Астрология - 23 тема (преди да попитате - прегледайте 1 пост)

• 36 760
  • 752
  •   1
Отговори
# 645
Традиционно Сатурн в 12ти дом е в дома си на радост, има такава концепция.
Но тъй като 12 дом се свързва с ограничения и изолация, освен другите му значения, а Сатурн също има отношение към тези неща по естествена сигнификация, може да донесе период на отдръпване и вглеждане навътре, т.е. активират се някакви скрити процеси.
Що се отнася до менталното здраве, Сатурн като бавна планета не е сигнификатор на менталността. Трябва да се търси връзка с други планети – Луната и Меркурий на първо място.

Сатурновото завръщане е просто един житейски цикъл и неговите ефекти зависят от други прогностични техники. Има хора, при които минава безболезнено този цикъл. При мен беше сравнително добър период.

@Sun Eclipse

Цитат
Качвам му картата,разбира се че не е само по един аспект.

Обединявам два отговора в едно, тъй като според правилата на форума е забранено да се пускат от един потребител два последователни поста.

Ами на пръв поглед картата на съпруга Ви не изглежда чак толкова проблематична, нито синастрията ви. Значи тук по-скоро имаме някакви текущи влияния, които са се активирали по прогностични методи – това без рождени данни няма как да се види.

Най-проблемният аспект в хороскопа му е опозиция между Меркурий, който е в лъчите на Слънцето, с Марс. Меркурий има сила по триплицитет, освен това (заедно с Венера) и управление върху Асцендента му. В комбинация с Марс може да даде сприхав и подозрителен човек, но също така дава и добри аналитични способности, понякога и склонност да подозира и да следи близките си, постоянно да мисли някакви схеми, да си обмисля ходовете. Възможна е и склонност към вербална агресия, ако бъде силно раздразнен.Но за психични отклонения само с този аспект е трудно да се говори.

Луната му е в знак на бенефик и е заедно с два бенефика – Юпитер и Венера. А Венера има управление върху Асцендента. Има ли склонност към флирт, към повече връзки, включително и изневери? Тази конфигурация се разваля с квадратура от Сатурн, но поне той не доминира в аспекта. Проявявал ли е нарцистични наклонности, манипулативни тенденции? Ако тази форма на контрол върху Вас му е била отказана, вероятно е решил да прибегне до по-арогантно и агресивно поведение. Той е умният, той е красивият (в неговите представи) – и смята, че това трябва да му се признае по право. Тук според мен нямаме побойник в чист вид, а манипулатор, но нещо до такава степен го е афектирало (особено ако в един момент сте се усетила относно границите в отношенията), че в крайна сметка "играта" загрубява.

P.S. Другото, за което се сещам, за да можем да видим астрологически защо е толкова проблемна връзката Ви с този мъж, е да добавите два вида партньорски карти – Комбин и Композит (има ги като опция в астрокома, построяват се на база осредняване).

Последна редакция: чт, 14 сеп 2023, 16:22 от Sotis

# 646
Вижте какво намерих от   Звездният мир АСТРОЛОГИЯ - Николай Дойнов (1904 - 1997) https://beinsa.bg/list_students.php?id1=4&id=3&title=%D0%97%D0%B … 97)%20%20%20#list

''Всяка планета, Луната и Слънцето, освен вътрешните качества на човека, определят и характерни типове хора. Вярно е, че съвсем чисти типове рядко се срещат, защото и другите планетни влияят върху израза на човека, но все пак някои от тях при по-специални положения дават своят очебиещ израз.''

# 647
Тази книга на Николай Дойнов е добра, там имаше описания и на астрологичните типове, с примери и описания за всеки планетарен типаж.

# 648
Да, много е интересно. Открих, че като поведение съм лунен тип, но по външност не, по-скоро Венерин. И най-секси са ми Урановият тип мъже. Grinning Продължавам да чета, има и земен!

# 649
Здравейте, на 31 август се явих на изпит, който по моя преценка мина добре. Вчера получих резултатите и се оказа, че съм скъсана, което силно ме изненада. На 27 октомври имам възможност да си видя изпита, но тъй като съм нетърпелива, построих хорарна карта с въпроса “Станала ли е грешка в оценяването?” или иначе казано “Ще се промени ли оценката ми на 27-ми?”.

Аз съм представена от меркурий, който е добре поставен и му предстои да направи тригон с юпитер, който е естествен сигнификатор на висшето образование. Излиза от опозиция със Сатурн, което според мен показва лошия резултат, който получих. Луната и Сатурн нямат особени достойнства, но са в собствен декан. Сатурн е ретрограден, което според мен е знак за възможна промяна.

