Бременна съм, а не искам да живея тук

• 11 935
  • 418
  •   1
Отговори
# 285
Ако съм на твое място си вземам партакешите и при мама се прибирам.
Бих го родила тук в България, пък той после да се разправя да прави днк тестове. Бих писала баща неизвестен.
Хич не ти трябва такъв.

# 286
Не знам четете ли ли само пишете. Авторката каза, че майка й, като разбере че е бременна, ще я посъветва да си стои при бащата на детето. Майка й живее в малък град и едва ли е в състояние да й помогне. Няма нужда да я пращате при майка й.

# 287
Да добавя към горния пост и че майката живее с дядото, който утре може да легне на легло (ако вече не е, това пак по думи на самата авторка). Като сложиш една безработна жена с пеленаче, картинката става оле мале.

# 288
Ох, стига толкова с тоя голям град.
Бас държа, че си от малък град в България, родителите ти са обикновени бачкатори, и образование никакво нямаш.
И че си  единствено дете, свикнало да получава цял живот от мама и тати всичко, което поиска, стига да топне с крачета.
Вече си голяма, като си  решила да имаш дете, ще гледаш кое е най добре за детето, не за теб. И не излизай пак с номера за българското училище. Нямаш среда и работа, тъпо и скучно ти е. Като се роди детето и останеш сама с него, няма да ти е скучно, гаранция, независимо къде точно живееш.

# 289
  • USA
Дори самия и ник означва, че НЕ ЗНАЕ...
В първия си пост в бгмама пишеш, че решението е общо, защото "не ви се живеело в големия град", сега е странно да казваш, че решението е негово.
Има "Испанска " тема тук на родители, има ФБ страници на Българи в Испания, може пък някой да ти е наблизо и да ти помогне с работа.Нищо не се знае.

И пак да питам за тоя университет къде се намира?

# 290
Бор_яна, съгласна съм за салона, аз също удължавам мигли и още някои допълнителни неща и даже това ми беше идеята първоначално. Според мен няма достатъчно търсене тук, за да отварям салон, сега с бебе на път още повече, ще сложа всичките си спестявания и после какво, ако не върви. А след като родя да го отварям как да стане като вече няма да имам спестявания, нито работа.
Quo Vadis, тук майчинството е 4 месеца и след това или ги дават на ясла или детегледачка, ако няма баби наоколо.
 Olivia Thomas, ще учи дистанционно, само за изпитите се ходи в друг град. Ами общо е решението, след като съм се съгласила. Вече казах, че явно съм имала грешна представа от посещенията ми в града преди да заживеем тук. Сгрешила съм.
Университета се намира в друга част на Испания, той иска да учи дистанционно.
Nevena Virolan, прочетох, че медикаментозния аборт се прави до 7г.с.

Последна редакция: вт, 21 фев 2023, 23:00 от Yo que se

# 291
  • София
Каква реклама си направи за да знаят хората, че те има и има какво да им предложиш?

# 292
  • USA
Майка му няма ли приятелки разни "баби" за клиентела. Тя какво работи, не може ли да помогне с работа, той има приятели не може ли да ти намери работа.

# 293
Като всичко е толкова просто и уредено там, отивай сама с детето в Севиля. Разделяте се и си поделяте грижите. Работиш, детето на ясла, при таткото, при детегледачка.
Или сигурно не е толкова просто и уредено?

# 294
На твое място си събирам багажа и си идвам да раждам в България. Аз поне в нашия малък град безработна маникюристка не познавам, въпреки че вече са под път и над път. И за всички се чака за часове със седмици. Май не познавам и друга жена, освен мен, която не си прави маникюр. Доста от тях работят и по време на майчинството, обикновено у дома, докато бебето спи.
Колкото и да обичам един мъж, няма начин да се поставя в ситуация да съм зависима от него, всичко става. А той те поставя точно в такава ситуация. Може и да си е мислел, че като забременееш ще клекнеш и няма къде да ходиш.
Здравните осигуровки можеш да си ги прехвърлиш в България. Имаш някакви спестявания, може да си наемеш квартира в твоя град и майка ти да е на близо. Ако се прибереш сега, имаш още 6-7 месеца да работиш, преди да родиш. За мен това би бил най-приемливият вариант.

# 295
Nevena Virolan, прочетох, че медикаментозния аборт се прави до 7г.с.

Не, до 9 г.с. се прави обикновено. Но е възможно да има някаква регулация в различните държави или клиники. Не съм в Испания и не знам за там как е.

Изобщо не я поставил той в никаква ситуация, пък чак да клек ела като забременеела. В ситуацията се е поставила сама, а както виждаме той вече ѝ е казал, че не иска бебето с не заради твърде различните им представи. Не е и да се пъне да я задържа при себе си.

# 296
Ами като се роди твоето, ще вземеш още 1-2 да гледаш, хем няма да ти е скучно, хем доходи ще имаш. И що си мислиш, че на работа, с малко дете на ясла, в голям град ще имаш много време да се размотаваш по кафета, ако няма кой да ти помага? Или ще вземеш мама от България?

# 297
  • Paris, France
Каква реклама си направи за да знаят хората, че те има и има какво да им предложиш?

В испанските и френски малки градчета не е толкова просто и няма търсене. Боряна е права, но за България. Всички англичанки и българки са писали, че в Испания е трудно извън големите градове и курортите. Едната ми маникюристка тук, рускиня, беше работила в Испания и правела всичко от епилация и татуиране, през маникюр до разни избелвания и едвам свързвала двата края. Тук работи сама, в помещение 2×4м, само маникюр и е непрекъснато заета от 10 сутрин до 11 вечер.

Yo que se, тук е до 9 или 10 седмица и става веднага. Посещение при гинеколог, ехография за датиране на бременността и гълташ хапа пред него. Няма психолози, чакане, друга консултация. Разбира се зависи от здравословно състояние, възраст, но е бързо. Обади се веднага на гинеколог. Знам, че не се минава през джипи, но не знам как стоят нещата в Испания. Съветвам те да не гледаш екрана докато правят ехографията и да не мислиш за бременността като за бебе. Обади се още утре, а размисли тези дни!

Ами като се роди твоето, ще вземеш още 1-2 да гледаш, хем няма да ти е скучно, хем доходи ще имаш. И що си мислиш, че на работа, с малко дете на ясла, в голям град ще имаш много време да се размотаваш по кафета, ако няма кой да ти помага? Или ще вземеш мама от България?

Ако освен моето трябва да гледам още едно или две, ще умра от умора, но и скука. Друго си е кафенце и дискотека в Севиля.

# 298
Ми то живота с мама, тати, гадже, дискотеки и кафенца, без отговорности към деца е до време. Щото после идват котките.
Пък и нали основният й проблем е, че няма работа. Както казах вече, с докторска степен по маникюр в ЦЕРН не търсят хора.

# 299
Няма нужда да се прекалява. Авторката не иска нещо кой знае какво, просто то е диаметрално противоположно на желанията на партньора ѝ. Не гледат в една посока и дори да не се разделят сега е възможно връзката им да не издържи много. Надявам се все пак тя да вземе правилното за нея решение и да е удовлетворена от избора си. Ако запази бебето обаче да се нагласи, че ще си стои където е в момента.

Общи условия

Активация на акаунт