •   1
Отговори
# 465
Хайде сега пък, Елина развеждала Филип. Нищо общо няма тя с проблемите на Марта и Филип. И що за глупави предразсъдъци - ако вечеряш с мъж, значи ще спиш с него 🙄
  Случва се човек да се излъже, че някой му е приятел - Антония е комуникативна, изглежда забавна за купон, добър слушател. Както се казва, приятел в нужда се познава, ако попаднеш в лош период се разбира кой е приятел.

# 466
Изгледах  сега епизода и ми трябваше известно време да загрея за какво му е на Бончев кончето, то хем трагично, хем комично Grinning

С Антония паднах, но защо ли съм очаквала нещо по-различно от нея, тя толкова си може.

Елина хубаво се беше облякла в рокличка ама я досрамя май и се преоблече. Принципно и аз съм на мнение, че Филип и Марта трябва да се срещнат, за да си изговорят края, не че това ще промени нещо, но смятам, че  е неуважително връзка, пък и брак да се прекратява по телефона или с чат примерно. Но хора и разбирания всякакви. Загубата на дете е голяма травма и мисля, че само някой много романтичен може да вярва, че това може да сплоти двойката. Трудно ще се случи това, едва след като всеки от тях е преминал в етап, в който си е притъпил мъката, което може да отнеме години. През това време обаче чакайки, те са се отдалечили и се е стигнало до финал, както често се случва и в реалността.

# 467
  • София
Антония и Бончев вероятно са започнали точно по същия начин.

Няма начин. Нито тя, нито той са били влюбени един в друг. Нямаше и капка романтика в тяхната връзка. Използваха се взаимно. За съмняващите се - Тони не я чух да въздиша и по Харизанов, но видяхме как се раздаваше в спалнята му.

# 468
Те дори не успяха да вечерят като хората. А и Елина смени малката черна рокля с типичните за нея тесни дънки, т.е. сама се усети, че ще е прекалено. Колкото и да е голяма пропастта между Филип и Марта и да няма вариант събиране, мисля, че си дължат да си кажат "край" и от двете страни, за да могат да започнат на чисто.
Последно за Антония - ролята предполага красиво и сексапилно момиче.

# 469
  • Галифрей
И аз съм съгласна с вас. Те ядоха сандвичи  в колата и си говореха. Нищо лошо не е направила тя само го прегърна. Елина много добре знае за проблемите му и прочие а и спазва дистанция.

Ся си представям как Бончев се обажда на Харизанов и му пуска музиката от Стани Богат,която те кара да забравиш името си 😂
“ Колко пари ще дадеше за Анабел?”
А) 90 хиляди
Б)100 хиляди
В) 180 хиляди
Г) 260 хиляди

Харизанов: Ам ъъъ Б
Бончев: Сигурен ли си  да маркирам ли отговорът?
Х: Не чакай не….Г.
😂😁

# 470
Фактите са, че Филип и Марта не само, че не са разведени и той още носи халка, но и нещата между тях остават неизяснени и неприключили. Не се започват така нови отношения, нито се приключват стари, когато си объркан, а тук говорим и за брак, не просто за поредната му приятелка. Последните им разговори бяха по 1 минута по телефона, тя говорила за временна раздяла,той разбрал друго и й затвори телефона... нещата остават неизговорени помежду им. Точно трудностите сплотяват едно семейство, просто тя не трябваше да тръгва или той трябваше да я последва и да изговорят всичко, което им тежи.

# 471
  • Галифрей
Носи халката защото още не е готов да я махне. Трудно му е. Комуникацията им куцаше. Дори да я беше настигнал и казал за чувствата си, да продължи напред и тн. Сигурно ситуацията щеше да е различна и двамата да се освободят от болката си и намерят правилният човек за тях. Но това в филм и трябва да е драматично 😁