От друга страна следващият аспект, който предстои на Луната е съвпад с Марс, което май не е особено позитивно. Асцендентът също е малко късен.

Ето я картата и ще съм благодарна за мнения по въпроса, наистина съм убедена, че изпитът мина добре. 😵

# 650
Ти си представена от силен Меркурий, който си подобрява статуса – обръща се от ретроградно в директно движение (освен това е часови управител на картата). Това предполага добра кондиция.

От друга страна оценяващият е представен от Сатурн, който е ретрограден и освен това е в знак на слабост на Меркурий. Предполагам, че изпитът е бил във вид на тест, а не устно събеседване, при което би могло да има и субективно отношение. Но астрологически Сатурн не харесва Меркурий, а неговата ретро фаза може да говори, че самият оценяващ не е бил в много добро настроение. Това, че Сатурн не приема Меркурий и освен това са в разходяща опозиция, показва негативния резултат от изпита, който е бил обявен. Освен това Сатурн държи по терма и Асцендента.

С тази все още тъмна фаза на Луната (излиза от новолуние, но още е в орбис на изгаряне) има указания за неяснота. Дали е грешка не може да се каже със сигурност, Луната е съвсем в началото на знака и няма разходящи аспекти. Но тъй като апликира към слаб Марс, това не ми изглежда особено обещаващо оценката да се промени към по-висока. Ако този съвпад с Марс беше разходящ, тогава щяхме да имаме повече основания да претендираме за грешка в оценяването. Но наистина има някаква неяснота в цялата история. Любопитно ми е как ще сработи този сходящ съвпад на Луната със слаб Марс. Да не би пък да се установи впоследствие, че има грешка, ако ти самата поискаш преразглеждане. Ако беше преди това секстилът с Венера, от която освен това Луната е приета, щеше да е  по-благоприятно, но този аспект идва след съвпада с Марс.

Сатурн не предстои скоро да смени фаза, за да предположим промяна в неговия статус. Но промяна в статуса на питащия има и бихме могли и за това да се хванем – Меркурий си подобрява статуса. И дори ако няма грешка с този негативен резултат, при повторно явяване можеш да изкараш по-добра оценка.

Последна редакция: сб, 16 сеп 2023, 14:34 от Sotis

# 651
Благодаря много за мнението. Ще дам обратна връзка, щом си видя изпита - беше писмен, под формата на задачи за решаване. 🙏🏻

# 652
И само да ти кажа един технически детайл – деканите са най-слабото есенциално достойнство и в хорарната астрология не се използват. Терми обаче може да гледаш, както и рецепции по терми.

# 653
Здравейте,имам нужда от помощ в разтълкуването на един транзит,който ще се активира след около три,четири години ..транзитен Плутон съвпад натален Сатурн,5ти дом...управител е на дома..ще кача картата,за да се види всичко,мога да споделя и повече лични неща,притеснявам се какво да очаквам,защото нещата при мен от сега не са никак добре..предстоят ми дела за незабавна защита от бащата на двете ми момченца на две и на четири,отнемане на родителски права...става въпрос за постоянен тормоз вербален,физически,психически.При майка ми съм с децата си,но сме подложени на следене,заплахи,напада ме вече и пред хора и пред децата,човека вече е без задръжки...лежал е в затвора..аз съм астролог,учила съм и практикувам сама,но тук вече и аз се обърках..Благодаря ви,ето картата

Здравей ! Вашия Сатурн.. няма отрицателни аспекти , не се притеснявайте ! Възможно е да се усети в даден етап, но няма да е нещо от което да се боите !

# 654
Сатурн е в опозиция с три планети, това е напрегнат аспект.

# 655
Сатурн е в опозиция с три планети, това е напрегнат аспект.

Няма квадратури , възможно е да усети ,но не е плашещо ,дома и предразполага към друг тип теми. За щастие не е в 7 дом или 12 ,положението не е зле !

# 656
Опозицията също е напрегнат аспект.

# 657
Опозицията също е напрегнат аспект.

В 5ти дом не мисля ,че ще отдаде значение на брака на жената ,развода и т.н.  ? Мисля ,че ще и е трудно в този период ..да си почива да има време за хобитата си …това което обича да прави, всичко  което и доставя удоволствие е в 5дом. В този случай там ,ще има трудности ,които аз не мисля ,че ще бъдат нещо от което трябва да се страхува в момента

# 658
Сатурн в картата е в 6 знак и дом, в опозиция на планетите в Лъв, при това е извън секта и ретрограден, което го прави още по-зъл, защото не е приет от нито една планета, или не може да обменя качества -да подобри състоянието си така да кажем, затова ще се изявява с своята зла природа.....

# 659
А някой като го гледа, че е на трон, ще каже, че е супер...

Общи условия

Активация на акаунт