Дискова херния - 22

• 83 652
  • 730
  •   1
Отговори
# 270
Някой правил е консумация и лечение при остеопат,в кои случаи може да помогне и доколко бихте се довери ли на такъв специалист.

# 271
В случай, че нямаш остеохондроза или други проблеми със ставите, според мен. В случай, че имаш - не се подлагай на остеопатия. Иначе, в предишни теми има координати на испански остеопат в София и доволни от него.

# 272
Здравей, аз ходя при един физиотерапевт, който като си свърши процедурите ми казва,че ще приложи остеопатия. При мен проблема е на ниво л4-л5 и левия крак. Честно като започне да масажира и нстиска в кръста, винаги се стягам и се моля да не ми размести нещо. Когато напипа болното място си боли доста, след кратък натиск бавно и внимателно става дори приятно. После като започне крака, там усещам облекчение, но и там докато раздвижи кръвта има болка. Първият път като ходих, по едно време взе да ме наглася в една поза настрани. Като го попитах какво ще прави, ми отговори, че ще ми изпуква кръста. Мене ме хвана страх и му отказах. Само да допълня, че аз съм в Испания, не мога да дам координати, споделям само. За мен остеопатията не е за острата фаза на болка. На мен ми казаха да пробвам с китаѝски масаж, но и китаеца изпуквал доста. Не знам, много ме е страх от тия изпуквания.

# 273
С основание те е страх. Резките натоварвания, "изпуквания", грубият натиск, въобще ръчкането на място, където има херния, има потенциал буквално да осакатява. Масажът е добър за отпускане на болезнено стегнати мускули около травмата, но трябва да се внимава, защото някъде там е и нервът, който е възпален.

# 274
Здравейте, бихте ли споделили Генчев как извършва операции, като от информацията в нета виждам, че работи само в медицински център, а не в болница? Насочва към колеги ли? Благодаря!

Заради L4-5, ако правилно е разчетено, наистина изглежда, че си за операция. Въпреки че се чувстваш сравнително добре, може изведнъж да се влошиш заради притискането на спинален канал и кауда еквина.
Какво ти каза Генчев - едно или две нива ще се оперират?
Моля те, сподели и мнението на Фердинандов после.

За сколиозата - прав е ортопедът. Неврохирурзите не пипат там. Със сигурност се отразява. Но дали, кога и как може да се коригира - опитен ортопед, който се е специализирал в операции за корекции на сколиоза, трябва да предложи план.

Здравейте! Пиша днес след прегледа ми при доц. Фердинандов, но за съжаление още по-объркан.

Според него мога да не се оперирам на този етап и няма опасност от внезапни необратими последици. Препоръча физиотерапия и кинезитерапия, но в неговия МЦ (Вертебра). Това заключение ме обърка доста повече, защото доц. Генчев беше на противоположното мнение и прогнозите му за рецидив - 30% - и метод на операция също се различаваха (доц. Фердинандов мисля, че спомена, че ако би оперирал, щяло да ендоскопско?май?, а Генчев с разрез от лявата страна на корема.). Не знам какво да правя.

# 275
Здравейте!
Някой провеждала ли е лечение в Клиника Вертебра https://vertebra.bg/metodikata-david/kak-proticha-lechenieto/
Какви са цените и компетентни ли са?

