Магията на изтока - тема 76

• 5 675
  • 187
  •   1
Отговори
Добре дошли на всички запленени от магията на азиатските филми и сериали

Предишните теми

Информация за сайтове свързани с азиатското кино и телевизия
Скрит текст:
Сайтове за азиатски филми и сериали:
Easternspirit
The stupid dreams
AvistaZ - торент-тракер
Rutracker - руски торент-тракер
Masters-tb , Zamunda , Arenabg , Netflix , Disney+

Субтитри:
Subsource - английски
subsunacs, subs sab bz - български

Онлайн
viki - английски
iQiyi - английски
Dramanice - английски
Kisskh - английски
Blitz Fansub - английски
Irozukusubs - английски
DoramaKun - руски
Doramatv - руски
Doramy club - руски
Vsedoramy - руски
Sugoideas - английски (тайвански драми)
Playtube - български (в каналите на Спирита, Мечтателите, Вещичките, Kdrama Fever)

Новини, информация, клюки:
Soompi
allkpop
Кoreaboo
Dramabeans
AsianWiki
DramaWiki
HanCinema
My Drama List

Sign Exclamation За развитието на сюжета на даден филм или сериал се пише в спойлер!!!
Sign Exclamation Информация за допустимите размери на изображение, публикувано в мнение може да намерите тук!
Sign Exclamation Препоръчително е, ако слагате повече от две снимки в едно мнение да го правите в спойлер.

За подготовката на тази страница е използвана информация и снимки от Eastern Spirit, Stupid dreams, Soompi, AsianWiki, Allkpop, Koreaboo, YouTube, HanCinema и др.

# 1
  • вятърничава
Явно съм първа.
2в1,благодаря за новата тема 🤗 🍹
My Lovely Journey е разочарование, все чакам нещо да се случи между водещата и режисьора. От еп. 1 чакам, а вече вървим към финал. Режисьорът много срамежлив се оказа в романтиката. Ненужно рапъване на истории и много приказки. Постоянно от драма в драма се влиза. Малко пътуване и красиви гледки.

# 2
  • MJF
Брей, загубила съм тренинг в преместванията, чудех се как да го направя. Wink
2в1 Hug
Хайде мирно и в сговор да си хортуваме и в тази тема.

Изгледах аз епизод 4 на My Troublesome Star.
Рос, аз така съм редактирала в епизод 3 че не съм видяла какво пък точно е станало в автобуса , но реших да не спирам гледането и да се връщам на епизод 3 за справка. И аз се Mr. Green на цялата сцена с таз майка. Тя Им Се Ра пъри рунд може и да го спечели като актриса с полицая в участъка но нашето аджоши не беше по - долу от нея в актьорското майсторство Mr. Green
Мислех че в епизод 4 ще изяснят повече неща по бившите авери на Се Ра и конкурентите ѝ. А то само с актрисите и гримьорката. Няма да е по схемата по която си мислех че ще е разказа. Ще продължат явно в този дух на първите 4 серии. Еми каквото такова , захапахме въдицата , да му мисли мишока.
Рос, добре че писа за миналия казус на нашия полицай щото аз това съм го изредактирала явно съвсем Blush
Но видях сегашния и аналогичния минал момент в ресторантите с яденето на ....хм хранене не е моето, но таз супа дето да се добавило не това пък онова. Тя помни. Той също.
Тя нашата Бонг след 25 години може да не прилича на себе си но и този дето станал съпруг на гримьорката пък хич Mr. Green , много добре го постригаха.
Тези дни много шамари по епизодите на кор-сериалите. Но от тези по Бонг и мен ме заболя , добре че се появи нашия, че аз вече бях под стола.

# 3
За My Lovely Journey:
Той нерешителен, тя заспала, изобщо.... Тра-ла-ла.
Ще има нещо на финала тази неделя, но ще е невинно по корейски, колкото да покажат напудрения край.

Аригато за темата и си пожелавам другия път да е японски ориентирана.
Днес нямам нищо за гледане/ следене и нямам коментар на нищо. Чакам си утре новия епизод 7 на Shiawasena Kekkon и затова идвам с кейджи-то.

Супата, която ядоха Хони и аджума беше гукбап (супа с ориз и свинско месо). Хони е от Пусан и майка му има ресторантче за гукбап. На финал показаха и как двамата още през 1999 г. са яли същата супа там.

# 4
  • MJF
Аха, значи гукбап. Мда , интересна случайна среща са имали тез двамата в крайпътното ресторантче на неговата майка. Ама се дразня на Се Ра. То агента ѝ е било толкоз очевидно що за боклук е и тогава но .....

