Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 60

• 26 620
  • 746
  •   1
Отговори
# 330
Мда, познато... Бяхме в заведение с приятели, до мен приятел побутва туба с майонеза че той това може да го слага на абсолютно всичко - нали било мазно, баш по моята част, нямало ли да си сложа? Заявих че аз като мазнините си ги набавям от месце и сметанка, пък майонезата я оставям за който не разбира. И то смятайте тия ужасни туби с евтина майонеза дето стоят по масите по цял ден и няма какво да им се развали.
Ама щом е мазно - по моя режим е, какво знаете вие.
А да, освен това салами и прочие глупости минават за протеина в храненето... Бе ти се наяж с пържола да не си мислиш за глупости, пък саламите и те са за който не разбира Grinning Случва се от време на време да замезя на гости, ако само това има. Ама умишлено няма да ида и да си купя. Че и са на цена в пъти над тази на месото.

Трябва да взема да се претегля някъде, ами край мен няма кантар. Любопитно ми е, напоследък се убиха да ми казват че съм изглеждала доста отслабнала. Чак пък доста не смятам че е... според мен е с малко, но пък тези хора дълги години са ме виждали една такава внушителна и на това го отдавам, по-малко време ме познават след като почнах режим. По дрехите ако съдя, един размер да съм надолу, два надолу вече няма да са ми комфортни. Това според мен не е много че и чак да се прави на въпрос от всеки. Ще пиша какво съм установила, ако се окаже че има къде да го установя.

# 331
Шарпи, ама вие с Мич заедно ли работите? Защото, ако не, направо го признавам!😃 Какво имаше в кутийките? Браво, браво, така се прави!😃
Аз съм била преди на кленов сироп. Забъркваше се "коктейл" с вода и лют пипер по спомен. Може да е имало и малко лимонов сок. Получаваше се доста приятно на вкус, а и не помня да е било чак много сладко в готовия за консумация вид (предвид, че и едно време консумирах сладките неща с по-малко добавена захар)....🙂 Да, ефектът беше много хубав, чувствах се добре (но вероятно сега бих се чувствала по същия начин и само с вода+ лимонов сок и малко лют пипер).😉
Натка, излиза, че съм правила фаст в неподходящо време (според онази дама, Минди ли беше).😅 3-4 оставащи дни ми показва календарчето...Но пък чудесно си се чувствах.
Влад, а всъщност най-важното не каза!🙂 Жена ти как се храни? Защото, ако е на нвх режим, не е чак толкова необичайна комбинацията от нисък гликиран хемоглобин и подобна КЗ на гладно...Гликираният хемоглобин също така може да е и фалшиво понижен- когато има по-висок хемоглобин.
Не снимах вечерята, но ми беше много вкусно.🥰 Печено пилешко бутче и салата от маруля, червено зеле и настърган морков. Салатата се получи много приятна и свежа, а и на вид беше много красива.🙂

Последна редакция: чт, 09 мар 2023, 07:55 от dolce miele

# 332
Абе и аз съм дрънкала на хората за колбаси и разни сиренца на листчета и вафлички. Но също и аз не вярвах, че може да има хора, които не могат да ядат домат или ядки или салатки, ама на. И сега и яйца даже ми се бяха опряли по едно време. А за месищата, един не обича говедо или прасе, друг не обича риба, насила хубост не става...

# 333
Здравейте момичета, нова съм с ИР, освен това съм с хипотиреоидизъм и Хашимото. От миналата година до сега успях с хранителен режим само да вкарам ИР под контрол, но въпросите са ми много. Ще започна един по един. Чудя се, за да задържа под контрол ИР добре ли е при положение, че съм с хипотиреоидизъм и Хашимото да правя закуска сутрин или е по-добре да я пропускам. Признавам си, че това с пропускането ми е трудно, но няма нищо невъзможно, когато искаш да постигнеш нещо. Въпреки това ми става лошо като си помисля че цял живот ще трябва да я пропускам, да е за месец-два иди дойди ама за цял живот много ми е трън в очите или пък вие ще кажете, все пак имате опит, сигурно се свиква.
И друго, какво ще кажете за доц. Катя Тодорова, че утре имам час при нея, а до сега не съм я посещавала.

