ВИНА - тема 2

• 39 223
  • 745
  •   1
Отговори
# 645
Защо да е изневяра, при положение, че Филип уведоми Марта, че планира да се разведат и официално са разделени? Това, че документално не са финализирали нещата, не означава, че са заедно.
Иначе и аз очаквах повече от сцената с Елина. Няколко епизода усещахме привличането им, някак беше редно и целувката да е по-страстна и дълга, не само да си натиснат устните за 2 секунди, не можах да усетя химията. Но каквото - такова.
Историята от миналото се заплете и е супер интересна. Не знам как в 2 епизода ще успеят да поберат всичко.
Един от най-хубавите сериали в последно време. Heart

# 646
  • Бургас
Снощните сцени с актьора Димитър Селенски ми стоплиха и разплакаха душата! Великолепно, прекарано през сърцето изпълнение... Много ме радва и как съумява да предаде допълнителен колорит и индивидуалност на героя си и чрез лексиката и речта... А как се стопли и озари погледът му, при срещата на гробищата... Радвам се, че този актьор най-после получи пълноценна и разгръщаща таланта роля в национален ефир.❣️

# 647
Защо да е изневяра, при положение, че Филип уведоми Марта, че планира да се разведат и официално са разделени? Това, че документално не са финализирали нещата, не означава, че са заедно.
Иначе и аз очаквах повече от сцената с Елина. Няколко епизода усещахме привличането им, някак беше редно и целувката да е по-страстна и дълга, не само да си натиснат устните за 2 секунди, не можах да усетя химията. Но каквото - такова.
Историята от миналото се заплете и е супер интересна. Не знам как в 2 епизода ще успеят да поберат всичко.
Един от най-хубавите сериали в последно време. Heart

Да живееш разделен от някого не значи нито че си разведен, нито че окончателно си приключил с него. Понякога хора се събират след години. Това че документално не са финализирани нещата значи точно това - всяка връзка в този момент е извънбрачна (за който и да е от тях двамата). Следователно при един развод Марта може ако желае (и има свидетели) да направи луд Филип, защото това че не е бил верен през време  през което са официално женени е утежняващо вината обстоятелство в нейна полза. Излиза че той е правел всичко възможно да разруши брака им.

А това че си "уведомил" някого нещо по телефона нищо не значи хората постоянно променят мнението си, точно затова докато документално не се разведеш си женен.

# 648
  • София
Хареса ми епизода.
Имаше и драма и комедия. Дано в оставащите само 2 епизода успеят да приключат всичко успешно, но и правдоподобно.
Оказаха се прави някои потребители, които писаха, че Марко и Катина изобщо не са стигнали до границата. Но не са били убити от комунистите, както се пишеше, а от техен приятел. От алчност.
След като видяхме как Зоя погледна портрета на Момчил, вече е извън всякакво съмнение, че дядо Станко ще е и дядо на Филип.
Искам да похваля Димитър Селенски за изпълнението си в епизода. Страхотен! 🙂

Значи убиецът на Марко и Катина е бил Христо Бончев, бащата на Андрей Бончев. Ами 'поговорката за какъвто бащата, такъв и синът' този път е вярна. Реално Зоя нищо не може да докаже или да го съди, но могат да му накърнят репутацията, заради поста, който заема, а това е важно.

Най-накрая видяхме, Силвия Лулчева извъм телефонния екран... Не съм особено впечатлен. Но и твърде малко я даваха като цяло.
Добре е това, че я вкарват в екшъна чак в епизод 10. Това показва, че създателите имат ясен план в главата как ще изглежда всичко това като един цялостен филм и сега просто разгръщат мозайката парче по парче.
В много сериали това не може да се каже и сценария е или хаотичен или си личи, че е преправян.

И разбира се няма как да не спомена за Събев и Анабел.
Най-култовия момент от целия епизод. На глас съм се смял. 😀 Роберт Янакиев е страхотен комедиен актьор.

За Филип и Елина няма какво да кажа. Очаквах много повече искри между тях, но явно няма да ги видим. Това което видяхме бе по-скоро неловко, отколкото романтично. Не виждам химия между двамата.

