Дискова херния - 22

• 83 671
  • 730
  •   1
Отговори
# 255
dany_nik лично аз съм много доволна от латексовия матрак. Вече доста години го използвам и ми е много удобен и не се деформира.

# 256
  • Другата България
Някой с доказана ДХ минавал ли е на ТЕЛК? Струва ли си занимавката?

# 257
dany_nik лично аз съм много доволна от латексовия матрак. Вече доста години го използвам и ми е много удобен и не се деформира.
И аз съм от над 10г. с латексов матрак на Екон- не е мръднал, въпреки че аз и почти цял ден съм върху него, защото работя на лаптопа на специална масичка.
Изобщо денонощно натоварване😀

# 258
Ели, ама ти още ли работиш легнала, с онази масичка? Hushed

# 259
  • В страната на бурите

Зависи от придружаващите заболявания. Майка ми мина, но тя е на 74 години, с остеопороза, износени колянни стави, глуакома. Взе 72%, според мен лекарят от комисията ни влезе в положението, понеже и той имал такъв проблем, а тя едва ходеше.

# 260
  • Другата България

Зависи от придружаващите заболявания. Майка ми мина, но тя е на 74 години, с остеопороза, износени колянни стави, глуакома. Взе 72%, според мен лекарят от комисията ни влезе в положението, понеже и той имал такъв проблем, а тя едва ходеше.
Благодаря ти. Аз съм с 4 ДХ, и там разни други болежки, и се чудя дали си струва предвид, че четох за процентите, че са до 30. Но съм си подвижна, работя си, досега не ми е минавало през ум, но една колежка ще пробва и аз се замислих покрай нея.

# 261
Бихте ли  дали  мнения!

# 262
И аз съм от над 10г. с латексов матрак на Екон- не е мръднал, въпреки че аз и почти цял ден съм върху него, защото работя на лаптопа на специална масичка.
Изобщо денонощно натоварване😀

В къщи спалнята ми е от 15г с Меморилатекс на Екон Русе. Много качествен матрак излезе за цената си.
Препоръчвам го! Аз съм Дискова херния L5/S1, проблем с тазобедрена става и шипове в коленете, а приятеля ми е с шипове на врата. При нас матрака е според килограмите на човека и за толкова години не се е деформирал.

# 263
Ели, ама ти още ли работиш легнала, с онази масичка? Hushed
😀 Хората казват луд умора нЕма...,повечето време съм така.
Един от вариантите ми е да сложа масичката с лаптопа на бюрото и да поработвам  права, но напоследък от парезата още се уморявам.

# 264
Здравейте, някой има ли мнение или отзиви от artcure дифузионни пачове ( купуват се от Турция), за свиване на херния? Знам че звучи магическо, но при някои тестове показват приличен резултат и затова разпитвам. Благодаря!

# 265
Може ли линк към тези проучвания?

# 266
Здравейте, например това https://journals.tubitak.gov.tr/medical/vol47/iss3/24/
На доста информация попадам в интернет..но никъде мнения и впечатления.