# 276
  • София
Само за информация предлагам да се прочете от д - Едвин Васви - Неврохирург, вероятно повечето са чували за него, много е добър
Скрит текст:
Поредния фрапантен случай от моята практика, но този случай е особено фрапантен.
Публикация, която съветвам да я прочете всеки, който ме следва.
Млад пациент, който в продължение на 6 месеца се оплаква от прогресираща слабост на долни крайници е "лекуван с озонотерапия" и с "обещание", че ще бъде изправен за няколко седмици, само след 20-30 процедури.
Сега ... тук има драматични грешки в диагностично-лечебния алгоритъм. Т.е тук има бягане от истинската медицина. Тук има бизнес модел.
Тук има тотално безхаберие.
1-во не е прегледан пациента и не е поставена правилната диагноза, става въпрос за пациент с миелопатия, обикновения преглед ще ориентира един теоретично и практично подготвен лекар в рамките на секунди за правилната диагноза.
2-ро След това тази диагноза не е потвърдена с образна диагностика - ЯМР.
3-то Освен това е пропусната тандемна патология - съпътстваща стеноза в поясен отдел.
4-то Проведено е "псевдолечение" с "озонотерапия", шарлатания, с метод който няма научна стойност и няма практично приложение.
5-то Поради забавена диагноза и грешно лечение е пропуснат времевия прозорец за извършване на оперативна интервенция, която би съхранила неврологичната функция на този пациент.
Този пациент ме потърси след 6 месеца неврологичен дефицит, прегледах пациента, назначих необходимите образни изследвания и в рамките на дни се проведе и диагностика и оперативно лечение.
Диагнозата бе цервикална дегенеративна миелопатия и спинална стеноза в поясен отдел.
Прогнозата при цервикална миелопатия е добра, ако се извърши ранна оперативна намеса. Ако се извърши късно след настъпил неврологичен дефицит, обикновено няма обратно развитие на неврологичната симптоматика.
Искам да ме разберете правилно. Не се прави така.
Ако някой не знае с какъв медицински случай е ангажиран - може да го насочи към друг специалист, по знаещ и по-можещ, който ще има способността и възможността да помогне на този пациент.
Озонотерапията не е метод, който е одобрен от FDA.
Това е тотална шарлатания.
Институциите не съществуват и не регулират подобен тип действия, против научно-базираната медицина.
Всеки пациент се спасява сам.
Затова съм и тук и проявявам смелостта за да ви кажа истината, за да не се случи и на вас.
Защото няма кой друг да го направи.
Това не е индивидуален, рядък случай, който описвам.
Това е ежедневието ми.
Не ходете на озонотерапия, това е шарлатания.
Посетете специалист, който ще ви постави правилната диагноза и научно-базирано лечение.
Търсете лекари с доказана експертиза, с практични умения и теоретични знания и морал, които ще ви пратят при колега, ако не сте за техния бранш. Аз редовно изпращам моите пациенти на други колеги, ако аз не мога да им помогна. Така се прави.
Съвременната медицина не е "вълча специалност". Има десетки, да не кажа над 100 медицински специалности, които се занимават с различни подраздели и сфери на медицината.
Този тип манталитет - "за да не си загубя клиента, няма да го пратя на друг" ме отчайва и ме кара да се замислям за емиграция и работа в друга държава, защото имам чувството, че сме единици лекари, които се опитваме да вкараме ред в хаоса, ние сме абсолютно сами, без никаква подкрепа в името на обществото и пациентите.
Утре това може да се случи на мен или на вас ...
Повече информация за цервикална дегенеративна миелопатия и спинална стеноза, можете да откриете в моя сайт:
https://edvinvasvi.com/spinalna-stenoza
https://edvinvasvi.com/tservikalna-degenerativna
#DrVasvi

# 277
За някои неща съм съгласна, за други не съм съгласна с изказването на докторчето. Simple Smile Това във фб ли го е пуснал?

# 278
  • София
За някои неща съм съгласна, за други не съм съгласна с изказването на докторчето. Simple Smile Това във фб ли го е пуснал?
"докторчето" го наричаш, не ти ли е малко неудобно, само питам, нищо повече, но ти си продължавай да се правиш на доктор, но  ние няма да ти четем глупотевините, които ръсиш почти след всеки пост,  то да му писне на човек в един момент.

# 279
  • На планетата земя

С кое по -точно не си съгласна? Обясни, че да разберем и останалите? Участвам във фейсбук групата от първия ден, разбирай от януари 2014г. За този времеви период още не съм чула някой с озон да се е оправил.
Иначе скоро бях на преглед при д-р Васви,  ''докторчето'', както го наричаш,  слага в джоба си и някои професори, та малко повечко уважение няма да е излишно. Назначил ми е сега  нови изследвания, ЯМР на друга съседна зона и т.н. Д-р Едвин Васви освен, че е много добър специалист е и ЧОВЕК.

Последна редакция: сб, 15 юли 2023, 06:44 от BUBA_k

# 280
"докторчето" го наричаш, не ти ли е малко неудобно, само питам, нищо повече, но ти си продължавай да се правиш на доктор, но  ние няма да ти четем глупотевините, които ръсиш почти след всеки пост,  то да му писне на човек в един момент.
Разбира се, не си длъжна (ти и твоята сянка) да ми четете глупостите. Както и не си длъжна да му правиш реклама. Докторче е, младо докторче. Simple Smile Пък ти защо се засягаш от моя безобиден коментар? Имаш някаква роднинска връзка с него ли?

С кое по -точно не си съгласна?