# 649
  • Димитровград
За мен най-хубавата сцена беше на гробищата, срещата на Зоя и дядо Станко. Разплака ме!

# 650

За Филип и Елина няма какво да кажа. Очаквах много повече искри между тях, но явно няма да ги видим. Това което видяхме бе по-скоро неловко, отколкото романтично. Не виждам химия между двамата.

И аз не виждам, още в началото го споделих, че няма тръпка и не ми е ясно как ще се вземат. Не съм ги гледала тези актьори до сега, не мога да кажа от какво е - сценарий, режисура или игра. Ама поне не беше криндж Stuck Out Tongue Winking Eye- бързо мина и замина, не го усетихме Joy

# 651
Ох, леле, какъв буквализъм с това женене и развеждане.. Интересно как Марта ще докаже в съда, че Филип е спал с Елина, че да го разсипе... Прекалено много драма се влага в някакви герои от сериал... Голяма работа е този подпис! Филип явно е частна собственост на Марта. Принципно всеки е свободен да прави каквото иска на своя отговорност и съвест. Един подпис нищо не променя. Голям праз, че Елина е легнала с Филип. То пък и една любов и страст там, с хладилника ми имаме повече страст в отношенията... Другото всичко сте го казали.

# 652
не мисля, че  Бончев е на етап, на който му пука за репутация.От една страна има доста власт, а от друга поради проблемите с мафиотите репутацията му е най-малкият проблем.

Ели-Мели, аз вече казах - ако може да докаже Марта, че е спал с Елина, може да го направи луд и да му вземе голяма част от парите и собствеността защото е бил неверен. Дали може да го докаже е друг въпрос, дали би искала е съвсем трети, но по принцип щом физически си спал с някого докато си женен, това се води изневяра. Един подпис променя много неща, защото от този момент при развод делиш имуществото. Реално Марта при един развод би могла да предяви претенции и към самата винарна - просто ей така за да си отмъсти. Да не говорим, че би имала и психологическо предимство пред Филип, тъй като той може да бъде отговорен че не е направил достатъчно усилия да съхрани брака им.

този довод, че всеки е свободен да прави каквото иска на своя отговорност и съвест е абсурден. Значи аз на моя отговорност и съвест имам право да взема една калашник и да избия всички тук? Още от 18 век правата ти свършват там където не нарушаваш правата на другия.

Подкрепям Дяволо, добре е, че имат визия занапред сценаристите. В повечето съвременни сериали се работи епизод за епизод.

Последна редакция: пт, 10 мар 2023, 10:05 от Лорд Сняг

# 653
  • гр.София
Аз пък учудващо харесах Силвия Лулчева. Очаквах да се появи с гръм и трясък, а тя беше доста обрана. Самата идея тя да е активен герой във филма основно чрез гласа си ми хареса много.
Иначе я намирам за подтискащо свръхенергична, когато съм я гледала .
( Вметка и отклонение. "Сексът и градът "за мен е наполовина дублажът от СЛулчева . Понеже Сара Джесика Паркър има лигав некрасив глас, за мен)

# 654
Лорде, щото да почнеш да пукаш наред с калашника е същото като да си легнеш с колежката от работа... Въобще не съм фен на изневерите, но тука аз такава не виждам. Чиста формалност е този брак. Направо ги изкара по-черни от Дявола, направо да се връща инквизицията.

