Магията на изтока - тема 76

• 16 813
  • 565
  •   1
Отговори
# 15
Аз се занимавам с астрология любителски и според нея едни от най-добрите ми места за живеене в света са в Южна Корея и Тайван. Grin Добре, че поне Корейската азбука е по-лесна от Японската и Китайската писменост.

Дали е така няма как да знам ако не отида поне на екскурзия там. Дано някога да ги посетя, отдавна харесвам културите на далечния изток. Дори обожавам техния традиционен стил в обзавеждането и архитектурата.

Трудно ми понася дълъг път, но трябва да си струва.

# 16
  • MJF
За мен астрологията трябва да показва някой остров със средни годишни температури 15-27 градуса , не повече. И там само с ежедневни стандартни задачи , проблеми. За нищо друго да не ме търсят, тормозят и пр. Wink

Туй японско село дето гледам сега  не е на остров но царевицата Рос ме подсети автоматично за ....Ммм, идилия.

# 17
Shiawasena Kekkon - епизод 7

Добре, че кейджи не спи, а мисли и действа, защото бенгоши съвсем се е оплел в мрежите на Нерура, не си дава сметка коя е тя всъщност.

Скрит текст:
И чичо не е убиеца, но аз това го знаех, просто нямаше как. Само кейджи се усети и го притисна с един елемент от сцената на убийството, а чичо, нали е невинен, нарисува нещо съвсем различно.
Как стана? Чичо каза, че е убил Юто Фусе със свещник, а точно този свещник се оказа нарисуван в откъснатата част на последната му картина, а зад него се вижда и образа на Нерура, като призрак, в бяло.
Кейджи накара чичо да му нарисува как изглежда този свещник, след като твърди, че го е убил с него (защото в картината Юто Фусе е рисувал единствено предмети, които са били в стаята). Чичо нарисува съвсем обикновен, единичен свещник, а не тройка, както е в картината и както е бил той в стаята. Сега търсим тройката свещник...
Онзи малък гнъс Рео пък се подпали вкъщи и тръгнаха да го спасяват. Така завърши епизода. Сега подозираме Рео, но едва ли е и той, ще видим.
Много се смях в сцената, в която представител на телевизията, по която се излъчва News Hope, дойде в офиса на Котаро и го помоли (със заобикалки) да напусне шоуто, заради това, че новината за арестуването на чичото гръмна из японските медии, а Котаро все пак е женен за Нерура и известен адвокат, лице на телевизията.
Котаро беше наясно, че няма как и трябва да напусне, но продуцентката, която също присъстваше на сцената, като се разбесня, като се ядоса, защо уволняват Котаро-сан, защо той така лесно се предавал, той няма вина за случай от преди 15 години и пр., хаха. Беше огън. В това време младия колега на Котаро гледаше и каза, че тази жена била много секси, хаха. Той нали с офталмоложката е в развод и няма да се учудя, ако се съберат с темпераментната продуцентката. Един за друг са, хаха.

А Нерура е хитра и подла. Имала е проблемни връзки в миналото (това се разбра от едни други показания) и винаги се е измъквала. Така излиза и тук, а и е много странен случая с инцидента, при който умира Гошу. Само тя е била с него, но детето се удавя (тогава е било на 6 години). Тук историята мирише. Направила е нещо и вече съм сигурна, че Гошу ще се окаже жив и здрав.

Шо, това е за теб. Отиде ти живота в писане на чертички, хаха.

Соримачи-фермер не съм го гледала. Помня го като заглавие, но явно съм гледала други неща тогава и съм го забравила.

Последна редакция: пт, 29 авг 2025, 15:22 от rossonera

# 18
  • вятърничава
ПочитателкаНаЕргенът, много сериали с прераждане ли си гледала?
Вчера от любопитство гледах 1 и 2 еп. на My Perfect Stranger, нещо ми подсказва, че много ще се страда там с тези убийства и самоубийства. Опитът от гледането на корейско ми го говори Joy

Шош, колко си коварна и подмолна, тииии! Засрами се, нарочно го направи, нали?
Отварям линка и насреща ми СоримачиТУ, че и в по-млад период ще сади 🥒🥒.

