Бременна съм, а не искам да живея тук

• 11 886
  • 418
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Ей как ми мина през акъла, че става дума за любимата ми Андалусия! Едни бели къщички, едни пусти улици и едни баби и дядовци по пейките... Идилия! На такова място аз лично ще издържа към седмица, преко сили две.

# 346
На мен ми се струва, че мъжът е някакъв кофти тип. Не ми харесват разсъжденията и приказките му (поне както са представени тук). Авторката повече ще си съсипе живота, ако прави семейство с такъв.

# 347
Не виждам с какво е виновен той. Авторката уж не иска в малкия град, уж остава без работа...а забременява. На 21 може да мине, на 31 аз имах две прекратени връзки по тези причини, а не два аборта и дилема за трети, без извинение.

# 348
Авторката само за проблема мрънка и пише, за решение не.
Затова и е на това положение. И то цял живот.
Имам чувството, че докато вземе решение, ще и изтекат водите.

# 349
И аз на горното залагам. Не разбрах към какво решение се е ориентирала в момента.

# 350
Авторке, какво си склонна да направиш в тази ситуация? Обмисляш ли възможността да се върнеш в България и тук да си гледаш детето? Или абортът е сигурен?

# 351
Каква любов и семейство с мъж, за когото е важен само неговия комфорт. Жената иска да има възможност да работи и това е най-нормалното нещо на света. Мен пък ми е странно да ѝ се обяснява как не е за изпускане възможността да се остави на издръжката на мъжа и как си е уредила живота, пък що била нещастна. Ами и аз да съм безработна 4 месеца, и аз ще съм нещастна. И много бързо ще ми изстинат чувствата в такава ситуация.
Сглупила е, че го е последвала в малкия град, сглупила е и да забременява, спор няма. Но станалото, станало.
Не разбирам и защо жени с претенции с такъв кеф се нахвърлиха да тъпчат момичето. Проста била, необразована била, нямала професия. То щото тези на бюро са цъфнали и вързали. Една маникюристка изкарва два пъти колкото една счетоводителка. И изобщо как пък някакви маникюристки, фризьорки, че дори и сервитьорки си позволяват да имат претенции, най-доброто, което може да ти се случи, ако не си учила, е да намериш някой да те издържа.

# 352
И аз това се опитвам да обясня и за мен е неразбираемо да я съветват да остава с този мъж.

Каква любов и семейство с мъж, за когото е важен само неговия комфорт. Жената иска да има възможност да работи и това е най-нормалното нещо на света. Мен пък ми е странно да ѝ се обяснява как не е за изпускане възможността да се остави на издръжката на мъжа и как си е уредила живота, пък що била нещастна. Ами и аз да съм безработна 4 месеца, и аз ще съм нещастна. И много бързо ще ми изстинат чувствата в такава ситуация.
Сглупила е, че го е последвала в малкия град, сглупила е и да забременява, спор няма. Но станалото, станало.
Не разбирам и защо жени с претенции с такъв кеф се нахвърлиха да тъпчат момичето. Проста била, необразована била, нямала професия. То щото тези на бюро са цъфнали и вързали. Една маникюристка изкарва два пъти колкото една счетоводителка. И изобщо как пък някакви маникюристки, фризьорки, че дори и сервитьорки си позволяват да имат претенции, най-доброто, което може да ти се случи, ако не си учила, е да намериш някой да те издържа.

# 353
Претенциите не се споменават във връзка с професията ѝ толкова колкото с необмислената и безотговорна бременност, с която хем не може да се оправи сама, хем иска да стане на нейното.

# 354
Човекът иска да се отърве без всякакви последствия и без вероятност за бъдещи контакти по какъвто и да е повод. Той си знае какво е приживял и на какво е бил подложен, за да стигне до там. Негово право е, включително и това да не иска негово дете да бъде отглеждано незнайно къде и при какви условия. Авторката тук изглежда неуравновесена и за няколко дни поднесе сто версии, кой знае на живо какво чудо е. Така че добър, лош - свирено е, не я иска.
Колкото и да се опитвате тук да го очерните от женска солидарност, изобщо не го виждам толкова зле. "Грехът" му е, че не скача на всеки каприз, и че влага малко мисъл в действията си. Но явно търпението му е свършило.
Не коментирам изобщо съветите да ражда - било там, било тук, то лъжи, то бягства, то чудо. Жената очевидно няма капацитет и възможност да отглежда сама дете. Като я нахъсате, после вие ли ще я издържате? Тя не е готова да отглежда дете в двойка (очевидно вече и това не е опция), какво остава сама.

# 355
  • СИ
Каква любов и семейство с мъж, за когото е важен само неговия комфорт. ...

Тя си го е избрала. Не са я сватосвали. Кой трябва да си отваря очите вместо нея?

# 356
Той е виновен основно, колкото и да се опитват тук да ти пробутат, че виновната си ти. Той и само той, "мъж", а бяга от отговорност. Кажи му в прав текст, че е направил дете, не те е пазил и ще си поеме отговорността. Не го заплашвай, че ще се прибереш в България, кажи му, че ще отидеш в голям град, където ще имашп възможност за реализация и съответно за финанси, с които да гледаш детето, а той ще плаща издържка, ако не иска да участва в живота ви. Точка, да се оправя.
Напротив. Нито я е изнасилвал, нито я е карал зорлем да спира хапчетата. Един мъж може да пази жена от забременяване само и единствено ако НЕ прави секс с нея. Изобщо. Оттам нататък жената е длъжна да прави сметка с кого, колко и как, ако не иска да загази здраво и после да се чуди и мае по форумите какво да прави. Мъжете са мъже, даже и най-отговорните трябва да бъдат смятани за кажи-речи безсилни пред нагона си. В крайна сметка истината е, че човек може да е 100% сигурен само и единствено в своя разум.

Човека е предложил да поеме отговорност. Или тя остава с него и гледат детето, или тя маха детето и е свободна да прави каквото ще. Последвалото мрънкане и разтягане на локуми от нейна страна просто го е убедило, че по-добрия вариант е втория. С човек, който не знае какво иска и не може да вземе в ръце собствения си живот, е много трудно да се разбереш, а още по-трудно е да живееш с такъв. Честно казано по това, което аз разбрах от обърканите писания на авторката, него го разбирам много повече от нея.

# 357
Tess_d, а как мъжът да прави семейство с жена, за която е важен само нейния комфорт?
И тук изобщо не става въпрос дали в България маникюристките изкарват повече пари от счетоводителите, щото има и счетоводителите, и счетоводители.
Въпросът е какви са приоритетите на авторката и дали е готова на "огромната" жертва да живее в малък град и да работи нещо различно от нокти в името на семейството.

# 358
Ми да работи, той не я спира даже я насърчава. Дори и предложиха и до големия град да пътува. Все нещо не ѝ изнася. Може да работи и за себе си, така дори и в малък град ще изкарва нещо. Но нея я е страх да започне, нали уж е добра и има машини и всичко. Освен това първите 2 години има доста облекчения.

# 359
Момичето каза, че е търсило работа и че дори е работила преди, но не са се получавали нещата. Ако няма много възможности в малкия град, тя откъде да ги намери? Да, възможно е и да не се опитва сериозно, а повече да мрънка - няма как да знаем. Но може и да опитва, нищо да не се случва и да се ядосва и разочарова. И това да допринася за кофти нагласата към живота в малкия град.

Общи условия

Активация на акаунт