Покупка от олх

• 2 024
  • 33
  •   1
Отговори
# 15
Веднага се сещам как си купих лаптоп от реномиран магазин, хубава марка, както му е реда. Имаше дефект, всеки ден се ъпдейтваше операционната система и триеше всичко. Направо се зануляваше... Дефектен софтуер, та трябваше да ми преинсталират наново Уиндоуса и да давам още пари.. Имам си едно на ум вече с този магазин, защото те не покривали такива дефекти. Та в случая дори в офиса на куриера може да си бачка ок, у вас може да си бачка ок и на другия ден да лъсне дефекта. А това е само един от стотици проблеми, които може да има един лаптоп...

# 16
  • Somewhere far away
Доставката няма как да е 60лв, дори да е до адрес. Такива скъпи доставки само за обемни и/или много тежки неща, а един лап топ не влиза в тази графа.
Kaк се изказвате така категорично, без да сте запозната въобще как се формира цената на една куриерска услуга в България? Разбира се, че ще струва над 60 лв, всъщност може би над 70 лв, ако доставката е в събота и лаптопа е над 2 кг.
Така ли? я да видим какво пише тук?
ДО 3 кг- ясно и точно. Цената до офис е 4,21, а  до адрес е 8 и стотинки!

Ами излиза че и ти въобще не си запозната. Grinning
Разбира се че не струва 60лв, не говорете глупости.

# 17
таксата за наложения платеж за 2000 лв колко е

# 18
Доставката няма как да е 60лв, дори да е до адрес. Такива скъпи доставки само за обемни и/или много тежки неща, а един лап топ не влиза в тази графа.
Kaк се изказвате така категорично, без да сте запозната въобще как се формира цената на една куриерска услуга в България? Разбира се, че ще струва над 60 лв, всъщност може би над 70 лв, ако доставката е в събота и лаптопа е над 2 кг.
Така ли? я да видим какво пише тук?
ДО 3 кг- ясно и точно. Цената до офис е 4,21, а  до адрес е 8 и стотинки!

Ами излиза че и ти въобще не си запозната. Grinning
Разбира се че не струва 60лв, не говорете глупости.
Аз съм запозната, проблемът е че форума е пълен с хора, които хал хабер си нямат от конкретна тема, но това не им пречи да дават акъл наляво и надясно, че дори и да квалифицират другите като неграмотни и незнаещи. То това е проблем не само за форума, а за цялата държава.
Сега конкретно на казуса. Ето колко струва доставката на 3 кг пратка от офис на Еконт до адрес в събота, с наложен платеж 2000 лв и съответната застраховка, която е задължителна за подобни пратки: точно 75,46 лв.
Та да, права сте- няма как да е 60 лв доставката, защото се оказа че е с около 25% повече. Дано това ви накара да се извините и да приключим темата кой от какво разбира и нужно ли е да го коментира.

# 19
  • Somewhere far away
Супер - това само доказва че не трябва да се купува такава скъпа покупка от такъв сайт!

Моят лап топ е от доверен, надежден и известен сайт, ами доставката не ми струваше и една стотинка. Така че спорът е безмислен.

# 20
  • София
Скрит текст:
Супер - това само доказва че не трябва да се купува такава скъпа покупка от такъв сайт!

Моят лап топ е от доверен, надежден и известен сайт, ами доставката не ми струваше и една стотинка. Така че спорът е безмислен.
И моят, но се оказа с проблем. Така че, гаранция Франция.

# 21
  • Somewhere far away
Имаш гаранция. И имаш право да го върнеш. или ти връщат парите, или ти дават нов.

# 22
  • София
Имаш гаранция. И имаш право да го върнеш. или ти връщат парите, или ти дават нов.
Тц, 2 пъти влиза в сервиз. Уж го оправят, ама явно не напълно. Очаквам да влезе в бокса за един и същи проблем 3 пъти и да му мислят те.

# 23
Здравейте,

В крайна сметка взех лаптопа и нямам проблеми (засега, надявам се да не урочасам нещата хаха).

Както споменах, аз не съм заплащала доставката до офис, 60те лв бяха за доставка в събота до адрес.

В който и да е случай, ако бях решила да върна лаптопа нямаше да прецакам търговеца и щях да поема таксите за доставка, не съм некоректен човек Simple Smile

Съжалявам за премеждията на други потребители, дано всичко се оправи в крайна сметка.

И пак, благодаря за споделените мнения!

# 24
Купувала съм от олх робот прахосмукачка, от лидълските, с приложена от продавача гаранция. стотина лева беше... Така че когато не тръгна вкъщи, го занесох в лидл с касовия бон и ми го отремонтираха безплатно.

Иначе техника избягвам да купувам от олх. И на мен максимума ми е стотина лева, не повече.

# 25
  • sofia
Здравейте,
Използвам темата за моето питане - продадох едни нови мои обувки в платформата. Винаги изпращам с преглед и тест. Вчера видях, че пратката е получена; пише също “Отказ от преглед и тест” (Спиди е куриера). Малко по-късно жената ми писа, че всъщност обувките ѝ били големи и можело ли да ми ги върне (не съм търговец)?? Вие как бихте постъпили? Тя е можело да отвори и пробва, но не го е направила…

# 26
Ако връщането е за нейна сметка, е същото като да ги е мерила в офис, и пак да върне - и в двата случая двете доставки тя ги плаща...

# 27
  • sofia
Да де, но аз вчера тъкмо се зарадвах, че съм ги продала Simple Smile И сега наново обява и т.н. На мен ми се е случвало същото като купувач, но не съм си и помисляла, че мога да ги върна, а съм пускала нещото да се продава. Та, не знам.
Ако връщането е за нейна сметка, е същото като да ги е мерила в офис, и пак да върне - и в двата случая двете доставки тя ги плаща...

# 28
Бих направила проблем, ако ги е повредила или не си е платила двупосочно доставката. Друг ще ги купи.

# 29
Да й предложеш тя да ги пусне за продажба?

Общи условия

Активация на акаунт