Черен списък - Пловдив

• 1 094 119
  • 2 045
  •   1
Отговори
# 900
За мен в момента Д-р Велевски. Работи в клиника в търговски център "Гранд" и в "Торакс". Абсолютен некадърник. Снаха ми роди на 6.12 при него в Торакс и каза че всичко и е на ред на нея и на детето. Току що ни съобщиха, че детето има някакъв проблем със сърцето и белия дроб. Нещо майче с клапите на сърцето, много се разстроих и не помня точно какво казаха. Значи този проблем се вижда по принцип и на обикновен ехограф, но явно от лекар който разбира. А този некадърник не го е видял даже на 4Д ехограф. Може да съм писала и с грешки но в момента това ми е най-малкия проблем.

Откъде пък така добре знаете как се вижда на обикновен ехограф. Кога най-после ще разберете, че ехографът не е панацея и понякога е доста относителен в диагнозите уред. Тълкуванието на това, което се вижда, зависи изцяло от гледащия на ехографа. Дори и да беше открито по-рано от специалист, щеше да бъде диагноза под въпрос, под която твърде малко лекари в този град биха си сложили подписа за евентуален аборт. А дали и вие като майка щяхте да сте убедена в това да абортирате в един напреднал на бременността срок или да лекувате конкретния, може би не дотам точно диагностициран порок, някои от които пороци биват оперативно лекувани, тези операции отдавна не са нещо ново. Или просто детето ги надраства. Доктор Велевски е много добър оператор и диагностик, който за съжаление в една неголяма частна клиника прави лапароскопски операции, а доста негови именити колеги на достолепна възрасст дори не са  и държали в ръцете си лапароскоп. И вие така лесно хулите просто защото нещата не са се случили така, както бихте желали.
[/quote/]

И все пак за вси4ки неразбрали: Това е ЧЕРЕН СПИСЪК, а не "за" и "против", всеки има право да си каже мнението, а ти адвокатствай другаде.

# 901
  • До хладилника, който обичам
Няма нужда да се хабите с различни екранни имена, анонимний, вижда се кога пише един и същи човек Grinning

# 902
Напомнете на този кадърен лапароскопист и оператор, как преди месец почина д-р Балтова, с неговата помощ.
Велевски е самовлюбен некадърник!

# 903

Откъде пък така добре знаете как се вижда на обикновен ехограф. Кога най-после ще разберете, че ехографът не е панацея и понякога е доста относителен в диагнозите уред. Тълкуванието на това, което се вижда, зависи изцяло от гледащия на ехографа. Дори и да беше открито по-рано от специалист, щеше да бъде диагноза под въпрос, под която твърде малко лекари в този град биха си сложили подписа за евентуален аборт. А дали и вие като майка щяхте да сте убедена в това да абортирате в един напреднал на бременността срок или да лекувате конкретния, може би не дотам точно диагностициран порок, някои от които пороци биват оперативно лекувани, тези операции отдавна не са нещо ново. Или просто детето ги надраства. Доктор Велевски е много добър оператор и диагностик, който за съжаление в една неголяма частна клиника прави лапароскопски операции, а доста негови именити колеги на достолепна възрасст дори не са  и държали в ръцете си лапароскоп. И вие така лесно хулите просто защото нещата не са се случили така, както бихте желали.

А вие кога най-после ще престанете да сте толкова самовлюбени?
И престанете с вашите ако, като и какво щяхте да правите...
Тези трудни решения се взимат от майката и само от нея. Ваша работа е да откриете и даде максимално точна информация. Какво ще реши и как ще си носи кръста, си е само нейна грижа и болка.
А това до малкото лекари в града и да е вярно не е извинение.
Звучи като всички сме некадърни, ама някои по-малко.
Ако знаете само колко сте прав.

