Любители на кучета - 133

• 29 563
  • 758
  •   1
Отговори
# 630
  • Варна
С колко закъсня, Естела?

Една година 😁

# 631
  • Rock & Roll feeling ...
Как ще кастрират куче на 3 месеца?!!!!!!!
Някои са престъпно тъпи!

# 632
  • Бургас
Нашият ветеринар ми е разказвал, че в Щатите кастрират рано и тогава дават кучетата на собствениците. Точно около 4-5 месец. Оттам и много изследвания има за рисковете от ранната кастрация.

# 633
  • в голямото село
Идвам да споделя за нашите патила- куч се оказа наистина с травма. Остава на обезборляващите таблетки за няколко дни. Днес сутринта вече беше доста по добре. Реакциите, които описвах, ръмжене и криене е било от болката, която е изпитвал, не от ваксината за бяс. Ветеринаря категорично отрече. Между другото ваксината е  Rabisin R.
Сега куч ще е на каишка навън за няколко дни, за да ограничим тичането и борбата с другите кучовци.

# 634
  • Варна
galenaa,
В паспорта ваксинацията за бяс се отбелязва в обозначената за целта секция.
А другите ваксини в секция "Други Ваксинации". Трябва да има лепенка със сериен номер(уникален) на конкретната ваксина.
Ако в  "Ваксинация срещу Бяс" няма никой,значи нямат и ваксина против бяс.

Ох, отдъхнах си:sweat: Едва снощи имах време и проверих - имат за бяс, част от последната ваксина Novavac, или нещо подобно. Пише да отидем на следваща точно една година след тая. Проблемът при нас е, че имат някакви рекламни паспорти - от фирма. Нали в началото не се знаеше каква ще им е съдбата, та един месец след "временното" им поканване решихме да им дадем имена и да ги ваксинираме, пък каквото стане по-нататък, и докторът им направи такива паспорти. Та в тези паспорти няма отделни графи - има само ваксина, дата, вид. После станаха като "арменски гости" - те не си тръгнаха, ние си ги заобичахме, но паспортите им си останаха тези. Има вписана и кастрацията им. Сега трябва да проучим каде да ги регистрираме - изобщо не сме знаели, че е необходимо. Обаче пък не са чипирани, това проблем ли ще е?

# 635
  • Пловдив
Ох, не да се оплача, ами направо да си порева при вас.
Изпуснах Саско тази сутрин, почти час го гоних и обикаляхме около градинките. Натръшка се в мръсотиите. Изяде де що видя - на уличните котки храната, боклуци, кокали... Rage Ни пръчки, ни шишета, ни нищо го интересуваше.
Налая разни хора, абе чак такъв мизерник до сега не е бил.
Накрая намерих един грамаден кокал, седнах на една пейка и той дойде да види какво е туй - седна си по команда (заради кокала) и го хванах.
Сега питането ми е следното.
Дала съм профилактично милпразон преди седмица.

Кога мога пак да му дам хапче, че след днешния пир....

# 636
  • sf
Иланг, посмях се малко на твой гръб, така цветно го описваш. 😆
Нейо ми е много странен тази сутрин, ходи като припикано мушкато, опашката все надолу, иначе  яде, разходи се. Ако и утре е така, ще го водя на вет. 🙄

# 637
Илангче, братовчедката  Лори също има такива дни...Разплаквала ме е чак!Ама ти така, сладко го описа , че и аз се разсмях на патилата ви.Подобно питане имах към вет.лекар след хапване на ,, гурме" - няма нужда от ново обезпаразитяване, чакаме си датата и разстройството!Една стара снимка...,  на тая усмивка как да и се сърдиш!🙂

# 638
  • Sofia
Сефте кърлеж махах тая сутрин! За пръв път, обаче, имаше и кръв.
Нексгард Спектра му е даден на 8.03. Дали има някаква опасност според вас?