# 5
Сцената с ккакдуги-то (кимчито от ряпа) е от епизод 2, от миналата седмица. Не внимаваш какво гледаш. Върни се назад и виж сцената в автобуса.
Нали тогава я извикаха на работа в училищния стол и накрая ѝ дадоха вместо свинско месо - ккакдуги.

Последна редакция: чт, 28 авг 2025, 05:43 от rossonera

# 6
  • вятърничава
За My Lovely Journey:
Ще има нещо на финала тази неделя, но ще е невинно по корейски, колкото да покажат напудрения край.
Освен да се надяваме на шефа и на счетоводителката на фирмата, там прехвърчат искри и може еднорозите да са при тях. Забелязахте ли, че т.н.счетоводителка, в ролята Hong Soo Hyun участваше и в последния епизод на Beyond the Bar. Изигра говорителката, която натупа съпруга си, който пък биел нея. Показват ни добре олечени, възпитани хора, с престиж и професии в обществото, а се прибират в домовете си и : "Защо ядеш посред нощ? Виж се на какво приличаш!" и бой,тормоз и хапчета. На адвокат Швепс няма никога да му простя как си свърши добре работа с жената с деменция. Младата адвокатката, облечена по домашному прекоси Сеул, за да отиде в офиса с торба бира и да благодари на шефчето Швепс. Освен, ако не живее зад ъгъла... на фирмата, но в първи епизод пътуваше с метро до там. Е, сигурно можеше да му благодари и на следващия работен ден. Пак ще тръгнат клюки за адвокат Швепс, че има интрижка с млада колежка, ако ги види някой "доброжелател". Другите двама са интересна и симпатична двойка - агнешкото и нуната. В тях ми е надеждата, той ми най-симпатичен герой още от начало, с отношението си към младите колеги, коректен, тактичен, не е подлезурко. Дано да му се случи саранието с колежката, че тръпне горкия.

# 7
И мен това ме подразни - как тя отиде посред нощ уж до кварталния магазин за чипс и бира, който се намира в жилищен квартал, а по средата на пътя се сети, че не му е благодарила и изведнъж се озова в кантората, която се намира в район с бизнес сгради/ офиси в небостъргачи?!? В Сеул разстоянията са толкова малки и безпроблемни за придвижване, че за отрицателно време по чехли, анцуг и с торбичка чипс се озоваваш в офиса на една от петте най-добри адвокатски фирми в Корея.
И бас ловя, че отивайки за чипс и бира, тя обезателно е взела и пропуска за работното си място, хаха.
Главният женски образ е много плосък и глупав. Тийнейджърка, а не адвокатка. Как е възможно това нещо да влезе в съдебна зала, да очакваш да се владее, да бъде прецизна в делата си, след като постоянно ни показват колко е лекомислена и наивна?! Че адвокатката, с която беше Пак Хьонг Су, беше класи над нея.

# 8
  • MJF
Beyond the Bar
Mr. Green
Ох и аз саркастично се усмихнах по адрес на knit на това по домашно му ходене до магазина за бира / пардон офиса на таз конкломератна супер - дупер фирма и пр.
И тез офиси не се ли заключват , затварят, наблюдават с камери, а тя вече за кой път цели театрални сценки разиграва там като пред огледалото вкъщи.
Както и да е . Гледаме Popcorn
Хонг Су Хюн - ? правилно  - Hong Soo-Hyun я харесвам като актриса. Все в някакви много драматични роли я помня но ѝ се отдават. Тя визуално е като щека но придава голям нерв на героите си.

# 9
Благодаря за новата тема!
Скрит текст:
За My Lovely Journey:

Аригато за темата и си пожелавам другия път да е японски ориентирана.
Скрит текст:
Днес нямам нищо за гледане/ следене и нямам коментар на нищо. Чакам си утре новия епизод 7 на Shiawasena Kekkon и затова идвам с кейджи-то.

Супата, която ядоха Хони и аджума беше гукбап (супа с ориз и свинско месо). Хони е от Пусан и майка му има ресторантче за гукбап. На финал показаха и как двамата още през 1999 г. са яли същата супа там.
Присъединявам се.

DOPE 8 - сякаш става още по-интересно. Доста неща започват се изясняват, но още има и въпроси без отговор. Надявам се в оставащите до края два епизода историята да се развие и да завърши подобаващо.

