Астрология - 23 тема (преди да попитате - прегледайте 1 пост)

• 36 800
  • 752
  •   1
Отговори
# 660
6 дом не е ли за работа, а не за семейство? Какво значи извън секта, как се разбира, че е извън и кога че не е извън?

# 661
Това са съвсем различни системи, Елеида говори за старата традиция.
Тя няма нищо общо като концепции с модерната психологическа и популярна астрология, затова е нужно да се премине специализирано обучение.

За планетарните секти можете да прочетете в книгата на Робърт Хенд "Нощ и ден", има я преведена на български език.

А за шести дом/знак не виждам да е споменато в контекста на семейната среда.

# 662
  • При децата ми
Сатурн в картата е в 6 знак и дом, в опозиция на планетите в Лъв, при това е извън секта и ретрограден, което го прави още по-зъл, защото не е приет от нито една планета, или не може да обменя качества -да подобри състоянието си така да кажем, затова ще се изявява с своята зла природа.....

Охх, съвсем се обърках! Добре де, защо Сатурн, когато е ретрограден е още по-зъл? Той нали е планета малефик, това не значи ли, че когато е в ретроградна фаза неговите отрицателни качества ще отслабват, или поне няма да се проявят толкова... Thinking
Това важи ли и за натално ретрограден Сатурн, или важи само в този случай, имам предвид коментирания случай?
Дано се разбира какво питам?

# 663
Интересна статия, отново за характеристики на планетни типове Simple Smile тук са ме описали изцяло като Венерин тип от до, направо като по учебник Joy а уж нямало изцяло еднотипни хора. Странното е, че съм слъцне в Лъв, а съм повече венерения човек, и не се припознавам особено в слънчевия тип човек...
Пише и за Сатурн в статията много интересни неща!

https://uraniabg.com/news/Levin-otkrit-urok-3

# 664
Може би защото е извън секта и затова ретроградността му влошава статуса.
Но ретро фазата би нанесла повече щети, ако Сатурн е със слаб есенциален статус – тогава наистина става по-зъл, особено когато не си е в сектата (в нощни карти над хоризонта, в дневни карти под хоризонта).

# 665
  • При децата ми
Може би защото е извън секта и затова ретроградността му влошава статуса.
Но ретро фазата би нанесла повече щети, ако Сатурн е със слаб есенциален статус – тогава наистина става по-зъл, особено когато не си е в сектата (в нощни карти над хоризонта, в дневни карти под хоризонта).

Добре. Имам конкретно питане: В тази карта по-зъл ли е Сатурн?

Картата е нощна, и Сатурн е есенциално слаб тук, нали, или бъркам?
Важно ми е да разбера тук дали Сатурн ще нанесе повече вреди, тъй като е натално ретрограден? Освен това му предстои и опозиция с транзитен Сатурн.

# 666
  • SF
В кои отношения да е "зъл" Сатурн? Кариерни, семейни, творчески, финансово да притиска, отношения деца-родители-родители на родители? Няма как да стяга всички аспекти от живота и да работи зле при всички транзити. Всички имаме Сатурн в картите си.

# 667
  • При децата ми
В кои отношения да е "зъл" Сатурн? Кариерни, семейни, творчески, финансово да притиска, отношения деца-родители-родители на родители? Няма как да стяга всички аспекти от живота и да работи зле при всички транзити. Всички имаме Сатурн в картите си.

Аз питам конкретно за тази карта.

# 668
В тази карта Сатурн не е в знак на слабост. В Риби няма достойнства, но това е нощна карта и е по-добре да е в женски знак. Освен това си обменя достойнства (смесена рецепция) с Юпитер, разположен близо до Асцендента. Юпитер тук също е средна хубост, няма достойнства и е в нощна карта. Но все пак е в хармоничен аспект с У7, освен това има и приемане между тях (също смесена рецепция). А Сатурн, както се вижда и с просто око, най-много вреди на Венера, чрез опозиция. Тя освен това е в знак на слабост. Тази карта вече сме я коментирали тук, пак по повод оценка на влиянието на планетите. Имам много добра зрителна памет.

# 669
  • При децата ми
В тази карта Сатурн не е в знак на слабост. В Риби няма достойнства, но това е нощна карта и е по-добре да е в женски знак. Освен това си обменя достойнства (смесена рецепция) с Юпитер, разположен близо до Асцендента. Юпитер тук също е средна хубост, няма достойнства и е в нощна карта. Но все пак е в хармоничен аспект с У7, освен това има и приемане между тях (също смесена рецепция). А Сатурн, както се вижда и с просто око, най-много вреди на Венера, чрез опозиция. Тя освен това е в знак на слабост. Тази карта вече сме я коментирали тук, пак по повод оценка на влиянието на планетите. Имам много добра зрителна памет.

Да, да, точно така Сотис, коментирали сме я. Аз питам конкретно за Сатурн тук, защото човека ми е близък и имам поглед върху нещата. Исках да знам тук конкретно Сатурн дали е по-зъл, така да се каже, поради това, че е натално ретрограден?