# 655
  • Бургас
Ето за това гледам филми: за тези брилянтни микросцени, които ме карат да се връщам отново и отново към тях; да ги гледам много пъти, да се взирам в лицата и очите на актьорите; да следя всеки тяхно вдишване и издишване...  „слушайки“  неразказаните  истории струящи от погледите им, стаени в мълчанията им... Сцената на гробищата беше класика!
Винаги съм харесвала многопластово кино и в този сериал им се е получило. Не знам дали е съзнателно търсен ефект или е естествен резултат от високото ниво на екипа, но триадата дядо Станко, Филип, Марта е много интересна и дълбоко многозначна за мен! Свързани и приличащи си,по общата нишка на трагична загуба и в същото време толкова различни един от друг...  Дядо Станко е изцяло в традицията – от онова поколение, което живее с двата крака дълбоко свързани и вкоренени в родната земя. Те преминават през страданието тихо и със смирение, което някак просветлява болката им, продължават живота си с достойнство и носят мълчаливо страданието си. Филип и Марта са друг тип – хора на модерното време, с много повече его, с повече вътрешни въпроси защо, и сякаш много по-уязвими . Но и между тях има доста различия. Заедно с модерността, Филип все още е с единия крак (макар и вече в крачка и във въздуха) свързан с живи коренчета за българската земя. Той намери във винарната спасението си. Работа която не само би могла да му носи доход, но и кауза, смисъл, удовлетворение, грижа за работниците, отстояване на позиция, посветеност на нещо смислено... И продължаване напред, без разбира се да загърби трагедията... Бих казала, че Марта е изцяло дете на новото време и прегърнала „американския модел“ (не я съдя!). Тя се чувства дискомфортно в България и не се вписва в средата. А справяне със страданието си търси, като го изнася навън – възлага на друг човек да даде предписания, рецепта, решение, срещу заплащане. Един вид делегираш на друг отговорността по подреждането на вътрешния си свят. Пак казвам, не съдя никого, просто разсъждавам по казуса... И ми се струва ( от личен опит, не само от сериала), че колкото повече нарастват индивидуализма и егото на човеците, толкова по-уязвими и нестабилни стават  те. Далеч съм от идеализация на миналото, но все си мисля, че назад във времето, когато хората са се изживявали много повече като част от общност и по-слабо като индивиди с изявена  личност, центърът на баланса им е бил много по-близо до земята ( и като опора и като хранилница), а самите те са били по-стабилни и устояващи на трудности и изпитания... Сегашните хора, сме с много по-висока, отдалечена от земята балансираща тежест (направо откъснати и отчуждени от земята) и съответно сме много по-раними и уязвими , и емоционално неустойчиви. Непримирими, ядосани, лутащи се сред въпроси защо и ако...
За арката на Филип и Елина – радвам се за тях! Не виждам причина за морализаторство и възмущение от секса. Формалната несвободност на Филип многократно и изчерпателно е обсъждана тук...  За мен сексът не е само физеология. Болшинството от хората имат естествена  потребност от физическа и душевна ласка, топлота, единеност, любов; още повече в ситуация на стрес. Това разтоварва и зарежда едновременно; дава спокойствие и усещане за приемане и подкрепа...Беше най-нормалното нещо, да се случи между тях!

# 656
Лорде, щото да почнеш да пукаш наред с калашника е същото като да си легнеш с колежката от работа... Въобще не съм фен на изневерите, но тука аз такава не виждам. Чиста формалност е този брак. Направо ги изкара по-черни от Дявола, направо да се връща инквизицията.
По твоята логика - всеки да е действа според своята съвест - да същото е. Има закони, включително и закони за изневярата. Формалност не формалност, бракът е валиден.  Много моля да не ми се приписват думи каквито не съм казал. Не съм казал, че са по-черни от Дявола, нито съм призовавал за инквизиция. Единственото което казах е, че това е изневяра и някои хора (които очевидно имат по-лек морал) ми се нахвърлиха, че не е изневяра. И не - това да си разделен от някого, но да не си разведен не значи че ако правиш секс с друг човек не изневеряваш. разбира се всичко опира до личен морал, трудно някой може да ти попречи да правиш секс с друг човек, докато си разделен с половинката си, но все пак си е изневяра.
Не виждам какво му пречи на Филип да се разведе като нормален човек, и пак да си бъде  с Елина.

# 657
Така сме хората с лек морал Joy спирам до тук, че няма смисъл.

# 658
Леле какви пуритани и моралисти има в темата...
Като ми кажат С. Лулчева винаги ми кънти в главата тържествена заря - проверка. На площада.
И се изненадах от появата ѝ, макар и да пише в уикито.
Мислех, че само по телефона ще я слушаме.

# 659
  • София
Оххх, не го разбирам аз това вживяване във филми. Вярно, че това е показателно колко добър е филмът и как влиза под кожата на зрителите, но как без определени действия да се развива сценарият, дори и да не са особено логични?

Общи условия

Активация на акаунт