С какво ви дразнят снахите?

• 27 837
  • 397
  •   4
Отговори
# 330
Кой е умрял да ви се бърка, затова ви се дават жилищата, да се отделяте и да правите каквото си искате. И пари затова ви се дават, да не вземате ипотеки и кредити, да сте независими от банки и работодатели, да имате самочувствие, а не да ви мачкат.

# 331
Буболина, ти така ли постъпваш? От личен опит ли говориш?

# 332
  • На брега на реката
Това за съвършенството, беше към melenaka.

Ето, че все пак имат връзка с баби и дядовци и така трябва да бъде. Ще го разберете след време, когато станете такива.
Никой не твърди, че бабата и дядото трябва да отгреждат децата  и да, отговорност са на родителите, но чак пък да се размятат такива лозунги е най-малкото грозно, а и не говори хубаво.
Всяка помощ в точния момент е добре дошла.
Не ми е помагано за децата ми и ми е било трудно,  защото ММ много пътуваше и се е случвало с месеци да не е у дома.  Виждах как около мен  имаха помощ и можеха да си починат , а аз не и ми е било мъчно, но се справихме. Лесно-трудно, това е.
Сега се старая да се отзовавам, когато имат нужда от помощ, не се бъркам, но когато искат съвет, давам го и не се сърдя ако не са ме послушали.
Компромиси трябва и от двете страни, не може да очакваш, че само щото си благоволила да се омъжиш за сина, свекърите са длъжни да се подчиняват и да замлъкнат завинаги, както и безропотно подчинение от снахата.

# 333
  • София
Аз лично имам достатъчно самочувствие, професия и избор на работа.
Така възпитавам и децата. И явно успешно.

# 334
Кой е умрял да ви се бърка, затова ви се дават жилищата, да се отделяте и да правите каквото си искате. И пари затова ви се дават, да не вземате ипотеки и кредити, да сте независими от банки и работодатели, да имате самочувствие, а не да ви мачкат.
Аз на този пост исках да ми отговориш Simple Smile

# 335
  • София
Кой е умрял да ви се бърка,
Скрит текст:
затова ви се дават жилищата, да се отделяте и да правите каквото си искате. И пари затова ви се дават, да не вземате ипотеки и кредити, да сте независими от банки и работодатели, да имате самочувствие, а не да ви мачкат.
Немалко хора.
Затова избрах да съм независима.

Въобще, големи хора, семейство тръгнали да създават, но някой трябва да ги дундурка... Да си имат самочувствието, но на гол тумбак, чифте пищови е работата.

П.П. Говоря за здрави физически и психически хора. Ако има някакво заболяване, положението е различно.

# 336
Аз не разбирам, злостта към хората, които сами се справят. И бих била удовлетворена, ако моите деца, един ден се справят без да висят на ръцете на близките си.

# 337
Честно казано бих се срамувала да разчитам на финансова помощ на родителите ни. Нямаме кредити, справяме се и помагаме НИЕ финансово. Не бих взела повече от отделеното за някой празник, като имам предвид 50 - 100 лв. Жилище също сме си осигурили сами и се радвам, че не съм длъжна на никой. Не общувам със свекърва ми и това си е мое решение, което ми осигури спокойствие и свобода. Детето и съпруга са с неограничен достъп до нея, когато пожелаят.

# 338
  • На брега на реката
Аз не виждам злост, както написах, сами сме се оправили, но съм виждала и колко по-добре е, да има помощ. Нужна помощ, а не натрапена.
Затова сега помагам,  когато и от каквото имат нужда.
Аз не съм създавала деца, за да ги гледа някой друг. Без мен, в такива отношения.
Ето това мнение, противоречи на следното:
Ходила съм на гости на бабите и дядовците ми. Моите деца, също им ходят на гости. Топла връзка имат с тях, както аз с моите. Друго да те интересува?

# 339
  • София
Защо да противоречи? При сина ми, докато беше малък, беше по същия начин. Мъжът ми го водеше на гости при свекърите, но не го е оставял, гледаше си го. Обикновено беше всяка неделя още от раждането, отиваха към обяд и привечер се прибираха.

П.П. При нашите процедурата беше същата, но по-рядко.

Последна редакция: пт, 30 яну 2026, 13:54 от milenaka

# 340
Бъркаш помощта с дундуркане. Аз съм на принципа - дават ли ти взимай, гонят ли те - бягай. Няма нужда да се правя на велика.

Аз не разбирам, злостта към хората, които сами се справят. И бих била удовлетворена, ако моите деца, един ден се справят без да висят на ръцете на близките си.

А пък аз не разбирам злобата към тези, които са получили помощ и подкрепа.

# 341

То пък голямото самочувствие, цял живот да сучеш от майка си...
Като си отидете, какво? Ще легнат на гърба на децата си, защото не са научени да постигат нещата със собствени сили?

Аз пък се радвам, че синът ми и снаха ми се справят сами и не чакат на нас.

# 342
Няма да легнат на гърба на децата си, тогава те ще помагат на децата си.

# 343
Да бе, ти ги научи да чакат наготово, пък се надявай на дърти години да се разработят.

# 344
  • София
Скрит текст:

То пък голямото самочувствие, цял живот да сучеш от майка си...
Скрит текст:
Като си отидете, какво? Ще легнат на гърба на децата си, защото не са научени да постигат нещата със собствени сили?

Аз пък се радвам, че синът ми и снаха ми се справят сами и не чакат на нас.
Да. Точно това имах предвид с тумбака и пищовите.

Общи условия

Активация на акаунт