Любители на кучета - 133

• 29 585
  • 758
  •   1
Отговори
# 600
  • Sofia
Какви сладки мишлета са и Иванчо, и Арчи!
Чоки се скубе целогодишно, в комбинация с котка, у нас си е за чистене всеки ден, ама какво да правиш…
Давам му кокосово масло за козината, по препоръка на вета.

# 601
Само като отмъщение за клеветата, че хъркат Stuck Out Tongue Winking Eye

# 602
Antoaneta97, много сладко кученце имаш.Но то е абсолютно бебе на 2 м...Нека стомахчето му свикне с храничката, много рано за добавки козинка.Виж някаква мека четчица и го реши.Ще свикнеш с тези кучешки екстри,всяко начало е трудно.     Лори се отзова в ,,рая".Човешката и кака стана на 16 и бяхме в един увеселителен център, където Лорчо получи в кафенето - кучешко меню.Та даже и безплатна дегустация, за да си избере почерпката😃   

Последна редакция: пн, 13 мар 2023, 12:29 от Roo Roo

# 603
Само като отмъщение за клеветата, че хъркат Stuck Out Tongue Winking Eye
Аааа зависи от храната и от емоционалността на кучето 😁
Тайра нали е свръх емоционална, когато е под напрежение или бурна радост тогава пуска бомби 😂
През другото време фронта е спокоен.

# 604
  • Бургас
Roo Roo, ей заради такива работи все повече ми се ще да емигрирам в Германия. Такова любезно отношение има към кучетата, влизат навсякъде...

# 605
  • в голямото село
Идвам да споделя и да питам - от вчера куч е страшно унил и отпаднал. Не става, а когато стане изглежда странно вдървен. Не може да се качи сам на дивана и трудно изкачва стълби. Крие се И ръмжи като го доближим. Храни се И ние по малко вода. Естествено вчера посетихме ветеринар, пусна кръвни, премери температура всичко е ок. Заключи евентуална травма и болка и постави обезболяваща инжекция. Даде ми и хапчета да пие 6 дни, като каза, че днес трябва да е по добре. Да ама не. Отново се крие, не става и ръмжи.  Преди 5 дни поставихме ваксина за бяс, може ли това да са странични ефекти от нея? Случвало ли се е подобно нещо на някой?
За пръв път гледаме куче, той е на година и половина, френчи

# 606
  • Пловдив
От ваксината е ,симптоми на бяс. Преди слагана ли е или е за първи път? Ако е слагана ,как я понесе?
Ако е това трябва да му мине за 4-5-6 дни.Хапчетата няма да помогнат,а ако е дал Преднивет(преднизол за ВМП) , не давайте .защото няма да изгради имунитет ,освен ,че и най-вероятно няма да има ефект за състоянието му.

# 607
  • София
Леле, звучи стряскащо! Зъбчо, правилно ли разбирам, че е възможно 5 дни след ваксината да прояви симптоми и се препдолага след още 5-6 да отшумят? Това се случва, защото не е бил в добра кондиция при ваксинирането или има друга причина? Никога (за щастие) не съм имала повод да питам ветовете подобни неща.

# 608
  • в голямото село
Това му е втора ваксина. Миналата година му е поставена за първи път, но нямам спомени как я е понесъл. Той си е малко проклетичък по принцип. Ветеринаря изписа ревмокам / мисля така се казваше/ за 6 дни.
 ПП. Стряскащо звучи наистина , Anguished, даже малко плашещо. Приемам съвети как да процедирам в тази ситуация, защото наистина не знам

Последна редакция: пн, 13 мар 2023, 11:47 от vivinka

# 609
  • Варна
Добър ден на всички. Замислихте ме с тия ваксини, че нали нашите дойдоха поканени у нас в неизяснена възраст, та им правиха само две ваксини и ни казаха да отидем чак след една година отново за ваксина, дали във втората доза е имало и за бяс...сигурно. В паспорта им пише вид и номер, но тогава бях така зашеметена, че нищо не помня.

А иначе да ви покажа гузна стойка на привидно послушание след поредната голяма дупка и изядена лоза:

Превод: "Разбираме те, ядосваш се, но как, кажи как да ти помогнем като тая поляна вече така сме я трамбовали и обезтревили, че се нуждае от риголване????"Smiley

# 610
  • Пловдив
Да, възможно е страничните реакции да се случат 5-6 дни до седмица след ваксинацията,в зависимост пт това за какво е ваксината и колко време е инкубациоония период на
"живия" вирус срещу който се ваксинира. Тези който се случват намомента до няколко часа или денонощие са алергични реакции ,а не имунни(те и алергичните са имунни ,но незабавни и завабавени(след повече от няколко часа ,но под 24-48 часа)).
Не е до "добра кондиция" ,  може в конкретния сл. при предишната да не е изградило имунитет и сега ве едно за първи път се ваксиннира. Възможно  е  и
да е от самата ваксина, ако е с "Жив" вирус(неспособен да се размножава обаче) - има такива ваксини и руски и американски(от тях се създава по траен имунитет,но страничните реакции са чести и ярко изразени).В някой щати дори се препоръчва използването на такива ваксини заради високия риск от заразяване с бяс от диви животни, иначе отдавна се използват ваксини с мъртъв вирус на беса.
Каква точно е използваната ваксина(в паспорта трябва да има лепенка с подпис и печат на вета).
Изписания медикамент е нестероидно притововъзпалително .Очакван ефект минимум след 3-4 дни приложение,но едва ли ще има ефект ,ако е реакция към ваксината.

galenaa,
В паспорта ваксинацията за бяс се отбелязва в обозначената за целта секция.
А другите ваксини в секция "Други Ваксинации". Трябва да има лепенка със сериен номер(уникален) на конкретната ваксина.
Ако в  "Ваксинация срещу Бяс" няма никой,значи нямат и ваксина против бяс.

Редакция:

vivinka,
А сурово свинско да сте му давали скоро?

Последна редакция: пн, 13 мар 2023, 13:10 от whitefang

# 611
  • в голямото село
Мисля, че му е поставена  Nobivak , но паспорта не е в мен в момента. Винаги съм мислела, че това не са живи ваксини. Confused До кога според вас е удачно да изчакам, ако са странични реакции от ваксината?
Whitefang, яде само гранули, не е от храна. Благодаря ти за съдействието

# 612
  • Пловдив
За свинското имах предвид "псевдо-бяс".
Nobivac -rabies е инактивирана,въпроса е дали не е друга вакисна.

Последна редакция: пн, 13 мар 2023, 14:37 от whitefang

# 613
  • София
Идвам с идиотски въпрос, но до сега само девойки съм гледала. Бебето е кастрирано много рано, преди да го вземем, а го взехме на три месеца.
Вчера ми изкара акъла, защото забелязах голям 'отток" на слабините, на пипане беше твърд, като мастно образувание или тумор,после видях, че са два, точно като тестиси. И за първи път го видях "възбуден". Накарах го да легне, за да го опитам и да покажа на мъжа ми и.....те изчезнаха. Нормално ли е и какво е. Да правим ли ехография?

# 614
Ре, да не би да е с ингвинална херния? И идиотско предположение - да не е с крипторхизъм?

Нашият не е кастриран, но досега не съм забелязвала подутини.

Общи условия

Активация на акаунт