# 904
  • Пловдив
За мен в момента Д-р Велевски. Работи в клиника в търговски център "Гранд" и в "Торакс". Абсолютен некадърник. Снаха ми роди на 6.12 при него в Торакс и каза че всичко и е на ред на нея и на детето. Току що ни съобщиха, че детето има някакъв проблем със сърцето и белия дроб. Нещо майче с клапите на сърцето, много се разстроих и не помня точно какво казаха. Значи този проблем се вижда по принцип и на обикновен ехограф, но явно от лекар който разбира. А този некадърник не го е видял даже на 4Д ехограф. Може да съм писала и с грешки но в момента това ми е най-малкия проблем.

Откъде пък така добре знаете как се вижда на обикновен ехограф. Кога най-после ще разберете, че ехографът не е панацея и понякога е доста относителен в диагнозите уред. Тълкуванието на това, което се вижда, зависи изцяло от гледащия на ехографа. Дори и да беше открито по-рано от специалист, щеше да бъде диагноза под въпрос, под която твърде малко лекари в този град биха си сложили подписа за евентуален аборт. А дали и вие като майка щяхте да сте убедена в това да абортирате в един напреднал на бременността срок или да лекувате конкретния, може би не дотам точно диагностициран порок, някои от които пороци биват оперативно лекувани, тези операции отдавна не са нещо ново. Или просто детето ги надраства. Доктор Велевски е много добър оператор и диагностик, който за съжаление в една неголяма частна клиника прави лапароскопски операции, а доста негови именити колеги на достолепна възрасст дори не са  и държали в ръцете си лапароскоп. И вие така лесно хулите просто защото нещата не са се случили така, както бихте желали.
Ами всеки има различно мнение. Разочарована съм и от клиника Торакс.Аз мисля че когато има проблем с дете, родителите трябва да се уведомят. А лекарите в болница Торакс криха няколко дни диагнозата. Извеждали са детето до ВМИ /Където са некадърни доктори според някои/ на преглед от специалист кардиолог без знанието на майката. Казаха какво му е вечерта преди да ги изпишат. Бързаха да ги изписват още на 3 ден след раждането,но ги изписаха на 5,според мен за да си изтрият ръцете ако нещо стане с детето. Незнам дете с такъв проблем и тегло 2,050 кг да се изписва на 5 дни.
Порока вече е диагностициран - Порок на Роже, което е доста лошо до колкото четох в чужди сайтове. Казаха им че се налага се операция на 1 год и 6 месеца, ако не се наложи спешно на 6 месеца. А през всичкото това време трябва да следят детето да не получи цианоза и да посинее. /недостиг на кислород/

# 905

Ами всеки има различно мнение. Разочарована съм и от клиника Торакс.Аз мисля че когато има проблем с дете, родителите трябва да се уведомят. А лекарите в болница Торакс криха няколко дни диагнозата. Извеждали са детето до ВМИ /Където са некадърни доктори според някои/ на преглед от специалист кардиолог без знанието на майката. Казаха какво му е вечерта преди да ги изпишат. Бързаха да ги изписват още на 3 ден след раждането,но ги изписаха на 5,според мен за да си изтрият ръцете ако нещо стане с детето. Незнам дете с такъв проблем и тегло 2,050 кг да се изписва на 5 дни.
Порока вече е диагностициран - Порок на Роже, което е доста лошо до колкото четох в чужди сайтове. Казаха им че се налага се операция на 1 год и 6 месеца, ако не се наложи спешно на 6 месеца. А през всичкото това време трябва да следят детето да не получи цианоза и да посинее. /недостиг на кислород/

Много кофти. Но не ми се вярва толкова малко бебе да са го изписали на 5 ден. Все пак при постъпването там се попълват едни документи на които пише някой неща. Предполагам че жената е била информирана за извеждането на бебето,а съгласие не е необходимо,след като се е подписала на документите които се дават при постъпването. Аз лично ги четох 2 пъти. Пише нещо от сорта че се прави каквото преценят за най - добро за майката и детето. А за тази грешка не трябва да се плюе цялата клиника,защото в нея не работи само доктор Велевски,нали така??? newsm78

# 906
  • Пловдив
Ужас. Някога (до преди 2 г.) Торакс беше много добра клиника, с добри лекари. Никой ли не е останал от предишния екип?