# 10
Хьон е, не Хюн. Не гледай yu това е y + eo = yeo (йо).Често изписват корейското eo като u, което е изключително грешно. Това е заради англоезичните.
- ето го корейското йо/yeo, но спрямо правилото в българския език щом е след съгласна става "ьо".
Хьон се изписва така .

"Йо" в българския език само в началото на думата или след гласна буква - Йордан, Зайо Байо и пр.
А "ьо" - Ганьо, лигльо, мухльо и пр.

Хьон Бин. Поне него запомни и от сън да те бутнат.

Те и затова навремето Хонито го караха на Хун/Hun, а това е грешно. Правилното е Хон/Heon. Изписват eo като u и отиде коня в....
Той е Сонг Сънг Хон - 송승헌.
ㅓ това е eo = о.
ㅕ това е yeo = йо.

헌 - Хон
현 - Хьон

Една малка чертичка разлика, но виж колко съществена. Сърди се на крал Седжонг Велики. Той е измислил хангъла. Това не са йероглифи, а азбука.

Последна редакция: чт, 28 авг 2025, 12:35 от rossonera

# 11
  • MJF
Ей на, стана тя каквато стана.
Записах си още няколко неща в кор-езиковия  лист.
Извода до който редовно стигам е че добре че не съм се родила по тези ширини. Като си представя колко от жизнената ми  енергия ще отиде в ученето на  едната азбука /азбуки/писмености ....ми се изправя косата. Вместо да науча други неща.
Тез пък баш с "йо" усложнили работата. Аз и в българския съм чуствителна към тази сричка, много даже. Не дай си боже да видя ио вместо нея. Smiley бомба пада.

# 12
То в Корея е направо песен. Имат само 24 букви/ знака - 10 гласни и 14 съгласни. Вече съчетанията с тях, изписването им малко усложняват.
Но представи си да си родена в Китай или Япония, хаха?
Японците са някакви мазохисти. При две техни собствени азбуки (хирагана и катакана) да продължават да изучават все още китайските йероглифи и да ги ползват?!? Безумци с три азбуки.

Пропуснах да ти кажа, че корейците си имат тяхно yu - ㅠ, но за да беше изписано името Хюн, както ти го прочете, то трябваше да е така , а то не е, то е Хьон.
Винаги гледам изписването на хангъл, за да съм сигурна.

И нали знаеш, че Seoul не е Сеул на български, правилното е Соул 서울, но червените скакалци така са ни го наложили преди 1989 г., водени от съветските си побратими.

Последна редакция: чт, 28 авг 2025, 14:08 от rossonera

# 13
Загледах "Срещнах те случайно" (My Perfect Stranger) по bTV Story и ми хареса. Излъшват го в 23:30 часа.

С пътуване в миналото е, подобно на "Г-н Кралица", но миналото не е преди векове, а 1987 г. Аз обичам филми и сериали с пътувания в миналото и тези два сериала са ми най-любимите корейски досега.

# 14
  • MJF
Имат такива сюжети с пътувания във времето в големи дози на далекоизточния фронт. Избор голям. SmileyПочитателкаНаЕргенът , добре разписала се.

Абе защото сутринта спортувах отчасти на фона на фигурното ми , та се сетих по повод на Соул , че аз напоследък все по - често го чувам именно така казан по наши ефири. Да речем от съграждани били там и пр. Мен последно ме напираше да го напиша така на "Четирите континента" 2025 като беше старта именно в Соул. Само заради инерцията все още го пиша/казвам Сеул

Няма го епизод 5 за нас с Бел още от Нелла и Котаро.

Аз загледах на японския фронт от архива 5-серийния Genkai Shuraku Kabushiki Kaisha. Отглеждам биозеленчуци. Голям хап и мнооого проблеми за това западнало, забравено от ....село. Стигнахме до кривите краставици. А те автоматично ме подсетиха , че с тоз момент вече се занимавахме в един  сериал, обаче не се сещам кой. Смътно ми се мотае мисъл че във въпросното заглавие участваше нашия Томоя Накамура Thinking . Дали не беше онзи сериал в който играеше кафеджия обикалящ с едно симпатично хипи- камионче и се опитваше да избяга от мътното си минало и кофтите си авери в него. Не ми се рови сега Blush
Но най - вече се вглабихме на село в отгледжането на стар, по-див сорт царевица, който се е прочул във военно и поствоенно време в Япония, става въпрос за втората световна. При това тряба да е био. Най съм впечатлена от почвата за тази цел.

Общи условия

Активация на акаунт