Цитирам:

Цитат
4-то Проведено е "псевдолечение" с "озонотерапия", шарлатания, с метод който няма научна стойност и няма практично приложение.
Не може да се твърди, че озонотерапията няма научна стойност и практично приложение, при положение, че в западните страни тази процедура се назначава в така наречените Центрове за справяне с болката (такива отделения в нашите бг болници не знам да има). Това е процедура, която може да помогне за справяне с болката, не да излекува. И процедура, която не се прилага от невро хирурзи, какъвто е и д-р Едвин Васви. С това искам да кажа, че д-р Едвин Васви също си гледа от собствената камбанария, докато размахва пръст и казва "така не се прави". Шарлатания може да е прилагането на научен метод без необходимата квалификация или опит, а не самият метод. Все едно физиотерапевт да си закупи апаратура и да ти я приложи само заради това, че си е закупил такава апаратура и ти му се оставилш, за това, че има диплома на която пише "физиотерапевт". Можеше и "невролог" или "ортопед" да пише, без значение е. Тук той не казва това, той буквално отрича озонотерапията като научен метод, тъй-като тя не е част от неврохирургията, не е част от неговия "бизнес модел".

Друг въпрос е, че на мен също ми прави впечатление "бизнес модела" на д-р Васви, както той го нарича. Но това ще се въздържа да го коментирам, тъй-като не знам къде го е пуснал това изказване (публикация ли е, пост във фб ли е, статия във уебстраница ли е, отговор на коментар ли е...)

Просто си четем между редовете с надежда. Аз нямам нищо против. Но аз като читател откривам противоречия в това изказване и това може би е второто такова писмо, което чета от този доктор, споделено тук в темата.

Първо казва "обикновения преглед ще ориентира един теоретично и практично подготвен лекар в рамките на секунди за правилната диагноза." После казва "назначих необходимите образни изследвания и в рамките на дни се проведе и диагностика и оперативно лечение."
И накрая казва "Диагнозата бе цервикална дегенеративна миелопатия и спинална стеноза в поясен отдел." Т.е., тук не е една диагноза, както, ако чете между редовете, може да си помисли човек. Тук са две диагнози. И едната, за която е приложена озонотерапията няма общо с другата, за която е приложено оперативно лечение.
За мен това е по-фрапантно от всичко, което той изтъква като фрапантно и нарича "бизнес модел".

Последна редакция: сб, 15 юли 2023, 11:04 от amy_nka

# 281
  • Другата България
"докторчето" го наричаш, не ти ли е малко неудобно, само питам, нищо повече, но ти си продължавай да се правиш на доктор, но  ние няма да ти четем глупотевините, които ръсиш почти след всеки пост,  то да му писне на човек в един момент.
Чудя се защо я отразявате.
Същото беше и в темите за ковид, включваше се след всеки пост и ръсеше "акъл", и хулеше лекарите. Отново да кажа, че потребителят НЕ е медицинско лице и е абсолютен самозванец. Доверявайте се на лекари, не на анонимки.

# 282
А, трябва ли да съм медицинско лице, за да имам мнения и да мога да чета с разбиране? (Не ми отговаряй - риторичен въпрос). Simple Smile
Иначе, да... Темата е пълна с пострадали от лекари-касапи. Доверявайте се. Ако можете.

BUBA_k,
Скрит текст:
отговорих ти на въпроса, като редактирах предишния ми пост
.

# 283
  • На планетата земя
А, трябва ли да съм медицинско лице, за да имам мнения и да мога да чета с разбиране? (Не ми отговаряй - риторичен въпрос). Simple Smile
Иначе, да... Темата е пълна с пострадали от лекари-касапи. Доверявайте се. Ако можете.

BUBA_k,
Скрит текст:
.

Четеш с разбиране, но не казваш с кое по -точно не си съгласна, нали така? Затова те попитах, за да се обосновеш. Иначе пак много приказки, ама нищо по същество. Simple Smile Цервикалната дегенеративна миелопатия е абсолютна индицация за операция. Озона не работи. Каквото и да кажеш, все тая.....доктора хубаво обяснява, стига да има кой да разбере. Simple Smile

# 284

BUBA_k,
Скрит текст:
.

Четеш с разбиране, но не казваш с кое по -точно не си съгласна, нали така?

Написах с кое не съм съгласна. Трябваше да напиша и с кое съм съгласна ли?

Айди много простичко ще го напиша този път:

Пациентът е отишъл за озонотерапия в поясния отдел. Докторът го е оперирал във врата. Капиш? Grinning

Общи условия

Активация на акаунт