Любители на кучета - 133

• 29 565
  • 758
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Попи, Вълчо има "топки", бебето не. И тези поддутини се появиха там, където биха му били тестисите и се прибрах за минута.

# 616
Ясно. Не бях прочела, че е на мястото на тестисите.

# 617
  • Sofia
Ре, и Чоки е кастриран преди две години, но все още получва ерекция чат-пат, не мога да го свържа с определени действия или случки. И тогава му се появяват в основата на пениса, от двете страни, нещо като малки тестиси. После изчезват. Може да са някакви кръвоносни съдове, знам ли...

# 618
  • Варна
Ако е това, за което си мисля е нормално при възбуда, в основата на пишлето да излязат две топчета. Те затова и се заклещват за кратко след акта. После се прибират. Не е задължително да е онази възбуда, за която си мислите повечето, може да се получи от вълнение, че ви вижда.

# 619
Здравейте от мен и Шелби!
Не сме ви писали дълго време, но сме заети с разходки, опознаване на света, ядене и търкаляне в изпражнения, лутане между треньори в онлайн пространството и по някоя друга нервна криза от моя страна.

Ето така лежим след кучешкия парк:
Скрит текст:

Така изглежда куче, което не желае да бъде разхождано, а да разхожда стопанина си:
Скрит текст:

# 620
  • София
Аз лично не си мисля за "онази" възбуда, но се успокои, че не си въобразявам и не е необичайно.

# 621
  • Пловдив
Точно това което са описали другите 2 дами е ,ако не са на мястото на сбръчкания скротум. Част от пениса са ,в основата му .Скротума е по-назад.

I_Love_Tose
Трябва да поработите върху командите "Стани" и "Редом" Simple Smile

Последна редакция: пн, 13 мар 2023, 16:56 от whitefang

# 622
  • София
Точно в основата бяха. Отдъхне си, че доста преживяхме и не ми се мисли пак за операции.

# 623
Моята нощна едно време свършваше в 7 сутринта, а лягах в 8, след като я изведа набързо. Спеше с мен поне до 13 ч и чак тогава излизахме на голяма разходка. ММ по това време тръгваше за работа. Буба понякога към 11 шаваше, случвало се е да станем за излизане на зор, но рядко и никога преди 11. Нямам идея как се напасна тогава с такъв ненормален режим, а после как лесно го промени като минах на нормално раб време и аз. Неземни създания са това кучетата Simple Smile
Нощната ми смяна е от 19:00-7:00 ч.
Рядко спя след нощна смяна ,но се случва.
Никога не спя преди нощна.
Общо взето изкарвам по 35 часа без сън ,но е за сметка на здравето ,разбира се.
Кофти е ,че се прибираш от нощна и на другия ден в повечето случаи си или 12 ч. дневна или 6 часа първа смяна.
Мисля да я извеждам след нощна ,след дневната ми ,след първа смяна когато не е горещо.

Арчи и Иванчо са много красиви бебоци. Много здраве ,радост и щастие с хубавците.

Лори сигурно е изпаднала във възторг от заведението.

vivinka ,на нашата първа ваксина Белла реагира с 5-6 дни закъснение.
Беше много отпаднала ,спря да се храни ,не пиеше вода и само лежеше и спеше.
Заведохме я при ветеринарната и тя каза ,че е късна реакция от ваксината.
Оправи се за 2 дни.
На втората нямахме никакъв проблем.
Сега на 16-ти съм след нощна и отиваме на 3-та ваксина.
Днес обезпаразитявахме.
Ветеринарната ми каза ,че след поставена 3-та ваксина може да я изведем след 10 дни.
А преди извеждането ,ще я заведем за външно обезпаразитяване.
Разходките наближават ,времето се стопля и ще има игри навън. 😊

# 624
Като стана въпрос за кастриране - кога е най-добре да се кастрира мъжко куче? Ветеринаря каза най-рано на 10 месеца - други мнения има ли по темата?
Питам защото той и за ваксината за бяс искаше да я бие по-рано, но четох и настоях Дрийм да е навършил 4 месеца.
За пенисите - преди години имах мъжко кученце и знам, че при ерекция има и две топчета отстрани, в основата на пениса.
Друго интересно е че, нашето 4 месечно бебе вече 3 пъти го виждам с ерекция и то точно когато много се радва, че ни вижда. Аз смятам, че сега точно ще навлиза в пубертета и става несъзнателно от негова страна.

# 625
  • Пловдив
Саске го кастрирах на 10 м. Беше се побъркал по една хубавица Айра. Не се траеше, лаене, скимтене, молене. После мирясахме.

Малките породи май съзряват полово по-рано. Но най-добре кастрацията да е след годината.

# 626
  • Пловдив
3 страници по напред писах .
Трябва да регистрирате кучето до 4-тия месец в общината или до 7 дни след придобиването му ,ако е по-голямо.
Регистрацията се извършва със заверен паспорт и отбелязана ваксинация срещу бяс.Така,че ваксината за бяс се поставя преди навършване на 4 месеца.
Тук са посочените точните членове от Закона за Ветеринарно Медицинската Дейност(ЗВМД),Закона за Закрила на Животните , Закона за Местни Данъци и Такси(ЗМДТ)
https://www.ofertovet.bg/Vsichko-ot-A-do-Q-za-registriraneto-na- … uche-page118.html

Навсякъде по света където зооепидемиологичната обстановка изисква по закон ваксинация срещу бяс ,е практика ваксината да се поставя за пъви път на
домашните кучета 2 седмици след 3-тата мултивалентна ваксина.
В САЩ не във всички щати е задължителнa тази ваксина:

In most states, your puppy will receive their first vaccination between the ages of 14 and 16 weeks, followed by a booster shot one year later. After that, your dog should receive a rabies booster every 1-3 years, depending on state law and the type of vaccine used.

В UK не е задължителна,но за сметка на това е задължитела ваксинация срещу 2 щама на Лептоспироза,всеки на всеки 6 месеца - имат много мишки и плъхове които я разнасят.
В Германия мисля  се допуска васкинация на 3 години след първоначална ваксинация и бустерна доза след 1 година.
Там имат малко по-различна обща ваксинационна схема - за Бяс - на 12-та седмица,на 16-та седмица,на 15 месеца.Мултивалентната -на 14-та седмица м/у двете за бяс.
Там случаи на бяс по домашни и селскостопански животни(камо ли пък на човек) няма  от над 15 години.По дивите има обаче въпреки мерките.

Кастрацията на мъжките кучета е най-добре да се направи при завършване на развитието или 2-3 месеца преди това.
Естествено ако сте се справили със социализацията в тинейджърските месеци.
Моето е кастрирано на 18 месеца.

Последна редакция: пн, 13 мар 2023, 20:56 от whitefang

# 627
Ваксината срещу бяс му я сложихме, точно на 4тият месец. Относно регистрацията сме в просрочие 6ти ден. Да видим дали ще има глоба. Sad

# 628
  • Варна
Ваксината срещу бяс му я сложихме, точно на 4тият месец. Относно регистрацията сме в просрочие 6ти ден. Да видим дали ще има глоба. Sad

Във Варна ми сложиха 9 лв 😀

# 629
С колко закъсня, Естела?

Общи условия

Активация на акаунт