# 472
  • Другата България
Blush
Никой явно не обича кисело грозде, затова и тази борба на Елина за хубавото лозе - факт е, че от качествено лозе се прави качествено вино, на киселото грозде само свраките кълват, вино от него не става.......Blush
Носи халката защото още не е готов да я махне. Трудно му е. Комуникацията им куцаше. Дори да я беше настигнал и казал за чувствата си, да продължи напред и тн. Сигурно ситуацията щеше да е различна и двамата да се освободят от болката си и намерят правилният човек за тях. Но това в филм и трябва да е драматично
Не комуникацията. Между Марта и Филип няма/ше/ нищо. Нищо. Празнота. Самите им отношения бяха такива - празни, “кухи“. И артистите ги пресъздадоха много добре. Хем бяха там, хем не бяха, Марта “живееше“ в Калифорния, Филип в миналото, което е ....минало. За съжаление в реала при много двойки, загубили дете, се получава същото. Разделят се, създават нови семейства. И точно завръщането в България и винарната бяха “катализатора“, който помогна на Филип не да осъзнае истината, а да я изрече на глас. И ако Марта не се беше фръцнала егоистично, следвайки само личния си план, вероятно щяха да стигнат до очеизвадното заедно. И да не отлагат решението, отново заедно. С ултиматуми и заплахи семейство не се сплотява, и Филип го осъзна именно когато Марта си тръгна. Елина дойде като бонус на осъзнаването му, и няма нищо, ама нищо общо с /евентуалния/ му развод. Свеж полъх за него са отношенията им, а пък според мен и той самия още не е наясно какви точно са те.
Точно заради чувството на вина, което си личи, че изпитва. А според мен няма за какво.

# 473
Филип се дразни и на американската д-р Леб (мой беше), психоложката. В такъв личен момент като загубата на детето, Филип явно се дразни, че трети човек се намесва в болката им и им казва ккаво и как трябва да чувстват и да правят. Не ми е чудно, мъжете рядко търсят чужда помощ и по-скоро се затварят в себе си, а жената ходи и му дудне думите на докторката... Не че това им е проблемът, нали.
А Елина с роклята, евала, че се преоблече, просто осъзна, че не е себе си и не изневери на стила си. Високите обувки не са й сила Grinning

# 474
  • Велико Търново
Определено. Трябваше и тях да събуе.

# 475
А толкова лесно ли се дарява имот в ипотека?

Щом получателят го приема. Wink
С подписа си приема и ипотеката.
Само дето пропуснаха факта,че нотариалният акт се чете на глас и в присъствието на подписваните.Не реална измислица,но с драматичен ефект.

# 476
  • София
Е, сега пък. Разбрали са се да не се чете пълния текст. Wink

# 477
  • Велико Търново
Два пъти съм присъствала на изповядване на сделка за покупко-продажба на недвижима собственост, и при никоя от тях не са чели нотариалните актове на глас. Само при дарение ли се изисква?

# 478
Не винаги се четат на глас.Лош нотариус,явно!

# 479
За Филип винарната и всичко в България беше бягство, може би дори егоистично бягство. Не си спомням детайли, но споменаха в началото как не е работил от година, как Марта го уговаряшв да започне работа при нея. Явно се е лутал преди да отиде в България и тя е издъръжала семейството поне за известно време и финансово и го е подкрепяла и психически.  Не го е изоставила в тези моменти. Предположих, че ще си изгуби работата ако не се върне, а когато си тръгна той не й каза, че иска да се разделят завинаги. Тя си тръгна с тяхната обща уговорка да продадат винарната, да продадат тяхната старата къща, и да купят нова. Затова и тя търсеше нова къща. След това по телефона с едно изречение: "хък-мък, искам да се разделим".  Ами иди си до Калифорния или Орегон като мъж, говори с Марта, разведи се, и после ходи на вечери с когото искаш.

Изобщо, много малко знаем за отношенията между Филип и Марта от това, което се изнесе в епизодите и можем само да гадаем и попълваме сами. За мен това е една от слабостите на сериала.

Не знам дали познавате деца на българи израснали в друга държава. За тях България е като чужда държава. Трудно биха функционирали в нея особено пък на ниво провинционална бюрокрация. Филип се приспособи нереално бързо и дори сделки с местните мутри започна да прави.

Последна редакция: сб, 04 мар 2023, 18:38 от Cool_Cat

Общи условия

Активация на акаунт