Магията на изтока - тема 76

• 16 852
  • 565
  •   1
Отговори
# 540
Имаш нужда от спайши чикин макунъгетто от Маеда-сан. Ривенджи уайбо, както се казва на чист джапинглиш, хаха.

# 541
Епизод 4 на Motokare no Yuigonjou завърши със забавен спор между двамата главни. Нашият благ г-н Оизуми можел да бъде и лош, ти да видиш. Stuck Out Tongue Winking Eye
Скрит текст:
"Повече няма да ти готвя, Рейко, и до края на живота си ще гладуваш ".

# 542
Добър вечер!

Идвам с положителна енергия, хаха.

Love Me - епизоди 7 и 8

Епизод 7 беше истинско бижу, чак да не повярва човек, че това е корейска творба (еее, разбира се, по шведски патент).
Нещата се наредиха, особено за И Ши У (синчето), а отчето (героя на И Ши Хун) отново беше блестящ. Смях с него и поредните му мъдри слова от изповедалнята, хаха. Точен и откровен до болка.
Дотук добре, но в епизод 8 дойде новия дразнител и интригата започна. Историята продължи след две години, след като мамчето кацна директно от Германия и реши да си върне татенцето. Сега нашата смела акушер-гинеголожка е изправена пред ново голямо предизвикателство, същото важи и за нейния брат, който така и не успява да намери своето място в живота, въпреки че се събра с девойката от покрива.
Шо, да те предупредя, че Бом-и почина. Но за нея се знаеше, тя беше болна....

Доволна съм от днешните два епизода, но най-вече от 7-ми. Остават още четири до финал и се моля дано режисьора да не съсипе всичко, както направи това преди три години в The Interest of Love. Оригиналната история е шведска, но да не забравяме, че болното корейско мозъче копае дъно....

Love Between Lines - епизоди 4 от 28

Нов китайски сериал за мен. Шо, главен герой е шефа от My Boss.
Отварям днес Уейбо-то си, да проверя какви ги вършат Джу И Лонг и Чън Шинг Шю, и гледам, че втория е публикувал, че днес е тръгнал нов китайски сериал с негово участие - Love Between Lines. Излезли са четири епизода (с времетраене от по 30 минути), които изгледах много бързо.
Историята предизвика интереса ми. Развива се и в наши дни, но и в тази измислена криминална игра (ала Агата Кристи вайб), в която двамата първо се запознаха, и която се развива по времето на Китайската република преди повече от един век, след 1912 г.
Главната актриса е симпатяга - Лу Ю Шао, напомня ми на любимата Яо на шефа (героя на Чън Шинг Шю) от My Boss. Тя е архитект и отново по една "шанхайска случайност" съдбата ги свърза, а той се оказа неин наемател. Родителите ѝ са големи образи, също като тези на Яо от My Boss. Само образ като Бао липсва, хаха.

# 543
  • MJF
Love Me
7 -и изгледан и по едно време в последната му една трета и аз се зачудих от цялата нормалност. Wink
8-и гледам в момента но нещо запецнах по средата му. Мамата на Даниел нещо ми идва в повече.
По-добре да бяха разработили по-бавно/дълбоко образа на тийна отколкото да внасят тази драма с "бившия/та". Туй е голямо клише все пак за knit
Отчето е един път. Големи бисери има.
Скрит текст:
Сцената в магазина беше един път Mr. Green .
Моята приятелка със страничното огледало на колата я видях. Много се развесели като пийна но иначе първо действа а евентуално някога и мисли.
Даниел много бързо се предаде. Дечко, от едно нараняване. Wink
В края на 7 - и епизод бяха като "едно голямо френско семейство" нашите герои. Но уви , дойде 8-ия епизод/бившата по учебник написана.
Станаха ясни някои времеви моменти. 7 години е било времето в което майката на ГГ е била на легло/трудноподвижна. Като човек знаещ от първа ръка какво е да се грижиш вкъщи за такъв близък напълно разбираема  гледка в първите серии.
М/у 7 и 8 минаха 2 години.

Значи така шефа, пак наемател го раздава. Трябва им или куче или Бао за да стане работата.

Love Me 8
Що "хумор" , що чудо видяхме от бившата преди да изплюе камъчето.
Значи затова включиха момичето от магазина пак в историята , сега вече като полицай. Има нужда от такова другарче нашата героиня. Семейството с трите деца са друг тип приятели.

Последна редакция: пт, 09 яну 2026, 23:05 от Шошулчо

# 544
Да, сцената в супермаркета с лудата съседка, част от енорията, която не спира да повтаря "Рафаел, Рафаел", беше топ ноч, хаха. Лицето на отчето казваше всичко, хаха.
Значи и ти си доволна от вчерашните два епизода, е, като махнем дразнителката, която пристигна от Германия. Татенцето ще я отиграе, сигурна съм. Той може малко повече да мълчи, но винаги е бил много откровен и коректен, както и в отношенията си с нашата акушер-гинеколожка. Как се дръпна от нея, когато разбра кой е баща ѝ и веднага с дълбок поклон, хаха. Добро човешко създание е той, въпреки че в първи епизод малко ме стресна.