# 907
д-р Анета Бъздикян - V ДКЦ, кв. Тракия
Не ходете там.
Пример 1: Синът ми беше на 6 месеца когато тя категорично заяви, че има рахит, защото главата му била рахитична, била "квадратна". Изписа вит. Д 3 ампули да се бият мусулно. Същите ги няма на българския пазар и съответно ги поръчахме от Турция. Междувременно поисках кръвни изследвания, за да се убедя, че детето ми наистина има рахит. Е, нямаше!!! Също така преди да й позволя да постави мускулно вит. Д се консултирах с още трима лекари. И тримата баха категорично, че вит. Д не се поставя мускулно и това е отречено от медицината преди 20 години. Освен това поставен мускулно може да предизвика некроза на тъканта. Моят съвет е бягайте далеч от нея!
Пример 2:
Синът ми е с висока Т. Обаждам се на регистратурата за час. То там ми казват, че няма свободни часове в следващите 3 дни. Съответно отивам без час, чакам два часа, виждам че работното време и свършва, а има още 5-6 човека с час, чакащи пред кабинета й. Заведох детето на друг лекар. Нейният коментар беше, че всички чакат.
Пример 3:
Синът ми трябваше да тръгне на детска градина. Имаше грипна епидемия. Тя даде направления за изледвания, направихме ги и я помолих да отида при нея без детето да ми напише документите предвид епидемията. Отговорът беше, че тя трябва да го види, премери и изтегли, пред нейният кабинет нямало болни, само ученици, чакащи за бележки. Заведох го, чакахме редом с болните, дето уж ги нямаше и на следващия ден детето не тръгна на градина, защото беше болно.
Пример 4, най-пресен:
Детето ми е болно и както винаги се лекуваме на частно. Поисках направление за специалист от ЛЛ. Тя беше на кабинет следобед от 14:30ч, имам час за специалиста от 17:20ч. Детето спеше следобед, а тя искаше да й го заведа иначе направления нама да видя. Е, не си събудих детето. Платих си приема. Сменям я!
п.п. При последния ни разговор, тя оплю почти цялото лекарско съсловие, предполагам от злоба, че не вися пред кабинета й.

Последна редакция: ср, 16 дек 2009, 21:01 от Horton

# 908
  • София / Пловдив
...Синът ми беше на 6 месеца ....
... трябваше да тръгне на детска градина. ...

Ама ти я траеш повече от три години! Защо?

# 909
  • Пловдив
Бебенцето е родено на 6.12 и го изписаха на 11.12. Аз не бях чувала до сега под 2,500кг да ги изписват, но е факт. При положение, че се води недоносено първа степен /и в документите го пише/. Значи за документи незнам дали са давали на майката, защото я приеха спешно и започнаха изследвания, и веднага след това секцио. За извеждането от болницата наистина научи вечерта преди да ги изпишат. Бяха извикали брат ми /бащата на бебето / и майка ми да им показват как да се грижат за него и как да го къпят. Само че вместо да им покажат нещо им съобщиха диагнозата. На 7.12 майка ми беше на свиждане и поискала да види бебето. Казали че в момента нещо г правят /къпят , повиват нещо такова/ и не може да го види. През това време бебето не е било изобщо в клиниката, а във ВМИ

