Магията на изтока - тема 76

• 16 806
  • 565
  •   2
Отговори
# 555
Рос, и за мен не е същото без "синята китара", както и "орязаните" Съкровища, Зверчета, Infinite..., но заради доброто старо време си ги следя като пуснат нещо ново.

Surely Tomorrow приключи пълно с тъпите корейски клишета в последните две серии. Не успяха да се сдържат и да не затрият някой. Вярно, второстепенен герой, при това добричък #Cussing out. Абсолютно безмислено 341uu.

# 556
Болести, трансплантации, убийства. Корейците никога не забравят корените си, за съжаление. Това е заложено във всяка тяхна продукция. Корейското ДНК.
И вчера много се ядосах с епизод 46 на Our Golden Days. Тя реве и му казва, че иска да са заедно, а той реве и най-после призна, че няма само лек сърдечен проблем, а има нужда от ново сърце, за да живее. Още четири епизода мъка и страдание.

Чакай да ти покажа нещо хубаво от днес и от вчера.

Днес, в мразовития Сеул, се е състояла срещата с журналисти и представянето на Humint, който тръгва по кината в Корея на 11 февруари.
Ама се е стегнал, лъснал, както подобава на класата му. Пу, пу, да не му е уроки. Госпожицата и тя се е издокарала, а не се е навлякла с някой парцал. Пак Хе Джун и Пак Джонг Мин също изглеждат много добре.

Моята любов сподели, че са снимали филма в Латвия и му е било мъчно за Сеул, защото са били там няколко месеца. Но, за да убива носталгията, готвел корейски манджи за екипа на филма, след снимките през деня. Хехе, нали ми е голям готвач и гордост. Грижовен е той и винаги съобразителен.

И нещо от вчера.
Гледах епизод 4 на предаването Health Farmer, за което говорих миналата неделя. И то го гледах, защото участието на Хе Джин продължи и вчера. Приключиха с нареждането на дървените трупи и участието му приключи. Помогна на отбора мъжкари. То в това изцяло мъжко предаване - работят, тренират, ядат и спят. Това е цялата бримка. Здрав дух в здраво мъжко тренирано тяло.

Ето, порадавай се на Хе Джин след 2:38 мин. След 7:07 мин. , че мириса храната, че яде, че после одобряваше каквото е опитал, хаха.

И знаеш ли кой се появи като нов гост след Хе Джин, и като нов помощник на мъжете? Юн Ши Юн, ха! С него отидоха на риболов в кораб. Интересно беше. Бачка и той с отряда.

Последна редакция: пн, 12 яну 2026, 19:40 от rossonera

# 557
Шин Се Кьонг много добре изглежда, но ми дожаля за нея. Мъжете с костюми и палта, а тя с тези голи раменца cold. Поне да ѝ бяха дали едно одеалце да метне на краката докато ги интервюираха, че чак на мен ми замръзнаха шушоните.

Твоята любов, ако знаеше как вкусно готвиш можеше да скочи до Варна да го нагостиш с нещо корейско, пък и опит щяхте да обмените щом е такъв готвач Wink. Ей го къде е Латвия Joy Hug.

# 558
  • MJF
Е много жалко , че не се е получил този обмен м/у Рос и ...Сега се сетих как се кефех и показах и на домашните любимци едни елхички от Рос в готварския по празниците. Мда.

Аз пък да отчета друг кор-сериал който приключи.
Pro Bono
Някои епизоди трудно се гледаха заради "измислените" про боно казуси в тях. Единственото интересно бяха ходовете на нашия герой насред тях. Той голям комбинатор, мислител и пр. Но все пак дълбоко /изконното му аз бе на висота и на финала се прояви. Финално сценария върза конците , не останаха да висят въпроси. Туй добре. На фона на плетката. Понеже по едно време бях скептична дали ще съумеят да финализират нещата така.
Та финално. Справиха се с финала на този сериал. Каста ясен, забележки по тях нямам. Слабото звено за мен бяха единствено не малко от казусите на пробоно екипа. Можеше да са по -интересни.
В последния епизод  се Smiley допълнително с Park Sung-Geun. Появи се в ролята на поредния съдия пред който застана в съда главния герой Smile .Героя му ми напомни за този му в Our Golden Days.

