С какво ви дразнят свекървите? – 171

• 526
  • 17
  •   10
Отговори
  • София
Заповядайте в новата тема!

Линк към предишната – https://www.bg-mamma.com/?topic=1838303

# 1
Таис, ти какво всъщност искаш да му кажеш насаме на твоя син?

# 2
  • София
Таис, ти какво всъщност искаш да му кажеш насаме на твоя син?
От нищо, което да съответства на заглавието на темата.

Какво ще кажете към първи пост да добавя линк към темата за оплаквания от снахи, за да не се пълни тази тема с офтопик?

# 3
  • Варна
Моля ви се, стига с тоя случай. Тука нямаме свекърва, от която снаха да се оплаква. Или ако се оплаква, не е тук.

# 4
От къде тръгнахме, къде стигнахме - от 27 годишна история със сина и некви смешки, за които снахата не е въведена в случката , до това,че той купил апартамент, отгледал й детето и тя не иска да ражда. Синът на колко  е последно? 
    Понеже темата е да се оплакваме от свекърви, представете си , че историята я четем от снахата на Тайс. На бас, че ще кажем, че като се е влюбил в жена с дете и го е приел, свекървата няма право да коментира това, че той го издържа и отглежда. И че най-нормалното нещо  е , когато се събираш с жена с дете, да го приемеш и него. Ако снахата сподели, че свеки не е съгласна с това,че тя не иска да ражда, ще скочим, че това си е работа само на двамата в двойката. Другите , от разширеното семейство, нямат право на мнение. И че е супер невъзпитано и нередно свекървата да дава насоки и да изказва мнение по въпроса. Искала внуци , като иска , да си ги ражда. Неведнъж сме коментирали такива отношения.
    Като майка на син разбирам терзанията ти ,  Тайс. Но до там. Запази си ги за себе си. И помисли над възможността синчето да не ти снася всичко , което се разбират и си говорят с жената. Но да го е страх да бъде открит с теб и да те баламосва. Не е твоя работа дали ще имат дете и кой ще му сменя памперса и ще го гледа. Представи си, има бащи, които  си гледат децата, а майките правят кариера. Обратното може, това защо да не може. Представи си също, че има мъже, които отглеждат доведените си деца като свои. И ги приемат като свои и това им носи същата емоция, като да са с техните гени. И ако е така , това също не е твоя работа.
    Купил апартамент какъвто жена му пожелала. На сила ли го купи, опряха му пистолет в главата ли? Евала на този кадърен млад мъж да купи голямо жилище в елитен квартал. Само дето и това не е твоя работа. Може, купил. Нали допреди няколко страници нищехме как без значение чие е жилището, живее ли там двойката, полага ли грижа на добра домакиня жената, това жилище е тяхно.
    Ако толкова те мъчи въпроса с внуците, имай куража и го попитай  лично за мнението му и как вижда нещата в бъдеще. И бъди готова да приемеш неговия отговор.  Според мен не си готова да го пуснеш да порасне. И да , смятам, че си се вкопчила в него, така звучиш.

# 5
Благодаря за новата тема.

Пробвам да се поставя на мястото на Тайс, ами тегава е ситуацията.
На първо време бих поговорила със сина си, за да разбера как се чувства и какво иска.

Ако снахата наистина е готова да ражда, но не да гледа, не е болка за умиране. Намират се начини. Имах съученичка, хем бяхме много млади още, до петък беше на работа, роди в събота и понеделник пак на работа (имаше голям собствен бизнес).
Дори и снахата да не иска да ражда, в днешно време има начини за сурогатни майки (най-близо е Украйна, май). Синът трябва да е информиран, да реши за себе си какво иска, да поговори с половинката си. И накрая да вземе финално решение.

# 6
  • София
Моля ви се, стига с тоя случай. Тука нямаме свекърва, от която снаха да се оплаква. Или ако се оплаква, не е тук.
Да, аз вече директно натискам удивителната да разчистят темата от офтопика.

# 7
  • София
Колко презрително и неуважително отношение към изборите на собственото дете ...

# 8
Според мен си беше добро включване от типичната свекърва. Не вижда гредата в своето око, но вижда сламката в чуждото. Да, семейните динамики, избори и действия оказват влияние върху децата ви и те се водят по вашия пример. Пък после и да обяснявате колко съжалявате и да не правят вашите грешки - късно е либе за китка.

# 9
  • Melmak
Тайс има нужда да се научи да приема чуждите избори.

# 10
Моята свекърва и аз караме магистратура в момента в една и съща специалност в един университет на 250 км. от града, в който живеем. Решила била на държавния изпит да идем с бебето, което аз още не съм родила. Термина е през април, а изпита през юли.... Как ги решава тези неща не знам.

# 11
  • Melmak
😁😁😁😁 бебето няма търпение!

# 12
  • София
Моята свекърва и аз караме магистратура в момента в една и съща специалност в един университет на 250 км. от града, в който живеем. Решила била на държавния изпит да идем с бебето, което аз още не съм родила. Термина е през април, а изпита през юли.... Как ги решава тези неща не знам.
Joy Извинявай, но ми стана смешно.
Ако кажеш и че си вярва...

# 13
Решила била на държавния изпит да идем с бебето, което аз още не съм родила. Термина е през април, а изпита през юли.... Как ги решава тези неща не знам.
Питай я дали бебето ще е в залата по време на изпита.
Баща ми беше професор и хич не е новост. Още през 80-те години студентки ходеха на изпит с бебетата, защото нямало кой да ги гледа. Много преподаватели връщаха студентките (не помня точно законовото основание), но при баща ми бяха намерили соломоновско решение - секретарката на катедрата ставаше бебегледачка (оставят бебетата в колички извън залата), а майките спокойно се явяват.

# 14
Моята свекърва и аз караме магистратура в момента в една и съща специалност в един университет
Скрит текст:
на 250 км. от града, в който живеем. Решила била на държавния изпит да идем с бебето, което аз още не съм родила. Термина е през април, а изпита през юли.... Как ги решава тези неща не знам.
Това не бих си го причинила, ако ще бъдещето ми да зависи от това. Smiley

Общи условия

Активация на акаунт