# 19
^Повече филми, но американски. Аз реално съм много боса в източните сериали. My Perfect Stranger е едва вторият, по който се заглеждам. Г-н Кралица беше първият. В началото не ми беше толкова интересен, а на финалът плаках. My Perfect Stranger ми хареса от първите два епизода засега.

Иначе обожавам азиатска кухня още от дете, от първата хапка още (друга тема е колко е автентична тук в Европа) и харесвам BTS. Grinning

# 20
ПочитателкаНаЕргенът, щом харесваш сюжети с пътуване напред-назад във времето да ти подскажа няколко, пък ти ще си избереш Hands V.
Bon Appetit, Your Majesty - този се излъчва в момента
Queen In Hyun's Man
Rooftop Prince
Moon Lovers: Scarlet Heart Ryeo
Faith
Lovely Runner
A Time Called You
Perfect Marriage Revenge
The Story of Park's Marriage Contract
Marry My Husband
Signal
Tunnel
Life on Mars
Nine: Nine Times Time Travel
God's Gift: 14 Days
Go Back Couple
Hello, Me!
Twinkling Watermelon
Hit the Top
My Only Love Song
Again My Life
Live Up to Your Name
The King: Eternal Monarch
Reborn Rich
Всичките са корейски. За японски и китайски може някой друг да даде информация.

# 21
Това ще го видя другия петък, макар че главния не мога да го дишам, но заради моята приятелка Чон У Хи и заради Со Джи Хун, ще пробвам. По два епизода всеки петък и така от 5 септември до 10 октомври.

# 22
Прехвърлих набързо последните два епизода на The Nice Guy. Нещо не му се получи на този сериал, поне за мен. Е,
Скрит текст:
поне не затриха И Донг Ук, че все очаквах това да се случи.

# 23
2в1, благодаря! Спряха ми лайковете и не мога да ти лайкна поста. Heart

# 24
  • MJF
Ой, добре че се включи 2в1, че аз вече се подготвях за Blush , че само филосоствам/рекламирам пък едно заглавие не мога да дам, камо ли изобилие. Blush

bb6, вие с Рос съвсем скоро го гледахте Соримачи даже  аз нали реших че ще се жертвам, но докато се наканя, разбрах че не е за мен. Та като идях на ресурса ми че качиха тоа заглавие ....
То до Соримачи и другия левент -  адаша Shosuke Tanihara.
Абе дружно бдим над биото и гледаме свирепо и отчаяно всякаква летяща , пълзяща, жужаща  "гад, твар и пр " и пот тече от нас.

Рос , докато гледах тез чертички аз пак за жизнената енергия се сетих но и за още нещо. "Абе тея въобще имат ли художници, след като всички до един дефакто са такива?! " Wink Mr. Green

Хъх, Бел ще трябва да си вземем столчетата за newsm43   като чета как е загазил нашия Котаро. Ай завалията  Worried
Shiawasena Kekkon
Скрит текст:
То Сузуки до един психотични. Още в първи/втори епизод като се събраха на масата и поразказаха по нещо на Котаро за себе си , аз бях готова с диагнози ама реших , хайде сега да не бързам/да съм добричка , да им дам шанс. Но  "!"- и  и признаците/симтомите продължиха да изкачат ту тук ту там. Аз в два момента се "напрегнах" определено до тук . Гошу и автопортрета на Нелла.

# 25
Измъчих се с днешния епизод 9 на Beyond the Bar, но добре, че имаше сцени с нуна и агнешко, за да не спра видеото.
Нуната още се дърпа и се прави на целомъдрена, а агнешкото ѝ призна, че я обича.

