Бременна съм, а не искам да живея тук

• 11 939
  • 418
  •   1
Отговори
# 255
Аз съвсем сериозно смятам, че ти или изобщо не осъзнаваш в какво положение си, или мажеш, за да спечелиш съчувствие. В единия абзац говориш за големи разходи, в следващия имаш спестявания. В един абзац не си сигурна дали мъжът иска и теб, и детето, в следващия вече си сигурна, понежене искал да ходи в големия град. Ти си отишла в малкия град и сега мъжът виновен за твоето решение.
Не знам, на мен ми изглеждаш все по-зле и съвсем приятелски ти казвам - изборите ти са точно тези, които аз посочих - сядаш си на задника на село с детето и мъжа, или махаш детето и отиваш в големия град. Защото с това поведение, което демонстрираш в момента, си доста изнервяща. И ако про някоя друга бременна, която си иска детето, може да мине за хормонален дисбаланс, при тебе няма как, личи си, че това дете го виждаш като инструмент да манипулираш мъжа. Ако и той го вижда така, а аз ти гарантирам, че минимум му се прокрадва идеята, то скоро може и сериозно да заговорите за аборта и раздялата.

# 256
  • ЯМБОЛ
Тя да си отговори на въпроса,кое ще я направи щастлива-дете,мъж,семейство в малък град или маникюристка в голям град сама.Не е дете,момиче,а жена на 31г.с два аборта от несполучливи връзки и избори,Кито са нейни.Сега да си стои кротко,да кара спокойна бременност,да роди здраво дете ,да създава комуникация с местните и постепенно ще се оправи положението.Светът е голямо село!

# 257
  • тук-там
Ми ,не всеки е удовлетворен да живее на село, па макар и в Испания. Без нормална работа и зависещ от мъжа си.
Стига сте съдили,  колко от вас живеят на село без удобства и социален живот?
Аз също не мога без Мол, кино, театър, кръчми, кола и екстри.

И всичкото това с малко дете и без доходи? Евала....!

# 258
Ми ,не всеки е удовлетворен да живее на село, па макар и в Испания. Без нормална работа и зависещ от мъжа си.
Стига сте съдили,  колко от вас живеят на село без удобства и социален живот?
Аз също не мога без Мол, кино, театър, кръчми, кола и екстри.
Абе и аз не мога. Ама мога да си позволя да живея при мола, театъра, киното и кръчмата, с кола и екстри, без да се налага да ми ги плаща някой, сама мога да си ги платя...

# 259
Всеки може без мол. На авторката не и подхождат на положението превземки
пък и  къде е писала, че е  в село без удобства.  Едва ли ще я карат да храни кокошки и да ходи във външна тоалетна. Доколкото прочетох се оплаква от липса на българи и хора, които си правят маникюр. Човек едва ли отива в Испания за да е с българи, а маникюра не е единственото нещо, което може да се работи.  Щом е добра в тази професия,  значи е сръчна и има  творчески способности, ще усвои и други умения.

Въобще този казус ми идва малко като човек да си създава зорлем проблеми.

# 260
И аз харесвам мол, театър и шопинг, не че не мога без тях, но си ги плащам сама.

# 261
А има и един друг момент, който тука не коментирате.
Тя е без работа, ама има претенции той да напусне неговата работа, за да идат в Севиля. Това е меко казано необмислено, да не кажа по-груба дума, особено ако тя му твърди, че това е в името на детето. Аз на мястото на мъжа много сериозно бих се замислила какво правя с такъв човек.

# 262
И аз харесвам мол, театър и шопинг, не че не мога без тях, но си ги плащам сама.

Никой нормален човек няма да си махне детето, за да не изпусне мола,  театъра и шопинга, а авторката е горе долу  пред тая дилема.

# 263
  • ЯМБОЛ
И тази ситуация не може да я свали от розовите облаци,въпрос на капацитет.И ако продължи по повея на вятъра,ще кукува накрая сама с котка.

# 264
Що сме сигурни че град като Ловеч там няма тези екстри? Доколкото знам си имат всичко навсякъде.

# 265
А може би просто авторката държи да е финансово независима, а това не става без работа. Хубаво мъжът ще я издържа докато си гледа спокойно детето, ама ако му щукне да я изгони, тя какво прави? Няма да коментирам желанието за живот в по-голям град, защото аз лично не си представям да живея в малък град или село, но тук авторката не мрънка само за живота в селото, а за липсата на перспективи за нея. Не се е запънала само за маникюрите та толкова да го коментирате.

# 266
Ти чак след като забременя ли реши, че не искаш да живееш на село? Преди това не сте ли обсъждали да се преместите обратно? Той като ти каза да спреш хапчетата, ти помисли ли, че не искаш да живееш цял живот на село? Или смяташе, че веднъж бременна ще успееш да му извиеш ръцете?
Обсъждали сме много пъти преди да забременея, никога не получавам еднозначен отговор, един ден казва, че е склонен да се преместим, друг ден казва, че не иска да живее в голям град.
Изобщо не е вярно, че използвам бебето, за да го манипулирам, това беше и преди да забременея и сега е същото - просто искам да помисли малко, че и аз искам да имам някакви възможности за работа и социални контакти, за да се чувствам пълноценен човек.
Нарцùса, какво не разбираш - да, имам спестявания от времето, когато работех. Какво общо има с това, че за да работя сега с Севиля ще ми отива половината или цялата  заплата за влака, ако е на половин ден? Във връзка с последното ти мнение, той си имаше добра работа и в Севиля и фирма, в която биха го наели веднага, ако се върне. Той напусна, защото намери работа в родния си град, където иска да живее, която го устройва. Разликата е, че в Севиля аз също ще имам възможности, а тук не. Не става изобщо въпрос за молове и театри и не става въпрос за "великата" ми "професия",защото аз в момента искам да работя каквото и да е (стига да не е тежко физически), а не намирам.

# 267

Никой нормален човек няма да си махне детето, за да не изпусне мола,  театъра и шопинга, а авторката е горе долу  пред тая дилема.
Извъртате пак нещата. Авторката, не иска да живее на село, без особена реализация ,без доходи, без приятели, зависеща изцяло от мъжа си. И като се затвори с детето, съвсем ще я втаса. А Севиля е прекрасен град, била съм там и вероятно има много повече удобства и среда.

# 268
Аз пък не разбирам мъжа тук - значи ще имаш възможности за живот и реализация в град като Севиля и доброволно ще се върнеш в родното скучно село. Много неамбициозно ми се вижда.

# 269
Но в крайна сметка съм тук, за да сме заедно.
Да си оставя детето и да си замина няма как да стане.

Тоест ще направиш аборт, но ще останеш да живееш с него.
Мда....

Общи условия

Активация на акаунт