Минах и няколко серии от Our Golden Days
Скрит текст:
Сюжетно го докарах до разкритието каква усойница е таз Go Seong-Hee .  Ji Eun-O   изведнъж навърза бая неща.
Героя на Park Sung-Geun е много загубен , нищо че върти цяла фирма за обувки и сие. Три деца е имал пред очите си и нищо да не види, ни от тях ни от съпругата му.
Цяло чудо че децата са такива каквито ги показват. Близнака ,  Seong-Jae  и аниматорката. Рос, щерката симпатяга се оказа мда. Предвид промиването на главата ѝ системно , голям късмет че е запазило момичето себе си. А и брата на нашия герой вече съдейства за по-нормална среда/гледка. И той расте психологически с нея.
Su-Bin също симпатяга.
Доведения брат на Ji Eun-O на целия нормален "детски" фон само се откроява, макар че и той влиза в някакви прилични релси. Но все пак като достигна дъно с инфантилността си , туй не може да заличи Crossing Arms 

# 559
Unexpected Business беше много хубаво предаване, но, за съжаление, не го продължиха след третия сезон преди две години. Там се разкрива истинския човек Чо Ин Сонг, както и готвачът Чо Ин Сонг.
Да идва, има на какво да го науча, защото той не умее да меси и в сладкишите никакъв го няма.

Шо, ти така се засили с епизодите на Our Golden Days, че до 25 януари (финала) ще ме настигнеш. Героят на Пак Сонг Гън към финала се усети коя всъщност е "любящата" му съпруга. В момента, до епизод 46, той жестоко я наказва за деянията ѝ. Отне ѝ всичките пари и я остави на улицата, буквално.

Love Between Lines - епизоди 9 и 10

Шо, и тук шефа заживя с архитектката. Въртяха, сукаха и пак го докараха до там. Той е на втория етаж, който се води като таванско помещение, а тя долу. И си живуркат, че и баща ѝ ги хвана (тази сцена беше много добра). И се разбра, че има причина той да наеме точно нейния апартамент - живял е в сградата като малък, заедно с дядо си.
Нещо ме притесни в епизод 9.
Той я спаси в една ситуация (статуя падаше върху нея), но се жертва и пое удара, и се наложи да отидат до спешно отделение в Шанхай. Влязоха, а на информация им казаха, че първо трябва да се регистрират. Отидоха за регистрация, за да ги приемат в спешното и оттам им казаха, че първо трябва да платят такса от 10 юана (1.23 €). Онемях. Партията-майка, в Страната на Червения дракон, в Поднебесната империя се плаща на регистратура, за да те приемат в спешното?! Как е възможно, а нима Великата партия не се грижи за поданиците си безплатно? Нима няма вече безплатно медицинско обслужване и в Китай? Накъде върви този свят? И Китай е станал като България - за да те лекуват плащаш още от входа, а вътре - лошо да ти стане.
Явно са отишли в частна болница, иначе четох, че държавното здравеопазване го има, но обикновено болниците/ отделенията са препълнени, заради безплатните и облекчени условия.
Направиха му скенер, добре е шефа. Оказа се, че няма нищо счупено, а само натъртено.

Четох днес за шведския сериал Honour, чийто римейк ще е корейския Honour. В шведския оригинал героините са 4, тип отчаяни жени/ съпруги, и са адвокатки, които защитават жертви на насилие. В корейския сериал героините са намалени с една и са три. Няма лошо. Първият случай, с който се занимават в шведския сериал, е на изнасилено момиче, което ги търси за помощ. Ами ще гледаме.
Спокойна съм, че героят на Йон У Джин ще е положителен.