# 670
Злото му намалява според мен поради рецепция с ъглов Юпитер, който освен това е дорифорий за Слънцето (и от същата секта – дневна, на Слънцето). Ретроградността по принцип отслабва планетата. Сатурн сам по себе си е много бавна планета, а в ретрограден ход още повече забавя ефектите. При него той управлява МС, но не го вижда, въпреки това се намира в десети знак, който е силно място. Имал ли е някакви спънки в кариерното издигане или да се е налагало да сменя професия, да е губил позиция, за която е положил усилия? Сатурн при него обаче няма неблагоприятен есенциален статус и, както казах, обменя достойнства с ъглов Юпитер. Може да вреди и по естествена сигнификация чрез опозиция със слаба Венера. Това обаче не е достатъчно указание да няма брак, тъй като у1 и у7 са свързани и имат приемане, но би могло да навреди на отношенията с особи от женски пол. В тази карта и Луната е слаба, но поне не е поразена с негативен аспект (има квадратура със Слънцето, но те се разглеждат в друг контекст – като лунна фаза). В шести знак е и има тригон със Сатурн в десети (упр-л на МС), така че нейните ефекти ще се усещат в професионален план. Раждането е нощно, тук Луната е водещо светило, а не Слънце в Лъв. Би могъл да бъде и държавен служител, но не съм му анализирала картата за вид професия, тук се водя от позициите в 6ти и 10ти знак. Освен това и Меркурий е ъглов, възможно е да бъде и в специфична фаза – хелиакална (но това без рождени данни няма как да се види), и в секстил с Юпитер около АС (освен това Юпитер е дорифорий, а той е негов "ефор", т.е. представител, диспозитор) може да бъде кандидат за професионален сигнификатор.

Последна редакция: вт, 19 сеп 2023, 11:25 от Sotis

# 671
  • При децата ми
Хм..., ето, че тук ретроградността намалява вредите на Сатурн, а не както се писа, че ще ги засили...

Благодаря за изчерпателния отговор Сотис!
Ами, доста се е потрудил за това, което е в момента. И продължава да се труди. Работи в сферата на медицината.
В отношенията с жените обаче има известни трудности и предизвикателства.

# 672
А, интересно. По Луна-Сатурн точно за медицина предположих, но се въздържах да го пиша, тъй като въобще не бях уверена, нужен е много по-прецизен анализ на професионалната тема. Значи при него те работят като професионални сигнификатори. А какъв профил е в медицината?

При мен Сатурн също е ретро, също е в 10ти знак в нощна карта, но е слаб есенциално. И при все това, че има тригони, носи предимно вреди. Ако говорим за житейски обстоятелства. Ако говорим за вродени способности, там тригоните работят в положителна посока. На ниво събитийност обаче с нищо не помагат. Дори един натален тригон се беше развил много драматично и неприятно, когато двете планети станаха хронократори по прогностика. Но това са ми двете най-слаби планети в хороскопа, като и двете освен това са ретроградни.

# 673
  • При децата ми
Ветеринарна медицина е профилът.

Наблюдавам, че при него от около година и половина има много ограничения. Явно Сатурн слага тези ограничения, и ми е много интересно какво ще се случи при точната опозиция на натален с транзитен Сатурн?
Освен това наблюдавам сякаш някакво подчинение на другия пол...

Последна редакция: вт, 19 сеп 2023, 12:22 от Hrispa76

# 674
Ветеринарна медицина е профилът.

А, не е човешки доктор.
В такъв случай може би по Луна в 6ти знак е показано. Тя е със слаб статус – помага на животинки в нужда, болни и недъгави. Сатурн в 10ти дом е свързан с Луната и Венера, може и тази конфигурация да е сработила.
Между другото за пръв път разглеждам карта на ветеринарен лекар, досега не бях попадала на такива.

Само по един транзит не можем да кажем какво ще се случи, първо трябва да се определят времевите управители за периода, съответно техните транзити ще са най-значими и зависи как ще се конфигурират в прогностичните карти.

Сега при второ сатурново завръщане просто му се активира наталната опозиция на Сатурн със слаба Венера, там може да са ефектите – по тази тема. Такава Венера няма как да не е подчинена – слаба е и във вечерна фаза, намира се в най-слабия ъглов дом. Оста Дева-Риби се свързва освен със служене, също така и с подчиненост. Луната и Марс също са слаби. Вероятно не е човек, който успява да се наложи в отношенията и да диктува неговите условия. Може да се търсят компромисни решения.

А ако се гледа по ведическата система, Сатурн при този господин въобще не е слаб. Минава в собствен знак /мулатрикона/, намира се в 10ти дом, а за Асцендент Телец /сидерален, с отчетена прецесия/ той е със статус на Раджа йога карака и се предполага, че с течение на времето трябва да носи по-добри резултати.

Последна редакция: вт, 19 сеп 2023, 12:50 от Sotis

Общи условия

Активация на акаунт