# 267
За съжаление и аз се записвам при вас.
След няколко години болки във врата, раменете и гърба отидох на ЯМР и това е разчитането. Нямам запазен час за специалист. Не мога да разбера почти нищо от разчитането, ако някой ми помогне ще съм му благодарна.
БЕЗ ДАННИ ЗА ФРАКТУРИ, КОСТНИ ДЕСТРУКЦИИ И КОСТНОМОЗЪЧЕН ЕДЕМ.
НЕ СЕ ДЕФИНИРАТ  ДЕМИЕЛИНИЗИРАЩИ,ТУ И КАВИТАРНИ ЛЕЗИИ/в обем на изследване/.
ИНТРАМЕДУЛАРНИ ХИПЕРИНТЕНЗНИ ФОКСУИ НА МИЕЛОПАТИЯ В ЗОНАТА НА С5-С6.
МАРГИНАЛНИ ПРЕДНО- И ЗАДНОРЪБЦОВИ   ОСТЕОФИТИ.РЕДУЦУРАНИ ДИСКАЛНИ ПРОСТРАНСТВА.
СТАТАИЧНА АНОМАЛИЯ-„ ЛИНИРАНА“  ШИЙНА ЛОРДОЗА.
ПУЛПОЗНИ НУКЛЕИ С ХИПОСИГНАЛЕН ИНТЕНЗИТЕТ В t2_tse СЕРИИ НА НИВА С2/С3 И С3/С4: ДАННИ ЗА ДЕХИДРАТАЦИЯ И ПОНИЖЕН ЕЛАСТИЦИТЕТ.
СЕГМЕНТ С3/С4:ДОРЗАЛЕН ОСТЕОФИТ В ЛЯВО.БЕЗ ДАННИ ЗА СИГНИФИКАНТНА ДИСКОГЕННА ПАТОЛОГИЯ.
СЕГМЕНТ С4/С5: ДОРЗАЛЕН ОСТЕОФИТ В ДЯСНО, БЕЗ ДАННИ ЗА ПУЛПОЗНА ЕКСТРУЗИЯ.
СЕГМЕНТ С5/С6 : СИГНИФИКАНТНА / до 3,4мм. в ляо/ МЕДИАННА , ШИРОКОБАЗИРАНА ПРОТРУЗИЯ НА ДИСКА С  ПРЕДНОСТЛБЦОВА -СПИНАЛНА И ДВУСТРАННА / предоминантно- лявостранна/ НЕВРФОРАМИНАЛНА СТЕНОЗА.
СЕГМЕНТ С6/С7: МЕДИАННА , ШИРОКОБАЗИРАНА ПРОТРУЗИЯ НА ПУЛПА СЪС СПИНАЛНА И ДВУСТРАННА НЕВРОФОРАМИНАЛНА КОМПРЕСИЯ В ЗОНА НА ИДЕНТАЦИЯ.

ПАРА-РЕТРОВЕРТЕБРАЛНИ МЕКОТЪКАННИ „ ПЛАНОВЕ“ – В НОРМА.
Cervicoarthrosis .
Myelopatia, regio C5-C6.
Hernia discalis , regio C5/C6 et C6/C7.

# 268
Имаш шипове (остеофити) и протрузии на широка основа, едната от които ти прави проблем на ниво с6-7 двустранно. Стеноза и общо взето дегенаративни промени. Най-много внимание трябва да обърнеш на миолопатията.
Имаш и изгладена лордоза, което е първопричина за всички възникнали проблеми. Има ли нарушение на натуралната извивка - гръбнакът не е стабилен.

# 269
Твърд. Водят ги ортопедични каквото и да значи това. Скромното ми мнение е - да не е пружина, колкото и да е хубава е с по-кратък живот, и не може да запази добра твърдост и форма за дълго време (години имам предвид). Пяна, с висока плътност и голяма височина - над 26-30см. Да няма много мемори пяна, ако може и да е без още по-добре, ама трудно се намират. Тя придава онзи обгръщаш ефект,който според мен е и потъващ, което пък не е ок за болките в кръста. Важно е и все пак какво предпочитат хората, които ще го ползват - ние сме фенове на твърдите матраци, така че се припокриват нуждите ни с препоръката за херния. Но ако пък обичате меките потъващи матраци, може да не ви хареса и да не свикнете. Казват също, че не е добре да се сменя матрак по време на криза, за да не се влоши положението. Аз го направих, просто защото вече не издържах на старото легло. Отпуска ме малко когато си легна на новото - както когато легнеш на земя.

Какъв матрак е подходящ за проблемен гръб, херния на диск ниско на кръста?

Моля, сподели марката на описания от теб матрак. В момента спя на матрак, който напълно съответства на твоето описание  - Ted Green Line. Сега искам за друга спалня да купя същия, но в размер 144 см и не откривам. Масово са с пружини , а не с ядро от полиуретанова пяна.

Общи условия

Активация на акаунт