# 560
  • MJF
Брей какво скандинавско "облагородяване" настава на корейския фронт. Smile

Рос , в Love Between Lines само куче липсва. Макар че щом има толкоз стълби ....по-добре котка, че ще го мисля гръбнака на кучо.
Our Golden Days
Ами изненадващо дръпна сюжета като цяло. Мислех че повече ще се мотаят с всички тайни.

# 561
Този път наистина няма никаква фауна - ни куче, като Мегатрон дори, ни котка.
Стълбите са притеснителни, стръмни ми се виждат и на мен, а както тя бяга все по тях, ще вземе да се спъне и да падне в някоя сцена.

Скрит текст:

Това е главния антагонист в историята. Конкуренцията на шефа, който подозирам, че е негов брат (от друга жена на бащата), поне така загатнаха, ще видим.
Актьорът в ролята е много убедителен в превъплъщението си.

Toyotomi Kyodai - епизод 2

Ода Нобунага беше много ядосан. От Замъка Ивакура не му се подчиниха и той беше принуден да ги нападне и опожари. Но.... Тук показват и човешката, състрадателната страна на Ода Нобунага. Той страдаше за жените останали вдовици, за децата останали сираци.... Принуден да действа сурово, заради едни страхливци, които първи избягаха от замъка и изоставиха беззащитните.

Хиденага Тойотоми напусна селото си и тръгна с брат си, Хидейоши, за да стане самурай в Кийосу при Ода Нобунага. Историята върви много добре - от младежките години на Хиденага и Хидейоши Тойотоми до превръщането им във военачалници на Ода Нобунага.
На финал на всеки епизод японците показват и храмовете свързани с двамата братя, местата, на които са израснали. Истински уроци по японска история. История по действителни исторически събития с действителни исторически личности, а на финал и паметниците/ храмовете запазени и до днес.

И голямо браво на HPriest за огромния труд, който полага за превода на английски на тазгодишната тайга-драма. Никой и никога не е правил това досега. Само ден след излъчването в Япония - да има превод на английски и сериалът да е достъпен за всички. Перфектен и в подбора на думите. Това е истинската класа на голям преводач.

Последна редакция: вт, 13 яну 2026, 08:57 от rossonera

# 562
Представям ви две от новите японски заглавия, които започнаха в понеделник и вчера, вторник.

Kimbap to Onigiri - епизод 1

Отново въртим японско-корейска любов. Стана ни навик. Шо, в главната мъжка роля е твоя приятел Ейджи Акасо, който не си гледала скоро, така че дошло му е време.
Корейската булка не я познавам, но изчетох биото ѝ. Бивша айдълка, сетих се от коя група е, но ме учуди факта, че тя говори много добър японски език. Прегледах къде е родена и се оказа, че е от град, който е предградие на Пусан. Спрях да се учудвам. Тя девойката е израснала по-близо до Фукуока, отколкото до Сеул и е учила японски език още в училище.
Историята е привидно банална, но на мен ми допадна разказа. Тя е студентка от Корея, която учи последна година анимация (логично - Япония, аниме), а нашето момче работи почасово в малко ресторантче, готвенето му се отдава. Не му е провървяло досега в живота, но и обича почасовата си работа.
И така, в един светъл японски ден, корейската булка остана без жилище, принудена заради ремонт на общежитията да си търси място за живеене за последната година, която ѝ остава в Япония. Гладна, гладна корейската студентка и се озова пред ресторанчето на нашия самурай. От дума на дума запознаха се, сприятелиха се и работата потръгна. Обясненията на корейската приятелка на главната героиня, че японските мъже са сериозни и търсят жена единствено по работа и само с конкретна причина, беше много добро, хаха.
И сега историята се завърза около това, че тя, корейката, вдъхновява японеца за съвместни ястия от корейската и японската кухня. Абе, правим и кимбап и онигири едновременно, а подозирам и че ще заживеят заедно в неговата квартира.
Това е.
Симпатично сериалче е, без никакви претенции, а ролята допада много на Ейджи, защото той си носи по природа това миловидно изражение/ харизма, което са търсили за главния герой.
Епизодите излизат в Нетфликс, веднага след излъчването в Япония в понеделник.