А сега за шефчето от My Boss в новия му сериал Love Between Lines....

Да, шефа пак е наемател, но този път не живеят заедно. Той също е архитект и има бизнес и с игри свързани с виртуална реалност, инвестира в тях. Оказа се, че тя (главната героиня) живее в район в Шанхай, който той хареса за свое вдъхновение за работата си (рисува, създава и пр.).
Нае нейния апартамент само за три месеца (иначе той живее в скъпо и модерно жилище). Тя пък беше отчаяна за пари, тъй като напусна мястото си на асистент във фирма за недвижими имоти и искаше най-после да сбъдне мечтата си и да работи по професията си - архитект. Но тъй като тя вече го познаваше от виртуалната игра, в която се запознаха в първите два епизода (не се харесаха там, погаждаха си номера на един друг, тя все настояваше и да разбере кой е той всъщност), та, той се принуди да скрие самоличността си и така негов приятел се представи за наемател на жилището ѝ. Е, на финал на епизод 4 всичко се разбра, тя бързо се досети, че това е той (умна е и много будна), а той пък разбра, живеейки в нейния апартамент, че и тя е архитект, като него.

Нещо ми върви на архитекти и интериорни дизайнери от няколко месеца. Първо архитект Ча Чи Су и неговата интериорна дизайнерка, сега и шефа и негова наемодателка-архитект...

Интересен е сериала, а главната героиня е голям образ, също като Яо на шефа от My Boss. Много красива и нежна китайка с голяма харизма и екранен чар. Напълно си подхождат с шефа.

Появи се и интрига с втория главен герой.
Тя се яви на работа в голямо архитектурно студио/дружество, което се оказа, че е на конкуренцията на нашия главен герой. Генерален мениджър там е втората цигулка в историята, който не е никак читав и усетих, че май-май той краде проекти на нашия човек. Това ще ни го разкрият в следващите епизоди.
Тя се яви на интервюто за работата при конкуренцията, но не я взеха като архитект, а и предложиха отново място на асистент на главния мениджър, т.е. на съперника. Да, но тя отново отказа, защото иска да е архитект, а не отново само асистент.

Това е накратко историята. Модерна градска шанхайска, каквито обичам да гледам. Шефът и Яо също живееха в Шанхай.

Последна редакция: сб, 10 яну 2026, 10:22 от rossonera

# 545
  • MJF
Love me
Мда. Туй "Рафаел" го чувам още преди да я видя тази особа и настръхвам. А Seo Jin-Ho  определено. То и снаха му е от същата "категория" но поне не му вика "Рафаел".
4 епизода остават. Дано с бившата приключим бързо а не да ни занимават с нея до финала. Ей на , трябва пътеводно светлина да намерим за "малкия" Seo -Jun-Seo.
Yoon Se-Ah да прокоментирам малко. Гледала съм я в не една и две роли. Май  все пак автоматично се сещам за ролята/героинята в далечния назад във времето  Gentleman's Dignity. Тук със специфичния си маниер много на място с тази героиня.

Хехе , да бе , вярно че архитекти и интериорни дизайнери на дневен ред.

# 546
Ето я пътеводната светлина за Со Джун Со. Добре, че тя го върна в правия път и го накара да се върне и да изкара стажа си, да не се отказва от отличната възможност. Сега от него зависи как ще се развие.
Да Хьон, актрисата, е айдълка от TWICE. Предупреждавам, Шо. Но е добра актриса и играе много убедително.

При нас времето се разваля. Днес е по-меко, не е сух студ като вчера, но през нощта идва, идва Северняка. Предупредени сме и сме запасени.
Ще си гледам два дни сеулската и шанхайската приказка, а утре и Ода Нобунага с Хидейоши Тойотоми (героят на Соске Икемацу) и Хиденага Тойотоми (героят на Тайга).
Иеясу Токугава (героят на Кохей Мацушита) още не се е появил. Годината е 1559 г., има време. Но, иначе, бъдещата съпруга на Иеясу Токугава, Асахи но Ката, се появи, защото тя е по-малката сестра на Хидейоши и Хиденага Тойотоми.

Тъжно ще ми стане по някое време през годината, когато стигнат до историческите събития от 1582 г., защото Джун Канаме е в ролята на Акечи Мицухиде, а това означава, че ще покажат капанът, който той залага на Ода Нобунага и самоубийството (сепуко-то) след това на великия военачалник в храма в Киото. Подлият Акечи Мицухиде, доверен другар и васал, но предал Ода Нобунага.

# 547
  • MJF
До Да Хьон вниманието ми още не бе стигнало. Ясно сега. Играе си ролята без проблем, мда.

Тук с времето трети ден съм на Вие. Но нали с/у дъжд и сняг съм обещала гъг да не кажа, въобще да не мрънкам та  ...мълча. Снегорин, течност за чистачки и пр. Сериално-филмово време.