Генетично заболяване, синдром на не-знам-си-какво, разкъсани артерии и пак един Швепс сам се досеща за всичко. Като научна фантастика беше днешния епизод.
Ааа, и гадните бонбони! И днес не пропуснаха рекламата им, натъртиха дори, което беше толкова елементарно. Ще си помисли човек, че този сериал е създаден само заради тези бонбони и тяхната реклама.

Архитект Ча Чи Су не съм го гледала днес, че се засякоха с мача на Челси и предпочетох да гледам тях пред Чонг Ил У. Логично, макар че се ядосвах първото полувреме.
Дано да му е преминала депресията, че и той е за един бой, след всички глупости, които свърши в епизодите миналата седмица.

# 26
Някой знае ли хубави азиатски сериали, снимани в онези особени години покрай пандемията?

Ако вътре звучат някои от големите музикални хитове от онова време като Dynamite на BTS още по-добре!

Беше много особен период, но, въпреки здравните опасности и големия лош вирус, музиката по онова беше прекрасна, телефоните, автомобилите ми бяха по-красив дизайн от много актуални в момента. Като че ли, въпреки всичко тогава излизаше много качествена музика, мода, автомобили, всичко.

На ретро вълна съм и ние с ММ изживяхме едни от най-хубавите моменти тогава въпреки целия хаос в света тогава. Ако се сещате за сериали, които крещят 2020, 2021, 2022 година, моля да ги споделите!

# 27
Kamelia_Prague, те не са спирали да снимат по време на пандемията. Сериалите си вървяха, както обикновено. Най-лесно ще ти е да влезеш в каталога на Спирита и да си избереш. Има опция да филтрираш по година на излъчване, по жанр...

Малко музика като за събота вечер.
The Rose – Trauma

Последна редакция: сб, 30 авг 2025, 21:28 от 2в1

# 28
Kamelia_Prague заповядай, но това по-скоро за темата за К-попа.
Цитат
Ако вътре звучат някои от големите музикални хитове от онова време като Dynamite на BTS още по-добре!
Ето тук драми и филми с музика от БТС.

Hwarang: The Poet Warrior Youth (2016-2017)

Song Featured: "진달래꽃 (Azalea)" - A special pre-debut track by BTS members V and Jin (featuring soloist Jungkook).

Love Alarm (Season 1, 2019)

Song Featured: "DNA"

Itaewon Class (2020)

Song Featured: "ON (Feat. Sia)" - While the original version is preferred by fans, the Sia version was used in the broadcast.

Crash Landing on You (2019-2020)

Song Featured: "Butterfly (Prologue Mix)" (Instrumental)

The Uncanny Counter (Season 1, 2020-2021)

Song Featured: "Black Swan" (Orchestral Version)

Youth of May (2021)

Song Featured: "You Never Walk Alone" (Instrumental)

International Shows & Films

The Marvel Cinematic Universe (MCU)

Eternals (2021 Film)

Song Featured: "Friends" by V and Jimin

Silicon Valley (HBO, Season 6 - 2019)

Song Featured: "Mic Drop"

Grey's Anatomy (Season 18 - 2022)

Song Featured: "00:00 (Zero O'Clock)"

Riverdale (The CW, Season 5 - 2021)

Song Featured: "Dynamite" (Cover)

The Simpsons (2021)

Song Featured: "On" and "Dynamite" (Instrumental snippets)

# 29
The Winning Try
Симпатичен и приятен сериал. Как едни млади момчета обичащи ръгбито станаха истински отбор с помощта на подходящия треньор. Имаше забавни, комични, затрогващи и драматични моменти. Имаше грешки, имаше поуки, имаше съперничество, имаше и дружба. Създадоха се нови приятелства, подновиха се стари такива. Хубав финал.

Bon Appétit, Your Majesty
Юна с младо агнешко, но за сега им се получава. Готвим chef  и ядем eat , а между тях може и любов да завъртим Flutter . Канг Ха На отново в отрицателен "исторически" образ. Ким Куанг Кю пак е шемет.

Общи условия

Активация на акаунт