# 334
Закуската е въпрос на навик, усещане, нужда.
И аз съм с ир, хаши и хипо и понякога закусвам, понякога не.
Сутрин винаги изпивам чаша топла вода, 10 минути след това правя кафе и хапвам плод, обикновено с ниско ГИ.
Понякога закусвам и нещо по-стабилно. ПРимерно варено яйце с масло. Понякога към 10 сутринта просто 3-4 бразилски орехи.
Тъй като съм на  нввмх и когато ям както трябва, просто сутрин не изпитвам необходимост от стабилна нввмх храна.

# 335
Това с топлата вода съм го чувала, но не съм пробвала. Абсолютно нормална топла вода от каната за затопляне на вода става ли?

Закуската е въпрос на навик, усещане, нужда.
И аз съм с ир, хаши и хипо и понякога закусвам, понякога не.
Сутрин винаги изпивам чаша топла вода, 10 минути след това правя кафе и хапвам плод, обикновено с ниско ГИ.
Понякога закусвам и нещо по-стабилно. ПРимерно варено яйце с масло. Понякога към 10 сутринта просто 3-4 бразилски орехи.
Тъй като съм на  нввмх и когато ям както трябва, просто сутрин не изпитвам необходимост от стабилна нввмх храна.

# 336
Правя го сигурно от 20 годишна. Първия път ми беше странно, но свикнах и вече не мога без това.
Слагам в ел. каната малко филтрирана вода от филтърната кана. Затоплям, но гледам да не е напълно сварена. Наливам в чаша до  половината. После разреждам със студена филтрирана колкото да е топла, не да ми изгаря езика все пак. Като доста топъл чай, но да се пие рабира се.
С филтрирана е по-хубаво. Няма този странен вкус.

# 337
Ще пробвам утре. Аз сутрин пия едно кафе, преди обед един зелен чай и следобед пак едно кафе, но ще включа и водата.
За магнезия знам че е хубаво в нашето положение да се пие и да е цитрат, но вечер ли го взимаш?

# 338
Да, вечер се взима магнезия и да е далеч от желязо ако се пие такова.

# 339
Не пия желязо, но пия цинк и селен.

Да, вечер се взима магнезия и да е далеч от желязо ако се пие такова.

# 340
Аз цинка и селена сутрин ги пия с вит. С накуп.
Не съм чувала за тях да не се взимат.
Желязото ми е с удължено и пия час след като обядвам, че да има време.

# 341
Бях чела някъде че цинк и селен трябва да имат отстояние от л тирокса поне 4 часа.

Аз цинка и селена сутрин ги пия с вит. С накуп.
Не съм чувала за тях да не се взимат.
Желязото ми е с удължено и пия час след като обядвам, че да има време.

# 342
Ми при мен имат два часа, защото трябва да ходя на работа. И там не мога да мисля за хапове. Даже едвам изградих навик желязото да пия на работа. То акъла ми в други неща.
Ставам в 6. Пия хапа, към 8 преди да тръгна пия витамините и бягам.
То даже 1 час след хапа се дава да не се пие кафе, да не се яде.
Тия работи няма как да се случат.
Има едно гръцко лекарство тирозинт май. То се усвоява веднага, и може след минута даже да пиеш кафе, да ядеш, не пречи. Но е по-скъпо. Различни дозировки. Все се каня да опитам, ама ще ми излезе 25 лева и повече, сега с тази инфлация сигурно и цените са се покачили.
Иначе имам човек, който ги внася.

# 343
Витамин Ц хубаво къмто 2 часа от кафето да има,  имай си предвид и това като си правиш сметка кое кога.

# 344
А за тази ендокриноложка Катя Тодорова някой да е чул нещо?
По принцип ходя при Шинков, но реших още едно мнение да потърся

Общи условия

Активация на акаунт