# 910
  • Пловдив
д-р Анета Бъздикян - V ДКЦ, кв. Тракия
Не ходете там.
Пример 1: Синът ми беше на 6 месеца когато тя категорично заяви, че има рахит, защото главата му била рахитична, била "квадратна". Изписа вит. Д 3 ампули да се бият мусулно. Същите ги няма на българския пазар и съответно ги поръчахме от Турция. Междувременно поисках кръвни изследвания, за да се убедя, че детето ми наистина има рахит. Е, нямаше!!! Също така преди да й позволя да постави мускулно вит. Д се консултирах с още трима лекари. И тримата баха категорично, че вит. Д не се поставя мускулно и това е отречено от медицината преди 20 години. Освен това поставен мускулно може да предизвика некроза на тъканта. Моят съвет е бягайте далеч от нея!
Пример 2:
Синът ми е с висока Т. Обаждам се на регистратурата за час. То там ми казват, че няма свободни часове в следващите 3 дни. Съответно отивам без час, чакам два часа, виждам че работното време и свършва, а има още 5-6 човека с час, чакащи пред кабинета й. Заведох детето на друг лекар. Нейният коментар беше, че всички чакат.
Пример 3:
Синът ми трябваше да тръгне на детска градина. Имаше грипна епидемия. Тя даде направления за изледвания, направихме ги и я помолих да отида при нея без детето да ми напише документите предвид епидемията. Отговорът беше, че тя трябва да го види, премери и изтегли, пред нейният кабинет нямало болни, само ученици, чакащи за бележки. Заведох го, чакахме редом с болните, дето уж ги нямаше и на следващия ден детето не тръгна на градина, защото беше болно.
Пример 4, най-пресен:
Детето ми е болно и както винаги се лекуваме на частно. Поисках направление за специалист от ЛЛ. Тя беше на кабинет следобед от 14:30ч, имам час за специалиста от 17:20ч. Детето спеше следобед, а тя искаше да й го заведа иначе направления нама да видя. Е, не си събудих детето. Платих си приема. Сменям я!
п.п. При последния ни разговор, тя оплю почти цялото лекарско съсловие, предполагам от злоба, че не вися пред кабинета й.
Аз при тази лекарка не бих отишла. Познавам я от дете /сега съм на 29год/ и нещо хич и нямам доверие. Като дете въпреки че и бяхме казали към какво имам алергия, тя пак изписа сироп който съдържаше това лекарство. Само не помня какво е било.Съседката и по кабинет също не е цвете за мирисане, д-р Колева. Бяхме записали при нея с дъщеря ми и синът ми. Но ми писна да висим с 40 градуса температура и да чакам да си говори с баби които са всеки ден там. Въпреки това че децата не са добре си взимаш час и чакаш поне час и половина още след дадения час.

# 911
 elintze това което споделяш е под всякаква критика #Cussing out

Аз да запиша с големи черни букви

проф. Стоян Василев Байкушев дмн

язък му за титлите и званията.
Потърсих го за проблем който в последствие се оказа, че не е бил за неговата специалност. Постави грешна диагноза и ме лекува със страшно силни лекарства който трябваше да пия месеци наред и след това много трудно спрях тъй като се спират по схема. Освен това ме агитираше да ходя на някакви процедури/поради грешната диагноза не само ненужни, но и вредни/, взема 60лв.за първичен преглед и 35лв. за последващи такива. Вместо да постави точна диагноза или да ме прати при друг специалист на консултация месеци наред ме трови със силни лекарства, ходих сумати пъти при него и проблема ми сега е много по сериозен.

# 912
...Синът ми беше на 6 месеца ....
... трябваше да тръгне на детска градина. ...

Ама ти я траеш повече от три години! Защо?
Защото съм изключително търпелив човек и преди всичко, защото детето ми е абонирано в частен медицински център и ми се налагаше да ходя при нея само за консултации. Но последно вчера ме извади извън равновесие, отказвайки ми направление без да види детето и заявявайки ми, че ще трябва да почакам, защото всички чакали. Накрая оплю лекарите от медицинския център. Един-единствен път реших да чуя мнението й, когато детето ми беше болно и не можах да се добера до нея.
Днес я смених.
Наистина и аз се чудя как я изтърпях толкова дълго.

Последна редакция: чт, 17 дек 2009, 22:40 от Horton

# 913
Също да добавя д-р Захариева от Вела. Sick

# 914
Също да добавя д-р Захариева от Вела. Sick
Би ли казала защо? Ние сме били веднъж при нея, но нямам впечатления.

Общи условия

Активация на акаунт