Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 60

• 26 611
  • 746
  •   1
Отговори
# 345
Витамин Ц хубаво къмто 2 часа от кафето да има,  имай си предвид и това като си правиш сметка кое кога.

Ох, много претенциозни тия витамини. Ми аз взимам с удължено. Все се усвоява нещо.

# 346
Не помня Ц-то дали можеше заедно с желязото, ако може това също ти е вариант.

# 347
Натка, може, вит. С подобрява усвояването на желязото. Даже в Сорбифер има и вит. С.😉

# 348
Ами значи лесно - просто го мести като прием по-късно, когато и без това взема желязото. Желязо не ми се е налагало да вземам и точно за него не съм чела и търсила целенасочено, там информацията ми е каквото съм мяркала покрай други неща.

# 349
Полу оф-топик, но да върна обратна връзка: да, доматът е виновен. Не ми се готвеше за днес друго и да хвърлям, та днес същото ядене, този път 3 чушки и две лъжици киноа, без домат. И последната пилешка пържена мръвка. Изумена съм - колко лимон изръсих, и нищо. Даже кафе пих после, и пак нищо, а вчера и онзи ден малко домат - и край...

# 350
Шарпи, ама вие с Мич заедно ли работите? Защото, ако не, направо го признавам!😃 Какво имаше в кутийките? Браво, браво, така се прави!😃
Нееее, а и по-добре. Сигурно щяхме да сме се разделили досега, ако беше така Laughing Направил е заговор с една от колежките ми да го пусне късно вечерта в офиса, и аз се учудих, когато тя каза - ще остана да си подредя документите, че издирвам едни чертежи, ама изобщо не ми е хрумвало, че това може да е причината. Yum
Съдържанието беше : сребърна гривна + 6 броя талисмани.

# 351
Ех, каква хубава изненада!😍
За днес си бях направила чия пудинг (чия, сметана, мляко, вода, кокосови стърготини, няколко налълцани бадема, цейлонска канела), отдавна не бях правила, вероятно към две години, и доста ми хареса. Изядох го заедно с кафето около обяд.

# 352
Чията и аз съм я върнала на почит, с киселото мляко със счуканите семена с какао за закуска.

# 353
Чия и аз съм наумила да си направя с кисело мляко, тъй като никога не съм опитвала. Пък я дават и с доста фибри, и с Омега 3.

# 354
Днес обядвахме със сестра ми заради вчера в един рестораднт и бях поразена от много вкусна чиния с кюфтета от елда, страхотна салата и сосче, леле. Яд ме е , че не снимах и че не си взех глюкомера да видя какво сътворих.
Определено ще повторя, от чист изследователски интерес.
Факт е , че още съм сита, а имам работа в офиса и ще видя довечера какво е положението у нас с показателЯ.
Те се разпадаха кюфтаците , де , ама нищо.

# 355
Шарпи, да, но трябва да се дъвче добре чията. Иначе вероятно със смляна чия ще се получи гладка консистенция, като кремче.🙂 Любопитно ми е да я пробвам и така...С кисело мляко май не съм правила чия пудинг.
Тайс, едно време какви хубави кюфтета правех от леща, червена леща, елда и други подобни. Номерът беше в добавянето на намачкан сварен картоф, не слагах брашно или галета. Нелепото е, че рецептата беше от блог на майка, която ограничаваше протеините (не заради медицински проблем, а заради убеждението, че примерно трябвало да се ядат по 1-2 яйца седмично- иначе било вредно😜) и съответно имаше доста рецепти, където яйцата бяха заменени...от вгх.🙃 Обаче не се разпадаха кюфтетата с картофите и тези от леща донякъде наподобяваха кюфтета от кайма.

Последна редакция: чт, 09 мар 2023, 19:26 от dolce miele

# 356
Чията и аз съм я върнала на почит, с киселото мляко със счуканите семена с какао за закуска.

Чията и бобовите трябва да са ти приятели. Фъстъците са супер полезни и комбо с чията контрираш омега 6 във фъстъците. Така може спокойно да си опукаш и 100-150 гр фъстъчено масло (сам си го правя аз маслото) ако не са ти проблем тия около 1000 калории Simple Smile

@dolce miele - защо да лимитираш яйцата, тоест не казвам да ядеш по 10-20 на ден, но спокойно за 1800 калориен лимит на ден за жена са ти ок 2 яйца. Ако не ядеш месо, може и повече, но като цяло яйцата са тежичка храна, а и трябва да са качествени.

П.П.
подсетих се за едно вехто видео за фъстъченото масло:
What Happens When You Eat Too Much Peanut Butter - Dr Mandell

Последна редакция: чт, 09 мар 2023, 21:06 от Vlad14

# 357
Влад, не казваш жена ти как се храни.🙃 Явно не си ме чел. За бобовите- че трябва да са ни приятели...зависи. Всеки сам да си преценява, това е моето мнение. Колкото до другото, никъде не съм написала, че лимитирам яйцата (чак се върнах назад да си прочета предишната публикация, да не би Редакторчо нещо да е сътворил😅). Напротив, ям си и месо, и яйца, и риба.🙂
Вечерята днес беше малко гурме.😁 Пържен дроб в зехтин и масло (рецептата е на Кокона), много лесен. И задушен лук с бяло вино (в същата мазнина):

Последна редакция: пт, 10 мар 2023, 07:49 от dolce miele

# 358
Опитвам се да чета, ама то тук се пише с скоростта на светлината. Поглеждам, след 2 часа +44 мнения Grinning
Инак жената яде всичко без вредна храна. У нас торти, пасти, пържени картофи, бонбони, напитки (освен вода и мялко което ползва тя за кафето) не са стъпвали от минали век. Тя пуши 3 цигари на ден + 50 грама водка. Аз цигари и какъвто и да е алкохол не употребявам (хайде сигурно за 25 години имам 2-3 бири за да е по-точно)

