Бързи здравословни въпроси и отговори – 39

• 39 564
  • 738
  •   1
Отговори
# 225
Омръзна ми вече Sad две седмици пих инхибитор на протонната помпа, гледаха ме двама гастро на ехограф, казаха сега две седмици след приема на ИПП да направя проба за хеликобактер... днес последно пих. И вече ми се гади ужасно и ме боли стомах, няма да вечерям. Пих тинктура от мента за гаденето, чакам да подейства... И двамата казаха, че е стомаха. Какво още мога да направя, за да изкарам следващите седмици без това ужасно гадене и болки?

# 226
Пробвала ли си Гастритол? Ако искаш опитай. Може да ти помогне.
Никога не съм се чувствала добре, когато съм пила инхибитор на протонна помпа.
Може да опиташ и с разтворимата мастиха от ДМ. Има я на щанда с добавките. 20 таблетки разтворими са. Пие се по 1 на ден (аз пия след храна, но се е случвало и просто когато ме боли да пия). При остри симптоми се е случвало да пия сутрин и вечер след ядене.
Пробвай с едно от двете.
Разбрах че и дъвки с мастиха има вече в ДМ. Може да дъвчеш от тях веднага след ядене. Дъвчи не повече от 30 минути. Би следвало да има оригване, да излязат газове и да успокои гадене.
Опитай, може да помогне.
Скрит текст:

Последна редакция: пн, 27 фев 2023, 21:32 от Merelenda

# 227
Благодаря, ще пробвам 🙏

# 228
Spring Blossom,

Аз не съм на ИПП вече 2 години нон-стоп, то няма и как да ги спра докато не си оправя хернията на диафрагмата, не че много действат… Но тъй като за изследване за Хеликобактер е много важно да няма никакви ИПП, Фамотидин, антиациди, дори и пробиотици, препоръчвам ти чай от сладък корен (женско биле). Честно, това е по-добро от Алмагел и подобните.
Взимам го от Зоя:
https://www.zoya.bg/%D0%A1%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D1%8A%D0%BA-%D0%BA% … %D0%B5%D0%BD.6775

1 супена лъжица се вари в 500 мл вода около 5 Мин., охлажда се и се пие през деня, дават го преди хранене, но аз си го пия през целия ден.

# 229
Брат ми пиеше чай от сладък корен при гастрит, рефлукс и повишен хеликобактер, след лечение с ИПП и антибиотици.
Също на чай правеше.
В Гастритола видях че има също.

# 230
Ще ги опитам! Мисля, че имаше наистина златен корен и в чай цяръ. Нали мастиха и златен корен няма да компроментират пробата за хелико?

# 231
Хм, абе за Мастихата в алтернативната медицина твърдят, че лекува хеликобактера. Сега, ако питаш доктор, добавките не са регистрирани лекарства и за немалко от тях са шарлатания.
Не мога да кажа дали биха компрометирали изследванията.

# 232
Имам нужда от помощ и мнение. От 15 дни съм с адски болки в кръста и краката, които се засилват нощем. Имам и мускулна слабост и затруднения в ходенето. Ходих на хиляди невролози и още нямам диагноза. Дали някой е имал подобни симптоми, че в главата ми само ужасни...Мерси!

# 233
Изследван ли е вит.В12?
Аз бях с не толкова силни симптоми като при теб, но също бях с болка в кръст и крака и най-вече мускулна слабост. Казаха радикулит, хапчета, инжекции, физиотерапия и накрая се оказа дефицит на вит.В12, който сама открих. Затова изследвай се, поне да отхвърлиш това.
Иначе предполагам са ти правили снимка, и вероятно ще излезе някоя дискова херния, преди това имала ли си оплаквания?

# 234
Възможно ли е гранулом на зъб да дава отклонение в ПКК като повишени моноцити?

Търсих информация и имаше бегло едно изречение ,че повишените моноцити се срещат при грануломи?!

# 235
Изследван ли е вит.В12?
Аз бях с не толкова силни симптоми като при теб, но също бях с болка в кръст и крака и най-вече мускулна слабост. Казаха радикулит, хапчета, инжекции, физиотерапия и накрая се оказа дефицит на вит.В12, който сама открих. Затова изследвай се, поне да отхвърлиш това.
Иначе предполагам са ти правили снимка, и вероятно ще излезе някоя дискова херния, преди това имала ли си оплаквания?

И вит Д също

# 236
Ще ги опитам! Мисля, че имаше наистина златен корен и в чай цяръ. Нали мастиха и златен корен няма да компроментират пробата за хелико?

Само че не е златен, а е сладък корен това, което пия.
Другото му име е женско биле.

# 237
Така де, поправям се, грешка. Иначе ето какво има в моя чай: жълт кантарион, мента, широколистен живовлек, резене, слез, сладък корен, лайка, бял равнец, мащерка, салвия, витаминен премикс. Аз пия чай редовно, но снощи много гадно ми стана, пих мента тинктура, после мастиха, свих се на топка, заспала съм в 21ч... днес бива, но ще внимавам с мастихата преди изследването за хелико, и ще си взема директно сладък корен, като изпия чая цяръ...

# 238
Здравейте.
Хематолог ми написа тези изследвания да ги направя но едното не мога да го разчета за да знам колко пари е .
Б12,Феритин а първото не мога да го разчета как се казва.

Ако може да го погледнете.
Изследване на Б12 пусках ме на 3.01.2023
Резултата ми беше 514 от 140-490
Феритин също пуснах на 3 ти Януари
Резултата ми беше 22.70 от 13.00-150.00
Фолат в серум(Folate)Моя Резултат  12.10 от
10.40-42.40

15.12.2022 желязо-16.17 от 6.60-34.00
Свободен ЖСК 30.60 от 20.00-62.00
Тотален ЖСК-46.77 от 42.00-78.00

2.02.2023
Желязо 11.28 от 6.60-34.00
Свободен ЖСК 38.00 от 20.00-62.00
Тотален ЖСК 49.28 от 42.00- 78.00

От 14.02.2023 пия СОРБИФЕР ДУРУЛЕС 2х1 таблетка.
Плюс Ферум смарт хит желязо 1х1 капсула от 25 ти Февруари.
Започвам от днес втора опаковка СОРБИФЕР ДУРУЛЕС.
На 20 ти Март имам час при Хематоложката вторичен преглед.
Докторката ми пусна изследвания ПКК и Желязо.
Според вас кога е удачно да пусна изследванията.
Хубав ден

# 239
А защо ще изследваш В12 през два месеца,като ти е бил добре? Той може с години да стои в черния дроб. При мен за една година ( без прием) беше мръднал едва с 4 единици.

Общи условия

Активация на акаунт