Бременна съм, а не искам да живея тук

• 11 942
  • 418
  •   1
Отговори
# 240
Ако не иска детето, темата нямаше и да я има. Аборт щеше да направи.

# 241
По-скоро се притеснява, че след трети аборт може да няма повече деца.

# 242
Ако не иска детето, темата нямаше и да я има. Аборт щеше да направи.
Проблемът май е, че абортът ще махне не само детето, ами и мъжа от картинката...

# 243
С други думи - авторката сама се е нахендрила в тази трудна ситуация. Затова премислянето и планирането никога не са излишни.

# 244
  • Сф
Вижте какво, този човек не е сериозен. Не може до вчера да си говорите уж как майка му ще помага за бебето , а днес да и казва- прави аборт,щото не си пасваме във вижданията и се разделяме. Имам аз подобен случай и то с немец. Фантазират си разни неща, но като дойде яйцето до д-то и се извъртат на 180°.
Всъщност какво става , ако авторката каже ,че няма да прави аборт? Поне го знае кой е надявам се.Че се сетих за един италианец пък сега..те пък как лъготят и накрая ти казват- оправяй се- твоя работа!
Слава богу, мама ме е родила с акъл и не са мои ситуациите, но са често срещани. Просто човек първо трябва да е самостоятелен и после да предприема важни промени. Нашата авторка за съжаление не е самостоятелна ,струва ми се все гледа към кой да се присламчи - баща, майка , мъж. .и докато родители няма да върнат детето си , то мъже боклуци - бол. Но именно защото жената плаща цената. ,трябва повече да мисли.. а сега накъде ...

# 245
Не мога да ви отговоря дали иска или не иска детето, защото и аз не знам. Казва, че го иска и го е искал, но сега вече не вижда бъдещето ни заедно, питах го защо не го е помислил преди това, казва че имал надежда да се оправят нещата. Т.е. е имал надежда изведнъж да стана много щастлива от факта, че живеем в град, където не мога да си намеря работа, не знам. И аз имах надежда, че ще си намеря работа. Не работя в Севиля, защото повече от половината ми заплата ще отива по пътищата, например билет за влака в едната посока е 12 евро най-малко. Ако го правя ще е да ми минава времето, не и за да имам нормален доход, а както някой каза на половин работен ден, значи всичко ще отива за влака. Записала съм шофьорски курс.
Някой беше писал, че съм питала дали иска бебе и той казал ок, ми не беше така, аз отдавна го исках, още докато живеехме в Севиля. В един момент ми каза, че и той иска и да спра хапчетата. Искам дете, не е само защото не искам да правя трети аборт. Определено не виждам приятеля ми като златен билет, ако беше така щях да съм доволна да не работя и да си гледам детето. А аз искам да работя, вече няколко пъти казах, че си търся работа и гледам обяви всеки ден, ама няма, не ми пречи временно или колкото е нужно да работя нещо друго.
Като стана дума за Ловеч, имам приятелка, която живее там, сега завърши второ висше, и вече шести месец не може да си намери работа, с две деца.
НарцùсаТова не знам защо го пишеш, но ще ти отговоря - имам възможност да направя аборт и да ида в големия град сама, имам спестявания като за начало, но защо да го правя? Не искам да го махам, а ако го направя за какво ми е да ходя сама в Севиля като мога да се прибера в България, не при мама, а в голям град, за да работя и да почна отначало. Но в крайна сметка съм тук, за да сме заедно.
Да си оставя детето и да си замина няма как да стане.

# 246
Тя иска едно, той друго и никой от двамата не иска да си промени мнението, той не ще да се мести в големия град, тя не ще да живее в малкия, ами остава големия и малкия град да се дигнат и да си разменят местата  ¯\_(ツ)_/¯

# 247
Е ква точно отговорност се очаква от него, да зареже всичко и да дойде с нея в България, щото тя била патриотка, мама й липсва и тук я очаква фамилния замък? Нали той има там работа и ще я издържа? Ами ако не може да си позволи да издържа семейство в Севиля, докато тя гледа детето и няма доходи, пък и той планира да учи. Надали и той е високо платен професионалист, щом на трийсетина и няколко тепърва планира да учи. Отишъл е в големият град да си намери жена, и да се върне в родния.
Аман от принцеси с претенции. Тя в тая Севиля нито близки има вече , нито приятели. Ама зор, та зор.
П. П. Като искаш детето и да си с него, потърси някакъв друг вариант за работа. Не си ядрен физик в крайна сметка. След време ще съжаляваш. Щото идалговците, искащи дете от теб съвсем ще свършат.

Последна редакция: вт, 21 фев 2023, 20:54 от Прекрасная Василиса

# 248
  • Пловдив
Е ква точно отговорност се очаква от него, да зареже всичко и да дойде с нея в България, щото тя била патриотка, мама й липсва и тук я очаква фамилния замък? Нали той има там работа и ще я издържа? Ами ако не може да си позволи да издържа семейство в Севиля, докато тя гледа детето и няма доходи, пък и той планира да учи.
Аман от принцеси с претенции. Тя в тая Севиля нито близки има вече , нито приятели. Ама зор, та зор.
Момичето не иска в България, а иска в най-близкия голям град, Севиля.

# 249
Авторката, мъжът ти ли те натиска да почваш работа, та листиш обяви? Нали си бременна, гледай си бременността и после ще си гледаш детето. Ще опознаеш града, хората, ще придобиеш още някое умение, ще си намериш и работа, като му дойде времето. Може и онлайн да си намериш нещо,  за такава работа не се пътува и няма значение къде живееш.  Абсолютно не вярвам тоя град да е чак толкова противен. И там хора живеят, деца гледат.
Я се успокой малко, прегърни мъжа си, кажи му, че всичко ще се оправи и да не ти намира кусури, защото сега си в особено състояние.
Щом  сте направили дете и то нарочно, ще направите и усилия да се разберете.

# 250
Е, Ловеч бил малък,  аз дадох пример с малък град, 3-4 хил жители и не всички са тук, има в чужбина да са заминали. Сезонно има доста да ходят , изкарат  заедно нещо ,тук замразят магазин или друго. И фризьорката си има клиенти при 3000  жители ,да кажем 1500 жени, по-малко са даже има бебета.
  Но след 3 години работа да направи клиентела. Ти защо изключваш това - рекла си ,не мога да живея тук и това  е.

# 251
Ти чак след като забременя ли реши, че не искаш да живееш на село? Преди това не сте ли обсъждали да се преместите обратно? Той като ти каза да спреш хапчетата, ти помисли ли, че не искаш да живееш цял живот на село? Или смяташе, че веднъж бременна ще успееш да му извиеш ръцете?

# 252
Мъчиш се да му извиваш ръцете с бебето, то не е бебе де, а 7. седмичен зародиш. Нищо не му предлагаш в замяна, само глупави претенции. Не знам докога ще те търпи.

# 253
  • Great Britain
Авторке, разбирам дилемата голям - малък град.Възможностите в големия нямат нищо общо с малкия. Няма ли вероятност за компромисно решение?

# 254
Ми ,не всеки е удовлетворен да живее на село, па макар и в Испания. Без нормална работа и зависещ от мъжа си.
Стига сте съдили,  колко от вас живеят на село без удобства и социален живот?
Аз също не мога без Мол, кино, театър, кръчми, кола и екстри.

Общи условия

Активация на акаунт