Кюретаж и забременяване след това - тема 89

• 23 660
  • 750
  •   1
Отговори
# 630
  • Замък сред облаците
Трябва ли пак да се спазва примерно седмица нормално хранене, в деня преди теста без въглехидрати, на гладно ли да е сутринта? Дай наръчник да не го пускам нахалос като КЗ и инсулина предния път.

# 631
Е сега като започнеш да ядеш правилните храни и ще почнат да влизат нещата в норма и ще слабееш. Не е номерът да гладуваш, а да нямаш резки пикове. Както казват момичетата, щом знаеш за проблема, решение има.
За пиковете на глюкоза и справянето с тях аз научих много от тази мацка: https://www.instagram.com/glucosegoddess/
Има много отзиви на момичета с ИР, които са ги спазвали. Всичко, което може да се реши с промяна на хранителните навици е в нашите ръце, не се стресирай. Heart

# 632
  • София
Трябва ли пак да се спазва примерно седмица нормално хранене, в деня преди теста без въглехидрати, на гладно ли да е сутринта? Дай наръчник да не го пускам нахалос като КЗ и инсулина предния път.

да не ядеш след 20:00 предната вечер, да не е тежко въглехидратно, това се сещам за сега. Много важно е след третото взимане на кръв да хапнеш нещо протеиново с въглехидрат, демек баничка, кренвиршка, принцеса, за да не ти прилошее

# 633
Момичета, моля за съвет. Кажете кога най - рано мога да си направя надежден тест за бременност? При първи ден закъснение или преди това?
Драмата да бързам е,че го закъсах със зъби изведнъж. Имам три гранулома, единият е много голям и не се влияе от АБ. Ходя на зъболекар и всеки път ме пита кога ще си направя тест , защото трябва да знае за упойките и лечението. Също така вече няколко пъти правя рентгенови снимки и ме е шубе...
Ходя издута от месец вече, много е гадно , и искам да знам със сигурност какво е положението...

# 634
  • София
Пускай кръвен, кой ден след овулация си?

# 635
  • Замък сред облаците
Кръвен 10-11 ден след О. Ходи оправяй зъбите, кажи на зъболекаря да съобрази АБ да е подходящ за бременни. Упойките с лидокаин са ок. Рентгенът ако е от онези дето обикалят главата си е ок.

# 636
Ову ми беше на 14 -15 март според тестовете.
Кръвен се пуска кога и чхг ли измерва или е само + или -?

Редакция - значи ми е рано за кръвен...
А ,те ми казаха,че не ползват лидокаин, а само една конкретна ( никога не съм я чувала)...

# 637
  • София
Абе оправяй зъба, че ще стане по зле, я станало я не бебе.

# 638
Аз имам 8-9 зъба за правене , тъй че ще ми трябва около година може би. Тъй че все някога през тази година се надявам да забременея,и затова искам да знам промеждутъците, в които да ходя на зъболекар и кога най - рано да правя тестове.

# 639
  • Замък сред облаците
Болните зъби пречат на забременяването. Няма какво да ги влачиш година.

# 640
То физически няма как по- бързо. Правят ми по два наведнъж. Които са най - спешни...но имам май 5 бяха корони за смяна, импланти евентуално, пулпит и гранулом ,плюс мъдрец за вадене и едни корени Grinning  даже май стават повече от 8-9 Grinning трагично е. Ако ви кажа на колко години съм и колко здрави зъба имам няма да повярвате.. Аз съм предупредила,че работим за бебе, но тя ми каза " или правим зъбите малко по малко наред,или бременееш..." Но тези най - спешните трябва веднага да се почнат... Честно казано не ми се чака още година . Досега чаках една година от аборта, сега още толко - не не..... Та реших най - спешните ( поне да не ходя издута) , пък другите ще чакат( те са мъртви ). Да не ви занимавам с моите драми , много ми е тегаво това положение,но ще правя тест другата седмица значи и ще обсъдим пак с нея плана за действие..

# 641
  • Замък сред облаците
Възпалени зъби и инфекции като грануломи повишават общия фон на кои клетки убийци не помня (нк ли, т-клетки ли бяха) - тоест правят организма негостоприемен към чуждо ДНК, да имаш предвид.

# 642
Сериозно ли...ох,ще се разплача вече... Писна ми да чакаме една година, и тъкмо реших,че всичко е наред и едни зъби не са голям проблем...
АА,а откъде мога да намеря такава информация и евентуално утре да пусна едно изследване? Защото така и така съм на изследвания.
То май се правеха някакви вливки,ако имаш високи НК клетки?

# 643
  • Замък сред облаците
Стига с тия вливки. Те се правят при автоимунни.
Тези клетки са нормално присъстващи в организма и се повишават при инфекции и автоимунни. Конкретно при възпаления каквито са грануломите, махнеш ли ги ще се успокои естествено организма.
Същите се повишават при сериозни вирусни и бактериални инфекции.
Няма да правиш изследвания, моля ти се. Просто си лекуваш зъбите и нещата се нареждат.

# 644
Сериозно ли...ох,ще се разплача вече... Писна ми да чакаме една година, и тъкмо реших,че всичко е наред и едни зъби не са голям проблем...
АА,а откъде мога да намеря такава информация и евентуално утре да пусна едно изследване? Защото така и така съм на изследвания.
То май се правеха някакви вливки,ако имаш високи НК клетки?
Здравей! Ще си позволя да дам съвет, защото съм зъболекар! ☺ По правило първи и трети триместър, избягваме тежки и травматични манипулации, поради риск от спонтанен аборт или съответно преждевременно раждане! Най-подходящ е втория триместър за работа с бременни пациенти. И все пак бременността не е заболяване и при спешност няма как да не реагираме, но има правила: на първо място НИКАКВИ рентгени (въртящи невъртящи около глава) строго забранени са, ако не се касае животозастрашаващо състояние за бременната. Второ - има анестетици, подходящи за бременни, без коригент (адреналин) - артикаин (вече лидокаин се използва главно за локална неинжекционна анестезия). Трето - щом имаш грануломи и кисти, първо ги излекувай, защото как мислиш да реагирате, ако по време на бременност този хроничен процес обостри и се усложни инфекцията - пълен стрес и шок. За имплантите и коронките може и да не бързаш, но имай предвид, че всички хормони на бременността повлияват устната лигавица и много често бременни с недобра орална хигиена стигат до епулис гравидарум (доброкачествен тумор, който след раждане изчезва и от само себе си). Това го казвам за коронките, ако евентуално не са хубави и не ти позволяват хубава хигиена, според мен ги смени, за да не се стресираш излишно!
Ако имаш въпроси винаги съм насреща, можеш и на лично да ми пишеш! Аз съм сигурна, че колегата ще реагира адекватно, но гледай да го информираш максимално бързо, ако има бременност, просто да работи по подходящ начин! Успех! 🙏🏻🍀

Общи условия

Активация на акаунт