Mirai no Musuko - епизод 1

Това започна снощи и е на TBS (най-добрата телевизия за сериали в Япония, по моето скромно мнение).
Смяла съм се с глас. Заглавието се превежда като Синът от Бъдещето (или Синът на Мирай). Мирай на японски означава бъдеще, но това също е и собствено име, както се казва и самата главна актриса в ролята - Мирай Шида. Игра на думи.
Тя, Мирай Шида, е обикновена японска жена, в края на 20-те си години, която няма приятел и се бори сама с живота. Една дъждовна вечер в нейния дом се появи едно малко момченце, което заяви, че е неин син от бъдещето и идва от 2036 г., за да ги помири с неговия баща, който се казва Ма-кън.
След много забавни и смешни перипетии с това сладко момченце (чудно сладурче за подбрали за ролята), нашата главна героиня се примири, че това дете, очевидно е реално в нейното настояще и тя трябва да го гледа, да се грижи за него. Е, сега остана само да намерим бащата, което не е лесна работа, защото около мамчето има трима, които имат в името си Ма - Масаки, Макото и Мацуока-сан, хаха. В търсене сме на Ма-кън.
"Снахата" на биби-то (Нанасе Нишино) е в ролята на най-добра приятелка на мамчето. bb6, ти я чакаш наследник да ражда, а тя снима ли снима.
Като видях първи епизод и тримата кандидат-татковци, ми стана ясно кой е бащата, но нищо, трябва да има бримка в тези оставащи девет епизода.
Да отбележа, че много се радвам за Нозому Котаки, който не съм гледала в сериал от дълги години. Изгуби се това момче.  
Човещинка. Много реалистична история, въпреки фентъзи-елемента. Японска продукция.

Последна редакция: чт, 15 яну 2026, 06:09 от rossonera

# 563
Motokare no Yuigonjou - финал. С удоволствие го гледах този сериал. Ако има продължение, никак няма да се разсърдя. Сюжетът е интересен, актьорите добре се справят с ролите, като цяло бих казала, че няма какво повече да се желае.
Сега, след като го изгледах, обмислям с какво друго да продължа.

# 564
Хе-хе, Рос, тъкмо вчера НФ ми предложи Kimbap to Onigiri. Ще го поледна. А, и другото заглавие ми звучи приятно. Ще го потърся къде да го гледам.

Изгледах първите два епизода на To My Beloved Thief и за сега ми харесва. Нов прочит на историята за Хонг Гил Донг, само че този път героят раздаващ правосъдие е жена Smile. На "агънцето" Мун Санг Мин вече му откраднаха първата целувка, а Ха Сок Джин, който му е полубрат, го играе развратен крал.

# 565
Mirai no Musuko не е обявен никъде за превод на английски, ако разбера ще кажа. И в Нетфликс го няма сред предстоящите заглавия, а TBS, по принцип, пускат там сериалите си. Може малко по-късно, след месец, да го обявят.
С преводите на английски става все по-сложно при японските сериали. Редица преводачи заключиха сайтовете си, направиха ги платени, с ограничен достъп, не е за говорене. Малко са такива като HPriest.

Кимбапът и онигири-то ще ти хареса, да.

В момента по NTV върви епизод 1 на новия сериал на Хана Сугисаки с Рьо Нарита - Fuyu no Nanka sa, Haru no Nanka ne. Обявен е в Нетфликс, но от 23 януари.
Не знам, не ми се види много читава (приятна) тази продукция, че участва и този неприятник Амане Окаяма, бррр. И тук жалко за Рьо Нарита.

А преди малко по Fuji TV започна и новия сериал на Такаши Соримачи - Ramune Monkey (Soda Master), който също ще бъден наличен в Нетфликс, но от 1 февруари. Пуснала съм го - история за трима приятели от гимназията, но вече "старчета" на 51 години, хехе. Нао Омори със Соримачи. Него ще го следя.

Общи условия

Активация на акаунт