Любители на кучета - 133

• 29 555
  • 758
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Така е Кактус, но в приетите не могат да ги отглеждат до полова зрялост, а понеже има много смятащи, че поне веднъж трябва да родят, разплодят и се застраховат.

# 646
  • Пловдив
Милбицин-а действа и на ларви , та е по-рано от 2 седмици ,но веднага няма да има никакъв ефект Милпразона.
Тестостерона и той основното му количество се произвежда в адреналните жлези.
Но основната причина мъжките да се кастрират след като се развия напълно(не само полово),завършат растежа е основно за
да завърши растежа на скелетно-мускулната с-ма ,иначе може рано рано да се сдобият с остеопороза. Това важи и за женските,
но кастрирането преди първото разгонване има най-силен ефект за намаляване на риска от хормонално-зависими карциноми. След първото е приемлив ,а и вече ще
са се развили(почти) физически.
Но Ре е права,кастрират рано  защо не може да се разчита(а и някой осиновители очакват да е кастрирано,,за да си спестят периода на възстановяване и риска от усложнения ),че осиновителите ще го направят.

Последна редакция: вт, 14 мар 2023, 16:00 от whitefang

# 647
  • Бургас
Специално за женските от големи породи съм чела, че кастрирането преди първо разгонване намалява риска от инконтиненция. Кастрираните в късна възраст женски по-често страдат от инконтиненция и са по-податливи на напълняване, отколкото тези, кастрирани преди първо разгонване.

# 648
Хора , не издържам с тая лудата!
Аз досега такива дертове с куче не съм имала.
Миналият ден домъкна от банята ла*ното си в нашето легло , където и тя спи. Даже може и директно там да се изходила .
Днес, отишла и се изпикала (след разходка даже) пак там…
Бясна съм, реве ми се, на ръба съм да я оставя .честно ! Колкото и гадно да ви се вижда.
6месеца се гледаме и още не ме явно до никъде! Разхождам я с часове, максимално не я оставяме сама, щото и това е едно чудо невиждано, на всяко подскачане на вратата я  извеждам , какво й става и какво иска просто вече не знам!!!

# 649
Всеки път гледам да си замълча на такива постове,защото съм крайна и не искам да обидя някой! Ама,хора,четете малко преди да си взимате кучета!!!!
“На ръба съм да я оставя” - къде??- на улицата или просто на някой си.. та това не е предмет!!

# 650
Това е 5-то куче в живота ми! 2 немски овчарки , пинчер , сега чихуа и от 6м това чудо! И хора, знам какво е да гледам куче!
Но с никое до сега не съм имала подобни проблеми ! С никое ! За месец два всяко се в научавало кое какво кога … а тази девойка не и не!

# 651
Каква порода е това чудо-оная лудата?
Само като прочетох как наричате кучето си и ми стана много мъчно. За него! Не за вас….

# 652
Всички може би сме имали такива моменти в яда си, поне аз лично съм се питала "Къде ми беше ума, като исках куче! На ти ся куче", но съм сигурна, че никой от групата тук не би си изхвърлил кучето на улицата!

Явно има нещо, което ѝ пречи да се адаптира.Това от скоро ли го прави, от началото ли?
Нещо променило ли се е у вас, нещо сменили ли сте в режима ѝ?

# 653
Sparkling, първо се успокой. Изпусни парата и след това помисли какво провокира тези истории, кога се случват, как се държи след това. Прилича на търсене на внимание, отмъщение (не знам всъщност при кучетата дали има такова поведение като при котките).

На първо място, ограничи достъпа до спалнята. Ще помисля и ще дописвам после.

# 654
  • Бургас
Има някаква причина за всичко това.
Като не вървят нещата с обучението, връщаме се назад.
Ограничаване на пространството вкъщи. Да няма достъп до спални и легла.
Създаване на режим на хранене и извеждане.
Награждаване след всяко свършване на работата навън.
Обучение по изграждане на доверие и връзка със стопанина, обучение да остава спокойно сама.

# 655
Само като прочетох как наричате кучето си и ми стана много мъчно. За него! Не за вас….
Ако можеш да помогнеш помогни , ако не -ще помоля да не ми обясняваш за кого ти е жал и за кого не! Ок?

Wild, не знам вече. От три дни го прави. Няма нищо променено .
Не е оставяна дори сама, навсякъде е с мен, работа да им да върша я качвам в колата (вярно не обича, ама не е еднократно возене) или пеш и тръгваме .
Не е скокнала на вратата и аз не съм я изкарала (тя се изправя права , джафка по определен начин като й се ходи навън , дали за разходка дали за физ нужди )

Тинтина, правя го постоянно . Макс се ограничава достъпа , има режим за хранене, награди навън или вкъщи като го свърши в банята .

Последна редакция: ср, 15 мар 2023, 15:11 от sparkling eyes

# 656
Ако можеш да помогнеш помогни , ако не -ще помоля да ми обясняваш за кого ти е жал и за кого не! Ок?

Wild, не знам вече. От три дни го прави. Няма нищо променено .

Имате дертове от три дни и вече се замисляте да оставите кучето ( не разбрах къде). Ако отношението ви към него е такова каквото виждам тук, едва ли ще мога да помогна. Ок!

# 657
Вие май никак не разбирате! Та Това е легло!
Писала съм и друг път , че тя и на килима го правише, не ми е от три дни проблема, а и само от 3 да беше , това е на леглото, в което спим и един ден е Недопустимо!

# 658
Разбирам много добре. Разбира се, че е недопустимо. Ограничете не само леглото, а цялата спалня. Докато не сте сигурни, че кучето има изградени хигиенни навици. Което може да се случи не за два, три месеца. Аз наистина не помня на каква възраст е вашето. Но поне до една година се изграждат такива. Емоциите и ядът не помагат. Търпение, повторение, отношение, твърдост. Просто информацията, която споделяте е противоречива. Хем, го ограничавате, пък спи в леглото ви. Ако от три дни върши тези неща ( това написахте затова го подчертах), явно нещо го е провокирало.

# 659
Ами Тайра например преди имаше достъп навсякъде.Съотвено понеже НЕ правеше бели.Но след като веднъж беше повърнала върху спалнята ѝ беше забранено повече да се качва там.Въртеше, сучеше и след 5 пъти позволение, и като започнахме да затваряме стаята като ни няма, тя спря и да се опитва.Сега си знае, че място там няма и точка.Ограничете достъпа и ще се справите.Обучението и възпитанието иска здрави нерви 😌

Общи условия

Активация на акаунт