ВИНА - тема 2

• 39 243
  • 745
  •   1
Отговори
# 570
  • Другата България
Именно. Говорим за професионализъм.

# 571
  • Бургас
Апропо! Личен опит - работя на място, през което са минали много човеци и най-благовъзпитаните, често са и доста коварни. От години "съжителствам" професионално с приятелка от почти детските си години, куртоазно учтива, спазваща етикета , усмихната и сговорчива, но когато не е на кеф ме е рязала безцеремонно с големия нож , с ледено спокойствие... Така че, по-добре нешлифовани, но искрени хора.

# 572
Не мисля, че във винарната търпят, по-скоро “търпят“ Елина, за да “нямат проблеми с властта“.
Работят с нея защото е професионалист, дава душа и сърце в това, което прави, и най-вече - разбира от него.
Не е от обичайните “парашутисти“, “спуснати“ или по партийна, или по роднинска линия.

Баш е спусната по роднинска линия, а това че разбира от работата си е бонус. Впрочем какво значи обичайна, има много парашутисти, които с времето стават ценни кадри. Проблемът е, че някой трябва да ти даде началния тласък,а там се искат връзки. Елина никога нямаше да я вземат, ако баща ѝ не се казавше Андрей Бончев и не се бе обадил да я вземат, пък ако ще да е на световно ниво експерт. Просто никой не я е познавал.

# 573
  • Берлин
Харесвам Елина с цялата й нескопосаност. Не я намирам за груба. Пряма, нетактична, малко дръпната, да. Но предпочитам такива типажи "право, куме, в очи.
Чакам с нетърпение историята на дядо Станко в следващия епизод.
Билалов ми е рядко антипатичен, но адмирации за актьорския му майсторлък.

Последна редакция: пн, 06 мар 2023, 00:16 от Не се сърди, човече

# 574
  • Другата България
Мдааа, кисело грозде - кисело вино.
Елина заради това иска хубавото лозе, че аман от киселяж. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 575
  • The point of no return
“Само че и гроздето е като човека, може да намериш и по-хубаво и по-лошо, ама никога няма да е същото.” Дядо Станко HeartHeartHeart

С едно съм съгласна с Лорда, Филип се отнася с пренебрежение към Марта по отношение на това тя как се мъчи да преодолее голямата им лична загуба. Изобщо като цяло двамата не могат да намерят общ мост. Не му отива да й се цупи, че говори с психолог. Явно двамата не могат да се излекуват, тя по някакъв начин се опитва да превъзмогне болката и има нужда да споделя, а той понеже не възприема психолозите, й се троска и я принизява, че е избрала този път. Е, не е това начинът, по който трябва да се отнесеш към любимия си човек. Още повече че в Щатите този метод на лечение е популярен, не е като Филип да си е българин и да му е странно, че Марта ходи на психолог. Той явно си е дървен и като не разбира нещо, отказва и да го приеме, което е голям недостатък в характера му.
Дразни ме и че излезе с Елина, но продължава да носи халката. Хем било приключило всичко с Марта, хем не я сваля. Иска му се, но не му стиска?!
Актрисата в ролята на Антония ми харесва, играе добре и ми е симпатична чисто визуално. Честно казано доста повече от Елина. И много се накефих като затапи Елина в ресторанта, много точно й го каза. Не е само да бълваш змии и гущери срещу хората, без да свериш собствения си часовник. Тя може вечерята да е била работна, ама истината е че Елина харесва Филип, а той е все още бракуван.
 И как бързо се пренасочи към Харизанов старши, не губи никакво време Тонито. Joy
Циганинът със сватбата изби рибата. Joy
Наско за мен е комплексиран и от хората, които не обичат промяната. Такива хора много трудно започват нещо ново и в сериала добре го показаха. Добре че на търга се справи блестящо, което е голямо постижение за него.
Елина е джаста-праста, определено няма да вирее в САЩ. Joy Тактичността й липсва на моменти, но не защото е лоша или зла, просто е прекалено пряма, а това понякога е огромен минус. Особено ако се занимаваш с изпечени лицемери, правещи се на много набожни. При първа възможност ще ти секвестират житото.
Пламката липсва определено!

# 576
  • Другата България
Умен човек е дядо Станко......

# 577
  • Мюнхен
Със сигурност за разрива в отношенията на Филип и Марта са си виновни и двамата. Марта обаче ми е по-неприятната от двамата:

- твърде много даваше зор за ситуацията в България. Починал е роднина все пак, има много неща за уреждане, Филип въобще не беше наясно кое-как-защо, та е напълно нормално да иска да се запознае със ситуацията, преди току-така да продава. Излязоха сумати непредвидени неща, та щеше да е добре Марта да прояви малко толерантност. Вместо това нон-стоп мрънкане, пуфтене... Базов етикет нямаше да опита виното на Елина, ей така от куртоазия. Но неее, тя е от Калифорния и не обича български вина. Rolling Eyes

- Като откраднаха анализатора от винарната - "Ако останем още малко, може и нас да откраднат". Достатъчно стресова ситуация е това, че да вкарва допълнително стрес с постоянното си мрънкане.