Килограми тя (а и аз до скоро) качва не от вредна храна, а от количество. Тоест тук 200 грама кашу, след малко си прави 200 грама кашкавал и т.н.
Мен обаче ме открехнаха от рано (не че не се заблудих и аз де за 2 месеца) и ми подказаха че няма нужда да намалявам храната - аз без 1 шоколад на закуска и 1 на вечеря направо не мога го карам Simple Smile

Та човека който ми даде насока каза - ти се храниш с 3000 калории на ден. Сега гориш 2200, значи си в преразход от 800. Просто увеличи активността до към 3500 калории и пак си яж всичко това и ще си слабееш.
И се оказа най-правия човек - ям дори повече, но 141кг изчезнаха за 15 месеца (вече 88кг). Хем ядеш на корем хем слабееш. Вярно, всеки ден имам задължителни (няма почивен ден) 4 часа активност - 20км тичане / ходене, 20км колоездене. Правя ги сутрин преди работа от 7 до 9 (и до работа пеша) и вечер след работа от 17 до 19 (и от работа се прибирам пеша), че ако подкарам с малкия колелото и до 21 часа понякога караме. Проблема е, че тялото привиква и колкото повече падат кг толкова по-малко калории гориш. Реших го тоя проблем с една 20кг жилетка - все едно съм 108кг сега и си ходя напред назад... зимата е ОК, ама лятото ще видя как ще е в жегата Grinning

Тя вижда резултата и уж е мотивирана (тя е на 49, аз на почти 45 вече), ама само като сложа ония Omega 3 капсуили, като добавя лецитина и още нещо и се почва "ей пак ли тия хлебарки..." Месо аз не ям. Не съм веге-заблуден, просто не ми е вкусно. Но 6 яйца си ям. Ям ябълки (поне 3-4 на ден) и банани (1-2), като цяло други плодове не обичам.

ИР се лимитира от неща, като храната е последната.
1 - физическа активност
2 - намаляване на натрупванията на корема (това става от т. 1)
3 - оправяне на холестеролите (пак от т. 1)
4 - намаляване омазняването на черния дроб (да, да, пак от т.1)
5 - ограничаване на някои храни, но там пак зависи от индивида
6 - добавки

Ето последните изследвания от преди 11 дни. Някъде имах и запазени преди да почна (то реално аз промених само физическата активност като почнах и някои добавки), ще ги видя, но там захарта беше почти 7 на гладно, гликирания хемоглобин се радвах като е под 6.7, HOMA удряше 5.2 и т.н. Вече всичко това е в историята. Хемоглобина е малко надолу, но това за човек който изминава над 12000км (дванадесет хиляди) километра годишно пеша / тичане и с колело няма как да е много ако не набивам яко добавки за това.

Преди ми беше супер странно като чуя как хора на по 40-60 години всяка сутрин си правят профилактични бързи 10км ходене (5.5км+ / час) и мислех, че това в дългосрочен план е супер трудно. Да, ама не...

Това което открих обаче е, че няма ли протеини след 15-20 дни без почивка всеки ден по 40км активност яко почват да болят мускулите. 100 грама протеин на прах + другия който ям (от шоколади, яйца и т.н.) реши генерално проблема.

През това време ме удари и някакъв еризипел, та и 10 дни в болница лежах за тая простотия - одрах се на крака в някаква ограда, и след 2 дни крака червен и 40.2 градуса температура Grinning А да ти е добре...

П.П.
черния дроб е супер, ама вимавай, че там е яко предозиране с Витамин А (а животинския витамин А е по-различен от този от зеленчуците). 80-100 грама на седмица са ок, с повече не си давай зор.

Скрит текст:

Последна редакция: пт, 10 мар 2023, 00:11 от Vlad14

# 359
Бобчета на моя стомах, друг път, забранени са ми. Еризипел - не е добре работата. Майка ни го кара това нещи, два пъти веме. Не е оградата виновна - имунитетът е компрометиран. Същите бактерии ги има по всеки от нас, но ако здрав човек се одраска, няма да го нападнат така бактериите. Лош микробиом, полезните бактерии ги няма... Как сте с алкохола? Дават го причина номер едно и за еризипел, и също за омазнен черен дроб. Тука дамите коментират чаша винце вечер, това е максимумът. Майка ми прекалява, а си мисли, че пийва здравословно. И нейни приятели така, докато не му открили на един чичо цироза. Та така с винцето за здраве, то е като ракийката за здраве, мастичката, водчицата и тн. Социално одобрени количества, които обаче се оказват вредни. За мен половин чаша да взема участие на празник, това е нормата. Че и без това ми е крив стомахът да понеса повече щети от убити с алкохол полезни флори. Аз защо държа и микроелементи от живи зеленчуци и плодове, от фибрите идват добрите бактерии, далеч не са само млечнокиселите, и какви лактобактерии в повечето преработени кашкавали, то с пастьоризирането и съвременните стандарти, стерилна работа; та микро нивото, не само на макро да са малко въглехидратите. Еризипелът рецидивира, ако не се лекъват първопричините - майка ми така есента лежа в две болници, сега още й бият инжекции пеницилин през седмица. Та тайа, алкохол, лош микробиом, захранен със захар и глутен, отслабеното й там кръвообращение с лимфеннзастой, те така... иначе да, движение също си трябва

Последна редакция: пт, 10 мар 2023, 06:59 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт