Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 60

• 26 664
  • 746
  •   1
Отговори
# 195
За течните дето се пият като сироп и аз съм се чудила доколко са стабилни, а ако са - как е постигнато това.
Купувам си на капсули и се надявам че в тях е достатъчно защитена от окисляване... аз риби и подобна сволоч не пипвам и с пръчка, никакъв шанс да си набавям достатъчно с храната. Ленено семе съм си купувала и съм добавяла в храната, но и него няма как да знам къде и как са го съхранявали, освен че е неефективно и ще ми трябват големи количества и редовно. Наясно съм че има и в други храни, но е сравнително малко количество.
Та така - гледам да елиминирам омега 6 от менюто си доколкото мога и да си добавям по малко омега 3 с капсулите и го считам че работи за мен поне.

# 196
Да,така е,всеки си преценява.Едва ли толкова производители в света не са се усетили,че омегата им е нестабилна и бързо се окислява.

# 197
  • here, there, everywhere
Да,така е,всеки си преценява.Едва ли толкова производители в света не са се усетили,че омегата им е нестабилна и бързо се окислява.
dt,

Както споменах, целта ми не е да провокирам дискусии, нито на всяка цена да си налагам мнението. За да завърша и повече не смятам да говоря по темата ще споделя,  че за мен, като човек със стаж във фармацевтичната индустрия, коментарът ти звучи много наивно.

# 198
dt,

Както споменах, целта ми не е да провокирам дискусии, нито на всяка цена да си налагам мнението. За да завърша и повече не смятам да говоря по темата ще споделя,  че за мен, като човек със стаж във фармацевтичната индустрия, коментарът ти звучи много наивно.

Моята омега 3 е на Хая лабс. Държа я в хладилника. Гледам редовно да пия, пък дано не се окисли.

# 199

dt,

[/quote Ти спомена, че си чела публикации и изведнъж си била във фармацевтичната индустрия.Хубаво е че не искаш дискусия,но все пак си изразила мнение,което може да бъде коментирано.По една случайност и аз съм била в тази индустрия и знам по какъв начин се произвеждат лекарства.За добавки,особено в България,не искам да коментирам.Готови субстанции се опаковат в цехове и се лепят етикети.Пускат се на пазара къде с контрол,къде без.

# 200
Той на добавките контролът като цяло не е какъвто е на лекарствата, така или иначе. Да, някои фармацевтични компании правят лекарства, а освен тях правят и добавки. Но има и такива дето само добавки правят, а лекарства не.
В индустрията като производство не съм била, но пък се нагледах на дистрибуцията - идват представители дето са хем напористи, хем сладкодумни, промотират там нещото дето естествено тяхното е най-великото нещо, обещават бонуси и подаръци... и после ако питате в аптеката кое е по-добро, ще ви препоръчат което този месец е на ред да се препоръчва. При лекарите доколкото знам има и по-сериозно стимулиране да предписват съответната марка добавки. Там не минават с по някоя подарена опаковка близо до срока или бяла манта с рекламно лого и химикалки и тефтерчета.
Добавките и те са ми като всяка друга част от диетата ми - купувам каквото съм си избрала и се надявам че е ОК. То какво друго ми остава? Аз и на храната в магазина много нямам вяра винаги, но и да спра да ям не ми е вариант. То ако смятах че храната е каквото трябва да бъде, на добавки нямаше да посягам чак толкова. Е, освен на коментираните с омега 3 вероятно.

# 201
Много си права,но много хора се предоверяват.Масово се спекулира и е хубаво да се прави информиран избор,до колкото е възможно.Отнема време и усилия,но си струва.

# 202
Моят информиран избор е да приемам течна форма на Омега 3.

# 203
Здравейте, нова съм тук. Доста се разрових в темата, но не открих това , което ме интересува!
От близо месец съм на кето режим, нямам ИР а няколко излишни кг- около 5-7. Чувствам се добре, отминаха всякакви първоначални неразположения( главоболие, умора) и вече свиквам с този начин на живот, свалила съм 4кг до момента., проблема е, че няма следа от цикъла ми( седмица закъснение) и съм притеснена, четох , че е нормално за жени на диета, но все пак…
Има ли сред Вас с подобен проблем? Да спра ли кетозата или да се надявам, че ще се саморегулира цикъла ми? Моля, споделете опита си🙏

# 204
Според мен без да съм специалист в тази област, ако добавката е качествена и се съхранява добре и се консумира в кратки срокове не би трябвало да има проблем. Аз лично с храната трудно бих си набавила достатъчно омега 3 и предпочитам да взимам добавка.
Иначе да дам само идея, че и в амазон има не лоши варианти на омега 3. Аз поръчвам от английския обикновено с доставчик, защото винаги мятам и по някое спрейче на Betteryou в количката, но може и от немския.

Lurdes, не си спомням да съм имала забавяне в цикъла, но при рязко сваляне на кг не е изключено. Все пак седмица забавяне не е кой знае колко, не се притеснявай, може да се появи тези дни. Мисля, че при повечето от нас предменструалните симптоми почти са изчезнали, така че ако и при теб е така може да се появи съвсем неочаквано 🙂

# 205
  • here, there, everywhere
[/quote Ти спомена, че си чела публикации и изведнъж си била във фармацевтичната индустрия.Хубаво е че не искаш дискусия,но все пак си изразила мнение,което може да бъде коментирано.По една случайност и аз съм била в тази индустрия и знам по какъв начин се произвеждат лекарства.За добавки,особено в България,не искам да коментирам.Готови субстанции се опаковат в цехове и се лепят етикети.Пускат се на пазара къде с контрол,къде без.
[/quote]
Едното не изключва другото😜.
Ако се чувствате добре с омега и сте сигурни в това, което взимате, няма проблем. Хубаво е да се споделят и различни виждания за по-информирани избори и решения.

П.С. За България не знам и не се наемам да коментирам. Тук мнение и познания нямам.

# 206
Здравейте, нова съм тук. Доста се разрових в темата, но не открих това , което ме интересува!
От близо месец съм на кето режим, нямам ИР а няколко излишни кг- около 5-7. Чувствам се добре, отминаха всякакви първоначални неразположения( главоболие, умора) и вече свиквам с този начин на живот, свалила съм 4кг до момента., проблема е, че няма следа от цикъла ми( седмица закъснение) и съм притеснена, четох , че е нормално за жени на диета, но все пак…
Има ли сред Вас с подобен проблем? Да спра ли кетозата или да се надявам, че ще се саморегулира цикъла ми? Моля, споделете опита си🙏
Аз бях така, когато минах на кето режим. Минах рязко на стриктно кето от 30 годишно хранене основно с картофи. Първия месец менструацията ми закъсня с10-11 дни. Подобно на теб, и аз се бях шашнала какво става, но се замислих, че явно с тази рязка промяна в храненето и хормоните са се разбичкали, оттам и цикъла. От втория месец нататък си ми идваше навреме. Нещото, което ме радваше при стриктното кето и цикъла беше това, че нямах нито ПМС, нито /по-важното за мен/ адските коремни болки първия ден. Откакто имам цикъл, първия ден ми е ад откъм болки. Колко болкоуспокояващи пия в този ден... няма да казвам. Стриктно кето спазвах 5-6 месеца, после минах на ВМ-НВХ. На по-либералния режим, болки в корема първия ден пак имам, но поне ПМС нямам. Та... дай си време, мисля, че и при теб е от рязката промяна в храненето.

И да използвам, и тук да благодаря на magina Green Heart , която беше така добра да ми поръча Омега 3 от Айхерб. Благодарности! Flowers Hibiscus

# 207
За съфорумеца с шоколадите най- вече.
Днешното ми меню - само обяд и вечеря

И калкулаторът е ей така :

А аз съм сита и от гъбите и корена от магданоз съм си набавила въглехидратите.
И свински пържолки от врат, всичко пекох в плик, после само го разрязах.

Ние с мм сега пием масло от крил от ДМ.
60 таблетки, ок. 26 лв, аз по две, той по една, вместо Омега.
На мен ми бяха сухи очите, откакто пия това, са добре и не се възпаляват. Може и да не е от него, но аз съм по плацебото , предпочитам и да търся само добри причинно- следствени връзки.

Последна редакция: сб, 04 мар 2023, 15:46 от tays

# 208
Tays, а тези 350 кал. Приемаш ли ги някакси или това ти остава за деня.. защото аз пак съм с 1кг надолу, а не съм гладна за повече храна. Насилвам се за закуска и пак много често съм под нужните калории.

# 209
Тайс, много апетитно! И аз използвам същото приложение, но съм на лимит 1300 калории. Определила съм си 1 ден от седмицата (събота), в който ги надвишавам с някакви режимни "теста". Обикновено обядът ми е към 400 калории, а вечерята към 900.

Общи условия

Активация на акаунт