иланг, аз ако след всяка разходка му давах хапчета, досега да съм го отровила... пък при него празно няма - все ще намери някой боклук да изяде. Ако някой минава рано сутрин по Каблешков, да не се чуди като види не особено яка жена да бърка в устата на питбул - аз ще съм. И е напълно доброволно и безопасно, гарантирам!

# 639
А аз си мислех, че само нашата лакомница ходи и яде всичко де що види, напоследък даже избягвам да я пускам като съм сама, че с тоя големия корем няма да мога да я хвана и само моя приятел я пуска.
На каишка като е и като видим храна(естествено аз гледам да сканирам няколко крачки пред нас какво има, защото ако тя види храна преди мен, ще я изяде) и с команда 'остави' и после награда работи. И носа забит все в земята, другите кучета ходят и гледат напред, нашата все в земята.

Обачееее като е пусната няма такова нещо, даже ако минем в парка покрай някоя храна, тя запомня къде е и после се връща да я изяде. Наистина не знам как да се справим с това. Та напълно ви разбирам, и аз съм ревала от безсилие като почне да прави такива неща.

# 640
  • Пловдив
С намордник.
Мунчо ,маймунчо ,върти  се прави се ,че ще препикава и/или си търси място за голямата работа , и докато кажа "А Шамари?!.." и е налапал някой палеозоиски кокал.
Заканил съм му се да го извеждам ,особено вечер, с намордника,ама все го съжалявам.Затова не го и пускам освен в гората, Ще изяде всички боклуци в квартала и ще се прибере,
да повръща в къщи.

Последна редакция: вт, 14 мар 2023, 11:24 от whitefang

# 641
  • София
Много рано ги кастрират, факт. Никакво доверие на осиновителите.ние щяхме да го кастрираме, но по-късно.

# 642
Аз съм късметлийка от тази гледна точка поне 😁 Тайра никога не е яла боклуци навън.Наскоро само във входа по стълбите някое дете беше пръснало някакви дребни сърчица (приличаха на тик так, но без лъскавата част отгоре 😁) и след 2 дни подминаване (явно не ги беше отразила) на 3-тия включи прахосмукачката и ги "почисти" 😂
Но аз не ѝ се скарах, понеже видях какво е. Цветята вкъщи също не я привличат..
За разлика от нейната приятелка булдочката Чери, която още при първото идване вкъщи ми наръфа 2 листа на Спатифилиума, а навънка е фурия 😁

# 643
  • Бургас
иланг, сипи си едно. Нищо му няма на Саско. Сигурно е много доволен. Нищо не му давай, най-много да се по*ере или да се оповръща.
Елза знае всички находища на котешка храна в Морската градина, помни дни наред кой къде е пирувал с пица или дюнер под някой пейка и си е забравил хартийките и редовно се връща да провери.
И в мръсотии обича да се въргаля, както знаете. Снощи пак я изпуснах в един канал, а после оправяхме щетите в морето.
Връща се без проблем, не се налага да я гоня, но каналите са голяма страст.

# 644
  • Rock & Roll feeling ...
Има нещо наречено физиология.
Освен рискът от непълноценно развитие на кости и органи, нарушаване на някои функции, се натоварват и надбъбречните жлези, когато се премахнат яйчниците прекалено рано. Реално и в по-напреднала възраст се отразява на тях, но вече организмът е по-развит.
Напъните да се кастрира преди първо разгонване категорично са рисковани и могат да причинят щети.

иланг - иланг, искаш да му дадеш хапче, защото се страхуваш да не е хванал някакъв паразит ли?
Не се тревожи, защото паразитите да се изчистат с хапче, трябва да измине период около 2 седмици от мига  на поглъщането( за да станат годни за премахване ). Най-рано след 2 седмици има смисъл да му дадеш хапче, което реално ще е месец след Милпразона и напълно е ок . На описаното "приключение" дори да е хванал нещо, няма опасност да се заразиш, защото не е минал цикълът на развитие от поглъщането, та започнат да се отделят яйца.

Общи условия

Активация на акаунт