- противно на това, което се изписа в темата, Марта НЕ се е унижавала да се моли на Бончев. Напротив,,тя отиде да го изнудва да даде по-висока цена с думите, че за винарната e призрак и как доникъде нямало да стигне в съда. Много каубойски филми е гледала и си мисли, че като влезе с вратата и всички ще ѝ клекнат.

- За полиграфа същата работа. Пак ескалация на ситуацията заради Марта, понеже си мисли, че нейният начин е най-добрият. Говореше се как Елина е перде и егоист, ама Марта за мен е далеч по-голям такъв. Само за сравнение, на Марта въобще не ѝ пукаше как да предразположи персонала, ми директно повика специалист с полиграф.

А Елина като връщаше персонала в последните епизоди, успя да накара всеки да се почувства важен. Еми... Smile

Колкото за психотерапевтите, не мисля, че Филип не ги възприема, а по-скоро се дразни на това, че Марта буквално повтаря като папагал думите на д-р Лейб във всяко малко скарване, все едно психоложката е най-висша инстанция. Като тя поиска почивка и Филип се съгласи, Марта заекна, че "Ама д-р Лейб ми каза, че...". Психотерапията не мисли вместо теб по принцип и поне за мен, Марта я ползва като вид валидация, че се справя по-добре от Филип и че може да го върне обратно в правия път.

# 578
Да. Най-вероятно Филип се е опитвал да помогне на Марта, но тя е предпочела да си излива душата пред психолог, дотолкова че все едно в отношенията им са станали трима и трябва да действат според съветите на Лейб. Според мен той се надяваше и как смяната на обстановката ще им помогне, но Марта дори след като сякаш се отпусна да правят любов, пак си се върна към психосеансите и роботизираното отношение.

# 579
  • Мюнхен
Да. Най-вероятно Филип се е опитвал да помогне на Марта, но тя е предпочела да си излива душата пред психолог, дотолкова че все едно в отношенията им са станали трима и трябва да действат според съветите на Лейб. Според мен той се надяваше и как смяната на обстановката ще им помогне, но Марта дори след като сякаш се отпусна да правят любов, пак си се върна към психосеансите и роботизираното отношение.

То в терапията няма лошо, просто Марта има много тъп подход към нея. В един от епизодите си водеше терапията на високоговорител и Филип влезе в стаята, когато чу, че Лейб я пита: "Чувстваш ли се виновна, че се справяш по-добре от него". А пък Марта преди това каза, че искала Филип да я остави да му помогне. Ок, обаче да му плямпаш за къщи, докато човекът хвърчи с колата да се оправя със ситуацията покрай обира, не е точно помощ. Grin

# 580
  • Галифрей
Аз пък си харесвам Филип, страхотен спокоен мъж. Чаровен,красив и сладък 😘

# 581
Диана Бишоп, и аз го харесвам Simple Smile Нямам никакви забележки. Хора , преживяли загуба на дете,не мога да упреквам за нищо. Помня един цитат от книга "лесно е да си добър, когато си щастлив", така че съм сигурна , че и Марта не е лош човек, просто с Филип имат различни приоритети и визия за живота. Не знам от колко време е връзката им, но няма да е много. Така че нормално при дадени обстоятелства и обстановка да лъснат тия разминавания.

# 582
Всеки си е прав за себе си. Като се разминават, рязделят се и така и стана. Марта ме подразни като една пишман мигрантка, дето не харесва всичко българско, но това не я прави лош човек. Филип е свестен тип, интелигентен, добронамерен.

# 583
Ама защо трябва така инфантилно да разделяме героите на добри и лоши? Това не са комиксови герои, че да са само черни или само бели. Многопластови са. И добрите си имат своите недостатъци, и в лошите се виждат човешки черти.

На мен ми допадат всички герои. Добре изградени са. Това, че симпатизирам на едни, а не ми харесват други, не ги прави добри/лоши. Реалистични са.

# 584
  • Велико Търново
Дразни ме и че излезе с Елина, но продължава да носи халката. Хем било приключило всичко с Марта, хем не я сваля. Иска му се, но не му стиска?!
Е, да я махне, ама ако иска да скрие, че е женен. Пък то от кого да го крие това?

*stella, точно така - реалистични са. Наистина не виждам причина да се търсят изключително само негативи или само позитиви.

Общи условия

Активация на акаунт