С Аса гледах точно от края на шогунатите а ти сега зрител на предишния исторически период за японците.

# 548
При мен засега няма сняг. От снощи вали дъжд. Преди това беше много ветровито.

Продължавам да гледам Motokare no Yuigonjou, горе-долу до средата съм. Все така ми харесва.

# 549
Горката съседка... направо и отмъкнаха Рафаел под носа Joy.

Подразни ме малко Со Джун Со с реакцията си, когато баща му сподели, че иска да продаде къщата. Разбирам мисленето му, но това не пречи да ме дразни. Както децата, така и родителите имат право сами да си подредят живота. Дай съвет, кажи си мнението, но остави решението на другия. Без да обвиняваш и да налагаш своето виждане.

Едва ли ще се разминем с драми покрай бившата, но дано поне не са продължителни.

The Judge Returns - Чи Сонг в поредната "съдийска" роля. Връщане в миналото, втори шанс, малко от Defendant, малко от The Devil Judge, полъх от играта му на по-шантавите герои в Kill Me, Heal Me... Ще видим какво ще се получи накрая.

Spring Fever - леко шашаво, комично-пародийно в първите два епизода. Ан Бо Хьон разхожда мускули и чар. Отбор "учители" са... Crazy. Че и тук ще вкарат драми е ясно, защото има признаци за такива. Надявам се само в повечето време да продължат все пак в този комичен стил. А и наченки на романтика има.

# 550
Изпуших днес с епизод 45 на Our Golden Days. Такава тежка мелодрама се вихри, Ча Чи Су е толкова кахърен, решил е, че ще умре сам и без да се бори, че се хванах за главата....
Да му намират сърце утре или другата седмица, защото не се издържа. Как успяха само за три епизода да съсипят всичко? Няма други такива гъби като корейците.
Интериорната дизайнерка утре ще го прегръща през кръста, а спа толкова време, докато той ѝ се молеше да му прости, пфууу.

Отварям Х, виждам това и ми идва и да крещя. Къде се набута и той точно с тази госпожа?! Не мога да я гледам, а като отвори уста става страшно...
Голяма реклама ще му правят явно на The Practical Guide to Love, след като още от 10 януари започват с тийзърите. Сериалът ще започне на 28 февруари по омразната ми jTBC.

На Love Between Lines китайците пуснаха два епизода днес. Добре е, да не се затрупвам с много за гледане.
Тя започна работа в неговото архитектурно студио, което се казва Dynamism. Това е студиото - голямото "Д". Така го кръстих, подхожда му както на нашия корпулентен "политик".

Скрит текст:

Началството е в крак с прясно излъчените епизоди на корейски сериал?! Да не повярва човек. Включи се с коментар в бурята на събитията. Браво, браво - 처음 뵙겠습니다

Последна редакция: сб, 10 яну 2026, 18:36 от rossonera

# 551
Е, получава ми се понякога Joy. А, в настоящия момент дори с няколко заглавия Mr. Green.

Поздрав за всички Simple Smile.

# 552
Остават ми два епизода до финала на Motokare no Yuigonjou, голяма интрига има около образа на Йо Оизуми.
Скрит текст:
Оказа се, че преди няколко години е бил обвинен в убийство. Оттогава е беглец, представя се с фалшива самоличност. Той твърди, че е невинен. Адвокатката му вярва и прави всичко възможно да докаже, че не го е извършил той.

# 553
Аз ще пропусна CNBLUE-поздрава, защото знаеш, че сърцето ме боли за синята китара...
Иначе няма лошо, да си се изявяват като трио, но за мен тази група отдавна умря.

Имам добро усещане за Honour, който ще започне на 2 февруари, понеделник, на мястото на Idol I.
Само като видиш каста и някак си отдъхваш, че поне страхотните актьори ще те държат пред екран, въпреки че ще станеш свидетел на поредната ненормална корейска история.
Госпожа Уон Бин в главната роля, моята голяма любимка Чонг Ън Че и на Ча Чи Су-кифлата от Flower Boy Ramen Shop - И Чонг А, която не съм гледала от доста време.
Йон У Джин в мъжкия каст. Прелест! И то неговия герой ще е свързан с Чонг Ън Че. Браво, браво. Обичам, когато корейците ме изненадат с двама мои любимци, като екранна двойка.

А госпожа Уон Бин да вземе да докара мъжа си с камео-участие в сериала. Да го видим добре ли е, зле ли е, как е, остарява ли (макар че знаем, че последното за него не важи).

EDIT: Сега видях, че и това ще е римейк на шведския сериал Honour от 2019 г.
Шведите да дават още техни истории, че да се правят корейски сериали. То ясно, че корейските сценаристи не са особено талантливи, но така има шанс да прихванат нещо по-модерно.

Последна редакция: пн, 12 яну 2026, 11:10 от rossonera

# 554
  • пустинен пъпеш
Рос,само да вметна,че И Чонг А участва в My Dearest -2 (2023) с един образ,често критикуван като вмъкнат ,за да поразтеглят сюжета.

Общи условия

Активация на акаунт