С какво ви дразнят свекървите? – 144

• 34 254
  • 741
  •   1
Отговори
# 405
Шерилин, а какво ви пречи в момента да се разберете с брат ти? Ако сте съгласни и двамата единия взема апартамента, а другия вилата и оформяте документите. Ако не можете да стигнете до консенсус, и при разпределени имоти ще намерите кусури и можете да се скарате.

# 406
То и по закон е поравно между децата, дори и да не го разделят специално преживе.

# 407
То и по закон е поравно между децата, дори и да не го разделят специално преживе.
Поравно е без завещание. Със завещание при две деца квотите се променят на една трета към две трети

# 408
  • при късмета
Не е точно така. Ако има по един имот за всеки, то и двата са по половин на двамата, а не единия апартамент за единия, другия за другия. Такова разделяне се коментира в момента. Ако имота е един, а наследниците двама, то тогава е ясно

# 409
Да, ама тогава трябва двата имота да са напълно равностойни. Иначе пак едното ще е ощетено.

# 410
Шерилин, а какво ви пречи в момента да се разберете с брат ти? Ако сте съгласни и двамата единия взема апартамента, а другия вилата и оформяте документите. Ако не можете да стигнете до консенсус, и при разпределени имоти ще намерите кусури и можете да се скарате.

Не стигаме до консенсус. Аз не искам да се изпокараме и гледам да съм дипломатична, колкото успявам. Обаче не е въпроса, че някой ламти за една стая в апартамента повече или за вилата. Някои имоти са и на майка ни, трима собственици се явяваме. Други са само между мен и брат ми. Съответно трудно се управлява такава собственост. Мама вече няма как да се справя с всичко. А аз не искам да наливам пари в нещо, което ще ремонтирам, оправя, а утре брат ми ще каже, че не му харесва и като няма делба.. може всичко да замине по дяволите. С него трудно се излиза на глава и той си има негови виждания кое и как. Исках да дадем едно нещо под наем, той се бил обидил. Ама не ми казал. Ходил та ревнал на мама, че не съм го зачела. Как не съм го зачела, като казах, че предлагам да го дадем под наем? Нито съм пуснала обява без да го питам, нито съм направила нещо. Затова е по-добре всичко да е разделено.

# 411
  • при късмета
Да, ама тогава трябва двата имота да са напълно равностойни. Иначе пак едното ще е ощетено.
Ако няма дребнави, не е нужно да са напълно равностойни. Пък и закона предвижда доплащане, ако се заменят неравностойни имоти или части от тях, та не бой се.
Ето на Шерилин случая, рядко вила и апартамент са равностойни. Извън градовете, данъчните оценки са много по-ниски (а тя е определяща за стойността) и ако ще вилата да е 3 пъти по-голяма на площ, може пак да е по-евтина от апартамент в града. Ако данъчните оценки са равностойни, пак на площ няма вероятно да са. Та всеки си има критерии за равностойно и зависи какво ще се хване да гледа и за какво иска да използва имота. Единия е съгласен на вилата (вероятно по-евтиния имот) от сантименти, не заради стойността. Другия гледа друго и така. Ако няма дребнави, делящи сантиметъра, всичко става

# 412
Свекърва ми се оплаква от мен, че не й харесвам снимките в социалните мрежи. Ами, не ми харесват, какво да направя. 😃

# 413
Свекърва ми се оплаква от мен, че не й харесвам снимките в социалните мрежи. Ами, не ми харесват, какво да направя. 😃

Хаххахахаха, моята ми харесва всички и на всяка снимка пише един и същи коментар! 😂

Бтв, свекърва ми и свекър ми отидоха на почивка в едно курортно градче. Отишла и се тагнала от най-скъпия хотел, че да й завиждали. А те спаха на съвсем друго място, ама няма значение! 🤣🤣🤣

# 414
Много държи на твоето мнение.

# 415
Абе, сложи на жената едно лайкче да се радва.

# 416
Ама тя не може да не е честна.Как да сложи, като не й харесват.

# 417
На мен пък през ден ми се пращат рецепти или снимки със сготвени неща, друга тема сякаш няма на света, освен готвенето. Аз също обичам нови рецепти, ама това да чета и да готвя по три ястия на ден ми е в повече вече.

# 418
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
На мен пък през ден ми се пращат рецепти или снимки със сготвени неща, друга тема сякаш няма на света, освен готвенето. Аз също обичам нови рецепти, ама това да чета и да готвя по три ястия на ден ми е в повече вече.
Яденето и пиенето са секса на третата възраст .

# 419
Ми ако не ѝ храниш момченцето 🤣

Общи условия

Активация на акаунт